Жіночі проблеми

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Радість, 3 Листопад 2007.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Жіночі проблеми

якщо коротко, то запальні процеси із шийки переходять на порожнину матки і труби. Це призводить до хронічного ендометриту ( коли болі і сильні кровотечі стають "рідними" та хронічного сальпінгоофриту ( запалення яєчників із придатками)- теж із сильними болями порушенням циклу, набиранням води у трубах, спайками .І ось то все вже довго, нудно і дорого лікується ( не лише уколами-фізпроцедурами, але і перебуванням в санаторії з лікувальними грязями)

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Чи хтось в курсі, чи може припинення ГВ прискорити місячні?
    Ми два тижні вже не годуємось, взагалі, місячні мали би бути 30 жовтня, через тиждень по суті, а якась мазня починається вже.
    У мене впринципі початкова стадія аденоміозу виявлена пів року тому, мазати часом перед місячними починало, але не так сильно і дня за 4 до М, але зараз я не впевнена що це воно, скорше похоже на початок М.

3. катенок

катенок Well-Known Member

От питались в мене дівчата за аналізи в приватній і державній....Яка різниця....
    От вам приклад зробила аналіз цитологію в держ.-результат запальний процес невеличкий, Синево - те саме, вчора зробила знову в державній(лікування не було, але все нормально, все думала лікувати чи послухати Слободу і нічо не рухати) - в результаті флора і цитологія ідеальні! І кому вірити?:girl_bye:

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Скільки в державній не робила - всі аналізи зразково-показові. В мене таке враження, що їх і не роблять, хіба як лікар має серйозні підозри, певно, якусь таємну позначку ставить, щоб напружилися :)

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Поясніть мені пліз, чи має якийсь вплив на вагітнення/невагітнення і взагалі чим загрожує те, що один яйник "пережив" хронічне запалення? А то я від лікарки хіба кивок головою "почула", не знаю як то трактувати. А інший яйник написала - не прощупується, то типу як?

6. катенок

катенок Well-Known Member

Оце я думаю нічого страшного, хіба якісь спайки там...

А оце не розумію трактування слів...

7. сніжна

тут таке: сам по собі яєчник рідко хронічно запалюється. Якщо йде хронічний процес, він тягне за собою і трубу. От тут і можлива капость- спайковий процес, який може привести до непрохідності чи позаматкової вагітності у випадку настання вагітності. На яєчнику ж хронічне запалення може відбитися порушенням овуляції з нього.

це означає, що можливо його розмір є меншим, ніж потрібно ( тобто або через певні процеси в жіночих органах яєчник нормального розміру "відтіснений" для пальпації або він не розвився як треба). В будь-якому випадку, то на УЗД треба дивитися, бо крісельна пальпація- це лиш припущення про розміри

8. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

на УЗД минулого року так і казали, що лівий трохи менший за правий. Про запалення казали всі лікрі, в яких була. але ніхто і словом не обмовився що треба лікуватись, чи то вже пізно?

9. сніжна

. На те, що яйник "хронічно запалений" лікарю вказує його збільшення. при хронічному процесі важливо його тримати це в стадії ремісії ( тобто не допускати загострення- це як і з будь-якою хронічною хворобою: тобто в стадії ремісії треба лиш підтримувати імунітет, не переохолоджуватися і т.п.. А коли йде загострення- тоді активно лікувати). В стадії ремісії лікар може призначити фізіопроцедури або санаторне лікування. Але то все призначається лиш після ретельного вже дослідження стану на даний момент- треба щось робити чи ні ( чи є спайки чи ні, чи є порушення циклу чи ні). Ну а в стадії рецедиву вже тоді інше лікування- як і при гострому запаленні. Одним словом, спочатку- дослідження ( УЗД, мазки не лише з піхви, а і сечового ( бо патогенна флора з сечового переміщується і впливає на репродуктивні органи), визначення прохідності труб, ну і далі- симптоматично: якщо є порушення циклу- визначення чи проходить овуляція, аналіз на гормони).

10. Raven

Raven Мама малятка

в мене яйник разом з спайками приріс до матки і був доволі болючий, поки ходила вагітна, зараз я його не відчуваю
    варта його ще раз перевірити зараз чи по закінченню гв?

11. Serceedka

Serceedka Well-Known Member

вчора ходила на черговий огляд на гінеколога, робила кріо, йодом все не зафарбувалось тож сьогодні робили біопсію і зішкріб з цервікального каналу ( Хижняк Т.І - Топольна) сказала що в них добре все роблять, і це коштує 350 грн ( забір+аналіз) тепер сижу жду до п'ятниці .Зорінтуйте по цінах хто робив останнім часом?
    А ще в них там в перший день робила цитологію, висновок - легка дисплазія.Хто стикався з таким діагнозом і зможе щось прояснити - буду вдячна.
    Також мені Тетяна Іванівна зробила забір на точ інфекції і відправила їх здати Медіс, хоча досі не розумію чого я не могла зробити той забір в самій лабораторії щоб не носитись з тим, а ще мене збентежило те що вона не вручила мені їх одразу, а післа з ними в кабінет свій, а мене лишила в оглядовій. Боюсь щоб вона мене часом не розкручувала на гроші?! Я розумію що якщо справді є ерозія, чи дисплазія її потрібно лікувати, але коли я запитала її про радіохвильовий метод лікування, який є щадящим для тих хто ненароджував, то вона щось больно наполягала на тих що в неї є, бо інші моржуть не впоратись з ерозією.
    Поділіться досвідом де і за скільки лікував ерозію?

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я свою три рази лікувала. Вперше на Русових кріо робила 5 років тому, то десь до 300 грн. коштувало. Потім років 3 тому робила на Батальній за 350 грн. здається. Ерозія відновлювалась, тому 2 місяці тому робила електроконізацію на Русових за 1300 грн. (100$).

13. сніжна

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:00 ----------

дисплазія- це порушення структури слизової шийки. Для порівняння- при ерозії порушується цілісність. ТОбто дисплазія є більш "глибшим" поняттям. В дисплазію може перейти непролікована ерозія. Ступінь дисплазії визначається залежно від того, наскільки глибоко порушена структура шийки. При легкій дисплазії порушується до третини епітелію.

14. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

в мене був той самій діагноз. ТІльки фарбувалося все добро чомусь. Але вирішили взяти біопсію і поставили діагноз: легка дисплазія.
    Після біопсії робили кріо. Робила 2 роки назад у Інтерсоно (Семчишин). Перед цим ерозію в неї лікувала майже рік свічками.

Всі, хто наразі дивляться на огляді, кажуть, що все добре там виглядає, рубців нема. Як воно буде народжувати - я не знаю, ще не пробувала :) Але кажуть, що кріо - то добрий метод для тих, кто ще не народжував.

ТАк що морозте на здоров"я і не вагайтесь :)

Коштувало 400 грн здається. Там ще від площі дивляться. Мені біосія і то обійшлася у 600 грн.

15. Serceedka

Serceedka Well-Known Member

кольпоскопію ( дослідження), мабуть. Бо кріо- це вже лікування (заморожування)
    Ой, там мало бути точно колькоскопія:girl_blush2:

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

raspberry, а в кого ви лікували на Русових?
    Я раніше ходила до Ірини Степанівни. тільки нажаль прізвища не пам'ятаю, але до неї постійні черги і толком нічого ніколи не пояснить. тож перестала.Радили Мартина Т.Ю, але ніяк до нього не могла попасти.

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Качмарик її прізвище.
    Я до неї вже багато років ходжу.

17. Megan

Megan Well-Known Member

Я колись ходила до неї. Але перестала власне через те, що вона постійно зайнята, спізнюється, і коли до неї приходиш, вона тебе не пам'ятає і просить їй нагадати усю твою історію. І ти, як медик, стоїш і розказуєш що було, коли що робили, що призначали...
    А, ну і в кишеню теж любить позаглядати. Хоч фахівець вона хороший.

18. NataliaFed

Я ще так не втрапляла, якщо приходжу на ту годину, що домовлено- все ок, якщо спізнити, то можливо треба буде чекати, бо вона, як не оперує, то ще десь, а часом її непланово можуть викликати в оперційну. Я не агітую, за себе кажу, що ходжу до неї вже купанайдцять літ і не маю нарікань.

19. Judice

Judice Закохана в гори ))

Ой, з тими ерозіями... Голова вже пухне - маю в сто разів більше питань, ніж відповідей...
    Теж маю "ерозію", вже давно. Беру в лапки то слово, бо цим терміном ніде в світі вже не користуються, як і терміном "дисплазія". В нас же будь-які візуально помітні почервоніння на шийці називають ерозіями і одразу спішать лікувати-заморожувати... А якщо дисплазія - то зразу майже рак.. Найбільше питань виникає після "перелопачення" інтернету і вичитування статей про ці болячки. Не всі т.зв. ерозії, виявляється, потребують замороження, і навіть не всі потребують лікування.. Але так тяжко добитися якогось внятного діагнозу і адекватного лікування, якщо в поліклініці - халатне ставлення і радянські пережитки, а в приватних модних клініках - тебе налякають і пролікують вздовж і впоперек, аби лиш побільше здерти бабла..
    Дівчатка, хто має досвід здачі т.зв. рідинної цитології в Сінево чи ін. лабораторіях? Чи довіряєте поліклінічним аналізам? Адже, виявляється, цитологія - то такий аналіз, який потребує неабиякої компетенції лікаря і всіх-всіх виконаних умов проведення. Тому його вкрай рідко роблять добре, особливо в поліклініках. От вчора була в поліклініці і брали в мене мазок. Жодного питання про те, чи було співжиття впродовж останніх двох діб, чи не було спринцювань, тампонів і т.д. (та навіь звичайного підмивання милом перед походом до лікаря), чи ходила в туалет безпосередньо перед аналізом (от я, наприклад перед тим, як зайти в кабінет, сходила в туалет, не знала, що цього не можна робити 2-3 год до процедури, лиш зараз вичитала). Цитологія - дуже "ніжний" аналіз, все має бути витримано, як належиться.... Велике значення має зберігання матеріалу, контакт з повітрям.. Рідинна цитологія - новий метод забору і зберігання матеріалу, при якому легше отримати достовірний результат, крім того він дає можливість на основі того самого матеріалу визначити маркер ВПЧ (онкогенний чи ні), якщо такий буде виявлено.
    На місці дівчаток із поліклінічним діагнозом "дисплазія", я б однозначно перездала цей аналіз в лабораторії.

20. NataliaFed

Мені, коли брали цитологію, то лікар сказала, що відправляють на Броньову і я чекала десь мінімум тиждень(точно не згада) результат, то на Русових.