Жіноча дружба

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем bora, 23 Січень 2011.

?

Чи маєте Ви зараз подруг?

1. Маю одну справжню подругу

114 голосів
    36,3%
  2. Маю багато подруг

87 голосів
    27,7%
  3. Маю тільки знайомих

79 голосів
    25,2%
  4. Маю багато родичів і чоловіка натомість

34 голосів
    10,8%
  1. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Відповідь: Жіноча дружба

Ви просто закриті для дружби, ви самі це кажете, що вам не потрібні чужі проблеми, що досить своїх, вас не цікавлять інші люди, вони це відчувають - тому і подругам взятися нема звідки.
    Про студентські роки більшістю правда, але одна з моїх кращих подруг(маю дві) з"явилася, коли мені було 27 років, ми після знайомства досить швидко здружилися, ми дійсно споріднені душі, часто однаково думаємо і наша дружба не згасає і на відстані, хоча вже майже рік живемо в різних містах.

2. vchitelka

vchitelka New Member

А в мене якраз в студентські роки і з"явилася справжня подруга.

3. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А мої найкращі друзі - чоловік та мама. А ще - дві інститутські подруги (бачимось та спілкумось рідко, але можу майже всім поділитись). Є багато колєжанок, хороших знайомих та сусідок. Але найкращий друг - це чоловік))).

4. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Це болюча тема для мене! Подружок в мене є багато хороших з якими вже років 15 дружимо, але була найкраще з дитинства з якою ми розумілись з пів слова, вона як сестра була мені, але на жаль через якісь дрібниці посварились і через дурість ніхто не хотів миритись перший так і віддалились одна від одної, уже 5 років не спілкуємось, намагалась помиритись та виявилось уже пізно, вона каже що нам уже нема про що говорити...
    Дуже жалію, що втратила з нею спілкування, можливо так мало бути, а можливо це наслідок дурості...: Girl_sad:

5. Oksana Kotelko

Oksana Kotelko New Member

Колєжанок багато, а найкраща подруга одна. Ще зі шкільної парти одна і незмінна найкраща подруга. В студ.роки з"явилось трохи дівчат, з якими досі дружу, а після університету вже й більше подругами не обзавелась. Хіба додалось пару гарних знайомих.))

6. LUSINDA

LUSINDA New Member

Жіноча дружба існує. Проте пізнається вона виключно у складних життєвих ситуаціях. І далеко не кожна з них справжня, що підтримає, допоможе, порадить, виручить....а не буде заздрити і обговорювати з іншою "такою ж подругою".
    У мене таких дві :одна ще з дитинства зі школи ( правда не однокласниця), інша - уже зі студентських років.
    Часто буває, що дружбу між жінками легко руйнує заміжжя однієї з них,- у мене є такий приклад. Заміжня подруга тепер не знаходить часу на колишню коліжанку, у неї ж чоловік і маленька дитина...

7. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

В мене склалася така ситуація, що я маю найкращу подругу - маму. З дівчатами я просто як хороша знайома, однокласниця, одногрупниця...Поступила була в коледж в групі було нас 25 і з них 3 дівчини (разом зі мною), тепер працюю (в колективі 4 чоловіка, і я одна)..якось мені важко знайти подругу....Вот мені простіше з хлопцями в житті дружити (наприкладі одногрупника), з яким я далі дружу..

8. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

у мене нема справжньої подруги, кожен раз коли починаю так думати, виявляється одна за спиною обмовляє, інша заздрить... вже і не шукаю такої. Для мене справжня подруга, то мама!

Останнє редагування модератором: 8 Квітень 2013
  9. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене найближча подруга з"явилась вже за 30)))) Так що і в дорослому віці можна дружити, ми з нею як дзеркало)))

10. laimmm

laimmm Member

в мене є три, дійсно справжні, подруги)
    З одною ми познайомилися ще в дитсадку, сиділи в школі за одною партою, нас завжди плутали і говорили, що ми як сестри і справді ми дружимо вже майже 20 років, але я завжди їй довіряю і можу покластися
    З другою теж познайомились перед школою, з нею дуже легко, вона весела, драйвова, завжди піднімить настрій і розвеселить))
    з третьою познайомились в академії і з нею мені найпростіше : нам завжди є про що поговорити, ми прекрасно ладнаємо, ніколи не сваримось і по поглядах вона мені дуже близька)
    Так що думаю, що вчетверте мені вже не пощастить))
    звичайно буває по всякому, бувають сварки, образи, але то ненадовго, просто не треба злитися через дурниці, підтримувати одна одну і точно не заздрити!)

11. Ya Nata

Ya Nata Well-Known Member

В мене також.
    Хоча є багато дівчат, з якими товаришую, є такі , з якими можна і на деякі теми поговорити.... але як показує досвід , "ВСЕ" говорити подругам не потрібно. Бо в житті ситуації різні бувають, і деколи те , що я говорила , ділилась, радилась - може обернутися проти мене (знаю з власного гіркого досвіду) . Можливо я помиляюсь, час покаже. Надіюсь, що подруги, з якими зараз спілкуюсь, через десятки років , виявляться справжніми.... дуже б того хотіла).
    А от чоловік - то подруга )))) справжня. З ним і в вогонь і в воду - та ще й з закритими очима. :girl_haha:

12. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Дівчата- цікава думка більшості. Маю подругу дитинства- з садочка, тепер кума. Як виявилось вона ображається, коли я їй правдиво- без брехні говорю в очі свою думку про щось, що стосується її (як приклад, що вона має складний характер і їй треба передивитись деякі свої моменти поведінки, бо робить гірше собі). Говорю півнатяком, дуже делікатно- повірте.....бо виходу нема іншого. Вона воліє мені просто жалітись, а не чути критики. І вона каже, що я теж не золота але ж їй виховання не дозволяє мені це сказати))). Може я дурна.....я розчарувалась... Я була певна, що ця людина відкрито скаже мені в очі в потрібний момент " стоп...подивись....і далі", а не буде прикриватись вихованням і мовчати. виходить нікому навіть відкрити тобі очі, якщо ти помиляєшься . Хіба в щирій дружбі не важливо, що тобі скажуть правду в очі, а не промовчать тактовно посміхаючись... Таких тактовних- море, а хіба то друзі?

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

думаю,що то залежить від характеру людини..я теж дууже прямолінійна і часто правдою можу образити друзів/родичів....я не вмію тактовно посміхатися і примовчувати..мене то гризе зсередини...і хочу,щоб і мені говорили прямо,так мені легше і краще,аніж якісь недомовки і "тактовність",бо я від найближчих людей ціную в першу чергу щирість,а вихованість (яко тактовність) значно менше для мене важить...

14. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Так певно від характера точно- але той же аспект. Як я тебе вже давно ображаю " зауваженнями- правдою"- скажи прямо, а людина накопичує в середині- гріє ту образу відповідно вже не може до мене ставитись щиро-непривзято. І тепер, щоб не образити чутливу натуру- буду тактовно-дипломатичною, але не знаю куди така дружба приїде)). Бо сама бачу, що мені на мої помилки очі не відкриють.

15. Ya Nata

ось тому , дівчатка, я і не маю справжньої подруги. Знайомих є купа, і коліжанок багато - для спілкування вистачає. Але от подруги, в якої можна запитати поради, чи пожалітись на деякі проблеми - немає!

згідна з Вами, справжня подруга має і зауваження зробити , і порадити, і поспівчувати, коли треба. І мені подобаються зауваження не "тактовні" , а прямі , відкриті і чесні. (з таких більше користі )))).
    Інка, бажаю Вам не розчаруватися в жіночій дружбі, а зуміти її зберегти( якщо вона справжня ) :girl_wink:

16. bobryha

bobryha Well-Known Member

Я не маю подруг... тобто не те, щоб їх в мене ніколи не було, але час все якось порозставляв не на користь дружби. була в мене подружка з якою дружили з 1 класу всі 11 років, а потім поступили в різні вузи і по-трохи наша близька дружба переросла в просте спілкування знайомих. була інша подруга, з якою вчились лише у початковій школі, а потім вона перейшла в іншу і ми довгі роки дуже близько дружили, навіть залишались ночувати одна в одної, і коли вже поступили то все одно всі гульки, дискотеки всюди разом... трохи почала дружба тріщати коли нам стали подобатися одні і ті ж хлопці. потім в неї появився постійний хлопець, я почала зустрічатись з своїм теперішнім чоловіком... її хлопець молодший від неї, мій чоловік старший від мене, і виходить між ними 10 років різниці... тому всім разом нам десь ходити не випадало...от і перетворились ми у далеких знайомих, спочатку ще ходили одна до одної на день народження, вона була у мене на весіллі, потім раз в пів року здвонювались... потім я народила, то вона навіть не прийшла провідати мою малечу, хоча я запрошувала... ми навіть в однокласниках рідко зписуємось.
    третя подружка в мене була одногрупниця. вона навіть була дружкою в мене на весіллі і ми дружили навіть після мого весілля і вона була подругою моєї сімї, але вона потім розійшлася з своїм хлопцем, заміж не вийшла. і не можу сказати що вона мені заздрить, просто якось і спілкування не складується. в мене сім"я ,дитина... я в декреті і це єдине чим я можу похвалитись, а от їй такі розмови не приємні,бо вона одна і ми все рідше і рідше бачимось і дзвонимось...

Зараз я, коли гуляю з дитиною спілкуюся з іншими мамочками, але так: про дітей , про рецепти, про хату... це ж не дружба...
    і зараз від того що в мене нема близької подруги я чую себе обділеною...

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та все воно так, але є люди, які по своїй природі абсолютно не здатні прийняти критику в свою сторону, зате щось хороше полюбляють чути всі без вийнятків.
    Я за таку модель стосунків в дружбі, як і ви, але чим більше то втілюю в життя, тим більше бачу що то грає не на мою користь. Люди всерівно ображаються на правду, хоч я і починаю свою репліку зі слів типу "а чи можна сказати тобі відверто що я думаю? Тільки не ображайся...". Всі чомусь з захватом хочуть все почути, а потім починаються образи, або взаємне відшукування якихось недоліків в мені. При чому то зовсім не по темі, а типу "аво ти тоже..." і траляля...)))
    Ну, а щодо дуже справжньої дружби, то я навіть не знаю... Мені має бути стовідсоткове співпадіння в спорідненості душ, щоб та дружба була міцною, а так...:girl_in_dreams:

---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

В мене є, але далеко не кожна зуміє підібрати необхідні слова підтримки, чи дати пораду. Було таке, що я жалілась на щось, а від людини замість підтримки ішло щось таке, що робило мені ще гірше і болючіше. Може тому в мене подруги часто змінюються.

Останнє редагування: 8 Травень 2013
  18. Ya Nata

якщо немає підтримки і поради - то можна засумніватися в тому - чи це справжня дружба .)

нічого не розумію.... якщо подруги змінюються - то як можна таку дружбу називати справжньою??? чи може в мене не такі поняття дружби?

В моєму уявленні дружба перевіряється насамперед роками. За роки в житті кожної людини трапляються різні ситуації - приємні і не зовсім. Вміння дружити - це вміння допомогти людині в важку хвилину , і вміти порадіти в хвилини радості . Бо якщо людина з тобою, коли тобі добре , а коли погано - то твої проблеми... то не дружба !

19. terezka

terezka котяка-вишивака

найлегше бути поруч, коли комусь зле, а от надзвичайно тяжко правдиво тішитись коли комусь добре, я б навіть сказала порадіти щиро декому складніше, ніж поспівчувати.

20. Ya Nata

100%.
    тому в мене найкраща і вірна подруга - чоловік))) він і потішитися щиро і правдиво вміє, і коли потрібно буде співчуття - також ).