Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

вроді не потрібно, а недавно по новинах слухала, що її взагалі хочуть відмінити.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

це, звичайно, практика, але мав би вам показати хоч би ази.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Olessya

Olessya Well-Known Member

Не потрібно. Відмінити мають так звану "водійську комісію". Тобто, можна буде йди до будь-якого медичного закладу, який має відповідних цпеціалістів, огляд яких потрібен для допуску до керування авто.

4. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Дівчата, потребую поради. Прав не маю, стажу водіння також, хочу йти на курси, але думаю, може піти в Регу на початковий, а потім автошколу, бо страшенно невпевнена в собі, і здається, що я ніколи не осилю навики водіння.

5. Hruska

Hruska Well-Known Member

Однозначно, просіть його хай навчить паркуватися...бо то половину всіх навичок їзди - паркування. Їздити кожен буде, а от поставити гарно машину, так щоб нікому не заважала і потім було зручно виїхати - це левова частка всієї науки )))

Я вже, коли їздила самостійно зрозуміла, що екстренно потребую грамотного пояснення в паркуванні, то 2-а заняття їздила (тобто паркувалася) з інструктором з Реги.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Читаю, і себе згадую. Я теж думала, що водити не зможу ніколи, думала - не моє. Щодо Реги - йдіть, не пошкодуєте. Дуже вже професійний в них підхід до навчання, там точно нема такого поняття як "не дано". Коли я вчилась, паралельно в них навчалась така бабуля - років за 75. Зараз бачу її деколи в місті, їздить на темно-червоній тойоті, здається Пріус, або Авенсіс. Коли в мене подруги говорять що ніколи не навчаться - згадую їм цю бабулю.
    --- дописи об"єднано, 16 Лютий 2016 ---
    Погоджуюся, хтось мусить грамотно пояснити, як в яку парковку заїджати, а не "на мігах". Мій хлопець колись пробував мене вчити, але дуже злився, що я не розумію, казав, що в мене немає відчуттів. Коли мій інструктор з Реги мені все по порядку пояснив - крок за кроком, не поспішаючи і не нервуючись, я зрозуміла, що це мій хлопець не вмів пояснювати, а не я паркуватись.

• Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 1
  7. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

А Ви, коли в них навчалися, то вже мали права?

8. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Так, але так вийшло, що в автошколу не ходила взагалі. Вчили мене всі хто могли - тато, хлопець... Тепер шкодую про це, якби могла час повернути назад - пішла б відразу в Регу. Читала тут вище, чи в іншій темі що деякі дівчатка вчились теорії в звичайній школі, а практики - в Резі і здали іспит в ДАІ самостійно. Ще знаю, що в них вчиться багато поляків і потім здають на права в себе в Польщі. Родичка (громодянка Польщі) так вчилась, каже - в них дужже важко здати, як правило, з 3-го чи 4-го разу здають. Щоб здати практичний іспит треба фактично відїздити 50-60 годин. Вона з Жешова, каже в них так як в Резі не вчать, хіба в Краків їхати, але то в раз 10 дороще ніж в Резі.

Останнє редагування: 16 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 2
  9. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я вчилась в Резі з посвідченням водія, але інструктор казав, що в них є машина з камерами і вони її дають на іспит в ДАІ, щоб все чесно пройшло. Після їх навчання люди самостійно здають іспити.

10. Olessya

Я і моя коліжанка так і вчились, здавали самі. Теорію здали з першої спроби, я практику - з другої. Авто дійсно класне - обладнане відеоспостереженням, а не звичайними реєстраторами. Камери знімають все що відбувається навколо автомобіля + в середині. Інспектор був дуже вічливий :) А моїй подрузі навіть сказав, що довірив би їй власне авто.

• Подобається Подобається x 3
  11. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Мені потрібна порада чи допомога інструктора чи просто того , хто зможе пояснити ситуацію з ДТП . Накреслити схему тут не вмію , можу пояснити на словах і намалювати на листку.Реєстратора не було , камери спостереження не захопили , поліція та власник іншого авто стверджують , що моя вина . А я сумніваюсь .... Тобто мені здається , що то не я винна . Ще додам , що розійшлись з водієм іншої машини тихо - мирно - в обох були страхові поліси , Але хочу , щоб хтось мені розтлумачив .

12. Katrine

Katrine Member

Вчора буда на 1-му занятті в резі, теж починаю з початкового курсу. Дуже мені сподобався їхній підхід до навчання, ну і інструктор загалом. На початковому курсі розкладають по поличках всі моменти водіння - від плавного старту і гальмування, до паркування, під'їзду до бордюри і т.п. Казав інструктор, що якщо не вдається щось робити, повторюємо знову і знову, щоб довести до автоматизму, немає бути прогалин в тій справі. І так то все гарно розказують, пояснюють, що час пролітає непомітно. Додому повертаєшся з великим ентузіазмом і бажанням водити!
    Єдине врахуйте, що в них черга на 1,5-2 міс. наперед, тому краще записуватись заздалегідь.

• Подобається Подобається x 4
  13. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

погортайте тему назад до серпня місця)) я якраз тут страждала про свою першу поїздку. Нє, перша буде перфектна, а от друга коштувала мені купу нервів в новий комплект резини. Я пробила колесо (тепер навіть знаю де то сталось), а потім ще їхала на ньому десь кілометр. Коротше, резина як після вибуху, роздерто все, димить. Диск тріс. Малий мені досі то згадує. Муж теж пробував сварити, але я гонорово витягнула гроші на нові колеса і сказала щоб мені ще подякував, бо інакше він би ще нескоро собі зміг їх купити))) тим більше що пробила я одне, а купила чотири. Десь в мене ще були фотки того колеса, треба пошукати і закинути.

• Смішно Смішно x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. premier

premier Member

Тобто для тих хто вперше проходить медкомісію для отримання прав? А хто вже має права? То не потрібно? Просто я маю права уже 10 років, але тільки зараз планую їздити, тому і питаю чи треба мед комісію пройти?

15. raspberry

raspberry Well-Known Member

Не треба, якщо у Вас дійсне посвідчення. Моєму теж 10 років. Просто поїздила з інструктором і все.

16. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Йти паралельно. Я так робила. Коли відїздила курс в Реги вже якраз отримувала права
    --- дописи об"єднано, 18 Лютий 2016 ---
    п.с. Реально готова розцілувати того хто заснував ту школу і підібрав таких класних інструкторів. Це не до порівняння з звичайною школою чи коли "вчить" чоловік-кум-сват-брат

• Подобається Подобається x 7
  17. Katrine

Katrine Member

Я маю права, але ще на дівоче прізвище, то щоб обміняти, потрібно показати медичну довідку. В інших випадках ні, сідаєте і їдете.

18. Olessya

В мене таке саме відчуття було. Один раз на майданчику готувалась заїхати в складну парковку - таку з обмеженням. А інструктор говорить: давайте постараємось, бо на нас директор дивиться - Тарас Рега. Я кажу: - ой, зараз буде думати, що я якась тупа :-((( . А інструктор каже - ні, буде думати що я поганий інструктор :) Каже, мені коли на роботи брати, директор сказав що, якщо клієнт чогось не розуміє, можливо, це не в ньому проблема, а можливо це ми не так пояснюємо. Шкода, що не у всіх такий підхід.

• Подобається Подобається x 4
  19. Provizor

Provizor Well-Known Member

З пн перше заняття в Рега, інструктор Олег. :girl_dance: Може хтось в нього займався?

20. Olessya

Якщо Олег Пилат на білому Пежо - то я :) Прекрасний інструктор - з залізними нервами і почуттям гумору.:girl_dance: