Жіноча дружба

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем bora, 23 Січень 2011.

?

Чи маєте Ви зараз подруг?

1. Маю одну справжню подругу

114 голосів
    36,3%
  2. Маю багато подруг

87 голосів
    27,7%
  3. Маю тільки знайомих

79 голосів
    25,2%
  4. Маю багато родичів і чоловіка натомість

34 голосів
    10,8%
  1. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дружба

Теж таку маю, але на рахунок поговорити....то вже й питання...бо іноді про деякі теми в неї не запитую, бо вже не знаю таких деталей її життя, а іноді вважаю, що питати про щось особисте недоречно якщо сама не почне розповідати:)

2. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Я в перші пів години можу випитати все цікаве, а дальше немає про що говорити((( обідно так. Не буду ж питатися, як там її сімейне життя

Надіслано від мого ZP950, використовуючи Tapatalk

3. Retaret

Retaret Well-Known Member

О, і в мене те питання з коліжанками вилізло останнім часом. Якось так дуже цікаво виходить, але після певного часу заміжжя ті коліжанки починають відпадати. Чи то так життя-обставини впливають, а чи просто перевіряється що то була за дружба.

Одна моя коліжанка з ранніх літ, була в мене дружкою, сама вийшла заміж десь через рік після мене і як в воду... Не скажу, що ми були дуже близькі, але часу разом замолоду проводили дуже багато. Весілля особливо вони не робили, то мене відповідно не запрошували. Але я думала, що бодай опісля дасться чути, сходим одні до других в гості чи просто на каву, але вона взагалі не дається чути... Дурна така ситуація - і не сварилися, і не ображали одна одну, а отаке вийшло... :girl_sad: І першою тепер не випадає дзвонити і якось отак залишати то все не хочеться, бо таке відчуття, що заглохне воно все на роки...

А ще іншу коліжанку маю. То з нею порівняно часто бачимося, балакаємо. Але останнім часом стала звертати увагу, що вона все розпитує про мене і шо і як, а про себе якось відмахується загальними фразами. Після останньої зустрічі в мене чогось взагалі склалося враження, що нам то і поговорити особливо нема про що, а колись же було....:confused:

4. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

всяке трапляється...
    памятаю, в мене була подружка, правда вона була не заміжня,то вона весь час свій віддавала своєму хлопцеві. Він нею так крутив, мало не забороняв бачитися з подругами. Короче, уявив себе центром землі,і тільки за ним всі мали бігати))) Так що з часом та подруга почала відпадати, і я слухала, коли ми були на парах, що вона вічно на нього жалілася...
    а це дійсно дивно, і обідно... може просто людина хоче побути одна, чи що... з часом все таки вона про вас згадає...ну не вічно ж вона буде сидіти в дома...

5. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

о, так, це якась вже стандартна ситуація, а особливо коли зараз всі в соціальних мережах один в одного в друзях, али при цьому ніколи не спілкуються... а при зустрічі вже теж нема якоїсь несподіванки, бо наче ж нещодавно онлайн бачила, і фотки нові дивилась...:)

6. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

так є, коли довго не спілкуєшся з людиною, нема дотичних тем, хіба згадувати минуле.
    В мене так буває з коліжанками, з якими я дружила в школі. Були близькими пордругами, а зараз фактично не знаю про що з ними говорити, крім загальних тем.
    З іншої сторони, є одна така подруга, ми можем по півроку не спілкуватися, а потім знов зустрітися і говорити так, ніби спілкуємся щодня. Це залежить від людини.
    А стосовно жіночої дружби - вона існує)))
    В мене є 2 подруги, з якими я дружу з дитинства і ніколи не було між нами ніяких сварок. Зараз одна в мене хресна в доці, інша постійно приходить до малявки, то Маруся її називає своєю подружкою.

7. Britney

Britney Домашня посиденька :)

В мене також є така подруга. МИ з нею в школі дуже тісно дружили, з часом трохи рідше стали бачитися, тепер взагалі пару раз на рік бачимося. З плином часу, робота, сім"я забирає майже весь вільний час. Але поговорити нам завжди є про що. І часом їй, я можу розказати таке, про що теперішнім коліжанкам, з якими частіше спілкуюся не можу розповісти.

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

О, як я Вас розумію! Сама нещодавно потрапила в таку ситуацію. Як не прикро мені, як не боляче мені це визнавати, але людина виявилася зовсім не тою, ким я її вважала. І дружили ми 12 років(((( І ось саме зараз мені "відкрилися" очі. Важко переживаю це. Це так, знаєш що людина тебе не варта, а все рівно тягне до неї. Хоча переконую себе, що потрібно вчитися жити без її так званої дружби. Поки що це важко дається.

8. Retaret

Retaret Well-Known Member

а Ви дійсно думаєте, що то очі відкрилися?? Чи не може бути це реакцією на якісь різкі зміни обставин в житті людини? Бо всі ми по життю "ростемо", змінюємося, міняються інтереси, уподобання. За 12 років багато змін встигло статися і з нею і з Вами. Але ж це не конче має означати що всі 12 років поспіль людина була "не такою, за яку її приймали". Просто зараз вона є інша, і Ви є інша.

9. Britney

Ваша правда! Зміни сталися в її житті. Вона вдруге вийшла заміж і народила дитину.
    Я мала на увазі, що якщо раніше вона любила щось недоговорювати, чи скрити, а потім сказати, "ой я завсім забула тобі то розказати", І Я НА ТО ЗАКРИВАЛА ОЧІ, НУ З КИМ НЕ БУВАЄ, то тепер от, вона від мене скрила, що вже похрестила дитину, і не каже хто хресна мама. Бо колись ми ще говорили, що я буду в неї хресною. Не розумію, чому вона так змінилася? Можливо, так на неї впливає її чоловік? Він мене недолюблює, бо я не полюбляла ходити з ними гуляти(ще до її вагітності). Ми з чоловіком більше "домашні", а він так до команії звик в себе вдома, бо сам не львівський, а тут друзів обмаль. Вічно просив її, щоб до нас дзвонила. А як ми не йшли, то казав їй, "бачиш, вона не хоче з тобою йти, і певно навіть чоловікові не каже, що ми запрошуємо..." Я як то від неї почула одного разу, то аж прозріла((((
    Розумію, що зараз ми по різні сторони "барикади", в неї інші проблеми, дитина маленька...а в мене нічого не помінялося. Я думаю, що можливо, нам важче стало спілкуватися, через брак часу в неї? Та не розумію, чого вона так різко помінялася, стала така далека, чужа... Чи то ще післяпологова депресія? Незнаю. Просто не хотілося втрачати людину, з якою ми так довго дружили. Хоча, якщо придивитися, то дружила, напевно, лише я. Вона більше користувалася нашою дружбою.

10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Скоріш за все у цьому і відповідь на всі ваші запитання, так що не заморочуйтесь і живіть щасливо далі своїм життям, будуйте своє майбутнє. Знаю ситуації коли на весілля наче кращі подруги можуть не запросити, спілкуватись перестають, в такі моменти розкривається ціна такої дружби, ось і все)) Можна спілкуватись як з приятельною, не більше.

11. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дружба є! Маю кілька хороших подруг і одну саму-саму справжню, причому, знайомі ми років п"ять всього, хоча колись не вірила, що в такому віці, в післяінститутські роки, можна знайти справжню дружбу. З кращою подругою вже два роки живемо в різних містах, скоро вона переїде ще далі. Але ці два роки спілкуємося по телефону майже не щодня, сподіваюся, і коли вона переїде не за 200, а за 800 км наша дружба не згасне.

12. Ari

Ari Well-Known Member

моя подруга зараз дуже далеко (вірніше дві), одна шкільна в Україні, інша університетська в Ізраїлі. Із двома я спілкуюсь, стараємось підтримати одна одну, бо кожна із них зараз не в найкращому емоційному стані. Я переконана дружба, не кохання, тому відстань їй не помішає.

13. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka миється в бані

а я переконалася,що жіночої дружби немає...(Була в мене в школі подружка,дружили з першого класу,потім ще коли поступили в різні університети теж спілкувалися,але потім я народила дитину і взяла її за хресну,тоді якось все змінилося.Ще перший рік ніби все нормально було,а потім вона перестала приходити,лише на день народженння дитини бачимось...і якось спілкуванння наше не таке стало...досих пір не розумію,що її так змінило...Вона ще досі не одружена,а моїй дитині вже 7 років...І з кожним роком ми відддаляємося один від одного ще більше.А думала,що з вибором хресної не помилюся,оскільки в школі були просто не розлий вода..

14. Britney

Знаєте, стосовно вибору хресної, я думаю, що то не помилка. Просто люди змінюються через певний час, через певні обставини. Ви заміжнія жінка, мама, а вона цього всього не має. Тому інтереси у вас зараз різні, та і компанія різна. Можливо у неї виникає часом і заздрість, що вона того всього не має... Не переймайтесь дуже через це. Це я вам раджу, виходячи з власної, схожої ситуації. Нехай приходить тільки на день народження, більше і не треба. Я думаю у вас з часом з"явилися нові знайомі, з якими у вас є спільні інтереси. Не журіться цим. Все є так, як воно має бути!

15. Lvivska Kvitka

Напевно ви праві,інтереси в нас з нею зараз зовсім інші.Але коли обираєш хресних батьків дитині,то хочеться,щоб то були дійсно ті люди,які будуть любити ту дитину як свою рідну,а не просто відмазуватись подарунками на день народження.Але як ви кажете:все є так,як воно має бути))дякую вам за підтримку:girl_wink:

---------- Додано в 11:27 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

16. Britney

Знаєте, мені в прямому розумінні слова, нав"язали хресних батьків для моєї дитини. Тоді я погодилася, бо не усвідомлювала як це є важливо. Свою хресну я бачила зрідка, хресного лише на весіллі свому (ну і звісно коли він мене хрестив))))).Тому я погодилася. Але тепер, я розумію як то є важливо. Ваша Хресна, хоч на день народження приходить... А наша хресна, тепер навіть на день народження малого не вітає, ось вже другий рік поспіль (була в нас одна ситуація, і страшно вона на нас "образилася". І то при тому, що ми для неї стільки добра зробили).Так, що у вас ще більш-менш нормальна ситуація.
    Дуже мені боляче від того було, зараз вже трошки відпустило. Час все лікує. Але дуже мені зле, що моя дитина не має нормальної хресної мами. Я вже навіть думала в церкві питати чи можна ще одних хресних вибрати... Але мені священник пояснював, що то її гріх, що вона давала обіцянку в церкві, коли тримала дитину на руках! Тому, Бог їй суддя. Вона відповідатиме за те, як ставилася до дитини, яку хрестила! І не нам за це переживати. Тому стараймося прийняти ситуацію, такою, як вона є.!

17. Materynka

Materynka Well-Known Member

Можливо вона віддаляється тому, що 1. в вас тепер мало спільних інтересів,2. намагається не заважати вам, адже в вас тепер зовсім інші пріоритети. передзвоніть їй і поясніть, що раді були б її бачити, чи скажіть, що вона може дзвонити, коли захоче. Можливо, вона відчуває себе лишньою і непотрібною? Дайте їй зрозуміти, що це не так.

18. Lvivska Kvitka

Я доречі про таке теж думала))Потрібно було по 2 хресних вибрати)Хоча не факт,що так би було краще...Я вже теж не дуже переймаюся тим,якось з часом менше уваги почала звертати на це..Правильно ви кажете Бог їй суддя.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Ви знаєте я її постійно бачу,бо живемо недалеко,завжди запрошую на каву,просто посидіти ,поговорити.Я Коли вона приходила на день народження сина,то в мене таке враження було,що все так,як було колись,ми говорили,сміялися,згадували шкільні роки,...Але вона пішла і знову все стало як було.(Я постійно себе накручую і чомусь вважаю себе винною в цій ситуації,думаю може образила чимось,але навіть гадки немаю чим і коли..

19. Tsykerochka

Tsykerochka New Member

В моєму випадку спрацьовує фраза- чим дальше тим рідніше. В мене є 3 подруг і ми всі живемо в різних містах але при тому дуже близькі між собою, одна про одну все знаємо і ділимося емоціями і переживаннями. Мені здається в тому є суть нашої близькості, що ми не входимо в будні одна одної. В кожної з нас ще є "місцеві" подруги, але більш відкриті ми між собою саме з "дальними" подругами. І кожна зустріч для нас то є дійсно свято, просто гора позитивних емоцій. :girl_claping: Я особисто не люблю подружок-приліпал, тих які ображаються, що "о ти в магазин пішла, а мене не взяла" і в тому роді ;)

20. Lvivska Kvitka

))повністю з вами згідна є і такі екземпляри.Я взагалі не люблю коли нарушають мій особистий життєвий простір,будучи це подруга чи кохана людина.