Змішане та штучне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Xomka, 24 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Відповідь: Змішане та штучне годування

Це специфіка кожної дитини. Мій инуля, наприклад, не наїдається, хоча молоко у мене є. Тому я даю прикорм після грудей. Так він потім не засинає, а все одно ще груди бере. Поки не підкормлювала, то спав кілька годин вночі і вдень те саме, зараз внормувалось.
    Тому робіть як вам підказує серце і не переживайте. Поки є молоко, то корміть ним і підкормлюйте.

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

цілком підтримую!!! хотілося б поговорити про суміші, хто яку дає і як дитина на неї реагує?

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

я так бачу що на цьому форумі зібрались виключно шанувальники грудного вигодовування, і нікого не цікавить тема про суміші:girl_sad: шкода.... хотілось би послухати думки з цього приводу...

4. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А яка саме вас цікавить? Так вийшло, що моя мала була на штучному, то ми перепробували мало не весь асортимент - кисломолочними починаючи і соєвими закінчуючи, може щось і підкажу. Скажу тільки, що для нас найкращими були кашки "бебі", але їх можна десь з 4-5 місяців.

5. Iriska

Iriska Well-Known Member

Малий практично від народження був на штучному, оскільки я не знала як зберегти молоко після пологів... і ніякі сили не помогли відновити. Давала йому Нутрілон 1 спершу, потім відповідно Нутрілон 2. Нормально набирав вагу, зара повністю здоровий хлопчик, якому 8-м років і хворів за них буквально 2-3 рази.

Останнє редагування модератором: 10 Грудень 2009
  6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

нарешті підтримали тему :girl_crazy:
    моїй Яночці 4 місяці, кілька днів тому почала раз на день давати суміш Фрісолак 1,поки ніби нормально, та й дешевша від Нутрілона, єдине що трохи каки такі неперетравлені, але в неї і від грудного молока таке бувало.
    а на рахунок соєвих, я теж над цим задумувалась,бо мала дуже зригує, і я думаю може це в неї непереносимість лактози, але давати такі поки боюсь, напишіть що думаєте про них?

7. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

І мій Ігорчик виріс на Нутрілоні 1 і 2,до пів рочку був виключно на ньому,і тьфу-тьфу-тьфу,не бачу ,щоб штучне вигодовування якось негативно вплинуло на його здоров*я чи розвиток

Останнє редагування: 9 Грудень 2009
  8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Давала соєву - мала навіть не дивилася у її сторону, потім я сама спробувала і зрозуміла, чому: гидота ще та. :) У неї не було проблем зі зригуванням, зате мучилася із запорами через антибіотики, якими її обкололи у ПБ.
    З самого початку давали "нан" кисломолочний, а як стала старшою - "бебі" гречка-яблуко на магазинному молоці, потім - інші "бебіки", тоді травлення і внормувалось.

9. Tanju

Tanju Well-Known Member

Ми їли і ще їмо нутрілон 1 і 2. Мала добре її їсть, ніяких проблем не було, ні на початку ні зараз. Зараз, правда, залишилось тільке одне (максимум 2 ) годування перед сном на ніч.

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а я пробувала раз на ніч дати нутрілон - то моя пів ночі зригувала її, бо, бачте, кожній дитині підходить щось своє...
    а мене ще цікавлять ваші думки про російські "малютки" і "малиші", чи справді вони такі погані як дехто каже, і чи хтось з вас давав їх дітям"?

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я малій пару місяців давала НАН а потім десь з 4-х місяців Малиш який варити не треба (Хорольський). Але саме хорольського в-ва а не Нутріциї ( бо в неї теж є малиші Малютка). Мала дуже любила з гречаним борошном, вівсяний і рисовий їла так собі. Вони дуже смачні, порівняно з НАНом, мала їх з задоволенням їла. Нічого не зригувала, перетравлювалось все чудово... але в нас було змішане харчування ( ГВ + малиш) можливо тому ми уникнули проблем з травленням.

12. Tanju

Tanju Well-Known Member

Також давала і даю Малиш (Істринський). Їсть нормально, більше наїдається , ніж нутрілоном, але я малишом не заміняла нутрілон, а просто давала його паралельно.

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а зі скількох місяців почали давати Малиш?

14. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

спробуйте подавати hipp з пробіотиком рожевий - малий нормально їв його на ніч.Якщо є зригування, кисломолочний нан я б не давала. З кашками не спішіть - якщо почнете давати їх пізніше , то біди не буде :)

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Ой дівчата, певно нині і я поповню ваші ряди. Чогось мало молока в мене стає, вже другий день, бачу що малій мало. Купила Нан кисломолочний.
    Дівчата, а якщо буду догодовувати, то вже тільки по графіку, чи груди можна давати будь-коли?

16. Анута

Анута Well-Known Member

Судячи з лінієчки у вас звичайний криз 6 тижнів.
    не здавайтесь так рано. Почитайте поради тут

17. Tanju

Tanju Well-Known Member

Приблизно з 5 місяців.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

груди будь коли можна, навіть треба, якщо хочете зберегти лактацію.... і я б вам радила якщо вже будете догодовувати, то робити це не в кожне годування а лише коли малій спати треба буде після їжї. під час годувань після яких мала не спить - все таки безперервно давати груди. Я таким чином робила, і хоч певний час догодовувала... мені вдалось зберегти лактацію і зараз ми вже суміші не їмо взагалі.

десь з 4-5 місяців

19. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ну найперше молоко виробляється в голові (і в прямому! і в переносному значені) особисто мене дещо здивувало що ви найперше пішли сюди, а не в тему Мало молока. Що робити?
    чи в ще якусь по вирішеню проблем із ГВ чи в крайньому разі в тему Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація щоби дізнатися як мами із суміші перевели дітей на ГВ.

20. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Я теж паралельно з ГВ даю Малиш,поки що тільки гречаний.Цей ж виробник і теж варю.До того авала Нестожен з прибіотиками, так синуля не дуже охоче почав їсти,тому і перейшла.Правда суміш я роблю дещо рідшою,бо малому не повних два місяці.Спочатку варто переходити поступово.От ми чергували Нестожен,Малиш.Я постійно ще підкормлюю грудьми, бо все одно ще хоче.За один раз він зїдає 120грам суміші,інколи130 і ще груди смокче десь 30хв.От така ненажерка мамина;)