Зварю тобі БОРЩИКУ!

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Жовтень 2009.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

Я далі, як той Попка... повторюю- не втрачається навіть, якщо його напів розрізати)
    І отакий борщ, як на фото, можна вважати перевареним(там і по буряку видно) або з великою кіл-тю томат-пасти(він від неї любить бути червонявим)

2. AilataN

AilataN жива

ооо, супер, візьму до уваги , не знала що таке щастя продається.
    Я, частенько, варю багато буряка, натираю на терку і заморожую пластом. Теж виручає при варці термінового борщу :)

3. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

А я дуже люблю борщик їсти, але не люблю його готувати. Тому смакуємо ним не частіше, ніж раз на два тижні.
    Готую борщ часто не на м'ясному бульйоні, а на воді, - виходить непогано.
    На киплячу воду кидаю картоплю, потім капусту, окремо - роблю засмажку.
    Пасерую цибульку, потім додаю моркву і сирий буряк, який тру на терці.
    Замість томатної пасти даю домашні перетерті помідори.
    Протушковую з сметанкою, деколи додаю лимонний сік або, як не маю, винний оцет.
    Колір буряк втрачає, коли дійсно його переварити.

4. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Сама не знала. Нині як то вздріла!!! Зрозуміла, що то зекономить мені купу часу. Мама сказала, що спеціально для таких гнилиць, як я.

5. Женічка

Женічка Well-Known Member

Я буряк останнiм часом в пароварцi готую. Ставлю на 1,40 год й або спати лягаю, або йду собi кудись.
    Й не тру тепер, а кубиками нарiзаю, малим так бiльше смакуе.

6. Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

Коли моя підшлункова сказала мені велике "фе" і їсти практично нічого не можна було,виробився в мене рецепт мого "панкреотичного" борщу.Оскільки капусти не можна,списуємо капусту,м*ясних відварів не можна ,варимо на воді.Відтоді пройшло трохи часу,але я далі варю борщ без капусти і на воді.Причому без капусти і навару м*ясного смак набагато кращий і корисніша страва.Отже,відварюю окремо буряк(1-1,5год.).В киплячу воду даю різану картоплю,моркву,цибульку,варю то все до готовності,додаю в кінці зелень,при бажанні трохи "Кухарека".Трохи сметани,додаю до неї трохи води і трохи пасти(я роблю перемелені помідори на зиму),розмішую добре,додаю до борщу.Тертий буряк скроплюю трошечки оцтом,добавляю трохи цукру,даю буряк до каструлі ,виправляю на сіль,даю трохи закипіти і смачнющий борщ готовий.Швидко---поки вариться буряк ,робимо все решта,і корисно.І без капусти .

7. flame

flame невгамовний експериментатор

Забакланили мене трохи за ложку бальзаміку до борщу:girl_smile:. Помідорів і томатної пасти не даю. Не люблю. Тому щоб не було казусів з насиченістю кольору не відмовлюся, ну і лимон само -собою, для мене.
    Якщо бурячок молоденький, то не відварюю і не запікаю. Нарізаю смужками і в борщ. Ось таке було недавно http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1977381&postcount=1972
    Окрема історія з різдвяним борщем з вушками. В нас завжди він був кислим. Мій чоловік з першого разу не зрозумів, що то таке, а зараз це маст хев. Головний фокус з темного грибного відвару зробити рубіновий шедевр.

• Подобається Подобається x 1
  8. Hexe

Hexe Well-Known Member

як я вас розумію...:)

тре якось спробувати, дуже цікаво стало:)

9. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Я щось провтикала, але то не я бакланила.
    І вупше, ше скажи, що ти після форумівки прийшла і почала борщ варити? Тему борща розкрили на повну...

10. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

Такий ще називають підбиваний борщок

11. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

і мої лисенята танцюють над борщем - відсортовують капусту :dance2:
    м"ясні навари часто не є добре на шлунки
    борошном підбитий борщ теж важчий для травлення

То маєм борщ "я тєбя слєпіла із того щто било" :ed4d70def841dc74b57 аби буряк не плавав одиноко - даю побільше картоплі, і трохи довше варю - маєм навар, цибулинок 2-3 незажарених, бурячок тушений на оливкові олії - маєм корисний борщик, зубок-другий часничку наприкінці- маєм яскравий смак. Сметанка з часничком і зелень - кожному в тарілку:nyam2:

12. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я свій рецепт борщу придумала сама. (ну якщо можна взагалі вигадати рецепт борщу, бо це теж саме, що винаходити велосипед)))

Капусту не люблю сама. на м"ясі довго і потім ніхто крім чоловіка те м"ясо не їсть, зажарок не люблю... То побільше овочів... Спочатку закидую моркву потерту на дрібній тертці (тій, що сирки на салат) і цибулю потерту на грубій тертці (бо як різати її, то вона кусками плаває, а як потерти то повністю розварюється і її не видно, смаку не чути, а користь і вітаміни -- є). Цілу петрушку кидаю, картоплю. Інколи даю попередньо відварену фасолю чи біб (заморожений), інколи -- заморожену шпарагівку, інколи заморожений горошок. Буряк варю окремо (хча треба взяти на озброєння техніку варіння цілого буряка відразу в борці) і тру. Влітку помідори ще в блендері взбиваю, взимку -- то бер томатну пасту. І під кінець вливаю ті помідори, кидаю буряк, ше хвилинку варю і тоді сиплю зелень петрушки, кропу і натертий часник і вливаю трохи олії. Ну і сіль, перець, то понятно. Закриваю кришкою. Часу займає не більше, ніж півгодини. (довше то все нарізати-натерти). Дуже корисно, смачно, вітамінно і без всяких там зажарок. Чоловік потім до того вже собі в тарілку може шпондера врізати чи сала чи просто ковбаси

---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

І взагалі не розумію людей, які кажть, що не вміють борщ варити. У мене коліжанка коли їй 20 було то повнстю готувала стіл на ДН: салати-випічка-голубці-крученики, а борщ, казала, що не вміє, то їй мама варила. Що там вміти? То, певно, їй якас горе-господиня внушила, що борщ -- то таке мистецтво, от вона і боялась за нього взятись

13. terezka

terezka котяка-вишивака

почитала рецептики, чого тільки не побачиш (крім оцту), і мука, і яйці, і болгарський перець, і горошок:))
    захотілось тепер організувати пробувальний конкурс, аби спробувати всі ті борщі, бо, можливо і сподобається,

14. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

А ви підкислюєте чимось борщ? Якщо не оцтом, то соком лимона тоді треба підкислити хіба ні? В мене так.
    А ще в родичів в селі червоний борщ варять на заквасці червоного буряка, яка ггтується зазделегідь. Щось подібне як бігос вариться з бурякової закваски, а то борщ. Такий борщ ще кисліший, але теж дуже смачний.

А щоб був насичений червоний колір, то дуже простий секрет - кинути сирий шматочок червоного бурячка в кастрюлю вже після завершення приготування борщу.

Ну, і польський підбиваний питний борщик на варених попередньо бурячках - мені найсмачніший. Ням!

15. flame

flame невгамовний експериментатор

кілька дольок лимону додаю за 1-2 перед виключенням. Потім витягаю.

16. Virner

Virner Well-Known Member

Я додаю в борщ сік порічок:) Дуже смачно і корисно. Якраз добре підкислює - мені подобається. Заморозила на зиму сік порічок як кубики льоду.

17. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Хм, вперше чую про таке, треба буде спробувати, маю якраз заморожені порічки, правда не сік, але видавити не проблема. Я люблю кисленький борщ, то завжди даю яблучний оцет і цукор - виходить кисло-солодкий смак, а ще помідори свіжі і перець болгарський і цибулю ріжу кубиками у сам борщ, ще крім засмажки.

18. LOLA UA

LOLA UA New Member

SOS Дівчата, рятуйте! Дуже треба рецепт найсмачнішого борща, коханий попросив приготувати, а в мене він на "нормально" виходить, а хотілось би щоб це був найліпший борщ, який він тільки пробував, і заміж дуже хочеться :ed4d70def841dc74b57

• Смішно Смішно x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. shparynka

shparynka Well-Known Member

у нас тут ціла тема є про борщ, читайте)))

• Інформативно Інформативно x 1
  20. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Ну от: шукала рецепт, а вирішила ще 3 написати яких тут не знайшла :)

РЕЦЕПТ 1. Вінницький борщ.
    Моя бабуня з дідуньом варили на м"ясі (жирному) до майже звареного м'яса кидали фасольку красу (білу з темними плямами) і бараболю (вона мала повністтю розваритися).
    А далі - найцікавіше! Жарили сало з цибулькою і помідорами. А потім то все розтиралося в макітрі з залишками вцілілої бараболі з борщу. І то все разом з насіченою свіжою капустою йшло в баняк. Борщ був не червоного, а рудого кольору.
    Називали то "шалапай".

РЕЦЕПТ 2. Галицький борщ.
    Моя бабця варила його на квашених буряках. В 2х літровий слойок напхати накраяних навпіл чи на четверо буряків, залити зимною водою і кинути туда 2-3 цілушки житнього хліба. Накрити марлею. Через тиждень то все закваситься (вистачає на 2 порції борщу. Зберігати в холодильнику)
    Моркву, цибулю, петрушку корінь накришити, поставити варитися. Як морква готова - додати бульбочки. На половині готовності бульби - нарізаних чи натертих квашених буряків і половину квасу з них. Трохи олії і зеленини.

Рецепт 3. Польський борщок.
    Мого чоловіка бабця, переселенка Вісли. Лемкиня. 3-4 буряки розрізати навпіл чи на 4 частини, залити водою (майже повний баняк), додати 1-2 цибулини навпіл, 3 зубки часнику навпіл, 4-5 духмяних і чорних перці. На середині готовності буряка - половинку або сік з цілого лимону (оцту чи лим. кислоти при бажанні) і 2 лаврових листочки.
    Зварений буряк вийняти (можна на салат або натерти потім його назад), перецідити юшку. Додати підсмаженого на маслі розпущеного борошна з сепараторною сметаною і сіллю, трошки підсолити чи поперчити до смаку. 1 ст л олії. Зеленину вже в горнятки. Найбільше смакує з налисниками з м"ясом.

Поговорила з свекрухою, то вона в борщок до потертих бурячків дає ще підсмажену цибульку.

Це мої три найулюбленіші борщики!!! Смачного.

Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1