Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Ого, в мій час було 10, і то я відходила тільки 8. Ніяких інструкторів не брали, я досі вважаю що найкраще сідати і їхати самій

• Подобається Подобається x 3
  2. мамочка

мамочка Well-Known Member

швидкість потрібно на формулі-1, а не в місті...
    в ПДР є обмеження швидкості ДО Х км, а не ВІД...
    людині як зручно - так вона собі і їде, комусь і 40 км/год - то вже забагато

• Подобається Подобається x 5
  3. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Дивний підхід...
    Особливо на питання
    А як то вчитися їздити вже маючи права? :girl_crazy:
    Чи то Ви пропонуєте "права купіл", а їздити вже якось навчишся сам? не важливо з інструктором чи без???

:girl_cray:

Справді, майстерність, спокій і реакція приходять з досвідом, але вчитися самому - то таки "мавпа з гранатою"

• Подобається Подобається x 2
  4. Імель

обмеження мінімальної у місті немає, є лише такий пункт:
    Водієві забороняється
    в) перешкоджати іншим транспортним засобам, рухаючись без потреби з дуже малою швидкістю;

а найбезпечніша швидкість-це швидкість потоку, в якому їдеш

5. марта

марта Well-Known Member

ого!!! оце оперативність!!! поділіться секретом, будь-ласка

6. Princess

Princess Well-Known Member

згодна. але як водій, який їде поряд - я не маю жодної можливості чи права не пустити її за кермо, чи не так? ;)

і ще - скільки б ми не їздили з інструктором/дядьою Петьою, все одно настає момент, коли їдеш САМА. і цей момент викликає нервовість попервах, але це проходить :)

7. bora

bora Well-Known Member

Ну звісно. Цим моментом були слова чоловіка - о, то ти вже навіть не небезпечна на дорозі. От коли пасажир біля водія таке каже, що йому збоку перестає бути страшно - то можна їхати самій.

Маневреність і відчуття габаритів певно теж?;) Ми говоримо про конкретний приклад, коли дівчина мало не знесла собі дзеркало, бо забула за ним приглянути і не відчувала авто.
    Малась на увазі швидкість орієнтування на дорозі, швидкість реакції, кращі навички.

Може в такому разі пора за велосипед? Ну а чого себе й решту мучити)) І свіже повітря, і улюблена швидкість))

А якщо серйозно - це не жарти. ДО ВСІХ приходить момент - коли виїзджаєш сама. От тільки для себе ж в першу чергу безпечніше - дочекатись того часу. коли паніка вже не може стати загрозою на дорозі, коли максимально впевнена у собі. ВСІ можуть їздити. Але чого поспішати створювати аварійні ситуації?

Останнє редагування: 20 Серпень 2009
  8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Та я зараз не у Львові, і Львові в мене міні немає.

9. MORTICIA

MORTICIA Member

ну що тут скажеш - аплодую)))Шикарні у вас дорожні фантазіїї

10. MORTICIA

MORTICIA Member

Хто знає,як правильно зробити в такій ситуації - перехрестя,по 2 смуги в кожному напрямку,світлофор,треба здійснити поворот наліво..перебудувалась в лівий ряд,ввімкнула лівий поворот і на зелене світло викотилася на перехрестя так, щоб при повороті не опинитися на зустрічній.Ок,стою пропускаю машини,що йдуть назустріч,а там,треба сказати ,досить некисла гірка метрів 300,і звідти машини не зЇжджають - летять - аякже - зелене світло,хто вспів - той присів..стою собі далі - кидатись напереріз бажання не виникає..ззаду,ясно ,сигналять - чомусь це завжди таксисти .І бачу,як один такий ззаду повертає собі наліво прямо через зустрічну - благо машина що підїхала туди стала трохи далі стоп лініїї, і ледво проскакує прямо перед зустрічними жигулями,у водія яких очі стали як блюдця...Далі джип що проїжджав в правому ряду,теж раптом вирішив звертати наліво,він сміливо рвонув вперед,став переді мною і кинувся на амбразуру - почав поворот і різко зупинився за метр від зустрічної під таким химерним кутом...так вони і стали.Поки тривали ці всі перепетії,помінялося світло,зустрічні зупинились,я щось зовсім не мала бажання виснути посеред перехрестя далі,тому закінчила свій поворот уже на червоне - спокійно,до речі,ніхто і не сигналив..потім поспостерігала,як там їздять - багато хто закінчує поворот наліво на червоне,коли зупиняться зустрічні.На зелене там їдуть найвідважніші,і то постійно чути бібікання з обох сторін..Я викрутилась на цей раз ,але хотілося б почути від бувалих як би краще поступити в таких ситуаціях,бо неодноразово чула від тих же таксистів і професійних водіїв,що існують якісь неписані правила...Хто знає?

11. Імель

Правила існують і вони як раз писані :girl_smile:
    Перестроюєтеся в ліву смугу, вмикаєте лівий поворот
    Пропускаєте авто, які їдуть Вам на зустріч та повертають праворуч (в той поворот, в який збираєтеся Ви повернути)

Якщо Ви вже виїхали на перехрестя і чекаєте поки звільниться зустрічна, Ви можете закінчити маневр на червоне!

і не треба

не звертайте увагу,
    порушують гади, в нас на кожному перехресті треба знак [​IMG] вішати

то особлива категорія водіїв

• Подобається Подобається x 7
  12. MORTICIA

MORTICIA Member

То imel - смачно відповіли ))
    доречі ,про
    сьогодні мені зустрівся один - своїм мужнім капотом вліз на ліву смугу і визволив мене з безнадійного корка в правому ряду,пропустивши перед себе,коли ми разом там зависли без надії перестроїтись у лівий ряд...от піди їх розбери,що за люди)))

13. MORTICIA

MORTICIA Member

Давайте поділимось досвідом,як хто проїжджає кільця,в смислі,які повороти ви включаєте?Інструктор щось таке згадував,ніби за правилами при вїзді на кільце треба показати правий поворот,але тоді водії ззаду можуть подумати,ніби мені направо...Деякі люди не включають при вїзді поворот взагалі,особливо якщо їм прямо потім.Більшість включає при вїзді лівий,при зїзді правий,так почала робити і я,бо дійсно - по кільцю ми рухаємось явно вліво,проти годинникової стрілки,ну а при зїзді ,ясно ,повертаємо направо..:girl_in_dreams: чи шо?)
    І ще - з якої смуги можна заїжджати на кільце?Зїжджають,як я памятаю з правої.Це до того,що у нас в місті кілець в два ряда не зустрічала,але народ заїжджає туди з обох смуг,тому утворюється кільце в 2,а то і 3 ряди:girl_crazy:Мені там тяжко проїжджати - з обох боків то буси,то вантажівки,які тиснутья одне перед одним,як корови ходять ,там винакає якісь стихійний потік,що броунівський рух..я там дрейфую)

14. Princess

теоретично - якщо не міняється смуга руху, то поворот включати не потрібно. тобто якщо перед кільцем дві смуги (одна на кільце, друга направо) - то нічого не включаємо, і їдемо тіпа прямо.
    при з*їзді з кільця смугу змінити доведеться - значить включаємо поворотник направо.
    але це теоретично - бо практично, я вважаю, слід однозначно позначати свої наміри. якщо є два варіанти: направо і наліво, то показую куди саме планую їхати. мені не складно, зате чітко ясно куди я збираюсь. :girl_curtsey:
    а от щодо 3ьох рядів замість 1го - то тут я теж тєряюсь :girl_in_dreams: але в будь-якому разі - якщо з*їзжаєте з кільця, а правіше є машина на тому ж кільці - то її пропускаємо (дуже бажано при цьому не провтикати машину попереду :girl_crazy:) і тоді з*їзжаємо.
    у нас на Луганській вулиці є місце де розмітка просто тупо закінчується і з трьох рядів стає один, без знаків хто куди вливається. ну і теоретично - хто правіше, того смуга (за правилами). а практично - частіше навпаки виходить

15. Імель

То згідно якої такої теорії? :girl_devil:

Заїжджати на кільце можна з будь-якої смуги-це згідно ПДР.
    Але тут треба зважати на те, куди Вам потрібно потім повернути.

Спробую для того, щоб було зрозуміло ввести деякі пояснення.
    Кільце-це 4 перехрестя в одному місці.
    1 перехрестя-поворот направо.
    2 перехрестя-фактично прямо.
    3 перехрестя-наліво.
    4 перехрестя-розворот (тобто повнястю об"їхати кільце і попасти в зустрічну смігу до тої, з якої в"їжджаєте на кільце).

Залежно від напрямку руху, за 50м (в місті) перед знаком "круговий рух" [​IMG] обов"язково включаємо поворот.
    Дуже перепрошую, але не включати повороти на кільці-це рагулізм дуже негарно.

Якщо повертаємо направо-завчасно перестроюємося в праву смугу, включаємо правий поворот.
    Якщо їдемо прямо (бажано теж права смуга, щоб потім не прижали) включаємо лівий поворот (це означає, що перше перехрестя ми проїжджаємо), як тільки проїхали поворот направо, включаємо правий поворот, що означає, що ми з"їжджаємо з кільця.
    Якщо нам треба в третій поворот (тобто наліво), перші два повороти проїжджаємо з лівим поворотом, перд тим,як з"їхати з кільця-включаємо правий. В тому випадку можна зїжджати на кільце з лівого ряду, якшо впевнені, що зможете потім нормально з"їхати.
    Якщо на кільці розвертаємося-заїждаємо з лівого ряду, постійно блимає лівий поворот, перед тим, як з"їхати-включаємо правий.

• Подобається Подобається x 10
  16. Princess

ПДР, нє? :) а яким Ви поворотом мигаєте, коли прямо їдете?

і ще один момент - не на всіх кільцях є отой знак - рух по колу, а лише на нього можна з будь-якої смуги. там, де такого знаку немає - тільки з лівої. інша справа, що переважно (ну у нас принаймні) тих смуг перед кільцем лише дві, і справді в такому разі краще, щоб заїзд був лише з лівої, тому і знаку про кільцевий рух немає.

крім того - кільце - це сукупність Т-подібних перехресть. коли рухаємось по кільцю - то фактично по "поличці" літери Т, прямо - ніяких поворотів. якщо хочемо з*їхати - це вже поворот на "ніжку" - от і правий поворотник.

17. Oddly

Oddly Well-Known Member

але ж тут фактично не прямо - а в"їзд на кільце і з"їзд з нього - лівий поворот і потім правий поворот - що, важко зайвий раз повороти включати? головне, що іншим водіям буде зрозуміліше і вам безпечніше.
    так само, коли при різкому повороті основної не треба поворот включати - але коли є ще другорядна прямо чи в протилежний від повороту основної бік - то бажано включити для тих, що ззаду їдуть в танку, хіба ні?

ну, ви і понаписували - два рази перечитувала, так наплутали.
    - я щось по-іншому собі слабо уявляю - бо тоді себе тільки на небезпеку наражаю

18. Princess

щоб не цитувати багато - читаймо уважніше :)
    я написала, що згідно з правилами поворот включати не потрібно, бо немає зміни смуги руху. але особисто я - включаю поворот, щоб однозначно показати куди я поїду (передбачуваність на дорозі зайвою не буває).
    на виїзді - правила і практика однозначні і одностайні - необхідний правий поворотник

хоча я зустрічала ще одну теорію, як на мене дику, але її підтримували кілька знайомих водіїв (може камікадзе...) - на в*їзді на кільце включати правий поворот, бо ж ми руль вправо крутимо... тут залишається лише хіба пальцем коло виска покрутити :)

19. bora

bora Well-Known Member

От з-за таких і аварії на рівному місці. Я вже казала - знання ПДР з водіїв маршруток не здали 70% за останньої перевірки у Львові.

20. VIKI

VIKI Well-Known Member

:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

Я при вїзді на кільце вмикаю лівий поворот.