Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

1. Кіцюня

Кіцюня New Member

Відповідь: Жіночі консультації Львова: куди податися???

Дівчата планую ставати на облік в Центр Здоров'я Жінки, підкажіть хорошого лікаря, так щоб лишнім не напрягала. І чи не буде якихось проблем, якщо я буду ставати трошки пізнішому терміні))), бо по телефону сказали, що мене можуть не взяти)))

2. jMoondance

jMoondance Member

Я до вагітності до гінеколога тільки до Гуцал Людмили Семенівної ходила і мама моя. Хотіли і на облік до неї ставати, але мені виявилось не можна. Зате порадила хорошу лікарку в моєму районі. Про Гуцал вроді добре кажуть. Поцікавтесь.

3. Inglor

Inglor Well-Known Member

А я здається сьогодні в останнє відстрілялась в ЖК, бо дуже хочуть мене бачити з понеділка в патології. І воно їм тре? Ех...

Дуже розізлила мене лікарка, бо разів так з 10 повторила мені, що я вчасно не прийшла до неї. А я всього лиш відтягнула візит на 1 тиждень. Як на мене не так вже й страшно. Тим більше, що я минулого тижня не те, що ходити не могла, повзти не могла.

А ще хамка запитала в мене чи потрібно мені дати папочку на обмінну картку, бо вона в мене трошки потріпана зверху? А то нічого, що такою потріпаною її зробили вона з медсестрою, бо вчасно не вписували мені аналізів, та ще й носилися з нею, то на Сихів, то знову в ЖК на Навроцького. А до того я завжди в папці її носила.

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а можна поцікавитись чому не можна?
    вчора здала практично всі аналізи, спочатку все було мирно-гарно-позитивно (залізнична лікарня) і персонал весь привітний і коридорчики нормальні і атмосфера загалом, але черга в кабінет здачі венозної крові, що не посувалась дякуючи лікарям/медсестрам/незнающекому словом всім тим хто мали наглість проводити людей без черги таки в момент коли хотіли провести когось перед моїм носом спричинала скандал, ну не те щоб сильний, але трохи порозганяли той бардак:) Я теж маю кому зателефонувати щоб мене провели без черги і мене попросили то робити в разі потреби, але я не розумію як можна так не поважати інших людей, в тому числі вагітних, що стоять в черзі, якби не було тих безпардонних жіночок, а головне чоловіків ( о та їм напевно важко стояти або їх час більше вартує) то черга б дуже швидко рухалась, але навіть після кіпішу всі до мене мило-чемно посміхались, кров взяли дуже акуратно, на кушетку запропонували прилягти і навіть водички мені принесли)))

5. jMoondance

jMoondance Member

в мене в дитинстві була операція на аорті, тому вона сказала, що по закону України я маю бути на обліку в ЖК за місцем проживання.

6. Savchenko

Savchenko Member

7. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

направлення було в 316, але на кабінеті було приклеєне "перепаправлення" в 304, казали медсестри, що в них в той день був нетиповий дурдом

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Як я вже писала в іншій темі, стали ми з донечкою на облік. ЖК 2-ї МКП, лікар Кушваха А.С.
    вчора увечері зайшли з чоловіком і малявками, я хотіла попросити скерування на аналізи. Лікар мені відмовив у тих всіх скеруваннях, бо "треба підтвердити вагітність" - сходити на УЗД. . Я, в принципі і так збиралась зробити 1 УЗД точно і чоловік вже коли прийшли в ЖК став дуже просити "ну підемо, ну подивимось", тому на обстеження погодилась. Але запитала, чому не дають скерувань у держ. кабінет №113, чим викликала хвилю обурення в медсестри. Мені пояснили, що у держ. кабінеті нема УЗДиста-гінеколога. З одного боку, захотілось перевірити це - написати у Департамент МОЗ у Львівській обл. і попросити офіційне пояснення, чому в МКП№2 не роблять безкоштовне УЗД по гінекології. З іншого боку, мені дуже потрібна обмінна карта, і простоявши в очікуванні лікаря навіть недовгий час, я зрозуміла, наскільки мені фізично тяжкі ті чекання-ходіння. І вирішила сходити-таки до того приватного, може, швидше піде справа... Лікар Кушваха вчора увечері сказав мені так: пройдеш УЗД - тоді приходь за скеруваннями на аналізи. Раніше нічого не дам.
    УЗД з 09.00. Ми з Їжачком прийшли раніше, зайняли чергу, а о 09.00 приїхала моя мама, щоб погуляти з малюком. Людей навала, сісти не було де, потім молодий мужчина поступився мені місцем і я плюхнулась на то місце, як мішок цементу. Мені було дуже погано, бо я не їла і не пила з огляду на те, що мала здати кров на цукор, коли нарешті дадуть мені скерування. Тут бачу - черга майже не сунеться, а вже 09.30, треба шота рєшать... іду до Кушвахи, прошу дати скерування, кажу, що УЗД буде буквально за півгодини. Він такий:"чого ти так пізно прийшла? На глюкозу кров у тебе вже не візьмуть, бо пізно" А його медсестра в'їдливо: "Та вона не працює ніде, вилежується цілими днями, от і незвично їй порухатись і навіть з хати вийти". Я нічого не сказала, бо нІколи. Лікар дав-таки скерування на аналізи, я побігла на 7 поверх, здала кров з пальця і сечу, при чому кожна лаборантка мені притикнула, що я прийшла дуже пізно і для мене роблять виняток. приходжу на УЗД - черга моя пройшла, але дуже пощастило - люди мене запамятали і пропустили.
    тоді знов до Кушвахи, за скеруваннями на решту аналізів. поставили мені групу ризику по ГЦД, бо я повна , і бо Сергійко народився з вагою 4.200. поставили умову - або буде в карточці записано "попередній діагноз - гестаційний діабет", або я здаю тест на толерантність до глюкози і спростовую. Поки що трохи брєдом то виглядає, подивимось, яким буде результат звичайного аналізу на цукор. Скорше за все, буду відмовлятись.
    поки виписували скерування на аналізи, медсестра обзивала мене неробою і кли дізналась, що вагітність і пологи треті, то сказала щось типу "ну то взагалі, бідний чоловік, що має ТАКЕ в себе на шиї". А потім поцікавилась, чому у мене такий вираз обличчя, а мені було дуже погано, бо я на ногах з 06.50, а ні ковтка води і ніякої їжі не вживала. Я сказала, що мені недобре, бо я дуже хочу їсти. На що отримала відповідь, що не принцеса і потерплю. Тут мені від слабкості заклало вуха і, власне, після того мені пару сльозин і виступило.
    Потім дали обмінку порожню і сказали підписати ту сторінку, де згода на всі мед. втручання. Я сказала, що не підпишу, поки гарно вдома не перечитаю і не обдумаю. Медсестра знов щось образливе мені сказала. Та ніби і все. Пішла я додому.
    загалом, могло бути і гірше, але приємного мало.

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Ага, ще доктор Кушваха не міг визначити без УЗД положення дитини :)
    прикол - я знаю положення - і де ручки, і де ніжки, і спиночка і голівка. А ЛІКАР не може. Ось так :)

9. Heureuse

Heureuse вірю...

чесно, я просто в шоці. ні, Я В ШОЦІ. сижу і аж трусить мною
    не знаю, що би робила на вашому місці, але якби мені попались такі нелюди і хами, їм би то так просто з рук не зійшло!
    а перед вашою витримкою, толерантністю і терпінням просто схиляю голову. зараз порелаксуйте по-максимуму, з'їште чогось смачненького і думайте лише про принцесу вашу малюсіньку :)

10. cjomcjomka

та не нелюди вони. Лікар - геть непрофесійний просто, а м/с - наскільки я бачу, стара діва.
    Все те саме я мала минулого разу з 28 тижнів, тому цього разу не захотіла так розтягувати задоволення і прийшла пізніше:)

11. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Цьомцьомко, ось прочитала Ваш допис і так стало мені образливо за Вас! От, яке вони мають право так ставитись?! Потрібно таких нахаб ставити на місце! То ж треба щоб Вам так пощастило, стільки часу не ставали на облік, здається менше мало бути нервів, а тут ще й такі прекрасні спеціалісти - професіонали попалися.Я тільки дивуюсь, як Ви це стерпіли і проковтнули цю образу, розумію що нерви і спокій важливі зараз, але ніхто не має права так з Вами говорити.

12. cjomcjomka

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

cjomcjomka, шкода що мене там не було..от би я їм сказала пару слів..я би не те, що до головлікаря дійшла, до МОЗу точно. Хамло і ще й таке..рагульством віддає. Ото в нас таке обличчя медицини буває, хвала Богу, що мені попалися хороші люди і спеціалісти.
    Вам ще не довго..а потім можна при нагоді, коли обмінку заберете висказати все що думаєте.

14. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

cjomcjomka, я щиро заздрю такій витримці, я би не змогла отак змовчати, яке право вони мають переходити на особистості і когось отак відверто ображати? можна на їх дії поскаржитися завідувачу ЖК як мінімум.

Була цього тижня в ЖК - так для галочки, здала аналізи. І то кров я здавала вже дуже давно, то нарешті це помітили ) Добре, що мені від них нічого не треба, і добре, що лікарка моя це розуміє, бо нічим не грузить, запитає як почуваюся, я відповім, що добре, пройду ті всі формальності і все. Щоправда обмінку могли би й заповнити, бо отак могла і в пологовий скоріше потрапити, а останній запис був за 25 травня!!! аналіз крові приблизно тоді ж... ну то трошки подописували )

15. Jane

Jane вєчно в бєгах...

А мене загрузила лікарка своїми КГТ та УЗД. Почала мені їх призначати, я відмовлювалась, то вона почала грузити, що мушу сходити. Кажу: я маю вже зустрітись зі своїм лікарем, то як він скаже - тоді піду. Пристала: мусити піти, бо як раптом щось... В результаті я взагалі на неї забила, не пішла навіть інші аналізи (кров, сечу) здавати, просто не маю бажання до неї знову йти, тим більше вона мені не призначила дату майбутнього відвідування.
    На жаль, перенеслося поки моє перше відвідування свого лікаря, дуже надіюся в вівторок попасти, бо не хочу йти на узі, а сама не можу зрозуміти, як малий лежить, бо все катуляється по всьому животі, постійно як не впоперек, то діагональкою, і де верх, де низ - годі зрозуміти, вже би влягся, нє? Та й може лікар (як і першого разу) приблизно скаже чи не дуже великим буде малий, бо набору ваги дуже не маю (десь +7 кг максимум), але перший малий родився 4 350 г, то ж переживаю за розмір другого...

16. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Не можу цитувати дописи з телефону, але й змовчати не можу після дописів Цьомцьомки.
    Та медсестра повністю заслуговує щоб не пошкодувати трішки часу і написати на неі скаргу. Навіть просто задля інших, не таких витривалих морально.
    Я геть не вмію скандалити, але мала ситуацію коли не витримала і пожалілася на сестру з реєстратури. Вона потім бігала за мною і просила піти знову до начальства і сказати, що вона такого не говорила.

17. Natasia

Natasia Загублений

Доброго дня! Тільки дізналася, що вагітна. Термін 4 тижні. По прописці належу до Сихівської поліклініки, але проживаю по адресі, яка обслуговується поліклінікою, та що на Стецька і Фредра, тому постійно ходила туди, крім гінеколога...
    (На всю жіночу консультацію один лікар мужчина і той мені попався, та щей ставив невірний діагноз і скеровував у клініку Тітовця на УЗД, де також ставили невірний діагноз)
    Прошу вашої поради:
    1) до кого з лікарів-гінекологів у даній поліклініці краще стати на облік;
    2) чи потрібен якийсь "договір", щоб я могла обслуговуватися даною поліклінікою та ЖК???
    Дуже дякую!

18. Inglor

Inglor Well-Known Member

Хвалять Пурпуру, і черги до неї не маленькі. Я особисто в неї не стояла.
    Знаю, що потрібно йти до завідуючої проситися, бо самі лікарі не можуть взяти не з дільниці, їм заборонили.

19. Chekay

Chekay Well-Known Member

Cjomcjomka, ВИ просто залізна жінка якщо таке витримали,з одного боку заздрю Вашій витримці, а з іншого - я мабуть влаштувала б їм (Кушвасі з його сестрою) на пару з головним лікарем такий скандал...., розумію, що нерви в нашому стані треба берегти, але таке нелюдське ставлення до себе не можна терпіти також. Я також стою на обліку в 2-гій поліклініці, проте в іншого лікаря і ставлення до мене зовсім інше, хоч особливої матеріальної вигоди з мене там не мають. Кушваха, як на мене, взагалі не лікар - моя подруга через нього 2 роки тому, у 8,5 місяців втратила дитятко - прийшла на вказаному терміні і каже що дуже слабкі рухи відчуває і серцебиття вони слухали вдома - ніби уповільнене, а та істота і в халаті сказала що вона видумує - він чує нормальне серцебиття, щоб йшла додому і не видумувала, в результаті за 2 дні сталася трагедія. Записів ні в карті ні в обмінці в той останній візит він не зробив і довести провину лікаря щоб якось його наказати було вже нереально. Дай Бог Вам всього хорошого і щоб у Вашому випадку не було більше неприємностей з сторони медперсоналу, але можливо варто задуматися над змвною лікаря, бо та проста формальність - обмінка може витягти стільки нервів....

20. sofka08

sofka08 kasperjonoks

її дійсно багато з моїх коліжанок хвалять, але черги таки дійсно довжилезнііііі