Звичний день: проза і врочистість нашого сьогодення (9)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Rapsodiya, 24 Червень 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Всі мої вже сплять, а мені сон не йде чомусь. Ялинка загадково мерехтить і думки мої такі ж мерехтливі..
    Ходив мій малюк, мій скарбик маленький, вперше звістку про народження Ісусика нести людям!
    Це потрібно було бачити: йшов він, я і кулька повітряна (тато йому купив ще перед польським Різдвом) ! Ну Віні+Пятачок, не менше!
    А який гордий повертався! І щасливий, бо його похвалили. І нехай дещо було своїми словами, і нехай він забув 2слова, і нехай це був лиш одненький куплетик колядки, але це так мені нагадує мене маленьку!
    Як сісуди і хресна просили прийти і заколядувати, а я- абсолютно без музичного слуху, ще й встидалась немилосердно. Але в мене був старший брат- і цим все сказано. Мені можна було фальшивити, можна було ховатись за нього, можна було не підносити очей.. і ще багато чого, бо стариший брат- це круто і надійно!
    І тому в моїй голові ще й досі чути рідненький голосочок синочка : "можна вам заколядувати?"
    Як хтось питатиметься "що таке щастя?"- пішліть його до мене- я знаю!
    З Різдвом вас Христовим !

• Подобається Подобається x 22
    • Зе бест! Зе бест! x 16
    • мімімі мімімі x 6
  2. Demetra

Demetra Well-Known Member

З Різдвом Христовим вас, дорогі посиденьки! А ми вже проснулися і збираємось в поїздку, їдемо до батьків і родини! Люблю, коли ми так збираємось разом! Мама мені вже трохи потріпала нерви, але я все забула і пробачила і лечу до неї. Сперечались ми вчора за стіл святковий. От ну для чого стільки всього виварювати? Три дні спати на кухні, щоб потім тиждень доїдати приготоване? А потім в сам день Х мама наша зла і змучена... А я лінива, погана дитина, яка не помагає... І так на кожне свято. Але то таке побут, головне що ми є одні в одних! Усім гарного дня! Погоститися, поколядувати і відсвяткувати це свято в колі сім'ї!

• Подобається Подобається x 15
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • мімімі мімімі x 1
  3. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Я сама доходжу до тої стадії... але все ж трохи остепенилася і маму зтормозила. Льотала електровіником з хати батьків до себе (щоб мацьопика погодувати)
    Але цього року є "велика" "допомога" на кухні
    Так що ми ще до 11ї вечора сіли вечеряти...:facepalm:

А нам - рівно рік тому!
    Це правда, що Різдво - ца ЧУДО!!! І зараз це чудо спить біля мене, а йому ангелики сняться.... посміхається

ХРИСТОС СЯ РАЖДАЄ !!!

Так всіх вітала моя бабця. В мене дитяче Різдво було - по коліна в снігу ходили в бабці в селі колядувати., щедрувати. Носи червоні, замерзли, морозяного повітря "нахлепалисі"... ніхто не хворів в той час і всі були щасливі!!!

Нехай кожному в цей час почнеться чи зародиться ДИВО!

Останнє редагування: 7 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 19
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • мімімі мімімі x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Христос Рождається!!! Щасливого і веселого Різдва!!!
    А у нас проза ((( В чоловіка 37,6. Так боюся щоб мацьоп не набрався. Все з рук валиться, розстроєна страшне. Так надіялася на ці вихідні, думала, чоловік трохи з малим посидить, а я відпочину, ну і в гості трохи підемо. А тут халепа ((( та й в хаті і істи дуже нема чого, ну бо на гості рлзраховквала. Були вчора в моєі бабці, гарно повечеряли, поспілкувалися. А сьогодні отак, і не знаю, чи то вірусяка якась чи отравився. Так мені сумно шо ну.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 6
  5. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Христос народився! Славімо Його!

Хай Різдво з тим завітає,
    Чого серце забажає.
    Хай несе у кожну хату
    Щастя, радості багато,
    Хай смачна кутя Вам вдасться,
    Хай в сім’ї панує щастя.
    Щоб весела коляда
    В хату радість принесла.

Вчора я таки зуміла на одній ел.камфорці і підливу зварити з грибів, і пісний борщ, і два види вареників відварити, ще був венігрет, риба копчена та куповані пампухи. Такщо і в нас була Вечеря, нехай і не зі всіма стравами, що положені в цей Святвечір на столі, але ж хіба це головне?)))...
    Всім друзям, знайомим, співробітникам в соц.мережах привітання написала, родичів обдзвонили-привітали-заколядували; в хаті холодно, бо оплалення виключили, тому всі дружно товчемося по ліжку; ввечері підемо трішки із синулькою покатаємося на санчатах; більше планів ніяких немає, хоча маю якусь чуйку, що можливо ввечері матимемо гостей проїздом...

• Подобається Подобається x 17
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 2
  6. flame

flame невгамовний експериментатор

Христос народився!
    З Різдвом мої любимі Посиденьки:
    Хай ангел торкнеться вас ніжно крилом,
    зігріє вам серце Різдвяним теплом.
    Хай радість, кохання наповнять ваш дім,
    оселяться щастя і спокій у нім!

Чудовий святковий день у нас. Зранку сходили до церкви, прогулялися містом, Президента бачили, випили хто кави, а хто апельсиново-грейпфрутового фрешу, ще раз прогулялися -така супер Різдвяна погода - бачите, як ми класно всі гуртом "замовляли" погоду і все вийшло, а ще тиждень тому, це виглядало нереально.
    Приїхали додому, а тут мало того, що вже який день не відкривається нормально брама і хвіртка, бетон трохи роздувся і подався, то це дуже проблематично. Вчора ввечері чоловік мусів перелазити через паркан, бо не дали раду зайти з вулиці. Вчора я встигла 2 рази повечеряти - раз в мами і раз вдома.:girl_haha:
    бо то Різдвяна вечеря і має бути 12 страв:girl_wink:. На всі інші свята можна халявити, тут ніззя:girl_yes2:. Я таки 3 дні кочегарила, все зготувала. Ніхто мені не допомагав, але я і не дуже через це хвилювалася. Я отримала свою порцію задоволення:connie_pull-pigtail І найсмішніше - забула на балконі квасолю, тому на столі її не було.
    Отже, приїхали ми додому, ледво добралисядо хати через наші "металево-бетонні мури":girl_haha:, а тут хопа і нема світла. В хаті вже доволі зимно, камін теж вже не грів. Завели дирчик, розпалили камін.
    Беруся до накривання столу до вечері. Ага, тими самими вчорашніми:girl_wink: голубцями і варениками, квасолю вже не забуду. Тільки тепер ще додадуться м"ясні делікатеси і хрєнові бурячки.
    Настрій святково-піднесений. Зараз махнем рукою на економію пального і позасвічуємо всю ілюмінацію. Як скінчиться бензин в дирчику, то будемо вечеряти при свічках, а може до того часу вже і світло буде.
    Всім :kisss:, веселих свят, гарного настрою і родинного затишку.:girl_yes2:

Останнє редагування: 7 Січень 2016
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • мімімі мімімі x 4
  7. Demetra

Demetra Well-Known Member

Вже нікуди не поїхали... Я захворіла, мала приступ(давно такого сильного не було) і три години мене ковбасило. Після того була така ослаблена, що вже нікуди їхати не мала сили. От як то буває. Я сумна не те слово... Але в мене є чоловік, а я в нього, так вкупці посвяткуємо... А в понеділок треба шукати нового лікаря(та що є - лікує мене вже пів року, а результату майже нема), бо так дальше продовжуватись не може, замучили мене ті болячки. Ідемо на вечірню прогулянку, а там і спатки можна лягати.
    Щодо готування, я розумію, що 12 страв має бути, але я прекрасно наїлася вчора одною кутьою( чи правильно - кутею?), і якою смачнючою! Чи то може я на вічній дієті(гастроентеролога) і вже якось не хочу так багато їсти і переїдати!?

• Подобається Подобається x 4
  8. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

(Кутею, але майже всі кажуть кутьою))::
    Виздоровлюйте.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Христос народився!
    А хто-хто цього року не готував куті? Я!
    Дівчата, зловили ми з Анею отой Каліфорнійський грип. Ото була жесть. Неділя-понеділок-вівторок злилися в один гарячково-слабий день, наповнений головним болем та ломотою у всіх частинах тіла. Мене давно так не ковбасило. 38,7... 39... 38,5... І це все на фоні того, що хвору дитину ніхто не відміняв... З такою ж температурою.
    У середу ми цілий день намагалися наслухати в Ані пневмонію, чи спростувати її. Спростували. А сьогодні під ранок я почула хрипи. Отак.
    Тепер думаю і собі десь рентген зробити, бо кашляю в разИ більше, ніж Аня.
    Ось такий підступний грип.
    Бережіть себе, дівчатка.
    Врочистість 1: повний холодильник смаколиків. Мама-свекруха не дали нам засохнути.
    Врочистість 2: чоловік здоровий.

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • мімімі мімімі x 1
  10. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Проооозааа....ну якого милого я нажерлася канапок, коли хочу шоб мій зад зменшився? Вже скільки не їм мучного, а сьогодні.., от ку...ва ті ПМС. То ж мому благовєрному зараз не позавидуєш, то ж його вушкам слухати, про мої целюліти і чого я нажерлася канапок!! Нічо записалася я на LPG масаж, то трохи целюліт забере, зараз вдягаюся і шурую на кардіо-пілатес...оооо то зараз моя румпан (дупця по нашому)) буде кайфувати, а з мене вийде 100 потів. Ше б якусь затичку на рот придумати, шоб жер менше. Єдине в голову лізе оте садо-мазо штука на писка. Нє, ну в мене ті ПМС цього разу рулять...сама в шоці.
    Іду вдягатися і трохи ш....ся (то в рифму). Якась я цього разу пошла кобіта стала...і саме основне шо не встидно...нє таки вони рулять, ті передбабські дні)))

• Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 4
  11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Христос рождається!
    думаю, багато в кого є різдвяні дива, які можна з приємністю пригадати.
    8 років тому ми були на Святвечір у селі. І ділили проскурку перед вечерею. Треба було поділити на 11 людей, а получилось чомусь 12 і ніяк інакше. За тиждень ми дізнались, що чекаємо дитятко, і ще за 9 міс народився Дмитрик.
    а 3 роки тому ми впустили чудових колядників: двох хлопчиків і дівчинку. Хлопчикам десь 8 і 5 р, а дівчинці десь 3 з половиною. Всі у вишиваночках. Хлопці співали до складу і серйозно, а дівчинка так кліпала ляльковими оченятами і тоненько підспівувала. В неї був русявий кучерявий хвостик.
    І мій чоловік тоді сказав, що двоє синів - це добре, але ще краще - отак, щоб два серйозні братики і дівчинка-перлинка. Через 9 місяців народилась наша Віруня. Ми часто згадували тих колядників. А цьогоріч наші троє діточок у вишиванках, які співали колядки і віншували ,вже були дуже на них подібні. Наступного року буде просто дежавю, бо співатиме і Віруся теж.

Як же добре і святково! І ще цілих 2 вихідних.
    Всім бажаю провести цей час тепло, цікаво і затишно.

• Зе бест! Зе бест! x 13
    • мімімі мімімі x 7
  12. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Веселий день, весела новина!
    Вітає Ісус Вас, маленька дитина!
    Вітає і хоче Вам щиро сказати,
    Благословення принести до Вашої хати!
    Може в тій хаті кого бракує,
    Може в тій хаті хто гірко сумує.
    Кого бракує - не забувайте,
    Хто гірко сумує - розвеселяйте.

Разом з Ісусом маленьким на сіні
    Всіх вас вітаєм на Україні,
    Щоб ниви зростали без грому, без тучі
    Добром наливалися зерна лискучі,
    Хай вам Бог в кождім ділі помагає.
    Христос ся рождає!
    Так сподобалось мені це віншування, яке розказували дуже гарні дівчатка з надзвичайними голосами :girl_in_love:

• Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 3
  13. oliv

oliv Active Member

І наше зернятко поселилося у животику рівно рік тому на Різдво :)

• мімімі мімімі x 5
    • Подобається Подобається x 1
  14. flame

flame невгамовний експериментатор

@Jusi це моє дитяче віншування. Ми з Юрком коли ходили колядувати і потім мали разом віншувати, то він вдома гарно розказував, а коли доходило "до діла" по родичах, я його в плечі туцькала:blush:, щоб не мовчав. Але вчора по Скайпу він мені так віншував і реготав, що слова ніц не забув:girl_crazy:
    і вареників і голубців і куті. Добре хоч пончиків не чіпала:girl_blush2:. Чує моя душа і ЖП, що буду як в тому кліпі:girl_haha: Але я собі вже пообіцяла, що з понеділка жосткий крос і без поблажок. Включила якесь кІно або музичку, вилізла на орбітек і ніяке - не можу, не хочу і т.д. не стогнеться. Язик на бороду і жену поки на вагах не появиться 57. В мене такий суперовий весняно-літній гардероб в наявності в який моя нинішня конституція влазиться, але ні...га не защіпається, а як защіпиться, то тисне так, що страшно дихнути - трісне:girl_blush2: Тому, ще 2 дні на святковому харчуванні і все - врочистість закінчилися, починаються будні.
    Завтра плануються гості. Тому всім:kisss: і врочистого продовження святкування.:girl_bye:

• Смішно Смішно x 3
    • мімімі мімімі x 1
  15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

як сказала моя сусідка:"дишать могла, но бздеть боялась"))) я навіть на ваги на стаю, бо мені інфакрту на свята не треба.
    Я потихенько вливаюсь в роботу ще від вчора, сьогодні теж маю манюній урок і потім аж в понеділок. З понеділка почнеться справжня жесть, бо всі повертаються з канікул і арбайтен!
    Свята пройшли якось так спокійно, але то поки що. Вчора були посиденьки з друзями, нині знову маємо йти на санки і на каву до нас, а там далі буде видно. Є велика імовірність що поведемо козу далі.

• Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

ооо... я теж.
    Вчора ходила до похресниці на іменини... ну ніц я не можу з собою зробити!!!!:girl_cray::girl_cray: такий вже смачний той горіховий тортик перемащений згущеним молоком в моєї братової.... і пампухи.... і і і...:girl_sad:

Де там в нас темка "мінус60"?!:girl_blush2:

Муж мені інтенсивно згодовує все солодке за раз. Каже що з понеділка в хаті вівсянка, перловка і гречка з вареним мясом і овочеві зупки.
    Казав що буде мене підтримувати. Хочеться вірити

Душа хоче свята і шопінгу (як мінімум - зирінгу). Мене це умиротворяє і заспокоює.
    А зараз варю гречану кашку з молоком і будемо снідати. Поїмо - і спробую вибратися надвір погуляти з обидвома. Погода сприяє.

• Подобається Подобається x 10
    • мімімі мімімі x 2
  17. raspberry

raspberry Well-Known Member

Христос народився! В нас свята пройшли в боротьбі з якимсь злосним вірусом:girl_sad: Спочатку злягла Яна. Ми були в Франківську. Там викликали лікарку, яка виписала мабуть всі препарати, які знала, список з 10 пунктів:wacko:. Потім знайшли толкового лора, який то все покреслив і виписав адекватне лікування:girl_smile: Тільки Яна пішла на поправку як зліг Влад. Поїхали ми до Львова, бо його щось дуже моцно вхопило, здали аналізи, викликали вже свою лікарку, без антибіотика не обійшлись нажаль:girl_sad: Вчора заклало мене, лежу і гавкаю як пес:girl_sad: Ще як їхали по трасі, винесло якусь машину на поле. Чоловік пішов допомагати пхати, так попхав, що нерв защемив собі. Тепер лежить, не рухається:girl_sad: А надворі погода - казка:girl_tender: Тільки йти і гуляти цілий день, а ми на то лиш з вікна заглядаємо:girl_sad: Ех, бережіть себе, не хворійте:girl_smile:

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • мімімі мімімі x 3
  18. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а я стаю, щоб трохи ті цифри мене налякали=спонукали не їсти, а ніфіга. їм і далі:dash1:. дала собі часу до кінця січня, максимум лютого і тоді беруся за розум:girl_angel:. як будете йти в
    кличте ;)
    і нас моя мама підгодовує смаколиками дякувати Богу. мімімі:heart:
    мали ми сьогодні ще одну пекельну нічку. в К температура 40, кашлі-шмарклі і всі прЄлєсті вірусяки:girl_devil:. викликали швидку, носили па ручках, відпоювали і т.д. на щастя Квітка, наше сонечко, спала чемно в іншій кімнаті і я лиш бігала годувати:d25:.

зараз температури нема і ми з Кві залишили сестричку з татком і прогулялися по району, провітрилися купили продуктів трохи, та й таке...
    ото дуже влучно сказано. і я про таке мрію. а ще б виспатися і айм хепі:girl_crazy: але перш за все, аби дітки були здорові, а все решта додасться.
    бережіть себе і своїх близьких:kisss:

• Подобається x 15
    • мімімі x 2
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Оптимістично x 1
  19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Ха, а я теж тиждень тому вставила в вагу нову батарейку, пiсля того як стара сiла 1,5 роки тому:girl_crazy:
    Нэ, ну я пiдозрювала що набрала вагу, але щоб так:girl_impossible:
    Вiдразу полiзла читати тему -60, i вже збиралась затаритись нормальними продуктами, як вчасно згадала що то ж цiлий сiчень свят, днiв народжень i просто гулянок:drinks:
    А сiдати на дiэту завiдома знаючи що зiрвусь - то не для мене:girl_curtsey:
    Так що - давайте 'всi бажаючi схуднути' - збираэмось в кiнцi сiчня на цьому мiсцi:girl_bye:
    --- дописи об"єднано, 9 Січень 2016 ---
    А ще мали сьогоднi велику врочистiсть - ходили всi на Рiздвяний концерт "Панночки' - яка ж то краса!! Давно такого задоволення не отримували!
    А по дорозi додому купили Янi ролики - заколядувала донечка:girl_yes2:

Останнє редагування: 9 Січень 2016
    • мімімі мімімі x 1
  20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Підтримую!
    100%, зараз нема чого рипатись :girl_crazy:
    Проза в мене все та ж: дитяче здоров*я. Ви вірите в "мамську інтуїцію"? Так от, ніхто не чує в дитини хрипів, вже 6 лікарів її слухало, а мені здається, що в неї пневмонія, і хоч встрелься. Знову ходили слухатись.
    Врочистість: нарешті чоловік згадав, що він ще й тато, і має певні обов*язки. Свої обов*язки благополучно виконував.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
Статус теми:
Закрита.