Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Паніка наше всьо- педалі переплутаєм, якір швидше знайдемо і кинемо, аніж ручне))
    Ручний, то добре але добре вміти і без нього. Насправді, то легко, лиш треба зрозуміти принцип і знати/чути машину.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

та що там, я теж так пару раз випадково робила, правда вчасно тормозила, нікого не зачепила. Все тому що як каже чоловік я передачі перемикала захоплюючи той набалдашнік рукою зверху, і автоматично піджимаючи пальці непомітно для себе випадково захоплюю то кільце - ліво, вперід, і думаю що я на 1-й, починаю їхати назад. Тепер передачі переключаю практично долонею, рукою повністю не захватую, вже без тих несподіванок. Але це теж все з досвідом. Інструктор мені слова не казав що я наприклад не так руку тримаю, то вже тільки чоловік зауважив. Чи то тільки в мене так?

3. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Погоджуюсь. В таких випадках треба бути впевненою в собі і тоді проблема лише в того, хто позаду ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Муська

Муська Well-Known Member

по ходу їх (ну і ще декілька машин позаду) він і врятував, але по факту вгору вони вже не могли виїхати самі, щойно відпускали (чи то гальма, чи то ручнік, вибачте, але не дуже розбираюсь у тих всіх нюансах), то починала машина їхати-котитись назад. Вони скочувались трошки і різко зупинялись. І так декілка раз.

5. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

В мене був класний інструктор, але машина була вбита " копійка". Інструктор все намагався мені пояснити, що передачу переключаєм кистю( так він казав), а до мене не доходило, бо там реально важко та коробка йшла. Аж потім, як сіла за свою машину, спробувала і зрозуміла)

6. NataliaFed

Впевненою так але не самовпевнеою, бо саме через таких і трафунки. І ще скажу, як вчив мене інструктор- не спішити, якщо ти нічого не порушуєш, то най тобі ті "аси" позаду сигналять собі на здоров"я - показала дулю і потихенько поїхала далі))

• Подобається Подобається x 1
  7. olangel

olangel Well-Known Member

Я от з ручніком під горку тяжко стартую... А от щеплення, гальмо, газ, мені легше, але то треба машину відчувати. Здається дистанція має бути не меньше 1.5-2м і теж ненавиджу тих хто підпирає, всякє може бути. Реєстратор, то добре, але як дистанціі не дотримувались, то не вина того хто скотився. Я от сама з наближенням зими і слизькими дорогами побоююсь, машина велика і тяжка, мені то ніц не буде, а от комусь перід рехтувати не хочеться))))
    То треба попрактивутись на підйомах і потім все буде ок. Помітила, що коли не згадую, що стою під горкою і ззаду машина, то все добре, а як починаю думати, то можу і налажати((
    Недавно теж іхала під горку досить круту на маленькій вулочці і назустріч машина, купа припаркованих машин по моій стороні, по правилах, мене мали б пропустити, але він і не збирався, як могла, стільки правіше і дала, він протиснувся, але не пролазить далі, мені треба було трохи зад забрати, то на тих нервах не могла рушити і все, потім вже з перегазовкаю і пробуксовкою і ненормативною лексикою поіхала.... Не люблю таких водіів

8. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

казали нам на курсах що 20 см

9. NataliaFed

Я один раз спробувала ще на уроці, то мені інструктор той спосіб показав, щоб знала, що так можна теж))

Ну, то майже нічого

10. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

в пдр конкретна відстань (в см чи в м) не зазначена, бо залежить від багатьох факторів

інструктор казав, що безпечна дистанція має бути такою, щоб у випадку, коли автомобілі стоять (на світлофорі, наприклад), можна було об"їхати автомобіль, що зупинився попереду, не здаючи назад (за один маневр) :8:
    зрозуміло написала?

11. NataliaFed

Ще я скажу, як мені на "хлопський розум" пояснювали:)- найбільш допустимо близька безпечна відстань- коли ще бачиш нижню частину бампера попередньої машини(випробувано). А краще, коли ще бачиш асфальт між машинами своєю і тою, що зпереду.

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я ще чула варіант, що коли видно задні колеса машини попереду (особливо в точці дотику до землі :8:)

13. NataliaFed

Я орієнтуюсь по варіанту про асфальт- легко і працює.

14. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Мене теж так інструктор вчив

15. Clementina

Clementina Well-Known Member

Дівчата, але цей знак несе зовсім іншу інформацію:
    А кого ви вчите?
    Краще такий наклеїти [​IMG]

16. olangel

Пропонуєте 2 роки іздити не швидше 70?!!! Це нереально...
    А тим більше як що одна машина на двох з чоловіком, то він мусить теж не перевищувати цей показник

Отправлено с моего SM-G900F через Tapatalk

17. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Ну як сказати... 70 по трасі ніхто їхати не буде, але +20км/год (ще не штраф) я їздила 2 роки:girl_cool: Перевищувала тих 90 км/год хіба при обгонах. При тому, наліпки я не мала.

18. olangel

А ще не відмінили то +20?

Отправлено с моего SM-G900F через Tapatalk

19. Clementina

Clementina Well-Known Member

Так в населеному пункті ви швидше і не їздите.
    А поза населеним пунктом ваша швидкість теж має не перевищувати 70км/год:
    І наскільки я знаю, то стаж йде не з моменту видачі посвідчення водія, а з моменту реєстрації на вас транспортного засобу, або якщо ви працюєте водієм і це вписано у вашу трудову книжку.

20. Rostok

Rostok Well-Known Member

тобто, якщо я катаюсь на машині по довіреності , або авто на когось з родичів, то стаж не рахується?
    хм.. якийсь явний пробіл в законодавстві