Змішане та штучне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Xomka, 24 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Змішане та штучне годування

А в моєї ні. І багатьох мамусь питала - теж казали, що діти мучились.

• Подобається Подобається x 3
  2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Хомочко знайдіть іншого лікаря!
    Дійно бувають діти в яких є проблеми із набором ваги по різним фізіологічним причинам але через це переходити на суміш глупо таких дітей потрібнео лікувати. У вас є достатня кількість молока, дитина гарно їсть (це випливає із того що дитина багато пісяє) і міняти ГВ на штучне годування це не мудро а навіть шкідливо!
    Так всі привикли що дитина на повному ГВ має приблизно набирати в тиждень по 250 гр. але ж ваша дитина набирає той мінімум який має бути на ГВ!
    Ще раз проаналізуйте ситуацію!
    Ви маєте звернути увагу на таке що:
    з якою вагаю дитина народилася, побдоєна вага має бути в 6 місяців то скільки ваша дитина повинна набирати в місяць?
    Набір ваги в перший місяць визначається: від ваги у місяць віднімаємо ту вагу з якою вас виписали. В перші 3 місяці мінімальна вага має бути 500 гр. на повному ГВ, (хоча тепер йде перегляд до зменшення показника) тобто в тиждень 125г. Але дуже часто є так що годування відбувалося із порушення основних правил (які у вас присутні)відповідно ця вага буває з похибкою і її до уваги не береться. А годується по правилах і аж тоді береться до уваги вага.
    Дитина повинна годуватися що 1-1,5год. а не раз в 2 год.!

Додано через 24 хвилини
    Зверніть увагу на Правильное прикладывание к груди – что это такое? Новые эталоны веса и роста для грудничков
    і ще Здоровье для двоих. Из чего состоит молоко и чего боятся кормящие мамы

• Подобається Подобається x 16
  3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Зорянiвонько, я згiдна з вами. У мене так само було, коли мала не брала груди - прийшлось зцiджувати. Якби я не зцiджувала то ще б в 2 мiс. мала вiдмовилась вiд грудей. А так... вже малiй майже 14 мiс i ми далi годуємось.

• Подобається Подобається x 11
  4. Гелена

Гелена Well-Known Member

дуже хороша порада

в мене до 2 міс часом мало було молока, але я не хотіла догодовувати
    хоча збоку трохи капали на голову
    і також лікарка дзвонила і кожен раз питала: ще молока вистачає, ще не треба догодовувати?
    таке враження, що дочекатися не могла
    правда я казала, що в нас все добре і вона десь в 3 чи 4 міс перестала питати

а для чого я це пишу - для того, що в нашому будинку є ще кілька малих дітей і лікарка та сама
    одна дівчинка має три місяці і вже деякий час на змішаному годуванні
    і вже другий раз сильно хвора, зараз має ангіну і то в 3 міс!
    з того, що я чую і бачу, поради нашої лікарки мені не подобаються все більше

• Подобається Подобається x 12
  5. Ная

Ная Well-Known Member

Побували ми нині з донечкою в лікарні на Орлика,вибору у нас не було.бо дитині стало гірше,а живемо ми тут недалеко. Пішли до лікарки,яку дуже хвалять місцеві мамусі. Вона лікар ніби і непоганий,але відразу почала мене переконувати,що ГВ в 11 міс.то є вже задовго,треба чим скоріше то діло припиняти,бо буде біда потім і мені і дитині:eek:. Я то всьо в одне вухо впустила,а в друге випустила,але тепер мені зрозуміліша місцева мода на припинення ГВ в півроку,це в кращому випадку. Я навіть впізнала ті фрази,якими деякі мамусі переконували зробити мене так само. Але поки шо дав Бог розуму... І добре, шо не мені одній.:)

• Подобається Подобається x 13
  6. Katrin

Katrin Well-Known Member

Хомочко, не робіть передчасних висновків
    За 1 місяць ми набрали 600г, за другий-800г, а за третій-100г. Саме оцих 100г стали переломним моментом в моєму житті і у відношеннях зі всіма (педіатр, коліжанки і т.д.). Сама я довго стояла в магазині і дивилась на суміш, але так її і не купила, бо вирішила боротися до кінця. Мені її до хати принесли добрі люди, то вона в мене була як підстьогуючий фактор. Лякали всякими штуками, але...особисто мені допомогло: відключити всі телефони, забути про домашні невдячні справи і 25 годин на добу бути з дитиною поряд, цицялись ми через кожних 30-40 хвилин, часом вона трохи смоктала, а часом просто трималася, ну і гарний метод це непохитність думки, не зневірення у себе і своїх силах, бо як тільки починаєш сумніватись, то біда.
    Загалом Ви дивіться по дитині, хоча моя не плакала, була спокійна, не вередувала, але факт залишався фактом.
    Якщо Вас це заспокоїть, то з наших 10 місяців 5 ми набирали дуже поволі,а все своє ми взяли на наступні 5. Кожному своє.

• Подобається Подобається x 18
  7. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дівчатка, зараз по Інтері "Знак якості" саме про суміші дитячі. Подивіться - багато цікавого

• Подобається Подобається x 1
  8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

вчора в Стрийському парку спостерігала 2 пари, одні з немовлятком, друга - вагітні. Ті шо з немовлятком годували малу з пляшечки і давали поради якими сумішами і пляшечками запастися.. Та і наш педіатр питала - а ви шо ше годуєте?? Зараз щось ніхто не годує, то як ви народилися то мода була, а тепер в нас знов всі штучники.. От так сумно

• Подобається Подобається x 7
  9. Гелена

Гелена Well-Known Member

Боже, лікар називає годування "модою" :suicide:

• Подобається Подобається x 11
  10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Мені подзвонила подружка каже подивись. Я вже просто з цікавості. Смію зауважити, що там досить переконливо пояснили. що материнське молоко нічим не заміниш і що сосочки не такі вже безпечні. Але здивувала якість тих же сумішей. Там їх 5 аналізували. Я, на жаль, всіх не запам"ятала. Було наше "Малятко" і ще якийсь наш виробник, Hipp, Nestogen. То по всіх параметрах не відповідала жодна!!! Той останній взагалі погано розчинявся!!! Найкращими з них визнали таки "Малятко" і Hipp.

11. Koza-Dereza

А так i є. Те що колись було необхiднiстю, чи природою у час прогресу є модою. От в Америцi зараз мода на грудне годування. Всi за натуральне :) А малькам i рай :)

Додано через 2 хвилини
    Дiвчата, а Сiмiлак у Львовi не продається? Зараз виробляють Органiчний Сiмiлак в зеленiй банцi. Вiн такий солодкий, смачний, ням! Iншi органiчнi сумiшi що я купувала були не такi, троха смердiли. Тiльки сiмiлак добрий був на смак :)

• Подобається Подобається x 1
  12. Natalka

Natalka Well-Known Member

Ми теж ще на ГВ і судячи з Юлясіного настрою "зав'язувати" не збираємося. А своїй лікарці не дивуйтеся - де взятися годуючим мамам, коли на них стільки антиГВшних впливів: реклама сумішей, досвід мам, які годували по 2-3 міс., тай самі лікарі - замість підтримки іронія і здивування... Проте і Ваш досвід і приклад, і Яремко, і Ксані, і Ука, і Кізонька і інші мамусі, які годують діток своїм молочком - всі справжні молодці, а дивлячись на вас і щасливі личка ваших діточок, вірю таких мамусь буде щораз більше.

• Подобається Подобається x 9
  13. Koza-Dereza

Ну, я напiв-молодець :) все приписати собi не можу, бо з 11 мiс не годую Коточка удень. десь мiсяць-пiвтора годувала органiчним сiмiлаком удень, а нанiч циця. I вже з 12 мiс перевела потрошку на коров'яче молоко, а нанiч i вночi ще моє молоко.

14. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ні, Кізонько, Ви якраз молодець. При тому що ходите на роботу не кинули ГВ!

Додано через 16 хвилин
    Була в нас теж проблема з вагою. Ще більша. За перші три місяці 100гр. В дитини були страшні синці під очима. Але це було зза проблем з животиком. Тоді був стафілокок в дуже великій кількості на фоні кишкової палички60%(при нормі до 5:wacko:. Принаймні іншої причини такого недобору не бачу. Трошки тоді догодовувала. Але стало менше молока. Почало пропадати суттєво. Ми трошки пролікувались. Дільнична педіатр пішла в сад, а Нутрілон в смітник.

Додано через 20 хвилин

Не знаю чи то та передача що я місяць чи два тому бачила по СТБ, але в тій якість визначали звичайні покупці в супермаркеті і називали доброю ту суміш яка була жирніша. Я в шоці. Вони ніби ковбасу дегустують! Хто сказав що жирніша суміш краща на ще не сформовану травну систему дитинки!

• Подобається Подобається x 15
  15. Анута

Анута Well-Known Member

вичитала в одному виданні для матусь "останнім часом стало дуже МОДНО годувати дитину грудьми"... я була в повному шоці... хоча моя одна дуже мудра коліжанка побачила в цьому інший підтекст "при словах - тепер дуже модно - мамусі, які постійно стараються бути модними, носять модні штучки-заморочки, читають модні журнали, можливо всетаки будуть кормити своїх малят грудьми, бо це тепер МОДНО" і хоч сама фраза мені страшенно не сподобалась, таке трактування деякою мірою мене заспокоїло ;)

• Подобається Подобається x 10
  16. Loyal

Loyal Well-Known Member

То не та. Тут визначали і хім склад і ограно-лептичні властивості

17. Улянка

Улянка Well-Known Member

А, ну тоді ясно:) Бо тоді так смішно було. Особливо як якась мамаша питає "Чи дуже псує ГВ груди і чому всі жінки не переходять на суміш щоб не псувати груди"

18. Xomka

Xomka Well-Known Member

Вибачайте, хто переживав за нас з синочком, що так довго не давала знати про наші справи.
    Ось і звіт: добре обміркувавши ситуацію, вирішила я догодовувати малюка сумішшю і подивитись як він це сприйме і що у нас з того вийде - от такий я експериментатор над власною дитиною:suicide:, але дивитись на цей скелетик в мене теж вже сил не було. Догодовувала я його 6 днів, в сумі десь 250мл ми з ним подолали суміші, бо починала я з 15мл, а найбільший наш рекорд - 30мл. На шостий день ми зважились в поліклініці і виявилось що поправились на 300г! за тиждень (що педіатр поставила у заслугу суміші звичайно). На радощах за наші успіхи нам віддали нашу картку і відпустили у вільне плавання, так що поки що ми без надокучливого лікарського нагляду:radist: А перестала я догодовувати, бо зробила висновок, що якщо дитина за тиждень з'їла 250 мл суміші а поправилась на 300гр, причому какала нормально, тобто не вся ж суміш лишилась в організмі, значить почало краще засвоюватись молочко. Можливо з цієї суміші теж якісь бактерії в кишечник заселились і допомагають засвоюватись молочку... Однією з причин чому я ще припинила догодовування, було те, що малий багато нервувався під час цієї процедури (а їли ми з ложечки), біля нього і я нервувалась, а памятаючи свій досвід з дурачком і знаючи що мій синок "сам обманюватись радий", я зрозуміла: або я роблю все можливе щоб годувати тільки грудьми і ніяких сторонніх предметів у роті малого, або ми переходимо на суміші і соски і не заморочуємось, бо в нашому випадку поєднати ГВ з ШВ не вийде.
    Ще хочу сказати що суміші це теж морока неймовірна: стерилізація посуду, дотримання пропорцій у приготуванні - це так важко:8: ГВ набагато легше! (Правда правильно організоване:o). Так що я зовсім не заздрю матусям які годують сумішами і постараюсь протриматись на ГВ якомого довше - ну лінюх я страшенний:o
    Зараз мій малюк зовсім не пампух і підозрюю що таким і не буде, але й не скелет вже давно, наросло мяско, округлився - видно ось така в його організму конституція;)
    Ще раз дякую всім за підтримку і поради, багато чим ми скористались:)

• Подобається Подобається x 15
  19. Koza-Dereza

Ви знаєте, моя мала теж без м'яска i складочок народилась, i впринципi я помiтила що новонародженi такi - не товстi, особливо якщо довгi. А вже потiм складочки i м'ясце, особливо на нiжках наростає. Удачi вам!

• Подобається Подобається x 8
  20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В нас як наросли складочки до півроку (на ріках аж по 4, білт ьакі руці як ковбаски!!!), так і досі лишилися. Хоча ми перестали поправлятися, в 6 місяців важили 9800, а зараз 13200.

• Подобається Подобається x 7
    • Оптимістично Оптимістично x 1