Зрада чоловіка, що робити?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іксік, 23 Жовтень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Зрада чоловіка, що робити?

Суть не в тому, чи спіткає вона сім'ю, суть у тому, що сім'я з цим зробить.
    Деякі речі працюють зі всіма, бо хоч люди різні, але є схожість психології.
    З таким підходом було би дуже важко працювати над сімейними відносинами із спеціялістом. Не все припущення, є ще досвід. І не два приклади із кола знайомих, а набагато більше.
    І не треба уявляти. Нічого приємного в тому нема. Біль у всіх однаковий, от спосіб, як його переходять, у кожного свій.
    Ой, було би в житті все так просто. У нас на форумі часто люблять повторювати, що життя не чорно-біле. Отут якраз той варіянт. Може бути кохання, але проблеми, біль, депресія, зневіра, покинутість, нерозуміння (і багато чого іншого) можуть притуплювати почуття. У житті бувають дуже різні ситуації, дуже різні, і далеко не через усі помилки й проступки треба зразу все перекреслювати.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Звичайно, але у всьому є межа. Думаю для багатьох такою межею, через яку вони переступити не можуть є саме зрада.
    Погоджуюсь, можна все залатати, зліпити, може в когось це виходить і шрамиків не залишається, не знаю. Тут головне аби зрада не переламала почуттів, бо якщо це відбулось, то далі вже шляху нема.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А що ви маєте на увазі під цими словами?
    По ідеї, я вже писала й ще раз повторю, що слова про те, "що нас не вбиває, робить нас сильнішими", стосуються шлюбу також.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я маю на увазі що кохання може згинути, тоді вже немає ніякого сенсу для жінки будувати відносини далі.

5. Люша

Люша Well-Known Member

Можу розказати про зраду - з прикладу одного близького мені друга. Як то кажуть з чоловічої точки зору. Це приклад лише однієї людини - не можна судити по ньому про всіх.
    У сім'ї був напряг - якесь повне нерозуміння один одного, плюс народження другої дитини ще більше віддалило подружжя один від одного - чому віддалило, а не зблизило? Тому, що буває що в людини починає зашкалювати любов до себе. Саме так було у його випадку. Його чомусь охопив раптом відчай, що його не люблять, не розуміють, що він не потрібен - він "посадив" свій відчай у вазоночек, став холити, леліяти та поливати)))
    Чому на момент тої духовної кризи він не поділився нею з близькими друзями - важко сказати, замість того він вирішив жити у своє задоволення "бо скільки того життя!!!:girl_spruce_up:", підвернулася одна, потім друга панянки не дуже тяжкої поведінки. Сім'ю лишати не збирався - "бо то його хрест і він мав його нести" - це були його слова на момент тої кризи... Потім від того, що він робив - легше йому не стало - стало тільки ще гірше. Тоді поділився зі мною (друзі з дитинства). Та й жінка за кілька днів раптово все довідалась (як у більшості нестерті смс).
    Що було далі - я не в курсі. Як вони це пережили не знаю.
    Але прийшли до того, що винуваті оба. Вона у відсутності уваги та проявах любові до нього. Він у тому, що вибрав взагалі не той шлях. Зараз вони разом більше року. Позицію та почуття його жінки - знаю хіба з його слів. Але каже, що це найщасливіший рік його та її життя. Що вони все переосмислили та почали з початку. Каже, що розуміє свою шалену вину перед нею, що не можна було так... Але на той час коли робив - було якесь помутніння, як відчай... І що все життя він присвятить тепер - щастю коханої жінки, яка його кохає по справжньому - своїй дружині.
    Я не можу виправдовувати його поведінку - але я можу зрозуміти його душевний стан. Так проявилася його слабість духовна. У любові до себе та задоволенні своїх потреб та тішення свого самолюбства.
    ...не хочеться мені відразу тапком у писок))) - я просто розказала ситуацію - яка була у реальності - це не приклад до наслідування чи засудження - просто таке життя.

6. RamirZ

RamirZ New Member

У мене теж є подібна історія, тільки більш «загострена». Родина (із 2 дітьми) жила у містечку для військових. Розумієте: чоловіків багато, жінок мало… Чоловік загуляв. Дружина про те взнала. Відбулася розмова, як далі бути, адже ростуть діти. Вирішили зберегти родину, але без нагадувань про те, що вже відбулося. Виросли діти, порозліталися. Батьки постарішали. І коли жінка вже зовсім була безсила через хвороби, все в домі: приготування їжі, прибирання, прання, купання дружини, підставляння судна (вибачте за деталь) – лягло на чоловіка, вже теж старого, немічного. Він робив те усе, без злості, без криків, з любов’ю. Так тривало 3 роки. потім вона померла, оплакувана чоловіком.

Оцей допис для мене не зрозумілий, бо навіщо ж тоді те весілля відбулося? Тільки через запрошених гостей? Принаймні час на подумати додатково треба було взяти, на мою думку. Чи Ви до весілля встигли таки все зрозуміти та пробачити (стерти файли)? Судячи із емоцій допису – ні, воно десь іще жевріє.

Мені здається, що велике значення має, щоб у чоловіка і жінки співпадали внутрішні «ритми», час бажання все обговорити та рухатися далі.

7. Leila

Leila Well-Known Member

8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

9. RamirZ

RamirZ New Member

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ого, ото ви понаписували.:girl_impossible: Думаю я чітко висловилася аби мене зрозуміли правильно.
    І для уточнення -той випадок був 10 років тому назад. Чоловіка свого я зустріла вже 5 років після того.

11. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Здається, там вже все "спрацювало" задовго до моменту, коли жінка вирішила поборотися.. За що боротися, питається - не сім"я, а якийсь дитсадок.. Відносини - як з пацанами-дівками в общазі, ну + секс. Дорослі діти, капєц.. Самі не знають, чого одружуються, що таке сім"я, руйнують все, а потім "боряться".

12. Colombina1982

Може, то й Ваше щастя, що Ваш тодішній наречений "проявив" себе до одруження, і Вам "відкрилися очі", хоч і так жорстоко.. Ми ж часто не бачимо, або недооцінюємо серйозність недоліків коханих.

А якщо були реальні проблеми, "виправдання" зради, то шкода, що не знайшлося слів (у вас обох), аби з"ясувати їх до того. Затягувати все практично до весілля, як ні в чому не бувало, з його боку підло.. Хіба би Ви на нього тиснули з одруженням..

Якщо ж це був одноразовий "загул" в нетверезому стані або "за покликом тіла", то вже одружена, може, і простила б. Неодруженим легше даються радикальні рішення, не завжди виправдані. Але у Вашій ситуації абсолютно можна зрозуміти Ваш відчай і відразу.

Він хоч шкодував і намагався щось виправити?

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та які там проблеми.)) 20 років, молодий хлопчина, перше кохання, вирівшив одружитися, щоб разом тай на все життя, але раптом злякався що то вже все, що після шлюбу не має бути більше нічого, бо то страшенний гріх, тай вирішив ще гульнути з гарною дівчиною на поташок. Це я з його слів пишу.
    Ага, той хлопчина, точніше вже мужчина, після того як розійшовся і мною незадовго, десь за півтора року одружився, дружина народила донечку, до того її дуже важко виношувала, увесь час по лікарнях, звичайно про подружній обов"язок і речі не могло бути. Він завів коханку, бо... виправдання думаю писати не треба. Вона дізналася, розлучилась, виховує дівчинкку одна. Він вже одружений в друге, але упадає за співробітницею дружини двоюрідного брата, яка мені про те все і розповідала.
    Те про що я написала в першому абзаці. Тільки додам, що звичайно я цього не повинна була знати. А уявіть якби не дізналася. Ну, дізналася я тільки завдяки елементарному співпадінню. Одружилися б ми і не відомо що б з того вийшло. І казали б мені люди що і я в зраді винна, або сама винна що за бабія пішла. Йой, оте "сама винна" мені так не подобається, так узагальнено, ніхто не враховує що в кожній сім"ї є такі підводні камні, які нікому не відомі.

---------- Додано в 08:07 ---------- Попередній допис був написаний в 08:00 ----------

І ще до слова додам, що навіть серед наших знайомих є два такі "екземпляри", які зраджували дружинам, під час того коли вони під час вагітності на збереженні в лікарні лежали. Як на мене то так противно і низько, але думаю тут і їм виправдання знайдуть.;)

14. Colombina1982

Таки Ваше щастя, що все так обернулося.. То вже клінічний випадок і шкода тих жінок, які на нього поведуться. І справа явно, не в тому, що
    , бо ж його і після шлюбу нічого не зупиняє, а виправдання знайдеться завжди. На "раз і на все життя" він явно не орієнтований.. І не може бути, щоби йому всі жінки траплялися такі зарази, щоб ходити наліво в пошуках щастя і розуміння.

Дивно, що він нічим не виказував своєї "мерзенної натури", поки ви зустрічалися. Може і так близько до весілля не дійшло, і легше би пережилося..

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Вав... "Каждой тварі по парє..."
    Ви не у відділі статистики працюєте? Чи то лавочна статистика? :)
    Завжди приємно бачити зацікавленість у чистоті чужої білизни.
    http://www.youtube.com/watch?v=PGcx8BViZCE

Звичайно! :)
    Ми ж самі робимо свій вибір: з ким жити, з ким кохатися, чий телефон (/пошту/асю/кишені) шмонати.

А мені подобається розуміти, що відповідальність за мій недогляд/помилки лежить тільки на мені. Не хочу тим ділитися
    Звичайно, є підводні камені. Мусів не поспішати, подивитися добре, обійти.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ніякої особливої зацікавленості, просто життя...

Коли причиною є власні помилки/недогляд, то так, якщо причина в чомусь іншому нема чого вини шукати в партнерові. Починати завжди треба з себе, особливо якщо "наломав дров".

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Хто заважає ту причину-граблі обійти? Крім пошуку стороннього винуватця.
    Адже всі наші невдачі - наслідок наших помилок. Якщо не в діях - у ставленні.
    Чоловіки, відчувши неможливість (/труднощі) подолання перешкоди, змінюють ставлення до них.
    Наприклад, "жінка надто довго відлежується на збереженні" - зміна ставлення до проблеми. :)

18. Colombina1982

А вже як на заробітки на рік поїде, то як тут не зрадити? "Жінка заробляє гроші для родини" - "Жінка користується відсутністю чоловіка, і хто зна, з ким вона зараз, то і я гульну". Просто зміна ставлення до проблеми - це так по-чоловічому...

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Не уявляю... [​IMG]
    Залишити сім'ю - її вибір.

20. Colombina1982

Залишити сім"ю - не заголосно сказано? Не хотілося оффтопити на тему причин заробітчанства, але

"Вона нехай собі їде, а я попрацюю в міру своїх скромних можливостей, на пиво піду, і з кобітою порозважаюся (он вже черга вишикувалася, як почули, що жінка поїхала)". Значить, гроші заробляти-пересилати - це добре, а вірність - кому то тре? І в результаті сім"ю залишає (а точніше, жінку зраджує) чоловік. Але це ж нормально, правда?

Таки правду кажуть, що чоловіки - великі діти: "по голівці погладь, цицю дай і ні на хвилину не лишай, матусю.."

Статус теми:
Закрита.