Зрада чоловіка, що робити?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іксік, 23 Жовтень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Зрада чоловіка, що робити?

та в цій темі більшість повідомлень, за виключенням історій форумчанок, припущення!! Дякувати Богу, я ще не була в такій ситуації, тому і роблю припущення. Всі, хто не торкався цієї проблеми особисто - можуть лише припускати. Хіба ні?

У даному випадку, якщо зраджена жінка всю вину за чоловікову зраду спихає тільки на нього, і каже "Я все для нього робила! Їсти, пити, каву в ліжко, сорочки випрасувані .... ... і т.д." Це не означає що тільки вона працювала для сімї і збереження хороших стосунків у сімї. Може йому було все одно що їсти, може йому важливо було, щоб вона з ним футбол дивилась! А коханка з ним таки дивилась футбол! Може він хотів з жінкою в онлайн-забавки разом бавитись! Може йому все одно чи в прасованій сорочці йти чи в помятій, йому основне щоб жінка з ним на Говерлу вилізла, або на ровері в суботу каталась!! Та мільйон прикладів можна тут написати в чому жінка недопрацювала..

А чоловіки, вони ж такі - не скажуть, що хочуть (як от жінки - хочуть шубу, то всі вуха прожужжать), нє... чоловік буде в голові собі крутити, хотіти, то бажання буде сверлити його звивини, а потім в один момент бац! і поряд з ним на ровері буде їхати несимпатишна рудоволоса дівуля в непрасованій футболці і все.. результат "наліцо".. жінка в істериці, а рудоволоса має хлопа з спільними інтересами..

---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

на питання
    відповідь банально проста: коли говорити?? він випадково зустрів рудоволосу дівчину на ровері.. коли він мав з жінкою говорити? він не планував зраджувати.. про що мав говорити з жінкою? щоб їздила з ним на ровері? А вона сама не здогадалась? Коли я казала що стосунки то праця, то мала на увазі що то не лише фізична праця, і не лише праця по господарству.. То розумова праця!! 90 % до 10 %. Причому 10% то фізична. З нашими демагогіями треба в тему "Мистецтво бути дружиною".. Хоча ці дві теми переплітаються ))

---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ----------

Розбитий глек може ще довго служити. А якщо його замастити зверху новою глиною, файно помалювати - буде ліпший, ніж колись. Основне - терпіння і хотіння.

Все. Можете мене шматувати )))

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ага, тобто, якщо зрадив, то відносини на смітник?

От так читаю тих, хто такого досвіду не має, і складається враження, що життя в усіх безхмарне й безтурботне. Проблем нуль, усьо на крилах і хмарах.
    А бувають проблеми такі, коли людина закривається в собі, коли шукає вирішення й розради, а знаходить не там, де треба. І то не є "інстинкти", то є загубленість. І кожен по-своєму шукає виходу з-під нестерпних тягарів.
    Є ДУЖЕ різні обставини. Є ДУЖЕ різні відносини. Є ДУЖЕ різні люди.
    Відповідно до обставин, відносин, людей і їхніх почуттів та вміння розуміти, прощати, вислухати, не бути егоїстами, все й може або налагодитися (якщо є бажання двох сторін), або розлетітися.

Щоразу, як у цю тему пишу, то маю враження, що постійно повторююся. Вже стільки писано... А далі вода в ступі товчеться...
    Який сенс говорити про те, що робити після зради тим, хто тільки про це думає? Нащо про таке взагалі думати? Живіть собі й не шукайте біди на свою голову.

3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Оце точно. Все що говориться на цю тему теоретично, там і залишається. Коли така штука прийде, повірте мені, все передумаєте по 10 раз, навіть по 20, і ніякий форум не поможе.

4. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

якщо відповідати безпосередньо на питання що робити, скажу просто -жити далі. Інше питання, як жити далі. Ми всі різні, тому кожен вирішує це питання по-своєму, і саме тому, ІМХО, не варто давати поради в цій галузі. Особливо тим, хто робить це так би мовити гіпотетично, не побувавши в цій ситуаці (та й не треба бувати). Я зараз не про терпіння, віру, роботу над собою, стосунками, прощення... В шлюбі це повинно бути завжди. Я про те, що (Ліля вже писала) всі ми дуже різні, і ситуації різні, і сприйняття різне, і больовий поріг у всіх різний. І взагалі, перефразовуючи класика, всі щасливі сім"ї щасливі однаково, а кожна з нещасливих сімей нещасна по-своєму.
    Читаю тему давно, більше з метою самоаналізу, переосмислення того чи іншого свого вчинку, рішення. Я жодного разу не пошкодувала, що пішла від першого чоловіка. Але хотілося бути чесною перед собою насамперед, чи ВСЕ я зробила що могла, щоб врятувати ситуацію. (Свідомо не пишу врятувати шлюб, бо як такого, як виявилося, його не існувало.) В корні неправильна позиція. Як не банально повторювати, але тут потрібні бажання і зусилля двох. А в дописах дівчат читаю "жінка недопрацювала, не дивилася футбол (з чоловіком), не їздила на велосипеді (з ним же ж)". Смішно, якби не так сумно.
    Вибачайте, стисло писати не вмію. :girl_bye:

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я мала на увазі те, що в майбутньому не станеться таке що я буду розказувати нібито зраду можна пробачити і жити далі, опираючись на свій життєвий досвід. дуже сподіваюсь що такого не буде в моєму житті. якось так

6. RamirZ

RamirZ New Member

Кажуть, що думки можуть матеріалізовуватися, тому краще, звичсайно, не прогамувати ситуацію. Але мозок не вимкнеш кнопкою "викл.", тому люди і думають. Мене тільки дивує, чому стільки агресії ця тема викликає в тих, кого НЕ зрадили. Можна зрозуміти її (агресію) в тих, хто такий гіркий досвід має, як тимчасову реакцію, принаймні.
    Коли кажуть "я ніколи не пробачу", то, здається, треба згадати, що Бог пробачає нам... Невже хтось може ставити себе вище за Нього?

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Страх має великі очі, як каже одна мудра приказка. Величе-е-езні очі! :pardon:

8. RamirZ

RamirZ New Member

Kvitneva, та Ви насправді були не по ньому ("Не по сеньке шапка" кажуть або - по-нашому - "Не по курці хвіст"). Вибачте, здається, Ви ще так і не заспокоїлися... Але якщо можете, скажіть: Ви всі ці роки з ним не відчували, що ви якимись паралельними шляхами рухаєтеся?

У мене подружка свого чоловіка "поступила" до вишу, він набрався "хвостів" - забрали до армії, вона чекала. Він там з кимось почубився - судили, дали рік - вона чекала. Повернувся - судимого нікуди на роботу не брали, вона на 2 роботах крутилася, на трьох. А в нього тим часом - депресія. Влаштувала через знайомих на фірму, почав "рости". Збив людину машиною, ледве від нового строку вберегла. А потім якось він пийшов, зібрав речі і пішов до іншої, в якої дитина є. Розлучалися із судами, бо ще й майно хотів усе забрати.
    Я його добре знала ще до неї, коли вони почали зустрічатися, то дивувалася, бо бачила - не рівня... розумово, духовно.
    Ви мені нагадали чимось цю історію. Судячи з усього, Ваш перший чоловік одразу відчув, що Ви така суперова, надто для нього, але йому просто лестила Ваша увага, Ваші почуття. Не знаю, чи Ви менне зрозумієте, але: Ви "винні" тим, що ви така ідеальна були, він не міг цієї вашої ідеальності винести, а досягти Вашого рівня - теж не міг чи не хотів.

9. poputochka

poputochka Well-Known Member

Не знаю, я б це сформулювала інакше - він був Вас недостойний, недостойний того кохання і тих зусиль.

10. Made in USSR

блін. та їй пам*ятника треба поставити за ті подвиги!!! (якщо все дійсно так)

11. RamirZ

RamirZ New Member

Не всі можуть жити з ідеальним партнером. Починають "відіграватися" як кому совість, виховання дозволяють.

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

13. Made in USSR

14. RamirZ

RamirZ New Member

Дівчата, ну не може сімейне життя бути суцільними подвигами. Причому це недобре для обох сторін. Зверніть увагу: він таки не витримав, признався, бо далі теж не міг так жити.

15. Made in USSR

а йой..ще скажуть що він молодець...хоча, я може зараз когось ображу, але бачили очі що вибирали. ну не повірю я що жінка з самого початку не бачила який той чоловік є. якщо він гуляка, то це помітно. хіба так сильно шифрувався...
    з іншого боку, є такі жінки о свідомо йдуть заміж за пияка. гуляку і потім замащуючи синяки тоналкою плачуться на важку долю. а коли питаєш: де були твої очі? вона каже: я думала я його зміню. (маю таку знайому пару, він дівок по районі зажимає, а вона каляску возить)

16. RamirZ

RamirZ New Member

Тут є ще такий ньюанс як гендерні ролі. Якщо чоловік починає почуватися тьмяно на тлі своєї подруги, то для нього це надзвичайний дискомфорт, втрата самоповаги як до чоловіка. Звичайно, він шукатиме, як позбутися "комплексів". І знаходить, часто, слабшу жінку, не таку досконалу, по собі.

Ну, я про оці "очі, що вибирали" й натякала. Що ж, це досвід. Хочеться вірити, що така чудова жінка не залишилася неоціненою. Kvitneva, Ви просто варті іншої долі, а не такої постійної жертовності.

17. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Таку цікаву тему можна обговорювати довго.Як людина,яка має особистий досвід в цьому питанні,можу сказати,що зрада,яка б вона не була-це больно,обідно і в деякій мірі страшно.Але,як тут вже було кимось сказано,в кожного це по-іншому проявляється.
    А,на рахунок,що робити?Якщо змога пробачити і жити далі ніколи не витикаючи,то живіть,в іншому випадку краще простіть і відпустіть

18. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Спробую трохи розгребтися з тим, про що мене тут запитали. Звичайно, що я відчувала, що щось не так. Спочатку пробувала про це поговорити, але відповідь була приблизно така - Та як ти могла ТАК про мене подумати! значить то ти щось собі таке позволити можеш, якщо так погано про мене думаєш! Я тут стараюся, вчуся, днями і ночами сиджу в читалці, щоб бути хорошим лікарем, а ти собі напридумала! Ну, і далі в тому ж дусі. У нас відбулися дві такі розмови з інтервалом в півтора роки. Як потім виявилося, я таки все "правильно" відчула, але він відмазувався, бо"чесно думав, що то вже останній раз і все". Після таких випадків я почувала себе розбитою, але ще й .. не можу підібрвти слова, брудною, чи що... Навіть ходила сповідатися, що така "істеричка і напридумала собі хто-зна що". А потім з новими силама старалась бути достойною свого такого люблячого чоловіка.
    А на рахунок "бачили очі, що вибирали", можу сказати, що це тепер би я на деякі речі дивилась зовсім під іншим кутом. А тоді - тоді він зі стражданням в голосі ( та таки, певно, дійсно страждав від того) розповідав, яка нещасна у нього мама, бо тато дуже сильно гуляв і в врешті решт залишив сім"ю, при цьому дуже підло вчинивши з синами(подробиць розповідати не буду,бо Львів дуже тісне місто). Я була впевнена, що людина, яка пережила таке, сама ніколи подібого не вчинить.
    А, і ще про " не заспокоїлась". Заспокоїлась. коли закінчилися всі процеси розірвання шлюбу, розлучення, зняття церковного благословення, коли це все закінчилось - відчула тааке полегшення, що навіть тяжко описати словами. Було щось таке, ніби закінчила читати дуже складну і нецікаву книгу, закінчила, закрила і відклала десь подалі. Сама собі здивувалась, що не тримаю зла на нього. Шкода лише було витраченого часу і зусиль, бо раптом виявилось, що є багато чого, де б вони знадобилися більше і принесли кращий результат.(шкода-не те слово- було дитини, але про це вже писала в іншій темі).
    а сюди вирішала написати, бо вважаю несправедливим більшу частку за вдалий-невдалий шлюб перекладати на жінку - мовляв, вона недопрацювала. і особливо обурює, коли таке кажуть ті, хто в цій шкурі не був.
    Ну, якось так.:girl_yes2:

---------- Додано в 18:40 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

ой, аж тепер побачила. Дякую :) Таки варта. Переконуюся в цьому кожен день останні 7 років.
    ще раз вчиталася у відповіді, що стосуються моїх "подвигів". Не думала про це, як про "подвиги", коли таке робила. Просто теж була навчена вдома, що саме від жінки залежить погода в домі.

19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Kvitneva,я от читаю вашу історію і майже без корективів бачу своє:smile:sad:що ж це може бути:girl_wink:)

20. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Класика жанру :)

Статус теми:
Закрита.