Жіноча дружба

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем bora, 23 Січень 2011.

?

Чи маєте Ви зараз подруг?

1. Маю одну справжню подругу

114 голосів
    36,3%
  2. Маю багато подруг

87 голосів
    27,7%
  3. Маю тільки знайомих

79 голосів
    25,2%
  4. Маю багато родичів і чоловіка натомість

34 голосів
    10,8%
  1. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Відповідь: Жіноча дружба

Для мене жіноча дружба-це міф. Колись коли була в шкільних роках набралась гіркого опиту. Тепер в критичних ситуаціях мої вуха це чоловік або сестра, а про погоду можна і з "подружками" поговорити. А ще подобається коли кажуть але ти нікому не кажи бо це секрет. Тому треба знати про що говорити і з ким!

2. neri

neri New Member

Інколи досвід і реальність - речі жорстокі, що відкривають нам очі на багато що. Міняємось ми, міняються наші поняття про дружбу, міняються наші друзі. Це і є життя, і це нормально. Крім того, кожна людина може по-різному розуміти значення "дружби". Хтось відомий казав: немає вічних друзів, є вічні власні інтереси. - Так відповідатиме людина, якій не вдалось знайти саме тих друзів, яких шукала або просто обпеклась на дружбі.
    Кому пощастило знайти свою "дружню поливинку" скаже, що то все маячня і наводитиме свій приклад.
    І кожен з них матиме рацію, по-своєму.

Ну а мені все ж хочеться вірити, що справжня дружба існує. Розумію, що в наш час це не проста річ, що її непросто знайти і підтримувати, але водночас без якої відчувається якась душевна пустка, хоч як би ми не стверджували, що в нас все добре.

3. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

А от мені в даному випадку дуже пощастило. В мене є справжня подруга. І не тільки тому, що ми маємо спільні інтереси, а тому, що пізнали одна одну в біді. Вона мене свого часу дуже виручала, а я її. Хоча дружимо може десь 4 роки, знаємось 7. Але таку подругу, як вона, хотіла би мати все життя, то точно!

4. Hermi

Hermi Well-Known Member

я на гіркому досвіді переконалась, що варто добре думати перед тим як комусь щось розказувати. Мені так "пощастило", як комусь щось скажеш по-секрету, то це практично що на радіо подзвонила:sad:
    Хоча "подруга" є, але це людину назвати подругою дуже важко. З одним чоловіком познайомилась соціальні мережі. Він вчений і займається трішки схожим чим і я. От так почалось наше спілкування. Перший рік це була суха наука, а далі в мене сталась біда і він це замітив помоїх відповідях. мені було погано і я просто виговорилась і з того часу почалась наша дружба. Він мені всі проблеми розказував, я йому. З людиною я скоріше всього ніколи не зустрінусь. Але приємно просто попереписуватись і бути впевненою, що він нікому не скаже, а навіть як і розкаже, то воно мене не зашкодить. Це надзвичайно велика моральна підтримка! А найбільше тішить, що я з ним можу розмовляти на будь-які теми. я його одного можу назвати подругою...

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

6. La asiano

La asiano New Member

А я лишній раз, читаючи дописи, зрозуміла який це дарунок долі - вірні подруги !!!

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

А в мене увесь час думка щодо жіночої дружби змінюється, то я вірю в ню, то не вірю, то думаю, що краще до стінки виговоритись, аніж подрузі у вуха, то сідаєм з коліжанкою і лию їй душу при тому думаючи що нема нічого ліпшого в тому світі ніж жіноча дружба.
    Було в мене багато "ексцесів" пов"язаних з улюбленими подругами. Одна в молодості хлопця відбила, друга вкрала моб. телефон, на якого я майже рік копила гроші, третя винесла мені з хати мій щоденник, в якому було моє саме сокровенне і винесла людям на сміх... та всяке-різне було, що тут казати, але це не привід розчаровуватися в всіх і вся і ставити всіх під одну лінієчку.
    Єдине тепер керуюся принципом- саме сокровенне-потаємне нікому і ніколи не говорю, бо є речі, які ні з ким і ніколи обговорювати не буду, бо то моє і тільки моє і крапка. А все решта- будь-ласка, хочу розкажу, не хочу- ні, залежно від ситуації.

8. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

В мене найкраща і єдина моя вірна подруга то кума. Скільки вже вона наслухалась від мене і нарікань на все і вся, і бзіків всяких... Завжди має на мене час, завжди розрадить, ну а інколи, коли не вистачає слів, то просто дзвонить і коротко каже * Бери Француза і до мене*

9. Margocha

Margocha New Member

В жіночу дружбу ....можливо і вірю,але досвід досить гіркий,коли підводили в самий відповідальний момент.В кого є подруга справжня,можна тільки позаздрити(по білому),але дяка Господу,що ця подруга у мене -тепер мій чоловік

10. siriuska

siriuska Member

Подруга, гіркий у мене досвід, болить ще й досі, хоча пройшло 6,5 років, стільки довіри і ... ах.

11. marife

marife Member

Сумно стало якось............ моя найкраща подруга залишилась в рідному Мадриді, на жаль спілкування скайпом і аьо-альо зовсім не той ефект:girl_cray:

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а моя найкраща подруга нині вийшла заміж. тішуся як мала дитина, ніби то не вона а я! :girl_claping: вірю в жіночу дружбу. може не всім і щастить зустріти "свою" людину, з якою можеш поділитися всім. але мені тут пощастило :)
    правду кажуть, що друг пізнається не так в біді, як в радості, коли він щиро за тебе порадіє і підтримає. люблю свою найкращу подугу :girl_dance:

13. neri

neri New Member

Вкотре переконуюсь, що не вірю в жіночу дружбу (я не кажу, що її взагалі не існує, може комусь і пощастило з тим)...
    а якщо в радості заздрить, а в біді не пізнається? Чи є резон триматись за таку дружбу?.. Звісно, "спалити міст" - найпростіше, і як-не-як через багато-що пройшли разом (хоч і не все було "гладко"). Але той міст сам зруйнується, якщо я не підтримуватиму його (бо з іншої сторони останнім часом підтримки нема). А чи слід то робити? Може, краще відпустити?..

14. annamariah

annamariah New Member

Подруга дістала!

У мене є подруга з якою ми бачимося доволі рідко. Можна сказати, що вона моя подруга дитинства. Але останні кілька років вона веде себе трохи неадекватно. Ми обидва вже дорослі люди, і на жаль тепер мені з нею спілкуватися не дуже цікаво, нудно мені з нею. І кожен раз коли я приїжджаю до своєї бабусі, а містечко де вона живе, маленьке, якщо моя подруга побачить мене в місті, то потім дзвонить і питає чому я до неї не зайшла, мовляв, що ж я за подруга така. Але справа в тому, що навіть коли я до неї заходжу, то спілкуватися з нею нема про що, розмова виходить натянутою, і ясна річ мене все це обтяжує, і тому я не хочу до неї заходити. Але вона потім дзвонить мені і розпитує скільки днів я ще залишалася в місті і чому до неї не зайшла, якщо кажу їй, що не хотіла, то вона ображається, дується, говорить "бачиш ти яка, навіть не зайшла!" Вона вже заміжня, у неї чоловік і дочка, я ще поки ні. Коли до неї приходжу, вона тупо включає мені телевізор, а сама йде на кухню готувати, і так постійно, так навіщо мені до неї приходити, телевізор я можу і в себе вдома подивитися? Цього літа коли я приїжджала на тиждень, домовилися з нею піти подивитися старовинний замок у місті. Кажу їй: бери малу і в п'ятницю сходимо подивимось замок. Це було в четвер, в п'ятницю їй дзвоню, і не один раз - не бере слухавку, в суботу дзвоню кілька разів, теж не бере, тупо ігнорить мене. У неділю я поїхала і вона мені так і не передзвонила. Це було в липні. У жовтні дзвонять мені з якогось лівого номера, піднімаю трубку, це виявляється вона дзвонить, мовляв запиши це мій новий номер, і давай питати: що робиш? Як справи? Я кажу що зайнята і передзвоню в інший день. Але дзвонити мені їй не хотілося, оскільки, як я вже казала, говорити з нею, як вона борщ варила і на базар ходила мені не дуже цікаво, і розмова виходить натянутою. І через пару днів вона телефонує і запитує, чому я їй не передзвонила, я кажу-забула, вона у відповідь: ну тоді добре, можеш мені більше не дзвонити, па-па (ображеним тоном). В мені все просто кипить від злості. :girl_devil:Що, їй можна поводитися зі мною як вона хоче: не відповідати на дзвінки, ігнорити мене? А я повинна завжди поводитися з нею ідеально, а якщо ні, вона ображається і робить з мене винну. Мені ці незрозумілі стосунки вже добряче набридли, я не хочу з нею спілкуватися, мене це спілкування обтяжує, але вона, мабуть, вважає що якщо ми з нею дружили в дитинстві, то тепер я зобов'язана спілкуватися і дружити з нею до гробу, і при цьому вести себе ідеально, а вона себе може вести як хоче, ставитися до мене як до тряпки, а сама вона типу королева, вибачтеся 300 разів що не вшанували її своєю присутністю і увагою. Як вона мене задрала, вічно робить з мене лохушку. Я не можу перетравити цю ситуацію, вона мене гложе, не знаю як поводитися, як діяти, адже що б я їй не сказала і що б не зробила вона на все ображається і робить завжди винуватою мене. Ви мені скажете що у мене комплекс жертви і комплекс провини- можливо, але ж як вона себе веде, так себе адекватні люди не ведуть. Люди, допоможіть розрулити ситуацію!

15. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Подруга дістала!

та все, посварились і маєте чудовий спосіб не спілкуватись якщо не хочете цього. які проблеми? нащо себе заставляти?

16. natiok

natiok Member

можливо, просто вискажіть їй все, й вона тоді, або змінить своє відношення до Вас, або, скоріш за все, взагалі перестане з Вами спілкуватися, чого, як я зрозуміла, Ви і добиваєтеся.

17. Balu

Balu Member

Мені здається, що не така вже й дружба була. Людина просто погрузла в сімейних клопотах, і їй нема з ким говорити на інакші теми. Справжні подруги і борщ би пішли варити разом. ІМХО.

18. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ситуацію annamariah може зрозуміти лише той хто з таким стикався.
    в мене щось подібне є: дружили з дитячого садочку і до І курсу універу, допоки моїй подрузі дуже хотілось часто розважатись по різних кабаках і нічних клубах, а так як в мене дуже суворі батьки, то вони мене звичайно ж нікуди не впускали і грошей на таке не давали... отже зі мною вже не було спільних інтересів тому дружбі настав кінець.
    я сильно не сумувала, бо бачила що ми насправді дуже й дуже різні, і мені не було комфортно з нею і її компанією.
    ... допоки подруга на 3 курсі не вийшла заміж і не
    тепер її клубна компанія її "покинула" і вона знову згадала про мене, але в нас вже не залишилось абсолютно ніяких спільних тем для розмови, бо я вийшла заміж аж рік опісля 5 курсу, тому в мене в голові було навчання, в неї сімя, діти
    ну і от вона почала постійно при кожній телефонній розмові запрошувати мене до себе в гості(на той час ми вже жили досить далеко одна від одної). я собі думаю, приїду раз так просить, дитинку провідаю, все ж не пасує взагалі не відвідати, мільйон же років знаємось. і от в гостях ситуація подібна як описується тут

ну чесно, відчуваєш себе як якийсь непроханий гість який без запрошення приперся. в мене був такий легкий шок:confused:
    після того випадку мені звичайно абсолютно не хотілось туди їхати, хоч запрошення і далі лунали в кожній розмові приблизно раз в місяць. якось за рік-два знов дуже мене кличе приїхати, я вирішила що можливо попереднього разу вона не наміренно себе так поводила,може якісь проблеми, ще щось..., одним словом знов я приїхала вже зі своєю малявкою, і ситуація повторюється!!! до нас нема нікому абсолютно ніякого діла, всі зайняті своїми справами!

я все розумію,в селі скучно, нема з ким поговорити, всі пообгороджувались височенними парканами, але як ти запрошуєш людину - то будь хоч трохи гостинним.
    тепер я вже точно не поїду більше нікуди, нашо воно мені треба...:girl_bye2:

одного я тільки не розумію, чому вас
    перестаньте спілкуватись та й по всьому!

19. annamariah

annamariah New Member

Але ж приїду на Новий Рік, буде знов кликати до себе в гості і ображатися якщо не прийду.

20. Відповідь: Жіноча дружба

annamariah, я теж, як і olerusya, дуже добре вас розумію, бо потрапляла в подібні ситуації. Навіть двічі.

З однією подругою я припинила спілкуватись, після того, як неодноразово помічала всякі завуальовані чи навіть відкриті образи в мою сторону. Терпіла-терпіла, мучилась-мучилась, і зрештою просто стала уникати цю дівчину. Так, було важко на перших порах вислуховувати оце: "ти мене ігнориш", "чо ти трубку не береш"... Але з часом і вона, мабуть, зрозуміла, що ми вже не подруги.
    З іншою у нас виявились кардинально різні погляди на життя :) Дружба теж з часом згасла.

Це я до чого. Не витрачайте себе на стосунки, які вас обтяжують. Спілкування має приносити задоволення. Ви не зобов'язані до кінця життя дружити з людиною, з якою вам у певний період було класно і цікаво. Дружба не має бути тягарем.

Не хочете йти до неї в гості - не йдіть. Можете так і пояснити: "ти знаєш, щось не маю настрою ніде йти" чи "хочу побути трохи вдома". Так, буде ображатися. Але після 5-ї чи 10-ї такої вашої відмови дівчина перестане вас запрошувати.