Життя без Макдональдса - міф чи реальність

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем MIRA$A, 22 Червень 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Життя без Макдональдса - міф чи реальність

МД не є глобальною проблемою. Глобальною проблемою є людська лінь і те, що ви написали:
    І наш Дарко завжди кричить у машині "макдональдс!!!!", коли проїжджаємо повз ті, із пляцом для забав, але їсти там він не хоче. А зараз у нього школа називається МакДональда, був якийсь такий дядько, то він завжди каже, що ходить у школу-макдональдс. :xaxa:
    Після десерту бажано більше нічого протягом дня не їсти. :girl_crazy:
    Бо альтернатива є. І то не одна.

2. Nata

Nata Well-Known Member

Мені якось всеодно є макдональдс чи ні :) Петро затягнув туди (на дитячий майданчик), навіть кататися не хотів, заліз на ту гірку-трубу, сказав, що там павутиння і все. Любить туди ходити страшенно :) бере кульку чи прапорець і іде додому. Їжу їхню навіть нюхати не хоче.
    Хоча як на мене їжею це назвати важко. Для мене - то гума, котру без коли і не можу вживати.

3. Ameli

Ameli Well-Known Member

Взагалі живу без макдональдса і дуже добре почуваюся. Одного разу в Києві там вечеряли бо не було де поїсти, то хавка жахлива, і дуже вже штучна.

4. Marianka

Marianka Well-Known Member

+1, була один раз в макдональдсі і не відчула ніякого задоволення від їжї, смак штучності аж відчувається, я взагалі є великий противник фаст фуду. За цих потрачених 25-30грн в макдональдсі на нездорову їжу, можна непогано перекусити в іншому закладі чи взяти собі на обід щось з дому..

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

мда. цікаво який на смак штучність?

ви їли салат овочевий в МК? теж певно штучні овочі?

6. arina

arina Active Member

А ми з чоловіком теж любимо туди іноді ходити (приблизно раз в місяць-два), але тепер коли вагітна - то тягне на ту хімію в 10 раз більше, ніж завжди. Брр і нашо ви мені про нього нагадали..хочу картопельку!!! ;(

7. Дана

Дана Well-Known Member

Значить так МД зло, як і зло є піци типу Челентано, Деманджаро, Нью-Йорк, Пронто, Неополітана, Піраміда іт.п, зло є хот-доги і гамбургери на вулиці, зло м'ясні напівфабрикати(сосики, ковбаси,пельмені, вареники, котлети заморожені), зло є майонез промислового виробництва, зло сметана і молоко порошкові, спреди і кетчупи, а солодкі газовані продукти - ще більше зло:girl_devil:, сіль і цукор - також не дуже добре...... Найкраще є сироїдіння -О. :girl_sad:
    Це все я написала звичайно з іронією:girl_crazy: - тому що дуже часто ми акцентуємо увагу на чомусь одному а на інше більш важливе не звертаємо увагу :girl_smile: Моя думка така якщо не зловживати, не робити похід в МД - святом, то це допустима річ, я не роблю проблему з цього, більш важливо для мене - де купити нормальні, свіжі і чисті в плані хімікатів продукти на кожен день - бо цю їду я і моя сім'я їсть щодня, а похід в МД - раз на квартал.

8. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Хе, згадалося... :) Півроку назад стрельнула мені в голову ідея: всі були в макдональдсі, а я ні! Як то може бути, а чим я гірша?:girl_haha: (Пам*ятаю, як в нас той перший Мак тільки відкрили і люди ішли туди, як в ресторан якийсь..) І так вже мені цікаво було, що я не витримала і практично впросила коханого сходити туди:girl_haha: Не пам*ятаю вже чи то я чізбургер, чи то шо замовила, але очікувала, що розміри тої булочки будуть набагато більшими, вигляд буде привабливішим, що вже казати про смак....Наївна.. Ну нічо, зато хоч знаю, що то таке - той макдональдс:girl_flirt:

9. Marianka

Marianka Well-Known Member

мда. цікаво який на смак штучність?

ви їли салат овочевий в МК? теж певно штучні овочі?

Я говорила про гамбургери, чізбургери і т.д..а не про салат, особисто для мене вони немають ні смаку, ні користі для здоров'я...

10. irushka

irushka Well-Known Member

Працювала я в МакДональдсі колись, "вижила" там майже три місяці, більше не змогла, тепер навіть дивитись в його сторону не можу. За той час я там не скуштувала нічого, крім чаю, один раз хіба взяла пиріжок і викинула більше половини, то така гидота!
    Усієї кухні я не роздивилась, але з того що бачила, скажу вам, що не дотримуються тих норм працівники, може не катастрофічно, але точно не так як мало би бути. Наприклад олію замінюють вдвічі рідше ніж норма, просто спец.сіткою виловлюють перегорілі частки. Сама "картопля" зберігається в морозильнику (але казати треба на нього "кулер", бо менеджери сваряться) і засікається час коли її витянули, якщо за півгодини її не посмажили, то потрібно просто викидати, те саме із посмаженою, вона може стояти не довше, ніж певний час, але, звісно, що ніхто її не викидає. Але якщо та "картопля" все ж до кінця розмерзлася, то на вигляд вона жалюгідна, нічого спільного з натуральним продуктом нема.
    Про миття рук. Є там такий дезінфікуючий засіб, яким усі повинні обробляти руки кожних півгодини, відповідно відмітитись на листку, але той засіб страшно сушить шкіру рук, тому щопівгодини усі просто відмічаються.
    А ще вам можуть мило посміхатися, коли ви робите замовлення, а потім обернутися і сказати "коли ти вже нажерешся, корова". Не раз була свідком схожих реплік. Ну і є ще багато таких нюансів.
    Може так не всюди і не постійно, але принаймні так було, коли я там працювала.

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну але це ж не тільки в МК правда? невже ви вірите , щось в інших мережах краще?
    думаю аналогічно норми порушують у всіх мережах.

тому МК нічим не гірший і нічим не кращий. (по крисності їжі), а по чистоті і швидкості - кращий однозначно.

12. Nata

Nata Well-Known Member

Цілком згідна.
    А ще краще вибирати із двох зол менше. Інколи в чужому місті просто необхідно десь перекусити, а поблизу тільки металеві будки із запахом горілої олії і макдональдс. Я в такій ситуації була один раз. Після цього волію брати із собою в дорогу сухий пайок :)

13. irushka

irushka Well-Known Member

Я не маю з чим порівнювати, бо зі середини бачила тільки МД. Так, попри все, в МК принаймні близькі до виконання норм і працівники постійно мають якісь стимули, щоб намагатися їх дотримувась. Наприклад, час від часу приходить "таємний" клієнт і робить замовлення, якщо його обслужили за всіма правилами, то той працівник отримує винагороду. Таємного виявити не так легко, то ті, що на касі задля того стараються. Сама організація праці в МК добра. Але от їжу я би не їла. Завжди дивувалася як на великі релігійні свята там яблуку ніде було впасти, за Різдво взагалі шалені виручки, дивно, що люди вважають цей заклад святковим.

14. Дана

Дана Well-Known Member

Мені також "пощастило" бачити деякі кухні наших львівських закладів харчування, продукти натерті, нарізані, ще не оброблені стоять вперемішку на столах, стільцях, лавках, навіть на землі, поряд стоять натерті варені яйця, сир і розморожуються кури, про те щоб мити руки по графіку - та там про таке навіть і не чули, витер об фартух і всіх ділов, олію для фритюру практично не міняють - по мірі вигорання доливають свіжу олію, прокислий соус до піцци прожарюють, цукрують і вперед для нових піцц є заготовка, а доски для піцци? Ви бачили як їх миють,? А в тих порізах і сколах в деревені стільки бруду що мама дарагая. МД нічим не кращий і нічим не гірший за інші заклади харчування, тим більше він не дешевий а значить нема вірогідності що замінить домашню їду на щодень.

15. Liliyah Romanova

Касю, а ви у складниках ніколи не бачили напису artificial flavours (штучні складники)? Який у них смак?
    Розумію, що крайність, але питання таке. Не говорити тоді про це? Бо в принципі від життя помирають?

Їла. Мені не посмакувало зовсім. Враження, що розморожені овочі їм. :confused:
    Касю, може, в Україні ще такого нема, але тут можна купити салату, що не буде в*янути місяць, а можна таку, що більше 3ох днів не постоїть. І та вічнозелена на вигляд краща набагато, на смак ніби й не інша, хіба трохи як паперова.
    Ніколи не чула, аби МД купували місцеві продукти. Може, в Україні в них інша політика, але тут мене сумніви розбирають.

Останнє редагування: 28 Жовтень 2009
  16. Яруська

Яруська Well-Known Member

:girl_crazy::girl_crazy: А ви мені нагадали, як я будучи вагітною "втіхаря" від чоловіка льотала на пл. Ринок за тошнотіками до бабульки, здається вона там і далі торгує. Тихенько то діло вдома заточувала, чистила зубки і чемно з овочевою зупкою чекала чоловіка з роботи:girl_haha:

17. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Відпрацювала в МД чотири роки. Знаю цю кухню :) Можу дещо додати і щось заперечити до вищесказаного.

Про фритюр: немає чітко встановленого терміну, коли його міняти. Є тестові смужки, якими перевіряють якість жиру, і відповідно міняють або ні. Також дивляться і по зовнішніх ознаках: димить, піниться. Щоночі вся олія фільтрується, сама фритюрниця миється-чиститься.
    Вже довгий час викидають. На початках недозволяла економічна ситуація, але бізнес набрав обертів. Крім того легше списати протермінований продукт, аніж вилетіти з роботи, якщо тебе зловлять при продажу холодної картоплі чи гамбургера. Контроль якості з кожним роком посилюється.

Мясо - Вінницька обл., смт.Козятин
    Молоко (для морозива і шейків) - "Галактон" м.Київ
    Булочки - Херсонська обл.
    Соуси - "Чумак"
    Овочі - рідні, неморожені
    Картопля фрі - Польща (для всіх МД Європи)
    Фритюр, тобто олія ріпакова - Німеччина.
    Прикраси до морозива колись купували у Світоча.

Загалом все залежить від працівників і менеджерів. У порядного менеджера немає прострочених продуктів, всюди чистота. Відповідальний працівник чесно ходить мити руки щогодини або при потребі частіше, не хамить відвідувачам і т.п.
    А взагалі стандарти компанії дуже високі. Інша річ, що це бізнес. У Львові МД вважаються неприбутковими. Але у нас вони справді найчистіші.
    І ходять туди зовсім не бідні люди. За час роботи я так і не звикла спокійно сприймати, як люди закуповуються на кілька сотень гривень за раз. Ще шокують мами і татусі з маленькими дітками ( завжди їм кажу, що у нас майже все смажене - для чого воно дитячій печінці?). Особливо, коли провалювалися спроби додати в меню дитяче молоко, йогурти, потім просто моркву. Мама так і каже: йогурт він і вдома їсти може, дайте бульбу-фрі.

Культура харчування починається в сімї. Будь-який фастфуд може бути тільки як екстренний варіант.
    Або поїсти смачного морозива :girl_in_love:

18. Liliyah Romanova

Класно! Тут би так. :) Це ви про МакДональдс?

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

Недавно довелося поїсти в МакДональдсі - то два дні шлунок болів. Не знаю, що там за булочки, але смакують вони як вата.
    Теж шокувало, як маленьким діткам фрі купляють

20. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

Мене теж після відвідувань МД шлунок болить, але коли в мене ПМС, то я там 2-3 дні просто мушу відсидітись, як ломка якась і знаю, шо потім зле буде, а відмовити собі не можу:girl_crazy: Своєму синулі сказала, шо МД - це банк, там їсти дають тільки людям, котрі там працюють, а ми можемо брати там тільки шейк чи морозиво, то він спокійно туди ходить, тільки шоб на гірці з іншими дітками поїздити.