Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. sani

sani New Member

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

ОТУТ ПОРУШИЛИ ПДР! з правого ряду треба заїжджати на кільце! хіба права смуга була зайнята. І з"їжджати з кільця так само ;) вчіть ПДР. і буде вам щастя.

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Та ну! А в якому пунктi правил це вказано?

3. kati

kati Well-Known Member

Заїзд на коло можна здійснювати з будь якої полоси! Виїзд з кола-виключно з правої!( пункти 10.4,10.5) "изучайте матчасть":)

4. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Та ну... Якби я хотіла на кільці повернути направо - я б мала завчасно прийняти крайнє праве положення, згідна. Але я - на кільці прямо. Нащо перестроюватись в правий ряд?
    п 10.4

Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Ну і про виїзд заодне:
    10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з
    перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на
    смузі зустрічного руху, а у разі повороту праворуч слід рухатися
    ближче до правого краю проїзної частини, крім випадку виїзду з
    перехрестя, де організовано круговий рух,
    де напрямок руху
    визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або де рух
    можливий лише в одному напрямку.

Повністю згідна з одним автором з автофоруму. Цитую:

1.Будь-яка машина яка виїхала на коло рано чи пізно поверне праворуч. (Варіанти багаторівневих розв'язок виключаються.)
    2.Рух по коло особисто сприймаю як рух по звичайній дорозі. У нас у Миколаєві усі кола головні. Отже доїжджаю до кола, надаю перевагу та далі рухаюсь по колу, як по звичайній дорозі. Виїзд з кола сприймаю як з'їзд на узбіччя. Прилаштовування зі смуги в смуги показую показником повороту.

Головне переналаштуванні із однієї смуги в іншу це надати перевагу транспорту, який рухається у тій смузі куди ви перелаштовуєтесь.

Якщо слухати прихильників руху у правій смузі, то згідно тези №1 (її я рахую аксіомою), всі мають рухатись в правій смузі, бо рано чи пізно вони мають повернути праворуч. Питається а навіщо тоді решта смуг. Скажете ви що на виїзді може бути така сама кількість як і на колі. А якщо це не так? Якраз як у нашому випадку. Водій не може знати яка кількість смуг його чекає при виїзді з кола.

Звучало слово завчасно. А це скільки? 50-100м скажете ви. Так саме коло (стандартне) по зовнішньому радіусу не матиме й 50м.

ПІДВЕДУ ПІДСУМОК. При русі по колу при перелаштувані ( при перетені) до іншої смуги треба пропустити транспортні засоби які по ній рухаються. Це так само як їхати з Києва на Бориспіль. Хочеш пер-лаштуватись - пропусти транспорт і перелаштовуйся.

5. sani

sani New Member

тобто є 2 полоси для руху, перед вами кільце, для чого перестроюватись у лівий ряд щоб заїхати на кільце(якщо далі прямо чи ліворуч), якщо правий ряд вільний???

для того якщо права зайнята, можеш їхати на лівій, але тоді дай дорогу перешкоді справа

і заїзджати можна з лівої тільки якщо права зайнята

а якщо права полоса вільна, ДЛЯ ЧОГО їхати в лівій полосі на кільці ???

6. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ви багато кілець бачили, де права не зайнята? :)
    але ж

7. sani

sani New Member

відкрию секрет, я на кільці майже ніколи не стою, бо їду по правій полосі;) вона завжди вільна ;) а всі стоять в лівій і когось чекають ;)

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я наприклад практично завжди заїжджаю на коло з правої полоси бо боюсь пхатись на внутрішній круг, але таки на пр.Чорновола я регулярно стою в правій смузі, і чекаю, щоб виїхати но коло.

9. kati

kati Well-Known Member

ну бо Ви собі так звикли, але це не означає

можна з будь якої смугу заїзджати

10. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

я ще дуже зелений водій, з малим стажем водіння:girl_crazy::girl_blush2:, то також тримаюсь наразі тільки крайньої правої смуги)))але в курсі,що

11. sani

sani New Member

якщо права смуга вільна, то з лівої не можна ;)

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

є така річ :) і якщо інспектор там якраз за кільцем *ловить рибку велику і маленьку*, то Вам потім довго доведеться пояснювати, що на правій смузі яма/вибоїна і проїхати неможливо :)
    Щодо включення лівого повороту при в'їзді на кільце - то це традиція водіння, а не правило. Або доведіть зворотнє з ПДР :) Я не вмикаю покажчик лівого повороту при в'їзді на кільце, бо фактично не здійснюю повороту наліво, а в'їжджаю на ділянку дороги з круговим рухом. Відповідно, вмикаю лише покажчик правого повороту перед з'їздом з кільця.
    Ага, ще уважненько треба бути, бо не кожне кільце - головна дорога. Тре уважно дивитись на знаки. Якось під Скнилівським мостом я ледь не "завтикала", але *перешкода справа* рухався так впевнено, що я все ж пропустила його, потім злилась, а потім зрозуміла, що таки правий був він :)

13. Arapeta

По Кн. Ольги біля Провесінь я їхала у лівому ряду, бо правий ряд полюбляють займати машини для стоянки і це становить перешкоду. Я маю перед колом різко перестроїтися у правий ряд, щоб проїхати прямо? Ні, бо згідно п 10.4... див вище. Хай це ризик (хоч приблизно вже всі знають, який напрямок на колі є популярніший), але коло - це і є зона підвищеної небезпеки.
    І ще, все, що прямо не заборонено у ПДР, апріорі є дозволено. Це і у екзаменах є головною суттю для розуміння відповідей.

14. sani

sani New Member

хух накінецьто хоть хтось знає... а то тут такі всі знавці... ;)

15. Arapeta

Прошу вказати мені місце у ПДР де це написано. Бо Бачу, слово КРІМ у п.10.4 і 10.5 для Вас не аргумент. Мені буде велике щастя!
    Люди стоять в лівій смузі, бо не повертають на перехресті з круговим рухом (це окрема ділянка, окремий дорожній знак, а не просто дорога чи сукупність перехресть, і у Львові кільце найчастіше головне) направо і дають з правого ряду машинам вільно проїхати і швиденько таки повернути направо. Відкрию Вам Америку!
    Без витягу з ПДР (не рекомендаціям) з Вами дискутувати не маю про що. Загляніть в ПДР, а не слухайте ДАІшників і буде Вам щастя.

У 90х роках у автошколах вчили оте перестроювання вправо на кільці. Зараз ніде про цю вимогу не написано. Рекомендації - це лише рекомендації. Даїшники ще люблять на тому підловити, але швидше вони можуть закидати "створення аварійної ситуації", але за це йде попередження, та й треба довести, що комусь ти створив небезпеку.

http://www.youtube.com/watch?v=SJ1T3y3s1Ds
    Тут у ролику я так і не почула від ДАі чіткого аргументу. Он мені зараз Сані напише.

16. sani

sani New Member

тобто якщо правий ряд вільний їхати треба в правому ряду, і виїзджати на коло з правого ряду!

17. Arapeta

Ага, то кільце - це вже не перехрестя, а дорога? До чого тут дорога??? Самі Ви чукча - сматрю в кнігу...
    І навіть тут, заїзд на кільце можна розцінити як поворот наліво чи розворот. Але кільце - це таки перехрестя з круговим рухом! Візьміть книжку з ПДР і знайдіть місце де написано що з*їзджати з перехрестя з круговим рухом треба в правому ряду? І що на нього треба заїзджати у правому ряді! А тоді продовжимо бесіду.

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

Мля...
    п.10.4 КРІМ

18. cjomcjomka

значно гірше :) кілька перехресть, де ділянки дороги з лінійним рухом перехрещуються із ділянкою дороги з круговим рухом. Там, де ми в'їжджаємо на кільце - одне перехрестя, там, де з'їжджаємо з ділянки дороги з круговим рухом - інше. Котра з доріг головна - визначено знаками пріоритету. Обговорюване кільце на Кн. Ольги є ділянкою дороги з круговим рухом, визначеною знаками пріоритету як головна, яка перехрещується із чотирма другорядними дорогами

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

в такому випадку - звичайно, правда - Ваша

19. Arapeta

Я читала, що в деяких автошколах кільце пояснюють, як ота сукупність перехресть і там а-ля по правилу правої руки. Але я з тим не згідна. Якщо у цій книжечці ПДР звучить термін "перехрестя з організованим круговим рухом" і для цього терміну є відповідний знак, то це і є кільце. Якщо це не так, то що тоді означає цей термін? То так я його і розглядаю як одну ділянку з окремим правилом для цієї ділянки. У 10.4 і 10.5 чітко вказано цей термін і слово крім перед ним. Воно є? Є. Це як слово "пропустити", "заборонено", "під", "на" (міст) і тп. Буква закону.
    Якщо чітко не вказано про оте правий заїзд і виїзд з "перехрестя з організованим круговим рухом", то як я можу порушити ПДР? Створити аварійну ситуацію, коли не побачу справа машину, яка продовжує рух по колу? Так, цілком можливо. Буду винна 100% (рух по колу головний). Треба бути уважним і обережним. Але про пряму заборону лівого ряду на кільці не треба додумувати.

20. cjomcjomka

ну, тоді виходить так, що в автошколі, де я вчилась, мені пояснили про багато перехресть, і хай в'їхати на кільце нестрашно з лівої смуги. Але
    так, і тут пункт 10.4 обмежує нас словом в'їзд.