Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Сьогодні мала ситуацію - з бічною вулички виїхало авто тоді, коли я перебудовувалась (розмітка це дозволяла). Потрапило у "мертву" зону. Я зреагувала на сигнал. Пришвидшилась, щоб не заважати і мигнула аварійкою. Подякувала, що не стукнув. Їду собі далі, а той автомобіліст мене об’їжає справа, зупиняється на світлофрі і починає кричати. Ну ок, визнаю, що в разі ДТП була б винна я. Хоча там була своя ситуація. Ну але вже як людина тобі подякувала, то яким треба бути мурлом, щоб випереджати і наїжати?? Піст, за кермом дівчина, тобі подякували - чого ж ти агресуєш? Перша поїздка по Львову після перерви і зразу така ситуація. Гидко так:girl_emo:

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Як казав мій інструктор - поведінка на дорозі показує загальний стан речей в державі. Нема в нас пошани і розуміння до людей, а до жінок - ще й "особливе" ставлення:girl_sad:

2. taniarz

taniarz Active Member

та що казати?, коли я на третьому водійському занятті, вперше на колі з інтенсивним рухом заклякла, глохла 2 рази, а на мене водій тролейбуса, випередивши , кричав, напевно, всіма матами,які тільки є. Напевне матами, тому ,що вікно закрите , і я не чула просто того тексту. Але по "лічєку" було видно. Печаль.

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, а в когось було таке, що плутали газ і тормоз? :girl_blush2:

4. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Тіко один раз, коли пробувала їхати на шпильках. Але не переплутала, а ледь не переплутала - мусила подивитися собі під ноги. Більше експериментів таких не ставлю. У Вас, напевно, автомат?..

5. Seppy

Seppy Active Member

:girl_crazy: Було! Коли тільки пішла на курси і ще не мала прав, тато вирішив мене повчити їздити сам. Я дуже гарно їхала до першого, на той час дуже складного для мене повороту, на якому зліва якийсь придурок припаркувався. Так от кермо до максимуму вправо я вивернула, але замість пригальмувати натиснула на газ і в*їхала в будинок. Крило, фару, бампер, капот відремонтували, а на цьому будинку 15 років штукатурка так і поздирана :girl_crazy:

6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

справжній ажіотаж з медичними довідками для водіїв (виявляється є новий закон про це)!

Хто вже собі зробив, і взагалі, щось чули про це?

7. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

То Ви про це:
    1.3. Періодичному медичному огляду підлягають водії транспортних засобів для підтвердження права на керування транспортним засобом:

віком до 55 років (включно) - один раз на 10 років;

віком від 56 до 75 років (включно) - один раз на 3 роки;

віком від 76 років і більше - один раз на рік.
    ???
    Звідси

Знову черги, черги. І "свіжі" гроші. Хоч би тоді обстеження лЮдське робили, а не формально записували.

8. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я робила біля Наркологічного диспансеру, то обстеженням залишилась задоволена. Пройшла всіх лікарів за 40хв,отримала рекомендації, а через 2 дні довідку.

9. katrin cat

katrin cat New Member

Проходила на цьому тижні. В перший день побігла в ппсихдиспансер зранку заплатила гроші 48 грн, після 15.00 забрала довідку. на наступний день в наркологічному диспансері здала кров заплатила 62 грн. видають сертифікат зразу. Раніше отримала довідку від гінеколога. Тут же в підвалі пройшла комісію 85 грн. отримала довідку на 10 років. Тепер буду чекати коли зявляться в МРЕО бланки посвідчень (Міняю права).

10. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Коли прийшла до ЛОРа на огляд, то він навіть не подивився на мене. І це не в переносному значенні...Мене не бачив, не то що мої вуха ))) Хапнув картку, записав і злобно тицьнув її назад. Бо я ж його від кросвордів відірвала... Ну але, які умови, такий і огляд (на Чорновола).

11. Nica

Nica Well-Known Member

Ніяк не можу зрозуміти, чому таке дивне ставлення до жінки за кермом в Україні? Мій водійський досвід вже десь років 10 і це щоденні поздки як по місту так і поза його межами. Але кожного разу ловлю на собі зверхні погляди:girl_mad:, чи жінка це недолюдина? невже вміння зварити обід позбавляє можливості керувати авто? У більшості країн це питання навіть не виникає, чи то у нас через брак освіти чи виховання? Але з іншого боку у нас була Конституція Пилипа Орлика 1710 року! Вочевидь українським жінкам ще требе декілька стольть, щоб довести свої права. Сумно

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ніколи зверхніх поглядів на собі через то не ловила, мені здається що нормальним чоловікам все одно хто за кермом, головне щоб не створювали аварійних ситуацій. Може й є якісь закомплексовані "пацанчики", які такою поведінкою намагаються задовільнити своє его, але я, на щастя, з такими не спілкуюся і не перетинаюся. А може й уваги на чиїсь погляди не звертаю.

13. Nica

Nica Well-Known Member

Слушна думка! Буду теж так робити.

14. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

в мене в списку навіть не було ЛОРа
    а решта всі лікарі робили мінімальний огляд

15. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дівчата-автомобілістки, а розкажіть, хто як тисне на зчеплення?
    Чи то я ще не приноровилася, але я піднімаю ногу, а вона ж має лежати і тільки ступню повертати і тиснути треба. Але в мене відчуття, що не вистачає довжини ступні і, якщо просто її повертати і тиснути на педаль - то тисну ледь не кінчиками пальців, ну і боюся не дожати... Тому піднімаю ногу і ставлю на педаль всю, інструктор сварить.

16. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

може вам сидіння треба підсунути?
    мій теж завжди казав що треба пальчиками)

17. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Та ні, підсуну сидіння - то не поміщаюся, я висока і ноги довгі.)) А пальчиками - та нема стільки сили в пальчиках.))

18. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Мій інструктор мені казав тиснути "як киця лапкою" - тобто пальці + подушечка, так і тиснула , але собі додатково крісло регулювала, тоді повністю витягнута нога - витиснуте щеплення.

19. anka

anka Well-Known Member

ех, ставлення до жінки за кермом в нас таки інше. Не дивно- коли я вчилася кермувати (14 років тому), жінок за кермом було справді мало- не порівняти із тим, що зараз, але в мужчин залишилося враження, що ми недолуго втрутилися в їх сферу. В мене щодня такі ситуації. Особливо класно обставити кілька машінок, а потім котрась із них наздоганяє і шофер здивовано заглядає в авто (БАБА?!).
    Якщо чоловік щось вичуджує на дорозі, або паркується на метр- значить йому дуже треба, або він поспішає (або ще 100 виправдань), але як жінка-сигналять і не прощають- баба ж за кермом!
    Але жінки часто самі винні- чіпляють той ненависний мені трикутник з туфелькою. При тому, хто знає правила- трикутник- знак попереджувальний, а не інформаційний- це означає "обережно-пані!". от так і ставляться

20. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Ось і все. Цк справа звички. Або особливості конструкції авто. Вдома робіть такі вправи - ставайте рівно і ритмічно піднімайтесь на пальчики ніг. Може у Вас просто нерозрухані ступні. А взагалі за 3-4 заняття до машини підлаштовуєшся і ноги вже не губляться в педалях:d23: