Змішане та штучне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Xomka, 24 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Змішане та штучне годування

А я давала той який варити не треба :)
    А по кількосяіх суміші...НАН давала 2 рази в день по 120 мл в середньому, Малиш так само - 2 рази на добу по 120-130 мл.

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

і мене така ж ненажерка вона була, а десь з 3,5 місяця вже менше почала їсти :girl_curtsey:

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

суміш більше разів ніж в інструкції давати не варто, а от груди дійсно можна будь коли, нехай смокче скільки завгодно, може дійсно все ще налагодиться з ГВ :girl_smile:

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

дійсно цінна порада! хоч в мене молока і малувато, та й взагалі воно якесь майже прозоре, але я поки даю доці суміш лише раз ввечері перед купанням, а потім ще раз вже після купання груди і баю-бай:girl_smile:
    а так цілий день смокче скільки хоче...

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

майже прозоре це переднє молоко.....воно завжди таке, а потім коли довший час дитина смокче - то приходить заднє молоко - а воно нормальне, молочне, не прозоре..
    правильніше давати спочатку груди - щоб максимально дитина їх висмоктала, а вже потім давати суміш. Бо інакше дитина вже наполовину сита сумішею і в неї немає аж такого бажанні інтенсивно смоктати грудь.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в тому то й справа що ні, бо я сціджувала електричним молоковідсосом одну грудь десь біля півгодини, і коли з неї вже хвилин з 10 нічого не текло, а я далі ще зціджувала щоб подивитись, то молоко всеодно було майже прозоре, особливо коли трохи постояло в холодильнику, то залишилась майже сама вода, а зверху 2 мм сметани... воно в мене, мабуть, завжди таке було!
    а суміш я даю за пів години після годування, і за годину до(між годуваннями).

5. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а для чого звертати увагу на вигляд молока? щоб почати давати суміш? вас не має обходити колір молока, а маєте виконуєте всі правила успішного ГВ. Бо молоко воно таке є водянисте і жирності має мінімально і так має бути. В темі Яка різниця між сумішю і грудним молоком? чітко показано що о ця водичка має в тисячу раз більше користі ніж жирна суміш.

Якщо дитина 10 раз пісяє і набирає на вазі в тиждень 125 гр. не має жодних аргументів щоб вводити суміш (це якщо дитина без жодного допоювання і догодовування). це все є в Протоколі медичного догляду за здоровою дитиною до 3 років

6. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Я собі так порахувала-з тих с ким я гуляю,з нас 4 на ШВ,1 дагодовує(бо на сесію має йти і не пропустить ні в якому разі пар),а я одна на ГВ і ще мене деколи совість мучить,що їхні дітки їдять всякі пюрешки і всякі штучки.а мій тіко цицю і їду тілько з моєї тарілки.Але коли приходжу до дому то розумію,що це все дурня і мій малий отримує все,що йому надо з моїм молоком.

Останнє редагування: 12 Грудень 2009
  7. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

А я і грудьми кормлю, і сумішшю, і пюрешки з сочком ми теж вживаємо. Вважаю, що раціон дитини потрібно урізноманітнювати.

8. kvitra

kvitra New Member

дівчата підкажіть,як поміняти суміш.кажуть є схема

9. kvitra

kvitra New Member

штучне вигодовування

підскажіть,будь ласка,як поміняти суміш.Кажуть є схема.Дитині 2,5місяці

10. Веснянка

Веснянка Well-Known Member

мені казали про такі дві схеми: я використовую першу, але нам уже 6,5 місяців, а ви ще так манюні, можливо, є певні особливості.
    1 день - замінюємо одне годування новою сумішшю, 2 день - два годування, з день - три, і так до повного введення нової суміші.
    ще розповідали про таке:
    можна ввести нову суміш за 1 день - перше годування: дати 30 мл нової суміші, решту догодувати попередньою, друге годування: 60 мл нової суміші, решту - старою, потім 3 годування - 90 мл і так доводити до повного заміщення старої суміші новою. але це мені здалося трохи різким, проте різні є ситуації.
    Найкраще порадьтеся зі своїм педіатром, якому довіряєте і який знає вашу дитинку.
    а на яку суміш плануєте переходити, бо для нас це теж дуже актуально.

11. kvitra

kvitra New Member

Дякую за відповідь.

12. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

не знаю чи сюди пишу,коліжанки мала(1рік і 2міс,штучниця) не хоче нічого крім малиша їсти,решта продуктами плюється,вагу має 10,5кг(ніби замало),але активна,рухлива навть занадто.Коліжанка переживає,що мала не їсть,це нормально чи потрібно щось робити?(бо ми на ГВ тому я в цьому питанні профан)

13. Girljanda

Girljanda New Member

Суміш найкраще міняти протягом тижня.
    Я робила так:
    1-2 день - 1/3нової суміші, 2/3 старої;
    3-4 день - 1/2 нової, 1/2 старої;
    5-6 день - 2/3 нової, 1/3 старої;
    7 день - нова суміш.

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

15. Анута

Анута Well-Known Member

Що знають немовлята про норми харчування?

Американські педіатри провели дослідження, в ході якого вивчали дані про 1 250 дітей, мами яких регулярно заповнювали докладні анкети про годування своїх дітей. У ході аналізу отриманої інформації вчені з'ясували, що дітки, вигодувані грудьми, згодом, з'їдали всю запропоновану їжу без залишку в 27% випадків. А малюки, які перебували на штучному вигодовуванні - в 68% випадків. Серед діток, які знаходилися на комбінованому годуванні, і материнським молоком, і живильними сумішами, цей показник склав 54%.

Вчені зробили висновок, що харчові звички людини закладаються ще в дитинстві, і в дорослому житті можуть призвести до появи надмірної ваги. Дітки, що харчувалися сумішами, більш схильні до переїдання через прагнення доїдати їх «до кінця», малюки, що харчувалися материнським молоком, з-за високого вмісту жиру в материнському молоці, рефлекторно припиняють «трапезу», по насиченню.

«Грудне вигодовування завжди повинно бути головним вибором матері. Якщо з яких-небудь причин це неможливо, мати повинна ретельно стежити, щоб дитина не переїдала. Не слід спонукати малюка з'їдати весь вміст пляшечки. Дитина з'являється на світ з вродженими рефлексом, який дозволяє їй самостійно регулювати кількість споживаної їжі», - говорить автор дослідження Руовей Лай (Ruowei Li).

джерело

16. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ага :) саме дослідження #19

17. lideo

lideo New Member

Я теж годую грудьми і кашкою, але моя дитина дуже багато зригує і мабуть тому не набирає ваги. Що порадите?

18. Galya

Galya Well-Known Member

Скільки зригує? Як часто? Як вагу набираєте? (з якою народились, яка була найменша в ПБ, який набір за кожен місяць?)

19. lideo

lideo New Member

Зригувати може навіть годину після їди, дуже багато-фонтаном. народилась 3,100 а зараз 2 місяці-3,750. Лікар казав давати перед їдою антирефлюксну кашу, але вона після неї не висмоктує груди

20. Galya

Galya Well-Known Member

Як часто смокче груди? Фонтаном після кожного годування зригує? Скільки пісяє на добу? В принципі, заочно важко вам щось сказати, бажано викликати консультанта і розібратись з вашим прикладанням і організацією ГВ (дзвоніть до Наталі (mamaNata) 067-857-52-92)