Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

1. БЕЛЛАДОННА

БЕЛЛАДОННА Well-Known Member

Відповідь: Жіночі консультації Львова: куди податися???

У нашій системі охорони здоров'я і так суцільний ідіотизм, і там де по 10 тис. і там де "безкоштовно". :girl_sad:
    Але я б також хотіла стояти на обліку там де з мене будуть "пилинки здувати". А не штовхатися під кабінетами по пів дня. Вчора наприклад з невеличкою проблемкою об"їхала 3!!! лікарні, бо ні один лікар не хоче відповідальності і направляє до іншого. Думаю за такі гроші такого не було б... а якби було я б хоч мала право їм там трохи мозги промити:girl_devil:

• Подобається Подобається x 4
  2. levandivka

levandivka З яйцями...

Права промивати чужі мозги нам ніхто не дає. (єдине місце, де це можливо - ПАВ).
    Штовхатися під кабінетами не обов'язково.
    Я спосіб знаю... :)

3. БЕЛЛАДОННА

Поділіться, будьте ласкаві, цим чарівним способом

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Тю...
    Спосіб дуже простий!
    Стаєте на облік тоді (і туди...), коли Вам воно зручно/потрібно.
    Ходите обстежуватися тоді (і туди), коли Вам воно зручно/потрібно.
    На непотрібні Вам огляди/процедури/дослідження просто "забиваєте".
    залиште черги любителям лікарняного екстремального туризму. :)

Доречі.
    У 2002-у, коли дружина носила Оленочку, обстеження (за узгодженим списком/графіком) проходили у колійовому центрі нездоров'я жінки.
    Домовилися з дуже приємною лікаркою. Перспективи Домашніх Пологів обговорювали відкритим текстом, без жодних конфліктів.
    За "смішні гроші" (сучасний тариф тут вже повідомлівся).

А документи?
    -куди вони дінуться? ВИДАЛИ ВСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ в місцевій ЖК, отримавши підписи під відмовами на зайві маніпуляції. Аналізи списували з того, що ми їм принесли/показали.

Останнє редагування: 11 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  5. БЕЛЛАДОННА

А якщо "забити" не виходить? Щось болить, а під кабінетом лікаря черга в 5 чоловік? І коли нарешті до того лікаря добрався то він каже "ага, почекайте хвильку", а та хвилька на годину? І все заради того, щоб він глянув в карточку і сказав йти до іншого лікаря... легко говорити "коли зручно", але наша "безкоштовна" медицина якась зовсім не зручна.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Хто хоче - шукає спосіб!
    Не хоче - причину... (с)

7. hrobak

hrobak Well-Known Member

на жаль, проблема багатьох приватних клінік полягає в тому, що за ваші ж гроші ТАКЕ все одно є.... я от писала вище - що записувалась на прийом до лікаря, прочекала 45хв. під кабінетом і пішла, бо не мала більше часу чекати. а поліклініці без попереднього запису я просто прийшла і потрапила на прийом. наступні кілька разів в поліклініці було те ж саме - максимум 10хв. під кабінетом. і те саме зі здаванням аналізів. тому не факт, що за гроші все швидко і безболісно, з сервісом у нас проблеми будуть ще довго, згадайте ті самі дорогі магазини-кафе або Крим в сезон...

• Подобається Подобається x 2
  8. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

До цієї лікарки я ходила на УЗД в Інтерсоно, незнаю як на рахунок чи хороший вона спеціаліст, просто дуже вона ще молода, але приємна - це точно. Правда ніколи нам нічого лишнього чи помилкового не сказала, це вже "+". Завжди все показала, розказала, підбадьорила (і таке бувало). Я думаю, ви не помилилися. Тай роди вона теж приймає.
    Приємної вагітності.
    Чекаємо ваших розповідей.

9. filolog

filolog Well-Known Member

Любий друже Levandivka! Щось Ви дуже вже агресивний...:girl_devil: За таких обставин, хоч Ви й супермодератор, "здавати" Вам своїх інформаторів ("наводчиків") категорично відмовляюся. Ще порвете...:) А це ж переважно ніжні пані:girl_spruce_up:, та ще й здебільшого при надії... Небезпечний Ви чоловік, скажу я Вам... Люблю таких... З хроном...:)
    Чесно кажучи, каятися перед Вами не збираюся, бо гріха свого не усвідомлюю. Тож тепер серйозно. По-чоловічому.
    Перебуваючи в тверезому розумі і ясній пам"яті, я цілком усвідомлюю, що у світі безліч людей, яким потрібна допомога. І роблю, по змозі, все від мене залежне, щоб допомогти тим, хто справді потребує допомоги. Так що дякую за поклик на сусідню гілку. Поможу, чим зможу. І мені абсолютно байдуже, знатиме про це хтось чи ні. І вже цілком по цимбалах, чи вірите в мою щирість Ви особисто. Тому що я не люблю театральних жестів і риторичних закликів. І не вважаю, що маю право когось повчати й закликати інших до певних учинків. Волію робити власні.
    Певен, що треба насамперед, як писав Вольтер, добре обробляти свій сад. А мій сад - це насамперед моя сім"я. Тому я нічого не пошкодую для неї. Розумію, що для когось 10 тисяч грн. - майже казкова сума. Я ж дякую Богові, що для мене - цілком реальна. Це всього-на-всього менше ніж 1000 євро. Сума, набагато більше від якої чимало українців (і далеко не космічних багатіїв!) тратять на косметичний ремонт у помешканні чи літній відпочинок. Зрештою, думаю, Ви щомісяця тільки на інтернет тратите не менше 100 грн. Це 1200 в рік. Невже спостереження над здоров"ям власної дружини й коханої дитини не вартує вдесятеро більше?
    Розумію, що вартість послуг ще не гарантує їхньої якості. Але це вже моя справа як клієнте - контролювати належну якість виконання оплачених послуг. За свої гроші я маю право її вимагати. Коли ж мені надають їх безкоштовно (чи за хабар), такого права я не маю.

• Подобається Подобається x 7
  10. Happy Frog

Happy Frog Active Member

МММ приємно почути що за ведення своєї вагітності ми просто викинули 6 тис. гр.(які зароби своїми силами,в дечому собі відмовивши!!!!! і в праві розпоряджатися так як захочемо) і прогнали понти, ні ні яж не кажу що просто отримуємо класну кваліфіковану консультацію хоч 4 ранку, аналізи беруть в рукавичках нормальним шприцем і відповідають на всі запитання які ставишь, ну і нема там музейного крісла для огляду.
    Вагітність і дитинка це не те на чому треба себе мордувати і економити!

• Подобається Подобається x 6
  11. levandivka

levandivka З яйцями...

Ок, п.filolog!
    Раз дійшло до калькуляції...
    10 000 ділимо на 40 тижнів = 250 грн./тиждень.
    1000 грн/місяць, чверть зарплати лікаря? майже персональний? для ЗДОРОВОЇ жінки? :wacko:
    Чи це з доставкою на таксі у обидва кінці?

Вартість послуг повинна бути ОБГРУНТОВАНОЮ, а не безбашенною.

То 250/тиждень і 32 як співвідноситься?
    3 600/5 000 і 10 000...

Вчити когось?
    Нє. Оно багатьох тільки псує. :)
    Пропоную думати, співвідносити реально, передбачати наслідки.
    Наслідки пшесадної уваги до вагітної жінки теж бувають (часто!) сумними.

А шо подєлаєш? (с)
    У приватному кабінеті в Польщі ми платили 30 zl. за прийом (сусідній квартал, уостаннє на прийом о 22-00 прийшли) . Раз на тиждень/два. І 150 zl. в місяць за аналізи у лікарні.
    Порахуєте? (тодішній курс - 1,2)
    І все це чистими рукавичками, шприцами, кріслами.
    Тому й називають Країною Дурнів!
    А хто НАМ винен?

Останнє редагування: 11 Липень 2009
  12. БЕЛЛАДОННА

Я і не кажу, що за великі гроші все завжди буде супер і в шоколаді, але все-таки якась надія на кращий сервіс є. Коли офіційно платиш лікареві за нормальне відношення це одне, а коли в безкоштовній лікарні ніхто навіть не подивиться на тебе поки не даш "на лапу", то це вже зовсім не нормально. Я не настоюю на тому, що все платне - добре, а безкоштовне - погано, але дуже часто виявляється, що "дороге" виявляється дешевшим за "безкоштовне". В такій країні живемо...

• Подобається Подобається x 5
  13. hrobak

hrobak Well-Known Member

то в поліклініці Ви не маєте права нічого вимагати?! якась маячня, їй-Богу... :girl_mad:

те, що Ви хочете за свої гроші зекономити собі та жінці час і нерви, можу дуже навіть зрозуміти. просто будьте готові до того, що часом Ви їх зовсім не зекономите...

але, блін, не переймайтеся тим всім - успіхів!!! :girl_smile:

14. Mokka

Mokka Well-Known Member

Ну, вимагати-то можна все, що завгодно, а от яка реакція на те буде з боку "людей в белых халатах", які при словах "клятва Гиппократа" лише розсміються, ніби почули файний анекдот, можна лише здогадуватись..... :girl_sad:

15. hrobak

hrobak Well-Known Member

а чому Ви думаєте, що реакція з боку людей в білих халатах приватної клініки буде іншою? все залежить лише від ставлення до роботи кожного окремо взятого лікаря, але дуже мало залежить від грошей, які Ви платите за лікування.... за ті гроші Ви хіба отримаєте трохи кращі умови, а якщо лікар придурок і не знає, як Вас лікувати, то Ваші гроші тут Вам не допоможуть - на жаль.

16. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Та ну, пане Левандівко! Які там дурні! Людина, яка під час кризи може собі дозволити тільки за спостереження за всі триместри заплатити 10 тис. грн., та ще й
    - то далеко не дурень, я вважаю:girl_curtsey:. Хотіла б і я бути таким "дурнем":girl_curtsey:.

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Не "там", а тут, де і Ви живете... ;)
    А персонально нікого дурнем і називали. :)

Йой! Не повірю, що через особисту мудрість чи неробство "не получаїсі".

18. devnull

devnull Well-Known Member

Я теж стала на облік в Інтерсоно (і теж до Сегедій (Прокопів) Ліди, правда, не за рекомендаціями з форуму).
    Можете починати закидати камінням, п. Левандівко.
    Основна мотивація - мій час(!) і нерви, бо більшого ідіотизму ніж в державних ЖК у нас мало де можна зустріти.
    І так до слова, в цю суму входять ВСІ аналізи і тести, та ще й робялться вони всі на місці.
    Якщо порахувати всі кошти, які звичайно вагітна жінка залишає в ЖК, платить за УЗД, тести, аналізи, папери і довідки, то сума загалом виходить аж ніяк не більше ніж на третину меншою.
    Ну і в Інтерсоно ви платите не всю суму відразу а по триместрах.

19. Milania

Milania New Member

Привіт Всім,підскажіть будь-ласка, які потрібно мати док-ти коли ідеш ставати на облік в ЖК???

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

паспорт
    (аж закороткий допис)