Зварю тобі БОРЩИКУ!

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Жовтень 2009.

  1. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Я далі, як той Попка... повторюю- не втрачається навіть, якщо його напів розрізати)
    І отакий борщ, як на фото, можна вважати перевареним(там і по буряку видно) або з великою кіл-тю томат-пасти(він від неї любить бути червонявим)
     
  2. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    ооо, супер, візьму до уваги , не знала що таке щастя продається.
    Я, частенько, варю багато буряка, натираю на терку і заморожую пластом. Теж виручає при варці термінового борщу :)
     
  3. Cornelia

    Cornelia Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    А я дуже люблю борщик їсти, але не люблю його готувати. Тому смакуємо ним не частіше, ніж раз на два тижні.
    Готую борщ часто не на м'ясному бульйоні, а на воді, - виходить непогано.
    На киплячу воду кидаю картоплю, потім капусту, окремо - роблю засмажку.
    Пасерую цибульку, потім додаю моркву і сирий буряк, який тру на терці.
    Замість томатної пасти даю домашні перетерті помідори.
    Протушковую з сметанкою, деколи додаю лимонний сік або, як не маю, винний оцет.
    Колір буряк втрачає, коли дійсно його переварити.
     
  4. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Сама не знала. Нині як то вздріла!!! Зрозуміла, що то зекономить мені купу часу. Мама сказала, що спеціально для таких гнилиць, як я.
     
  5. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Я буряк останнiм часом в пароварцi готую. Ставлю на 1,40 год й або спати лягаю, або йду собi кудись.
    Й не тру тепер, а кубиками нарiзаю, малим так бiльше смакуе.
     
  6. Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Коли моя підшлункова сказала мені велике "фе" і їсти практично нічого не можна було,виробився в мене рецепт мого "панкреотичного" борщу.Оскільки капусти не можна,списуємо капусту,м*ясних відварів не можна ,варимо на воді.Відтоді пройшло трохи часу,але я далі варю борщ без капусти і на воді.Причому без капусти і навару м*ясного смак набагато кращий і корисніша страва.Отже,відварюю окремо буряк(1-1,5год.).В киплячу воду даю різану картоплю,моркву,цибульку,варю то все до готовності,додаю в кінці зелень,при бажанні трохи "Кухарека".Трохи сметани,додаю до неї трохи води і трохи пасти(я роблю перемелені помідори на зиму),розмішую добре,додаю до борщу.Тертий буряк скроплюю трошечки оцтом,добавляю трохи цукру,даю буряк до каструлі ,виправляю на сіль,даю трохи закипіти і смачнющий борщ готовий.Швидко---поки вариться буряк ,робимо все решта,і корисно.І без капусти .
     
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Забакланили мене трохи за ложку бальзаміку до борщу:girl_smile:. Помідорів і томатної пасти не даю. Не люблю. Тому щоб не було казусів з насиченістю кольору не відмовлюся, ну і лимон само -собою, для мене.
    Якщо бурячок молоденький, то не відварюю і не запікаю. Нарізаю смужками і в борщ. Ось таке було недавно http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1977381&postcount=1972
    Окрема історія з різдвяним борщем з вушками. В нас завжди він був кислим. Мій чоловік з першого разу не зрозумів, що то таке, а зараз це маст хев. Головний фокус з темного грибного відвару зробити рубіновий шедевр.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    як я вас розумію...:)



    тре якось спробувати, дуже цікаво стало:)
     
  9. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Я щось провтикала, але то не я бакланила.
    І вупше, ше скажи, що ти після форумівки прийшла і почала борщ варити? Тему борща розкрили на повну...
     
  10. sonyafortuna

    sonyafortuna Sonya Fortuna

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Такий ще називають підбиваний борщок
     
  11. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    і мої лисенята танцюють над борщем - відсортовують капусту :dance2:
    м"ясні навари часто не є добре на шлунки
    борошном підбитий борщ теж важчий для травлення

    То маєм борщ "я тєбя слєпіла із того щто било" :ed4d70def841dc74b57 аби буряк не плавав одиноко - даю побільше картоплі, і трохи довше варю - маєм навар, цибулинок 2-3 незажарених, бурячок тушений на оливкові олії - маєм корисний борщик, зубок-другий часничку наприкінці- маєм яскравий смак. Сметанка з часничком і зелень - кожному в тарілку:nyam2:
     
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Я свій рецепт борщу придумала сама. (ну якщо можна взагалі вигадати рецепт борщу, бо це теж саме, що винаходити велосипед)))

    Капусту не люблю сама. на м"ясі довго і потім ніхто крім чоловіка те м"ясо не їсть, зажарок не люблю... То побільше овочів... Спочатку закидую моркву потерту на дрібній тертці (тій, що сирки на салат) і цибулю потерту на грубій тертці (бо як різати її, то вона кусками плаває, а як потерти то повністю розварюється і її не видно, смаку не чути, а користь і вітаміни -- є). Цілу петрушку кидаю, картоплю. Інколи даю попередньо відварену фасолю чи біб (заморожений), інколи -- заморожену шпарагівку, інколи заморожений горошок. Буряк варю окремо (хча треба взяти на озброєння техніку варіння цілого буряка відразу в борці) і тру. Влітку помідори ще в блендері взбиваю, взимку -- то бер томатну пасту. І під кінець вливаю ті помідори, кидаю буряк, ше хвилинку варю і тоді сиплю зелень петрушки, кропу і натертий часник і вливаю трохи олії. Ну і сіль, перець, то понятно. Закриваю кришкою. Часу займає не більше, ніж півгодини. (довше то все нарізати-натерти). Дуже корисно, смачно, вітамінно і без всяких там зажарок. Чоловік потім до того вже собі в тарілку може шпондера врізати чи сала чи просто ковбаси

    ---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

    І взагалі не розумію людей, які кажть, що не вміють борщ варити. У мене коліжанка коли їй 20 було то повнстю готувала стіл на ДН: салати-випічка-голубці-крученики, а борщ, казала, що не вміє, то їй мама варила. Що там вміти? То, певно, їй якас горе-господиня внушила, що борщ -- то таке мистецтво, от вона і боялась за нього взятись
     
  13. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    почитала рецептики, чого тільки не побачиш (крім оцту), і мука, і яйці, і болгарський перець, і горошок:))
    захотілось тепер організувати пробувальний конкурс, аби спробувати всі ті борщі, бо, можливо і сподобається,
     
  14. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    А ви підкислюєте чимось борщ? Якщо не оцтом, то соком лимона тоді треба підкислити хіба ні? В мене так.
    А ще в родичів в селі червоний борщ варять на заквасці червоного буряка, яка ггтується зазделегідь. Щось подібне як бігос вариться з бурякової закваски, а то борщ. Такий борщ ще кисліший, але теж дуже смачний.

    А щоб був насичений червоний колір, то дуже простий секрет - кинути сирий шматочок червоного бурячка в кастрюлю вже після завершення приготування борщу.

    Ну, і польський підбиваний питний борщик на варених попередньо бурячках - мені найсмачніший. Ням!
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    кілька дольок лимону додаю за 1-2 перед виключенням. Потім витягаю.
     
  16. Virner

    Virner Well-Known Member

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Я додаю в борщ сік порічок:) Дуже смачно і корисно. Якраз добре підкислює - мені подобається. Заморозила на зиму сік порічок як кубики льоду.
     
  17. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

    Хм, вперше чую про таке, треба буде спробувати, маю якраз заморожені порічки, правда не сік, але видавити не проблема. Я люблю кисленький борщ, то завжди даю яблучний оцет і цукор - виходить кисло-солодкий смак, а ще помідори свіжі і перець болгарський і цибулю ріжу кубиками у сам борщ, ще крім засмажки.
     
  18. LOLA UA

    LOLA UA New Member

    SOS Дівчата, рятуйте! Дуже треба рецепт найсмачнішого борща, коханий попросив приготувати, а в мене він на "нормально" виходить, а хотілось би щоб це був найліпший борщ, який він тільки пробував, і заміж дуже хочеться :ed4d70def841dc74b57
     
    • Смішно Смішно x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    у нас тут ціла тема є про борщ, читайте)))
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Ну от: шукала рецепт, а вирішила ще 3 написати яких тут не знайшла :)

    РЕЦЕПТ 1. Вінницький борщ.
    Моя бабуня з дідуньом варили на м"ясі (жирному) до майже звареного м'яса кидали фасольку красу (білу з темними плямами) і бараболю (вона мала повністтю розваритися).
    А далі - найцікавіше! Жарили сало з цибулькою і помідорами. А потім то все розтиралося в макітрі з залишками вцілілої бараболі з борщу. І то все разом з насіченою свіжою капустою йшло в баняк. Борщ був не червоного, а рудого кольору.
    Називали то "шалапай".

    РЕЦЕПТ 2. Галицький борщ.
    Моя бабця варила його на квашених буряках. В 2х літровий слойок напхати накраяних навпіл чи на четверо буряків, залити зимною водою і кинути туда 2-3 цілушки житнього хліба. Накрити марлею. Через тиждень то все закваситься (вистачає на 2 порції борщу. Зберігати в холодильнику)
    Моркву, цибулю, петрушку корінь накришити, поставити варитися. Як морква готова - додати бульбочки. На половині готовності бульби - нарізаних чи натертих квашених буряків і половину квасу з них. Трохи олії і зеленини.

    Рецепт 3. Польський борщок.
    Мого чоловіка бабця, переселенка Вісли. Лемкиня. 3-4 буряки розрізати навпіл чи на 4 частини, залити водою (майже повний баняк), додати 1-2 цибулини навпіл, 3 зубки часнику навпіл, 4-5 духмяних і чорних перці. На середині готовності буряка - половинку або сік з цілого лимону (оцту чи лим. кислоти при бажанні) і 2 лаврових листочки.
    Зварений буряк вийняти (можна на салат або натерти потім його назад), перецідити юшку. Додати підсмаженого на маслі розпущеного борошна з сепараторною сметаною і сіллю, трошки підсолити чи поперчити до смаку. 1 ст л олії. Зеленину вже в горнятки. Найбільше смакує з налисниками з м"ясом.

    Поговорила з свекрухою, то вона в борщок до потертих бурячків дає ще підсмажену цибульку.

    Це мої три найулюбленіші борщики!!! Смачного.
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1