Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я так думаю, що то нормально, бо в мене всі три рази на такому терміні були подібні відчуття. Напевно, це через зміну у хрящах тазу (щось там розмякшується), ну і центр ваги зміщений, і все на раз...
    Мені дуже тяжкими були тижні десь з 35 по 38, а потім якось легше було доходжувати.
    Відпочивайте. Перша вагітність буває раз у житті :)

2. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Спершу теж вирішила, що це нормально, але збило мене з пантелику те, що таке "щастя" приходить лише після лежанння, ніби ж то навпаки, навантаження при тому менше.

3. Ari

Ari Well-Known Member

після лежання ви знову збільшуєте навантаження, і в тому місці де є більші зміни, відповідно і біль.

• Подобається Подобається x 1
  4. iriwa

iriwa Особлива мама

якась напасть в мене, щойно вичухалася з застуди, вийшла в люди на один день і знову заробила. Так болить мене мігдалок, але один чомусь. Як ковтаю то добре його відчуваю, знову нежеть. Видно то моє слабе місце. Хоч всю зиму з хати не виходь. А ще тої зими аж до березня!

5. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Співчуваю((((
    В мене в малого сьогодні зранку температура піднялася і горло червоне.
    Я вже переживаю, щоб не набратися від нього. Намастила ніс оксоліновою маззю, незнаю чи можна.

6. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

можна і треба:) Моя лікарка сказала мені, що тільки я йду кудись, де буде багато людей, мастити носик оксоліновою маззю.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. Britney

Я вчора почала відчувати при ходьбі, що болить таз. І взагалі, якщо довго стою, чи ходжу, то болить мене таз і поясниця.
    Чи то вже починаються зміни? Ніби ще не повинно би боліти,

8. preciosa

preciosa Well-Known Member

Я думаю, що можливо, в кожного індивідуально. В мене різні такі симптоми бувають по пару днів, потім внормовується і проходить. Буває - засплю поперек недобре - то відчуття таке з одного боку потягуюче.

9. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

А в мене останнім часом відчувається сильний тиск на промежину. Кілька тижнів назад помітила таке після того, як находилась-набігалась за хатніми справами, але коли побула в спокої кілька днів - ці відчуття наче пройшли. А от вчора-сьогодні тиск дуже сильний, таке враження, що дитятко тисне і вже хоче вилізти назовні :sad:. Причому ці відчуття є також і при лежанні, коли, наприклад, піднімаю і переставляю ногу. Вночі, коли встаю з ліжка - то також дуже сильно тисне "там".
    На останньому УЗД в 20 тижнів в мене виявили низьку плацентацію, нижній край плаценти на 28 мм від внутрішнього вічка.
    Я була на плановому візиті в лікарки з ЖК минулого тижня, казала їй про тиск на промежину і про низьку плацентацію, то вона не надала великого значення цьому і лише порадила носити бандаж. (Але лікарка була якась дуже зайнята і неуважна в той день).
    Я б уже бігла купувати той бандаж, але прочитала, що одним з протипоказів для його носіння є неправильне розташування дитятка (а моє маля розміщене ніжками донизу), оскільки бандаж фіксує дитя, і коли воно захоче перевернутися - не зможе.
    Дівчатка, я дуже переживаю, вчора півдня і сьогодні весь час лежу, навіть не готую Вечерю. Ходити страшно.
    Може, в когось були схожі симптоми на такому ж терміні, чи хтось носив бандаж в такій ситуації як в мене (при сідничному положенні дитинки).

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

Бандаж же ж можна носити тільки при ходінні, навіть не цілий день. На ніч знімаєте, вдома, коли багато не ходите. Дитинка буде мати можливість перевертатися, хіба ні?
    Якщо ви відчуваєте дискомфорт сильний - навіщо страждати?
    От, наприклад, коли ви ходите і притримуєте живіт рукою знизу - вам краще так? Тоді і бандаж може зменшити дискомфорт. Якщо різниці нема - тоді нема змісту його купувати.
    І ще кажуть - як почати його носити, то вже практично до кінця вагітності доведеться, бо м'язи живота з такою допомогою трохи ослаблюються.

Останнє редагування: 18 Січень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  11. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Треба буде справді спробувати притримувати живіт, щоб зрозуміти, чи так легше. Бо мені чомусь здається, що ні. Дякую за пораду.

12. preciosa

Вчора після сну мала такі відчуття в попереку, ніби заспала неправильно, більше з правої сторони. Сьогодні те саме, навіть трохи більше, особливо після обіднього сну (не могла витримати, мусіла поспати)... Стукаю там - болить, при рухах поболює. Біль такий ниючий, от якраз як після сну в неправильному положенні. Не думаю, що це нирка, хоча навіть не знаю, як то болить. Вже трошки вправи поробила, мені від них легше стає і не знаю, що ще робити...

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Дівчата, діарея при вагітності то просто :suicide::suicide::suicide:
    Я два дні не знала що то зі мною робиться, я вже вила від того болю... Навіть не знаю що б то могло так мені нашкодити, всім нічого -а я за всіх відмурдувалась :facepalm:
    --- дописи об"єднано, 19 Січень 2015 ---
    Перевір нирки, то так при стуку віддає, коли з нирками не все гуд.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. preciosa

Знаю,бо мама з нирками завжди проблеми мала. Але то щось інше... хоча варто й виключити нирки...

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ну ти в ЖК, чи може то вже до терапевта треба, скажи хай напишуть спеціально аналіз сечі на нирки, там якось ранішня середня збирається на аналіз.

16. Dobbi

Dobbi Well-Known Member

Дівчата, 36-37 тижнів нам зараз ставлять по узд, від вчора якось так тисне і стріляє в промежині, що то може бути? Щось страшне, бігти в жк? Бо до лікарки аж через тиждень по графіку

17. Britney

Дівчата, а в якому положенні Ви спите? Бо я щось останнім часом не можу знайти зручної пози для сну. Раніше спала або на животі, або на спині. А тепер же не можна, а на боках не вельми можу спати, хоча й стараюся)).

18. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Спала лише на животі, тепер звикаю спати на боці, але так терпнуть руки :girl_sad:

19. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

На спині можете спати, якщо Вам то комфортно та не завдає незручності. Я для самозаспокоєння можу лежачий на спині під одну сторону трохи ковдри підіпхати - я ж ніби і не на спині, але те неповторне задоволення, що таки не на боку

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А я як ляжу на спину, то ноги так терпнуть моментально. Сплю переважно не то на животі, не то на боці, живіт маленький то і добре мені так, малеча не протестує - знач все гуд :girl_smile:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
Статус теми:
Закрита.