Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. мамочка

мамочка Well-Known Member

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Я з червня-липня буду возити дитину в садочок до Львова. Сама. Страшно...
    Вчора вперше сама сіла за руль і поїхала кататися селом на запорожці. Два рази заглохла на перехрестях (якщо їх так можна назвати), бо хотіла розвернутися, а задня передача в тій старій шкапі весь час клинить...
    Але коли доїхала додому - то стільки радості було....... Словами не передати)))

• Подобається Подобається x 5
  2. карапуз

карапуз Well-Known Member

І у мене на вихідних був особистий рекорд,правда трішки менший від Вашого,170 км,теж з Карпат :).І в машині троє дітей,відповідальність велика.На одній з ділянок швидкість була 150,але я стараюсь таким не зловживати :confused: і їзджу завжди за правилами :).Коли приїхали у Львів,чоловік був змушений мене трохи гальмувати,бо після такої чудової траси,було незвично їхати по місту 40-60.А дорога до Ужгорода-просто казкова :y:.

• Подобається Подобається x 8
  3. Ная

Ная Well-Known Member

Є таке,потім навіть в селі,де є обмеження швидкості,здається шо машина не їде,а повзе,хочеться їй "допомогти":xaxa: У Франківській області теж дороги кращі від наших,а місцями просто суперові.Найгірше шо в мене получається,то обминати ями,завжди втик за то получаю:umbrage:,були б в нас добрі дороги...

• Подобається Подобається x 3
  4. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

не знаю моя машина на 150 уже взлетать начинает, комфортнее всего на 80-100

• Подобається Подобається x 1
  5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я так бачу, що у всіх областях дороги кращі, ніж у нас Можна зрозуміти, що ти перетнув Львівську область по тому, що тобою гепає в тій машині, їзда називається "лягушонка в коробчонке" :tanksmile: Ну хіба ще за Тернополем як їхати на Чернівці є такий кусок дороги, який називаєтьмя "мінне поле" по ньому машини їздять перехресно-гніздовим способом далеко не в своїй полосі:xaxa: А найбільше мені подобається траса Київ-Чоп на Закарпаття, може тому що я люблю туди їздити:xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  6. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчатка, ви молодці, для мене в Катпати за кермом взагалі щось недосяжне, навіть якщо навчуся нормально їздити: боюся траси, особливо в темну пору, а ще з такою швидкістю....
    Але в мене вже є трохи досягнень, маленьких, але мене і це тішить. Вчора сама розверталася і заїжджала на подвір`я (воно у нас вузьке, а машина широка), на тому перехресті біля тютюнової виїхала без проблем, виявляється треба трохи дальше підїжджати, тоді легше рушити і нарешті не в`їхала в ту яму, яка мене так любить :) Каже чоловік, що я почала відчувати габарити машини:confused:. Все, тепер буду частіше їздити, щоб не забути те, що вже навчилася:tanksmile:.

• Подобається Подобається x 9
  7. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

От бачиш, яка ти молодчинка!!! Ще трошки поїздиш і вже чоловіка тобі збоку не треба буде :xaxa:

8. Олька

Олька Well-Known Member

Зі свого 10-річного досвіду смію сказати, що НІКОГО з боку не треба!!!!!! Треба їздити самій, помаленько, легенько, самій орієнтуватись в будь-якій ситуації!!!!!! Я би інакше не навчилась ніколи!!!! Більше сказати і порадити не можу, бо з власного досвіду кажу, якби хтось зі мною їздив, то би сама ніколи не наважилась, а так послала всіх "вчителів" і вже 10 років - ШУМАХЕР!!!!

• Подобається Подобається x 8
  9. мамочка

мамочка Well-Known Member

У мене вчора була аналогічна ситуація тільки з тією відмінністю що я 2 рази вїхала в стовпці від воріт і поцарапала машину (але то старий запорожець, тому не шкода). Габаритів машини зовсім не відчуваю:no::no::no:

Дівчата, які довго їздять за кермом: Ви коли небудь потрапляли в аварії?

• Подобається Подобається x 1
  10. bast3t

bast3t Well-Known Member

девочки, вы ещё не видели международную трассу в Москву [​IMG] - грибочки (где перекусить можно [​IMG]) да веночки, такого количества венков я ни на одной украинской трассе не видела... 300 км сплошного ужаса после которого львовские дороги вам покажутся просто песней [​IMG], а вот с Киева до таможни трасса - 170 км/ч без проблем, гладкая как стекло [​IMG]

• Подобається Подобається x 4
  11. enigma

enigma Well-Known Member

Дівчата, які довго їздять за кермом: Ви коли небудь потрапляли в аварії? [/QUOTE]

Було діло. Завертала на односторонню вулицю (я по правилам), на зустріч машина (під знак поїхав), ну то я трошки правіше дала, щоб розминутись. А в цей час машинка ще одна стартувала, в мому напрямку. От ми з нею і зіткнулись. Слабонько канєшно, але осадок то лишився :xaxa:

• Подобається Подобається x 5
  12. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А мені по трасі набагато легше, ніж по Львову, з його вузькими вуличками, трамвайними рейками і маршрутками, які раптово зупиняються під кожним стовпом:ninja:
    Я також спочатку коли почала їздити, брала чоловіка і кричала "поможи"!!! на поворотах:xaxa: але самій легше навчитись, бо думаєш і приймаєш рішення сама, а коли є збоку чоловік, то тупо виконуєш його вказівки: повертай, гальмуй і сама не вчишся.

• Подобається Подобається x 6
  13. katrinka

katrinka Well-Known Member

так, вчитись найкраще самій:xaxa:
    я от, коли восени свою машинку забирала з салону, то рік перед тим взагалі за кермом не була, а до того з періодичністю раз у місяць. попросила знайомого, щоб підстрахував. з салону він відвіз мене на площадку для їзди, де я АЖ 15 хв. "привикала" до машинки ( більше часу не було, забирала машину протягом обідньої перерви на роботі):lol:
    звідти, вже я за кермом, підвезла його забрати його авто, яке залишилось біля автосалону, попросила, щоб провів мене до роботи (з чорновола на стрийську), бо з нашими львівськими знаками не дуже уявляла як туди їхати. але їхала я за ним лише до кільця на чорновола, далі між нас в"їхали інші машини, я його загубила і поїхала іншою дорогою:xaxa::xaxa::xaxa:
    ... потім ми зустрілись, але він вже був через дві машини позаду мене:lol::lol::lol: в результаті я сама гарно доїхала до роботи, а ввечері поїхала за малим в садок (було вже темно):bazar::xaxa:
    за кілька днів малий мене похвалив :" мама, ти нарешті навчилась нормально їздити, бо машинка тобі вже не глохне":y:
    тому, якщо дуже потрібно або дуже хочеш, всього можна навчитись і це легко!!!

• Подобається Подобається x 11
  14. Megan

Megan Well-Known Member

100%. Коли їду з чоловіком, то то не так, то яма, то смола, то дивись в зеркало, то газу, то тормози, то підрізай бо якийсь:cesored: їде. А їду сама - святий спокій, і ями об"їжджаю, і по зеркалам пильную. От як був у відрядженні, то машина практично не стояла - я набиралась досвіду:xaxa:. Потім їду з ним, а він мені каже "ну ти вже набагато краще їздиш, ще трохи шліфовки і будеш їздити як справжній професіонал:y:"

• Подобається Подобається x 11
  15. simona

simona Well-Known Member

З власного досвіду:
    1. Курси , які знаходяться на вул. Личаківській, відходила все і теорію і практику (без прогулів). Дуже задоволена, багато чого навчилася і зовсім не жалію. Я переконана, що купити і дурак може "права", а пройти курс одиниці.Я відїздила 13 із 17 занять, принципі мені того тепер достатньо, хоча знаю що в любий момент дзвоню до інструктора і використовую решта занять. Роблю свій висновок - курси обовязково.
    2. Отримала я "права" в кінці жовтня 2008 року. Виїжджкаю тільки по вихідних , і то не все. Спочатку самій було страшно їздити , то просила знайомих. З чого отримала досвід: краще посадити водія з досвідом чужого біля себе котрий до машини немає жодноговідношення, а ніж близьку людину ще й до того співвласника або власника автомобіля (ото наслухаєтесь ненормативної лексики)все бажання відібють. А тепер мені краще самій їздити більш впевненіша в собі.
    3. Всі ми індивідуальні, кожен для себе має вибрати як вчитись? з ким їздити? і чи взагалі потрібно?
    4. Але поєднання теорії з практикою - найкращий і вірніший ключ до успіху
    5. А дороги в нас це убійство та найбільш прикро скільки грошей в них закатують і ніц з того не видно лише в декого кишені "тлустіють". Коли їду, то стриматись не можу пі-пі-пі і щераз пі-пі.

• Подобається Подобається x 6
  16. Drimka

Drimka Well-Known Member

От і я надумала на курси водіїв йти. Ще раніше чоловіка просила, щоб ми то питання якось узгодили, бо треба щоб він з Данилком лишався. А він каже, що Данило ще малий, зараз нема як. Вчора знов зайшла мова, знов та сама пісня - підеш через пару років.
    Ага через пару років… Данилко в школі, маленька доця в садочку (бо ми ще дуже хочемо донечку), я на роботі, дома кухня за мною плаче…., еге тоді мені точно ніяких курсів не схочеться. Ну, йому така ситуація теж не підійшла. Дав добро вчора. Тепер трохи пробиваю інформацію про школи і про інструкторів. Біля мене найближча авто школа на Пасічній 49-а «Автоград», буквально 10-15 хв пішки, думаю це важливо, коли дома маленька дитина, а на курси я однозначно хочу ходити. Спочатку думала на Личаківську, 27, але то трошки довше з добиранням, а ще в час пік, то буде повний капець.
    Може хтось ходив на Пасічну, або ваші друзі чи родичі? Ну просто цікавлять хоч якісь відгуки позитивні чи негативні. А то в неті найбільше хороших відгуків про Личаківську.

І ще на сайті «Автоград» прочитала, що курси на права категорії В тривають 2,5 місяці, а на ВС - 4 місяці. Все таки 1,5 місяці швидше мене спокушає? А які у Вас права? На скільки категорія С потрібна для жінки?

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

на мою думку категорія С жінці ні до чого, маю з 18 років і що?
    хіба маєте бізнес пов'язаний з вантажівками і плануєте самі їздити за кермом.:8:

18. Oddly

Oddly Well-Known Member

:xaxa:

нінаскільки :xaxa:

P.S. У мене BC :) бо інших не було :confused: :xaxa:

19. simona

simona Well-Known Member

привільно йдіть на курси, дитина у Вас вже велика, щоб з нею хтось 3 рази на тиждень 1год.30хв. посидів (бабі і дідові радість зробите)+1год20хв їзди з інструктором бажано кожен день(навіть якщо ніхто не захоче з малим сидіти на крайній випадок з собою візьмете, а ті місяці пролитять, що навіть не замітете. А школи приватні зазвичай відкривають колишні працівники комбіната на Личаківській. Так що нікого не слухайте ідіть, а чоловіки завжди будуть проти, бо ми КОБІТИ вже повністю їх витискаємо.Удачі Вам і відмінних оцінок.

• Подобається Подобається x 2
  20. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Їдемо сьогодні з малим в маршрутці. Тут я помічаю, що водій явно їде не по тій стороні, по якій повинен їхати. Я сиджу і все контролюю і не можу зрозуміти, що він робить. Бачу перед нами поворот і не видно чи їде машина нам на зустріч чи ні. Я не витримала і в нього спитала чому він їде по зустрічній смузі, а він мені "Ой, я забувся". Він мене просто шокував своєю відповіддю!!!
    Ну як так можна? В твоїх руках не одне життя і ти на той момент за них відповідаєш... а він просто забувся з якої сторони його вчили їздити...

• Подобається Подобається x 12