Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! І мені не гірчить, але маю відразу до смаку сирого буряка ще з дитинства - мама мала необережність насилу напоїти мене свіжовичавленим буряковим соком, сік призначався для сестри які потрібно було підняти гемоглобін, а та не хотіла пити, от мама вирішила розділити на двоїх, щоб сестрі не так обідно було. Після того соку я з жахом згадую смак сирого буряка.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! щодо вареного не вареного буряка, то по-перше, якщо буряк зварений заздалегідь -то і борщ швидше готується, по -друге -колір насиченіший (він ж окремо вариться і в шкарлупці і колір не тікає), по-третє -так смачніше виходить . То все зі слів моєї мами ( бо я ж новачок в тій справі), але бабця кидає сирий буряк і в неї теж смачний борщик
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! ну на рахунок - смачніше то спірне питання (от хіба Карапузик мене переконає своїм борщем!) а що до часу - як то швидше. 1 вечір потратити щоб зварити буряк, другий вечір - щоб зварити борщ. ну не переконав мене поки що ніхто... окрім того, як пишуть мудрі книжки - при варці тікають корисні речовини. тому я б 2 рази навряд чи варила.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я бюрак смажу в сковородці,а потом додаю в кінці вже. Вроді нічо,смачно.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Ніхто й не намагався переконати. Ми ділимося власними рецептами, а не нахвалюємо у кого борщ смачніший.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я теж відварюю буряк, натираю на грубій терці, ділю на порції і в морозилку.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Щоб колыр буряка не втрачався, то, чи до вареного, чи до смаженого буряка треба дати оцту. Я сирий буряк смажу з оцтом, потім даю в борщ. Він тоді такий яскраво-насичено-червоним стає, що мені зразу нагадує оті старовинні українські борщі, які варять в селах. Часто я люблю до смаженого буряка додавати заправку Торчин, тоді потрібно менше буряку і він тоді не такий густий виходить.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я навпаки, перейшла з вареного на сирий. І назад не перейду ніколи. Смачніше й червоніше. Порівнюю мамин борщ і бабусин. Останній завжди смачніший і червоніший. А мама колись мусіла давати харчової фарби до борщу, але так давала, аби ніхто не знав. :confused: От той оцет в борщі мене все-таки вражає. Невже не краще щось інше давати, аби квасний був? То ж не стільки для кольору, скільки для смаку власне. Бо якщо дати оцту, але робити на великому вогні, колір втратиться все одно й оцет не врятує. Колір втрачається, як тут вже писали, від готування на великому вогні. Якщо борщик ледь булькотить, то буде червоний-червоний. Сама дослідила. А мій червоний і без оцту. Може, не в оцті справа?
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я колись пробувала додати оцту - не дуже сподобалося((( Мабуть, більше люблю солодкий...
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Ми теж завжди готували або лимончик додавали або кислоту, а в цей аз попробувала оцет, щось не дуже.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я люблю ще додати яблука твердих сортів (зимові). Просто на четвертинки і до зварених овочів. Яблучний смак в бурщі не надто відчутний, але приємний післясмак - гарантовано. А ще Матіос в "Кувлінарних фіглях" радила додавати до борщу квадратик чорного гіркого шоколаду. Цікаво попробувати як то?!
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я люблю польський рідкий борщ, який ми завжди готуємо на Різдво і вушка відповідно до нього ліпимо з грибами. Мнямка. (мій муж на відріз такого не їсть, він вважає, що борщ має бути густий) Для мужа і поза святами роблю різні борщі. Часами буряки тру на грубім терку а часами краю на полоски, так мій муж любить найбільше. Завжди додаю трошки цукру і або цитринового кваску, або цитринового соку або оцту. З оцтом люблю найменше. Люблю варити без бараболі але з капустою і фасолею, або з бараболею але без капусти а тоді додам перетертих помідорів, бо дуже не люблю насіння з помідорів, тому стараюсь аби його ніде не було. Бурачиння також даю до борщу, я такий люблю але це лишень літом коли є молоді бурячки і ще до того борщу молодої бульбочки - мням!!! Я не завжди заправляю борщ сметаною. Якщо затираю часником то не заправляю сметаною а подаю її вже на стіл окремо, щоб собі кожен взяв. Одним словом, що мій борщ буде залежати від мого настрою і наявності продуктів в хаті.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я обираю буряк від шкірки і цілими додаю або до бульйону з реберцят або просто до води. Тоді варю його майже до готовності, тоді витягаю і поки він вистигає даю зваритись моркві, бараболі і кореню петрушки. Коли буряк трошки вистигне тру його на терку або краю на полоски і додаю в баняк. Як тільки додала буряк зразу треба додати будь яку кислоту інакше борщ втратить колір. З буряком разом додаю дрібно посічену капусту, лавровий листок і перець. Даю закипіти і виключаю. Борщ не рухаю протягом 20-ти хвилин. Він має настоятись, а вже потім можна наливати в тарелі і споживати.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! можна і лимона, кажуть щоб кислота була, тоді колір не втратиться. Мене борщ навчила варити бабця. Я коли сама зварю борщ, коли його їм, то мені борщ як борщ, а от хлопці їдять - хвалять, їм подобається. Це для мене головне. Але так хочеться деколи щоб хтось мені борщику зварив...Треба їхати до бабусі...
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Привіт усім прихильникам борщику Ото надибала в нетрях таку цікавинку - ну просто руки засвербіли поділитися Спробуємо? Смачного!
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! Я буряк трошки відварюю. Потім як вистигне чищу, тру на тертці, даю солі, цукру і оцту і залишаю маринуватися на трошки. Тоді тушу на сковорідці, додаю пасту і сметану. І в кастрюлю.
Відповідь: Зварю тобі БОРЩИКУ! В мене вдома завжди буряк на борщ відварювали і тоді тертий додавали до борщу.Я ж буряк сирим натираю на терку і тушу на сковорідці до готовності тоді додаю томатну пасту і пару краплин бальзамічного оцту(то таке добро мені мама з Італії привезла,але думаю і у нас продається)буряк набуває приємної кислинки і аромату.Коли зварила мужу такий борщик то сказав що смачніше ніж у його мами(як розумієте то найвища похвала)