Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

1. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Але моя дільнична то окрема історія. Так не хотіла йти до неї... Порадьте від огляду на кріслі краще взагалі відмовитися? Вона не надто акуратна. Я вже давно до неї не ходжу, ті огляди такі завжди болючі були + раз молочницю мені занесла.

2. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

писали дівчата, що можна написати відмову від огляду , як і від буцдь яких інших маніпуляцій.

3. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Можна відмовитись. Я відмовлялась.

4. khorosha

khorosha Well-Known Member

На Сихові я розумію з тим трохи строго. Бо я щоб попасти до тої лікарки, до якої хотіла - то писала заяву+ще брала довідку в ЖЕКу що я прописана в одному місці, але ніби тимчасово проживаю у іншому (а інше місце - то адреса моєї тітки, вона якраз належить до тої дільниці). Теж думала все вийде простіше.

5. Bibysbka

Bibysbka Member

Дівчата,може хтось стояв на обліку на Панча в Лещенко Лілії Олегівни, поділіться будь ласка враженнями. І ще може хтось порадить взагалі лікаря хорошого,щоб стати на облік на Мазепи чи Хімічній. Думала за Куніц, але вона постійно направляє на узд до себе, а апарат в неї такий собі.

6. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Чи випробовував вже хтось електронний запис на прийом? Бо ми до ортопеда по тел записувались - все працює прекрасно. Цікаво як з тим електронним записом, особливо на Сихові в жк

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Marigold , розкажіть потім про особливості обліку в ЖК вагітної, яка вже народжувала вдома :)
    Взагалі, цікаво - що вони вправі зробити "рецидивістці"? Тільки профілактичні розмови чи ще щось?

• Подобається Подобається x 1
  8. Orman

Orman Модератор-бомба

та нічого вони не роблять.
    В нас же є рецидивістка @Suzi

9. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

а Ви ще врахуйте, що це буде та сама лікарка, в якої я стояла на обліку в приватній :girl_crazy: Ну я в принципі зараз піду не для обліку. Але заодно попереджу, що прийду десь там під 30-тий. Але розкажу, ок :)

10. cjomcjomka

так от я здогадуюсь :) ще і тому якраз питаю.
    успіхів!
    Я чому шукаю більше інформації - тому що в усіх досвід різний.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Що за підхід до питання?)))
    Жінка може підписати папірець, що її було повідомлено про ризики, відповідальність і тра-та-та. Щоб прикрити тилову сторону лікарів від їх керівництва.
    Медицина - це послуга, не обов*язок.
    Пацієнт - клієнт.
    Варто знати свої права, зберігати спокій, не нападати у відповідь, більше посміхатись (у відповідь на питання, на які не обов*язково відповідати(наприклад, чому так пізно прийшли на облік ставати (в 29 тижнів))). Ще можна пару раз сказати, що ти розумієш, що від них вимагають. Але маєш право народжувати там, де хочеш. І, звісно, усвідомлюєш можливі ризики. І тим більше, не будеш ризикувати ні собою, ні своєю дитиною і в разі чого обов*язково поїдеш в лікарню.
    Це було в тій поліклініці, де я стояла обліку з першими ДП, і вдруге до 36 тижня. А в моїй поліклініці, за місцем проживання, куди мене "передали" в 36 тижнів - пробували мене залякати. Типу "плід великий", "перенос" і т.д. Я спочатку спокійно розмовляла , а потім одного разу по телефону сказала лікарці, що "не треба мене будь ласка залякувати". Тон розмови мабуть був переконливий, тому що лікар швидко вибачилась і попрощалась. Наступні розмови було ввічливі і турботливі - просто питали чи все в мене гаразд і чи я випадково ще не народила.

13. cjomcjomka

казала, коли ставили на облік з Вірусею.
    не хочу працювати зіпсованим телефоном. Так як я зрозуміла - наїжджали за все підряд. Хочу знати, в якому випадку і кого може ПРАВОМІРНО повідомити ЖК про вагітну, яка стоїть в них на обліку і мала досвід домашніх пологів.
    Знаю, що можуть передати дані в соціальну службу, якщо вагітна пропускає скількись планових відвідин ЖК. Або при знятті з обліку в поліклініці теж мають проінспектувати (але це знаю досить смутно. Хто має проінспектувати і з якою конкретною метою - не знаю. Свого часу вирішила не пропускати тих кількох візитів, які з 34 тижнів залишились.)

• Інформативно Інформативно x 1
  14. Suzi

Майже все залежить від конкретних людей на місцях, тому така різниця. В мене, наприклад, жахливий досвід з завідуючою дитячою поліклінікою після народження Івана. Але після того, як я з Максом на 3-й чи який там день сама до них прийшла , щоб швидко все зробити і щоб вони до мене не ходили по черзі - ми як раз з нею особисто зустрілись. Ми обидві були приємно здивовані адекватністю одна одної при особистій зустрічі. Ну і з мого досвіду, вдруге - найстрашніший отой момент , коли мене спалили ))))) Далі вони вже якось розуміють, що ти або ненормальна на всю голову, або якась занадто нормальна, але в обох випадках вони розуміють, що безсилі і зрештою радіють, що ти з ними спокійно говориш і просто підписуєш папірці, що знімаєш з них відповідальність. По суті, єдине, що їх турбує в цій ситуації - наганяй від керівництва за те, що не догледіли.

15. cjomcjomka

це сама постановка на облік? :)

16. Suzi

Вони мають передавати, то мабуть якась їхня внутрішня інструкція, я не вникла. Ми тоді домовились, що я раз на 3-4 тижні буду приходити. Я тоді собі вибирала так, щоб зранку баночку занести і одразу до лікарки на прийом потрапити. Тиск міряли, серцебиття слухали та й по всьому.
    --- дописи об"єднано, 6 Червень 2016 ---
    В мене це був момент , коли мене побачила лікарка, в якої я стояла на обліку з Іваном і з першими ДП, в кабінеті в моєї лікарки , до якої я ставала на облік з Максом і планувала другі ДП))) Стало ясно, що вона впізнала і здасть )))) Зато потім, коли мене вже здали, і моя лікарка пробувала на мене насваритись, все вийшло якось просто - ми швидко дійшли консенсусу )))

17. cjomcjomka

тобто, ти сама не казала б, що народжувала вдома?

18. Suzi

Може б і казала, колись, а так за мене основну роботу зробили :))):)))

19. cjomcjomka

так при постановці на облік одразу ж питають. Кількість вагітностей, дітей, особливості пологів і де народжували тоді і де плануєте зараз.

оце, як на мене, найкращий варіант.

20. Suzi

Мене не питали ))