Зварю тобі БОРЩИКУ!

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Жовтень 2009.

1. mashka

mashka Well-Known Member

Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ!

Я буряки в борщ завжди печу, і тоді роблю засмажку з них і помідорів, або просто тру й даю наприкінці готування. Люблю пісний борщ без мяса. Заправляю лимонним соком, ніколи не оцтом, або взимку даю соку з квашеної капусти, чи саму капусту, або квашені яблука. А в дитинстві памятаю моя бабуся варила борщ на ребрах, і затовкала салом з цибулею. Подавали з часниковою поливкою. А дід собі ще й у миску окремо клав червоного пекучого перцю цілий стручок.

2. Gajka

Gajka Well-Known Member

3. arushka

arushka завжди досягаю мети

До речі про хлопів, мій чоловік сьогодні САМ зварив борщ. Додав навіть сушених грибів. І то не страшно, що фасоля була ненамочена і тому недоварена, а картопля заскоро кинена і розварена:lol: Таке добре!:girl_in_love:

4. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата, а скільки часу ви печете бурячки на борщ? чи треба їх перед тим чистити? чи вже потім, як спечеться?

5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А я вчора поексперементувала - дала росолу з квашених огірків (не маринованих). Ярка дуже любить огірки, тому і борщ їла.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я на борщ не печу а тру на терці сирі і потім додаю до банячка або дургим способом підварюю трошки пообирані в тому банячку що буде варитись борщ, потім витягаю і краю, бо чоловік не любить тертих.

Якщо хочеш пекти, то лишень в шкірці, не обирати!!!. Обгорни кожен бурячок в фольгу і постав на годину в духовку. Але то я так на салату роблю... то до борщу можна і швидше витягти.

7. La esposa

La esposa Moderator

Марусю, дякую! дуже хочу поекспериментувати, бо завжди засмажували вже зварений буряк з помідором на пательні.

8. Florena

Florena Member

Я варю борщик на мясному бульйоні,буряк відварюю,або використовую сирий,якщо він молодий.У киплячий бульйон кладу очищену картоплю,накраяну невеликими шматочками,на пательні обсмажую цибулю,моркву,додаю тертий або різаний скибочками буряк,цукор,лимонний сік,томатний соус або пасту,тертий часничок та зелень.Все добре обсмаживши закидаю у каструлю та даю закипіти,спеції даю за смаком.За цією основою кожен раз роблю інший,коли з грибочками,коли з квасолею,коли з капустою,з перцем,або молодим зелним горошком.

9. Agrafka

Agrafka Member

Я свій борщ варю так: спершу відварюю м`яско, далі додаю нарізані полосками картоплю, моркву, петрушку і підсолюю. Відварений буряк ріжу полосками і підсмажую, додаю до нього сметану. Коли сметана почне кипіти виливаю все це у борщик. Далі додаю зелень: кріп і петрушку дрібно нарізані.

Якщо бурячок молодий то підсмажую сирий разом з бурачинням.

Ще часом до борщу можу дати капусту, фасольку та грибочки. Зараз не даю, бо годую доцю цицьою.

Якщо хочу кислинку в борщі( так є рідко, можу додати сік лимону або томатну пасту або сирватку, або рідину з квашених помідорів).

10. marianast

marianast Well-Known Member

Люди, то як? :girl_blush2:

11. bleste

bleste Well-Known Member

І я поділюся своїм рецептом борщу! Навчилась готувати його, коли вийшла заміж (бо дуже не любила його їсти - мама заставляла, тому і не хотіла вчитись), але не від бабці чи мами, а від подруги))) Так от... У м'ясний бульйон кидаю картоплю, поки вона вариться тру на грубій терці буряк, кидаю його на сковорідку (без масла, суху), трохи обсмажую, тоді заливаю водою (так, щоб буряк покрився), додаю ложку оцту, ложку цукру і відкриваю максимальний вогонь, накрив кришкою.... коли вода випариться - відправляю все до каструлі. Тоді тру морквину, ріжу цибулю, все обсмажую на олії, додаю томатну пасту, трошки все те тушкується і відправляється до каструлі. Потім йде нарізана капуста, сіль, різні приправки, зелень та сальце (мілко нарізане та перетерте з часником).
    Борщ виходить насиченого червоного кольору (аж картопля стає червоною).

12. DarkNess

DarkNess New Member

Картопля полюбому стає червоного кольору, бо буряк - це ж барвник для неї.

Але я буряк даю в самому кінці, коли вже все в кастрюлі готове, і даю щоб лишень прокипіло,бо якщо буряк варю разом з морквою/бульбою - то борщ втрачає колір, а люблю дуууже насичений червоний, блідого мій чоловік не їсть.

А на рахунок цукру, вперше прочитала. Даєте ложку, яку? Чайну на кастрюлю? І обовязково щось кисле - оцет/лимон чи не обовязково? Як змінюється смак?

13. Kykysik

Kykysik New Member

Я сьгодні буду їстки борщик=)))

14. arushka

arushka завжди досягаю мети

Якщо додати оцту або лимону, то буряк залишається насиченого червоного кольору, ну і відповідно, борщ красивий.

15. bleste

bleste Well-Known Member

Мабуть так і є! Але, чомусь, не у всіх - у мами не є картопля червона (трошки інакше робить борщ).

Сорі))) Забула написати... столову ложку оцту та чайну ложку цукру. Як на мене - то смак змінюється з додаванням оцту (смачніший). Чоловік потім ще додає оцет (любить кислий).

Я коли кидаю буряк, то сам бульйон стає насиченого бурякового кольору!

16. Bublyk

Bublyk Member

Я готую борщ приблизно так як і всі, але маю одне табу - ніколи не тру буряки на терці, завжди ріжу соломкою. Хоч це і довше, але результат того вартий - і на вигляд, і на смак.

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я навпаки завжди ріжу соломкою, бо як на мене то є набагато швидше і зручніше , ніж терти, руки втомлюються :)

18. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

А я ї буряк ріжу, і моркву ріжу, а не тру, бо мій чоловік на потерте каже жи то каша і він не розрізняє де морква, де буряк, а де капуста :)
    Буряк даю в кінці разом з томатною пастою і просто даю покипіти 1-2 хв., оцту не даю, і колір супер насичено червоний :)

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

:) процитую з карми:
    я мала на увазі, що ріжу соломкою, бо мені так швидше,ніж би терткою, а бублик написала, що

ось і все :) Так то я все зрозуміла ;)

20. DarkNess

DarkNess New Member

В мене мама моркву і буряк завжди тре на терці, бо їй так швидше і простіше, так вже звикла, а я завжди тільки ріжу соломкою чи ще якось, бо так чується смак овочів, а з тертого воно справді як каша, має однорідний смак все. Навіть люблю коли капуста ще чуть-чуть похрускує, а не розварюється повністю.
    Навіть тато каже, що в мене борщ ліпший, правда, так щоби мама не чула ).