Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

спитаю поради - на перехресті Франка-кн.Романа-Герцена-Левицького чи можна їхати з вул.І.Франка на вул.Кн.Романа, їдучи зі сторони Зеленої (в центр)?
    Поясню чому питаю - перед світлофором є знак "рух прямо", на Герцена і Левицького очевидно не можна - висять цеглини, односторонній рух. Так це "прямо" - мається на увазі, що власне не можна на Герцена і Левицького, а на Франка і кн.Романа можна? Чи і на кн.Романа не можна, а лише їхати прямо по Франка? Народ (та й я) так собі впевнено їде, а знак цей мене постійно напрягає. Є в тому якась логіка?

2. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

А я права маю, а їздити не маю.
    хочу навчитися.

Порадьти доброго інструктора для приватних уроків їзди.
    Їздити до нього змоги не матиму, тому шукаю такого, аби0 щоб на Сихові, аби щоб заїжджав по мене.

3. MORTICIA

MORTICIA Member

Вчора приїжджав друг з Києва - власне франківський,але живе і водити машину почав у Києві,2 роки вже катається людина...так от - зробили з ним поїздку по Франківську,причому не в самі напружені місця - так легонько собі по району покатались,десь трохи на дачку заїхали -хлопака трохи повпрівав))) - особливо коли на світлофорах зіткнувся з тим,що водії рушають з любої полоси в будь-якому напрямку,розвертаються прямо перед перехрестком на такому міліметражі,що аж не віриться,-ну а позосталі якось розсуваються,бо ж не буде в полосі задом наперед стояти,непорядок!:girl_smile:,та й інші милі дрібнички..І сказав взагалі дуже дивну як на мене річ - в Києві йому набагато простіше їздити,бо хоч полос більше і корки,але там якось люди їздять ПО ПРАВИЛАХ:girl_cool:
    Певно,бреше:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 2
  4. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Я не дуже пам"ятаю цей роз"їзд і які на ньому знаки, але, згідно правил, знак "рух прямо" означає, що їхати можна ТІЛЬКИ прямо.

• Подобається Подобається x 1
  5. Princess

я знаю :) тому й питаю - в даному місці це "прямо" можна трактувати двояко: як "прямо" (що логічно за загальним принципом) і як "не направо і не наліво" (що логічніше на даному перехресті)

6. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Та йой! То по яким правилам дорожнього руху Ви вчилися?

Шкода, я вже на пам"Ятаю добре те перехрестя і знаки, але

якщо мова йде про цей знак [​IMG], то тут все однозначно-рух ТІЛЬКИ прямо, бо це НАКАЗОВИЙ знак, його дія не поширюється на маршрутні транспортні засоби. Дія поширюється на перехрещення проїзних частин, перед яким вони встановлені, і закінчується одразу за перехрестям.
    Я так розумію, що це ОДНЕ перехрестя.

Ото вже все на купу намели.
    Знак має ОДНОЗНАЧНЕ трактування. КРАПКА.
    Для того є заборонні знаки, ті ж "В*їзд заборонено" [​IMG](цеглини по Вашому). Дія знаку не стосується маршрутних транспортних засобів.

На роль осанньої інстанції не претендую, бо справді добре не пам"ятаю знаків на тому перехресті.

Останнє редагування: 9 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  7. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

ви помиляєтеся, трактування однозначне в будь-якому місці: тільки прямо і ніяк інакше
    без вийнятків

8. Princess

в цьому якраз і є двоякість ;)

дивіться самі (ох, ліньки мені було картинку одразу поставити)
    в принципі виглядає, що це різні перехрестя, то факту - я не впевнена в тому, що це різні (про заокруглення і т.д. в правилах я в курсі, але практично - незрозуміло, ну згадайте-ж це перехрестя :girl_cray: )

9. Princess

ну то як - зовсім-зовсім прямо, чи є прямо і є пряміше? ;)
    я ж питаю не про знаки теоретично, а їх практичну реалізацію, яка, на мою думку, в даному випадку - неоднозначна! (тим більше, що насправді те перехрестя виглядає єдиним цілим в принципі)
    і краще в даному випадку було б два заборонних знаки вчіпити (заборона поворотів наліво і направо), ніж наказовий знак (вимога їхати прямо). або ж повісити заборонний знак в*їзду і на кн.Романа - якщо вже це зовсім-зовсім тільки-тільки прямо :)

10. Аліса

Аліса Well-Known Member

Я часто їздила тим перехрестям. Коли їдеш по Франка в центр і доїжджаєш до цього перехрестя і зупиняєшся там, де стоїть стрілочка ( яку ви вказали на карті), то автівки розїжджаються - на Кн Романа або по Франка далі, точно, дійсно, знаків не памятаю. Пам"мятаю лише, що з Левицького не можна повертати наліво на Франка, а на Кн Романа ніяких заборонних знаків немає.

11. Ная

Ная Well-Known Member

Дію наказового знаку "рух прямо" відміняє перехрестя Герцена-Франка-Левицького,тому на вул.Князя Романа поворот дозволено.

12. Princess

так, і я теж стаю в лівий ряд для повороту на кн.Романа (виходить, що для повороту наліво - рівно під знаком про те, що рухатись можна лише прямо - тому й задумалась чи все правильно)
    тобто ви певні, що це два різні перехрестя. чому?

13. Ная

Ная Well-Known Member

Дію того знака відміняє найближче перехрестя,поворот на Князя Романа вже йде далі за поворотом на Герцена чи Левицького. Якби туди не можна було їхати,там би було таке хлібне місце для даішників!,бо туди їдуть всі.

• Подобається Подобається x 3
  14. Princess

я б сказала, що з Левицького на кн.Романа їдеться майже прямо... а поворот з Герцена однозначно раніше за поворот на Левицького, тобто може там всі три перехрестя?

це не аргумент

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ви принцес праві, бо у нас то б поставили знак заборони повороту, адже на князя Романа виходить поворот на ліво, бо сама Франка пішла далі прямо. Отже в принципі ви повинні їхати прямо по Франка і ніде не повертати але тому що там нема знаку заборони повороту то можна і так і сяк їхати.
    Ней мудрі ДАІшники переглянуть де знаки ліплять. Во!

• Подобається Подобається x 4
  16. VIKI

VIKI Well-Known Member

Та в нас по Львову багато знаків є, які є не доцільні і не обгрунтованими, деякі межують з абсурдом, щоправда останній недавно зняли (а то причепили до знаку стоп табличку - дія знаку 50 метрів :girl_crazy:). Доречі встановленням знаків займаються не ДАЇшники, а дорожна служба здається.

17. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

1.таку?
    2.таку?
    3.чи таку?

18. bora

bora Well-Known Member

Я сьогодні підрізала хлопа..точніше затисла..вибачєюсь...а як помітила..нічого такий) :girl_spruce_up: певно на замітку для дівчат як спосіб знайомства..бо він дюже вже посміхався замість сваритись коли об"їхав))

• Подобається Подобається x 5
  19. odree

odree Well-Known Member

• Подобається Подобається x 18
  20. irrka13

irrka13 Well-Known Member

:D:D:D
    я під столом