Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

1. ShpalkaG

ShpalkaG New Member

Відповідь: Жіночі консультації Львова: куди податися???

Сніжано, дякую за консультацію. Спробую так зробити.

2. elzar

elzar New Member

Центр здоров'я жінки жк,від залізничної лікарні лікар Дзебак А.П. - нікому не раджу стояти в нього на обліку!!!!!!!!!!!!!!!! З таким же успіхом вагітність може вести і Ваш чоловік. Приходячи на прийом лікаря зважуе Вас (дома на своїх вагах можна зважитись), міряє розміри живота і питає чи все в Вас добре. Якщо в Вас є якісь скарги, каже що всебуде добре, пийте вітаміни..... і все!!!!!!!!!!!!!!!! І за все це Ви за кожень тиждень офіційно оплачуете 40 грн + ще хоче собі на карман, про що дуже конкретно натякає!!!!!!!!! На аналізи відсилае 1 на місяць (на всіх єтапах вагітності), про результати аналізів не розповідає. Одного разу після його прийому, на якому він сказав, що все добре і аналізи в нормі, я випадково подивилась на ці аналізи: гемоглобін 100, лейкоцити в два рази перевищують норму. На моє запитання чому і що робити, відповів, що все добре, це не для мене аналізи, а для нього, якщо турбує гемоглобін - ну то попийте желізо, а лейкоцити - то в мене напевно насмарк.
    Раджу сімома дорогами обходити цього лікаря!!!!!!!!!!!!!!!!

3. mashynka

mashynka Well-Known Member

Дуже не поганий варіант ))).

А шо Ви хочете? На крісло сідати? Мазки здавати кожного тижня? Шоб біля Вас охкали і ахкали??? Все він правильно робить.

А ви хочете кожного дня? Що це Вам дасть? Хочете познаходити собі болячки?

Ну то правильно каже - як хочете - пийте всяку фігню і лікарства. Тим більше питає чи щось турбує Вас. Як на мене - набагато адекватніший лікар, ніж більшість про яких тут пишуть. А хвороби собі знайти можна завжди, і лікуватися від них можна безконечно. Здорової Вам вагітності і не шукайте проблем там, де їх нема!

4. elzar

elzar New Member

Не знаю як Ви, але я звикла до професійного підходу тих лікарів, до якиїх звертаюсь, а не хабарників, які навіть за незаконно взяті гроші все рівно не хочуть працювати.
    Мазки кожного тижня не потрібно брати, а от хоч при постановці на облік було б не погано.
    Сюсюкати теж зайве, а от в обов'язки лікаря, яки веде вагітність входить повідомляти і описувати всі процеси і дії на різних етапах вагітності

---------- Додано в 14:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

Ну вибачте, якщо Ви не в курсі, що низький гемоглобін може призвести до кисневого голодання пладу, а невчасно виявлені запальні процеси можуть призвести до серйозної запущеної хвороби і взагалі викидню - ну то Ваша справа. На мою думку, вагітна не повинна виглядати свої аналізи і нагадувати лікарю, що необхідно назначити відповідні ліки, навіть те саме желізо!!!!!!!!!!!!
    А нарахунок лікування до безконечності - почитайте розповідь дівчини з іншого форуму.
    Ось її цитата "Я стояла на обліку у Дзебака, але не довго,у мене була завмерша вагітність на 4-му тижні,оперували мене на 9-мцу тижні. перед тим як завагітніти я приходила до Аркадія Павловича і він порадив пити фолієву кислоту і вітамін Е,коли завагітніла то стала на облік ну здавала всі аналізи у нього,а потім почалися проблеми,виявили що мій плід помер.Аркадій Павлович не розгубився,звинуватив мене в тому що в мене певно якась інфекція (що передається статевим шляхом) і що я безвідповідальна раз завагітніла без аналізів.Потім страшне-мені роблять вишкрібання,місяць нічних кошмарів і звинувачень себе,здача аналізів після перших місячних після операції.Уявляєш,я повністю здорова жінка,без усіляких інфекцій.Дитину мою вбив вірус грипу (коли у мене була температура на 4 тижні вагітності я Дзебаку звонила-він казав шо все гуд буде і казав лемон їсти

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

Надіюсь на Бога щодо здорової вагітності, тому що в разі якихось проблем, на данного лікаря надії ніякої. І нажаль картку обліку вагітної він теж не віддає і змінити лікаря виявляється неможливим.
    Тому і застережуєю інших не стикатись з тими проблемами, що зіткнулась я

5. vanilia

vanilia Miracles are real

Я взагалі сумніваюся, що десь у Львові в котрійсь жіночій консультації видають вагітним обмінку відразу (хоча за законом зобов.язані!). Мені видали при першій вагітності на 30-му тижні і то без конфліктів не обійшлося, бо лікарка навіть не хотіла декретний мені видати (хотіла грошей). А в обмінку вписала те, що їй треба, а не реальні дані і сказала мені про це в очі. Сказала, що перестраховується. І це завідуюча...
    Мені зараз потрібно бди вже ставати на облік, а я все ніяк не наважуся - не хочеться тих страшилок лікарки, криків, плачів... Шукаю поки-що хорошого лікаря. Але щось не знайшла...

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Мені видали обмінку одразу на руки при першому дні обліку(в 6 тижнів)на разі бачу в обмінку пишуть то що є)))

7. vanilia

А де саме і в якого лікаря стоїте на обліку?

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

На Хімічній, в завідуючої.в мене знайома теж на Хімічній в іншого лікаря, то їй теж зразу видали!нащо їм лишньої макулатури.вони і так на кожну вагітну ще свою внутрішню карту ведуть!

9. vanilia

Ясненько. Дякую! А то я стояла на Сихові. Більше туди не хочеться.

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дивно,мені одразу дали..згадала,в 8 тижнів

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

То при першій, чи при другій вагітностях? чи при обох?
    Мені теж на 30-му, думала - то норма...
    А, нє, на 16 дали, бо на підтримку лягала, але як виписали з лікарні, то конфіскували назад.

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

І мені десь на 30 тижні минулий раз обмінку віддали (правда я на облік стала на 27 тижні). Не дуже спішать видавати документи, бо коли вагітні отримують на руки лікарняне і обмінку, змусити ходити в ЖК вже важко.

13. vanilia

А мені на 20-му тижні, коли лягала на підтримку, все одно не видали :) Я й не знала, що треба, аж поки не прийшла в приймальне відділення, там і дізналася. Але лікарка сильно не дивувалася (що означає, що таке в них часто).

по закону вони зобов.язані в перший же день видати обмінку, от не розумію причини чому деякі не видають. Мабуть, як і каже Ljolik, - потім змусити ходити в ЖК важче.
    Але Кровицька (в якої я стояла минулого разу на обліку) і так всіх вагітних страшила, що всі боялися, багато хто плакав під поліклінікою потім і бігли купляти ті бади, за якими вона посилала.
    Я, правда, їх не купляла. Спитала свого лікаря гінеколога-УЗД-иста про ті бади, він тільки розсміявся і сказав, що таких вітамінів не існує (вона це вітамінами називала). А її страшенно нервувало те, що я їх не купляла. Вона сусідку мою так само страшила і вона ті бади купляла щось один раз, потім зрозуміла, що то викачка грошей.
    Мені цікаво чи вона й далі таке робить і чи так страшить вагітних.

14. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

І мені,як тільки прийшла ставати на облік-підписали,видали і сказали кожен раз приходити з нею.Подивимось,як цього разу буде..

15. Рибка

Рибка Well-Known Member

Стою на Сихові. Обмінку дали десь в 14 тижнів, як стала на облік. Ніяких претензій, грошей не вимагали. Я повністю задоволена.
    Думаю, в кожній консультації знайдуть хороші й погані лікарі, тому не варто їх ділити по місцю (району).

16. kati

kati Well-Known Member

а я ка в принципі різниця коли обмінку дадуть на руки? перший раз то я вже і не пригадаю... зараз дали на 8 тижні, я і не просила, лікар сама дала бо я на море їхала, сказала щоб взяла з собою на всяк випадок( правда я і так забула її:))

17. vanilia

Тоді нашої "дільночої" не було і всі мусіли ставати до дільничої. :) Вибору не було. І страшила вона, що тільки по прописці і т.д. Я тоді ще "зелена була". Трохи вірила.
    Зараз, кажуть, є вже нова дільнича. Так що є надія, що буде трохи інакше. Але знаючи те, що завідуюча та сама, я все-таки сумніваюся... Правда, мені все рівно ближче буде їздити на Сихів , ніж де-інде.

А в кого Ви стоїте? Як Вам лікарка?

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Різниця велика, бо обмінка завжди повинна бути при вагітній. Там є всі дані, які необхідні: аналізи, УЗД, тиск і т.д. Це потрібно не комусь, а самій вагітній.

Коли мене поклали на збереження при першій вагітності на сроці 20 тижнів, прийшлося всі аналізи здавати наново, бо не мала я обмінки. В мене був високий тиск і важливо було для лікаря бачити "історію" вагітності, аби правильно призначити лікування, бо причини тиску можуть бути різні.Добре, що я хоч УЗД робила в "свого" лікаря і робила відразу з них по дві ксерокопії. А так взагалі ніяких даних не було би.

18. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Завідуюча в ЖК на Сихові зараз інша, не Кровицька.

19. vanilia

Хм... :) Було би добре :))) Значить, в мене застаріла інформація.

20. Рибка

Рибка Well-Known Member

Я в Корзун І.В. (кабінет навпроти реєстратури), мене влаштовує, що черг немає, один раз був максимум - 2 чоловік переді мною.. Спокійна, на всі питання відповідає. Аналізи платні не вимагає, як не здаш, не напрягає.
    Один раз налякала малим животиком, сказала, що варто зробити узд, щоб знати, чи все в порядку, чи то така фізіологія в мене. Так як то мало бути планове в 30т., то зробила.