Жіноча дружба

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем bora, 23 Січень 2011.

?

Чи маєте Ви зараз подруг?

1. Маю одну справжню подругу

114 голосів
    36,3%
  2. Маю багато подруг

87 голосів
    27,7%
  3. Маю тільки знайомих

79 голосів
    25,2%
  4. Маю багато родичів і чоловіка натомість

34 голосів
    10,8%
  1. Just me

Just me Member

Відповідь: Жіноча дружба

Заведу собі... кролика. Як думаєте, кролик - вірний друг? (на собаку мене не вистачить, часу брак:girl_crazy:)

2. Templar

Templar New Member

Та йой, чого Ви)

Це я так, в легкій формі виклав свої цинічні думки щодо дружби)

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ну, я б сказала, що тут важливо, що людина вкладає в поняття "ружба" і чого очікує від того, кого вважає своїм другом.

4. AilataN

AilataN жива

не повірите, жінки також можуть просто вирішити конфлікт.
    А як це? коли чоловіки ДУЖЕ ПРОСТО вирішують конфлікт?
    І, зрештою, дружба це не тільки вирішення конфліктів)) І , взагалі, конфлікти тут ні до чого))

Підтримання дружби- от що саме складне. Не погрязнути у самій собі, а мати час і натхнення на спілкування, підтримку і розуміння іншої людини.

Другі теж жаліються, що їх зрадили подруги.

5. Gorda

Gorda Well-Known Member

Прочитала статтю, про, так званих "знайомих подруг". Кажуть, що це такі котрі видають себе за найкрищих друзів, а разом з тим, ти їм абсолютно байдужий. Питання може трохи дурненьке, але цікаво чи це правда? І чи може видатись саме такою, 10-ти річна наприклад, дружба з людиною?

6. karamelina

karamelina New Member

В мене немає найкращої подруги(((((( Раніше я вірила у жіночу дружбу, і думала, що у мене є багато справжніх друзів. Але виявилось, що це не так. Людина, якій я довіряла, і була готова заради неї на все (або майже на все), навіть не змогла підтвердити правдивість моїх слів, в потрібній ситуації. Вона аргументувала це тим, що це їй може грозити звільненням з роботи. Це давня історія, але болить і досихпір... Напевно, я просто погано розбираюсь в людях(

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

та звичайно, що може) є такі кадрістки, що егегей))
    та й чоловіки такі є, одружуються, а через багато років виявляється що він її ніколи не любив (розрахунок, просто вирішив, що час на сімю чи навіть комусь там насолити, батькам чи колишній і тд.)
    ІМХО по житті бачу, що легше жінки розгадують як подруга до них ставиться, ніж кавалер.. (може через ті всі омріяні образи про принца. другу половинку)
    маю такий індикатор - якщо людина не особливо приховує свої "мухи", веде себе природньо, то найчастіше вона і з вами щира.. а якщо вона прям така ідеальна, "до рани прикладай", то часто то акторська гра
    крім того, завжди діє правило "як поступає людина з іншими, так і з тобою якось може вчинити":)

8. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

колись мала супер-пупер найкращу подругу у школі, а потім після закінчкення я їй якось стала не дуже то й цікава. хоч ми і багато прержили разом, але чомусь для людини то не мало особливої вартості(як я тепер бачу). Зараз вона інколи дається чути(як правило,коли в неї якійсь проблеми, або може нудно стає?), але мене то не зачіпає.планую своє життя і час як хочу, і коли маю бажання-спілкуюся, а ні, то ні.
    можливо , то була така собі дитяча дружба, і ми просто виросли з цього.
    Зараз в мене є подруга, яка мені як сестра. знаємося більше 10 років і я відчуваю,що це моя людина на всі 100%. тому, які б не були обставини в життя, ми завжди підтимаємо одно одну:girl_tender:

9. Gorda

Gorda Well-Known Member

Розумію Вас! Дуже шкода стає, коли розказуєш людині, багато секретів, багато із чим ділишся, а насправді їй то до фєнічкі....але це мабуть просто не повезло, і запізно розумієш, що це за людина.

Добре, що маєте таку хорошу подругу, насправді. Але буває і таке, що більше ні з ким, окрім неї не дружив, і коли, з тобою так чинять, то залишаєшся одною. У такій ситуації опинитись, не побажав би і ворогу.:umbrage:

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

на мій скромний погляд, нема чого розказувати подругам свої секрети:)
    ну не прям категорично - можна обговорити те, що хвилює, розказати щось, але тільки таке що при оприлюдненні не буде напрягати
    а сокровенне.. ну можна при хороших стосунках мамі, сестрі, чоловікові розказати.. анонімно в неті спитати поради)
    до прикладу буває подруга дуже хороша людина, в важку хвилину підтримає, але звичка в неї така - говорить з кимось, і випадково про вас розказує... типу "Шо? в тебе вагітної запори почалися, в моєї подружки Маруськи тоже таке було, ще й геморой виліз
    (сорі, але була присутня при такій розмові, при тому всі ту Маруську знають) от не люблю такого(
    хоч вроді нічого страшного нема... і якось то може виявитися не щось безобідне, а якась дійсно ваша таємниця зіскочити з язика...
    а є люди, вроді і не друзі прям, а розкажеш їм і всьо. кануло в небуття.. щоб вони про то комусьнавіть випадково розказали - неваріант

а чи байдуже подругам до твоїх справ - хіба то аж так важливо? деколи буває що людині всерівно, але вона вміє так підтримати, так добре порадити, що тільки до неї і біжиш поговорити..
    а є такі, що і співчувають тобі, прям сльози на очах чи радіють щиро, але ні підтримки ні поради нормальної нема і краще від того спілкування не стало

11. Gorda

Gorda Well-Known Member

Ну це дійсно не добре. Та Маруська певно таки надіялась, що подруга нікому не розкаже. Але після такого, дістаєш урок, який добре запам'ятовуєш. І раптом перестаєш вже навіть ділитись, тим що просто хвилює, з тою людиною.

12. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Знаєте , в мене якраз ця ситуація))
    Мала подругу ще з перших класів школи, реально не розлий вода були.
    я була готова все мало не сорочку на собі рвати , доводячи що дійсно є жіноча дружба.
    постійно коли
    І хочеться додати цитату яка мені дуже подобається: Зробив добро - забудь, і не згадають, Зробили тобі добро - пам'ятай про це завжди!

13. Gerbera

Gerbera Member

таких "подруг" я тепер "розкриваю" відразу. Раніше часто попадала на гачок, але тепер добре подумаю перед тим, як помогти. Я не проти допомогти, якщо це в моїх силах. Але на голову вилізти не дам.

ви правильно зробили! Деколи на це важко зважитися, бо ж ніби подруга. Я вас дуже добре розумію, сама була у схожій ситуації, ще в шкільні роки. Але, коли відчуваєте, що вас використовують, відшити - це найкращий вихід.
    Памятаю очі моєї колишньої найкращої подруги, яка прийшла мене кликати до церкви, а я сказала, що піду з мамою. Хоче, хай почекає 5 хв. Ми були ще по суті дітьми, але під впливом мами, я ще тоді змогла показати їй, що в мене теж є характер. Хоч я дуже важко переживала, що втратила подругу. Зате тепер мені нічого не страшно) Така "дружба" робить нас сильнішими:smile:

14. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Я все-одно вірю в дружбу, хоча всяке бувало... Але я вважаю - знаить, то були не ті люди.
    А то попадеться г..но, а не друг - і вже кричимо, що дружби нема, тільки тому, що ми не бачили. Бога також ніхто не бачив, але багато хто в нього вірить...

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

Хоча з цитатою ТінкиКріс про зроблене добро згідна.))

15. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Я теж вірю в хороших щирих людей і все-таке :)
    Але коли так з тобою поступають після років 10-15 ""дружби"", думаю в душі це залишить слід, і потім хочеш чи не хочеш але вже ставишся до людей з пересторогою.
    І погоджусь з Gerbena такі ситуаціі дійсно тебе ""загартовують""

16. Bulavka

Хм...зі мною, на щастя, так не поступали...
    Маю дві подруги - одна дуже давня, з першого класу. Хоча зараз, нажаль, спілкуємося менше, різні інтереси і дещо різні погляди на життя... Але все-одно вона моя подруга, вона моя кума, і вона мені дуже дорога, вона зараз в дууже скрутному становищі і я намагаюся допомагати не лише морально - йду в гості (рідко, нажаль) то хоч продуктів куплю....
    А друга подруга з"явилася роки три тому....я й сама не вірила що вже у зрілому віці можна знайти справжніх друзів...але знайшла споріднену душу, абсолютно випадково. Разом працювали деякий час, був на роботі і конфліктний випадок(коли стикнулися інтереси) - ми зуміли вийти з ситуації, головне щирість і дружимо і далі.

17. Gorda

Gorda Well-Known Member

От і у мене так. Дружиш, дружиш, а коли вже складається ситуація так, що рідше бачитесь, то і подзвонить раз на два, чи три місяці запитати як справи і т.п. Обідно.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

У мене по життю було багато різних подруг, багато з них відсіюється і це нормально, бо лишаються в мому житті ті люди, які є для мене правдивими друзями. Коли ще жила в Сокалі, мала там подруг, в шкільні роки то все якось так перебільшено уявляється. Я переїхала до Львова і дружба наша скінчилася. Хоча вони між собою, наскільки я знаю дружать тісно ще досі, бо лишилися в тому ж колі, закінчували разом школу, вчилися потім разом. У мене ж почалося нове життя, нові люди прийшли в нього. І були подруги різні, були всілякі шкільні драми, без того ніяк, але власне в свому тому новому класі не в перший рік правда навчання, я знайшла свою подругу, людину, з котрою, хоч і було всяке різне потім, але пройдено і пережито було багато. Ми не спілкуємося зараз дуже тісно, давно так вже впринципі. Але ми завжди знаємо, що коїться у нас обох в житті. Коли я ще була у Львові, ми з часом потрапили у різні кола спілкування- вона в силу обставин мала дві академки,тому опинилася на 2 курси молодше, я була зі своїми однокурсниками, потім робота(хоч там лишилися ті самі подруженьки з конси :)). Але час від часу ми зідзвонювалися і зустрічалися і нам скучно ніколи не бувало. Ми завжди мали про що поговорити, знали як можемо підтримати одна одну, чи допомогти. Мені не потрібно з нею тусити ночами, чи говорити по телефоні цілими днями, аби знати, що от в мене є подруга. В мене крім неї є подруги, з якими я навіть тісніше остатньо спілкувалася , ніж з нею. Але вона мені рідна стала за ті роки. В тому випадку я вже можу бути впевнена що така дружба не зраджується. А все решта-отак пливе по життю, хтось з'являється новий у мому житті, хтось зникає з нього і то навіть добре, бо значить так треба і такій людині не місце там.

19. Bulavka

Васабі, ми просто останні роки живемо в різних містах...зідзвонюємося напливами - то тижні два-три не чуємося, а то кілька днів підряд.... В нас різні темпи життя. Колись вона ображалася на мене що я пропадаю(вона тоді була ще студенткою, а я вже закінчила універ, вийшла заміж, працювала) - в мене реально було менше вільного часу ніж в неї. З часом вона мене зрозуміла.)) І ніхто з нас не чекає дзвінка з образами, захотіла - подзвонила. Інокли навіть зі словами "так, ені потрібно щоб ти мені мозок на місце поставила...".
    P/S/ От зараз піймала себе на думці що ми востаннє розмовляли майже два тижні тому...тра подзвонити)))

20. Відповідь: Жіноча дружба

Цілком підтримую.
    Я взагалі трохи псіх-адіночка :) Часто випадаю з життя на тиждень-два.. Зі мною дружити не просто)) Занадто сильна увага і тотальна участь у моєму житті мене бентежить. Мушу мати трохи простору лише для себе.

Особисто для мене важливе те, що я відчуваю любов від своєї подруги. Відчуваю, що вона хоче для мене тільки найкращого. Жодної заздрості, жодних пакостей. Якщо вона вкаже мені на якийсь мій недолік, то це не для того, щоб зіпсувати настрій, а для того, щоб я виправилась і стала кращою. Любов проявляється в маленьких майже непомітних деталях. Але коли я про такі маленькі вчинки задумуюсь, одразу на очі навертаються сльози, і думаю: "яка же ж вона в мене класна" :girl_in_love:

Я свою подругу дуже-дуже люблю і щиро бажаю їй щастя. Сподіваюсь, вона про це знає і відчуває цю любов.