Жіночі проблеми

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Радість, 3 Листопад 2007.

1. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Відповідь: Жіночі проблеми

питають в карму, де робила. На Русових, у Філіпюка

2. raspberry

raspberry Well-Known Member

Два місяці тому робила конізацію. До неі кд були 6 днів, тепер вже 2 цикли - 8 днів. То нормально чи ні? Тепер так завжди буде чи з часом повернеться до 6?

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчатка, хелп! У мене таке, була нині в гінеколога, сказала що результати мої на цитологію будуть на наступний тиждень. Думала на рахунок тої моєї періодичної мазанини і вирішила що маю я вести протягом наступного циклу календарик і відмічати в які числа були кровянисті виділення. Ну, це я ше зрозуміла.
    А от що підозріло, то це що якщо і далі так буде продовжуватися, пропише мені гормональні ОК на три місяці для внормування гормонів, а і вже якщо і це не допоможе, тоді оцей аналіз з відкриттям матки, про який я писала вище.
    Не подобається мені такий хід подій. що скажете?

4. kristina

kristina Well-Known Member

Я ходжу на топольну на 8 пов в 2 гінекологію. Цитологію і флору за 30 грн мені роблять за 20 хв. Плюс огляд лікаря, тактреба деколи почекати , але маю зразу результат і можна визначатись з лікуванням якщо є потреба. Плюс в понеділок не операційний день то менша зайнятість лікарів.То я до того Жана що вам і недалеко ніби. Я б пішла проконсультувалась вже з іншим спеціалістом. А то якось у вашої так все розтягнуто в часі. Я зате якщо є проблеми то треба не тягнути і вирішувати

5. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Моя історія буде вам не 100% підходити, але може свій висновок якийсь подумаєте..
    в мене були кровотечі (всю мазню між місячними називають кровотечею) десь з 16 років. Статевим життям не жила, так що ніяких аналізів не робили...
    Десь рік постійно пила кровозупинні, а потім лікарці з ЖК це набридло і мені виписали ОК. Коли я перестала їх пити (через рік), кровотечі знов пішли, але аналізи гінекологічні так і не робили. Взяли кров на аналізи і виявили, що в мене занизькі гормоні... Ну там потім гомеопатією лікувалася і кровотечі пройшли, потім кинула - і знову...
    Наразі післе ще одних ОК місячні просто самі не йдуть, бо ті ОК мені без аналізів назначили...просто так лікар виписала...

Я до того, що краще б взяли в мене всі-всі аналізи. І з розкриттями матки і що там ще треба... Я - за добре обстеження до лікування.

а кровотечі-мазню може ще ендометріоз давати

6. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Стоп. А ти аналізи на гормони здавала? Як без результатів аналізів ОК призначати? То дурість, як на мене.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

гормонально часто лікують кровотечі, але лише якщо вони викликані власне порушенням горомонів. Тому перед призначенням ОК в якості лікувального засобу ваша лікар має вам призначити здати аналіз на гормони. І лиш тоді вирішувати. Тобто без аналізів просто так виписувати ОК для лікування кровотеч? А як вона збирається без аналізу власне вибирати вид ОК? Тобто вам спочатку обов язково треба здати аналіз на ЛГ, ФСГ,прогестерон,пролактин,вільний тестостерон. Всі вони можуть викликати ациклічні кровотечі.
    Ага, ще важливо перед призначенням ОК дізнатися про стан щитовидки.

О. вже Іспанка вірно написала

8. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Іспанка на тому вже цілого коня з"їла:) Жанно, якщо лікарка таки наполягатиме на ОК без здавання гормонів - то я би порадила звернутися за консультацією до іншого лікаря. Бо то не лікування, а тикання пальцем в небо.

9. Judice

Judice Закохана в гори ))

А я ще з тими ерозіями... Якщо лікар не призначає біопсію при ерозії, то його треба міняти?? Цитологія добра - перший тип, флора показала легкий заральний процес, який зараз лікую свічками. Лікар наполягає, що ні аналізи на торчі, ні біопсія непотрібні. Тільки санація шийки і кріо. Хочу ще перездати цитологію в синево після лікування. Якщо цитологія не виявила атипових клітин, то може детальніше дослідження цих атипових клітин ( біопсія) справді зайве? Дівчатка, які робили біопсію, що показувала цитологія?
    І ще таке, якщо я 5 років тому здавала аналізи на торчі і все було чисто, і після того не змінювала партнера, то чи є вірогідність наявності цих інфекцій у мене зараз?

10. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Мені Філіпюк сказав, що навіть якщо з цитологією все ОК, він все одно робитиме біопсію перед кріо....

11. Nyashka

біопсія необхідна

додам ще посилання на
    НАКАЗ Про організацію амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні: http://document.ua/pro-organizaciyu-ambulatornoyi-akushersko-ginekologichnoyi-d-doc70394.html

шукайте за словом ерозія у табличці.

12. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ну головне шоб ті аналізи були якісними. Мені на Броньовій поставили зразу мазок типу 3а.(Після панічних настроїв на Короленка то і то було для мене за щастя) Лікарка сказала шо там не тяне на 3а, перездати в Синево, діагноз- запальний мазок. Причому, лікар більше довіряє Синевівським аналізам, ніж тим шо робили там на місці. Тому деколи варто зачекати, бо після перших аналізів мова йшла про конізацію, зараз мова йде про лікування і перездачу аналізів за 6 місяців. А це так би мовити, дві великі різниці.

А навіщо брати кусок тканини, якщо цитологія хороша? Я навпаки, тільки "за" якшо мені лишній раз там нічого не щіпають. Якби шось було то цитологія б показала атипові клітини, тоді для більш детальної перевірки потрібна дійсно біопсія.
    Цитологія для того ж і робиться шоб зрозуміти суть тих процесів, шо там відбуваються, коли там вже шось погане підозрюється (ерозія при першому типу мазку не є такою), тоді наскільки я знаю назначають біопсію.

13. Nyashka

В мене цитологія була хороша. Біопсію брали "бо так треба за процедурою". Результат біопсії - легка дисплазія. Лікар чекала закінчення моїх менструацій, щоб 4 січня вийти на роботу не в свою зміну і завершити ту всю історію з ерозією...

як я зрозуміла, прикол в тому, що цитологію ж всі роблять 1 раз на рік до 40 років. Цитологію, флору, реакція на зафарбовування йодовим розчином. Не біопсію ж робити кожного разу, тим паче, якщо навіть ерозії нема.

А якщо є ерозія, яка не лікується свічками. мазями тощо, то треба робити біопсію. Тк коли довго запальній процес, то може і дисплазія розвинутися, і ВПЧ "приципитися" і наробити шкоди. Воно вам треба? раз йдете на кріо чи щось інше, то краще здати. Якщо не дай Бог, біопсія погана, то швидше за все, кріо замінять чимось іншим (в залежності від глибини уражень)

14. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Забила м би таких лікарів що без грунтовних аналізів дівчатам і жінкам ті гормональні ОК виписують, а за наслідки, індивідуальний підхід не думають :girl_devil: Тут краще "перебдеть чим недобдеть", а то потім чуєш про побічні ефекти, тиск, вени, та інші "прєлєсті" ОК.

15. Nyashka

16. Judice

Не зовсім згідна з Nyashka. При такому підході зовсім дискредитується аналіз 'цитологія' як такий, він тоді просто непотрібний! Навіщо ж аналіз на атипові клітини, якщо він таких не виявляє??? Інша справа- якість того аналізу, але я краще здам в синево цитологію за рідинним методом за 250 грн (це значно точніший, ніж просто на склі), ніж ходитиму на біопсію без потреби, імхо.
    Щодо 'не робити ж щоразу біопсію, тим більше якщо нема ерозії'....... Рак шийки може бути на шийці, яка візуально цілком здорова! І саме цитологія повинна бути першим дзвоником і поштовхом для подальших досліджень..
    Стаття до роздумів lib.komarovskiy.net/eroziya-shejki-matki-2.html
    Там ще є ціла серія статей про дисплазію...
    L

17. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Всі ці аналізи/мазки доповнюють один одного(колись проце читала якогось лікара), тому саме перед кріо є обов"язковою біопсія. Я вже писала, що лікар мені сказала, що вони не мають права робити кріо без біопсії, то ж чомусь так є. Я б не ризикувала і зробила всі необхідні обстеження, щоб виключити не дай Боже щось погане.

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

А шо одне має до іншого? здаєте мазок на ВПЛ і все. І не потрібно робити біопісію.
    Цитологія інформує про погані клатини. Тому, її цілком достатньо щоб визначити чи є там ці "погані" або ракові клітини чи немає. Якшо їх немає, то навіщо брати кусок тканини?
    Краще вже здати цитологію за рідинним методом, аналіз на ВПЛ, зробити УЗД шийки матки і якшо все нормлаьно, то не потрібна ніяка біопсія. Нехай затратніше, але я взагалі проти посторонніього втручання в функціонування органа, тобто відщіпнули кусочок -на цьому місці фактично відкрита рана і як вона буде вести себе дальше не зрозуміло нікому.

19. Nyashka

ну добре. Але в мене вийшло так, як я написала вище. нащо - не нащо, але є ще й постанова.

20. Judice

Ще щодо ерозії, яка не лікується свічками і т.п. Та в нас всі червоні плямки на шийці лікують однаковими свічками і якщо не лікується, то зразу суворіші методи типу кріо... А що таке та червона плямка? Вона може мати 20 причин. От у мене, наприклад. На останній кольпоскопії досить давненько був діагноз 'ектопія циліндричного епітелію', який як виявляється на заході давно не є діагнозом, а вважається особливим фізіологічним станом, який НЕ потребує лікування, якщо не приносить якогось дискомфорту. Ці ектопії є чи не у всіх дівчат у період статевого дозрівання, а до 24 років зазвичай шийка набаває традиційного вигляду. Ектопія це коли епітелій цервікального каналу виходить за межі самого каналу і поширюєтьчя на шийку. Епілелій каналу - одноклітинний, крізь нього просвічуються судини, тому він червоний, звідси діагноз - ерозія, лікувати-заморожувати.... Читала, що ектопія зазвичай зникає до 40 РОКІВ!!!
    Щодо ВПЧ, не бачу звязку між цим вірусом і ерозією... Так, якщо є істинна ерозія, тобто ранка, то звичайно інфекції чіпляються легше... Але якщо є джерело інфекції, то вона вчепиться і без ерозій, імхо.
    Так би хотілось до якогось внятного лікаря, який вчився не по радянських книжкаж...