Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Відповідь: Здоров'я під час вагітності та після пологів

А в мене жахливо болить горло. Раніше, коли була на огляді у лора,то та порадила приймати смокталки, сказала що їх ніби вагітним можна. Маю з iherb такі пастилки дома, знаю що ефективні від болю в горлі, однак ніде не пише чи можна їх вагітним. Хтось такі приймав? Як рятуєте горло у іншому випадку?

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

При ангіні дуже добре допомагає розчин люголя, змазувати мигдалики, гарно збиває темп. А просто зняти болісне відчуття мені допомагали цукерки м"ятні з +, від Рошен ))) Ними ж рятувалась від нудоти на початках :)

3. preciosa

preciosa Well-Known Member

я також ними рятувалась і звичайними м*ятнимим, без +, бо вони були дуже ядрьоні:) Ну і полокала горло содою, вона пом*якшує.

4. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Ой, що я пережила в липні то жах. Малий підцепив аденовірус, 4 дні капельниць в інфекційній і я з ним, бо більше не було кому(.Через тиждень, за одну ніч, мені нагнало гнійне горло і температуру 38. Боліло страшно, навіть слину ковтнути не могла. Пані дохтор сказала, шо мені ніц не можна, - полокати ромашкою і фсьо. А біль страшна та ще й Т. Що я пробувала: люголь - без результатів (ще більше боліло), полоскання ромашкою і хлорофіліптом - теж. Ще пробувала перекиссю полоскати і горілкою - жесть, але якось легше було! Потім купила Біопорокс (антибіотик місцевої дії) і за один день мені зійшло і горло і температура. Зате через 3 дні нагнало мені лімфатичний вузол і тоді антибіотик мені вже кололи, бо виходу не було!

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

5. preciosa

Щось мене почала боліти спина, ще вранці після сну відчула... Тої ночі ніяк не могла знайти собі місця: вже і з подушкою між ногами сплю і на різні боки перевертаюсь, але важко було знайти комфортну позу. Зараз при деяких рухах відчуваю правий бік, це не постійні болі. Вичитала, що з 20 тижня в 50% жінок трапляються такі симптоми і це майже норма... Не знаю чим зарадити: чекати, коли само відпустить чи якісь вправи робити?

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Може то й через те, що вчора перенервувала...

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Болі в спині при вагітності це як добрий день. Мене інколи теж як зловить, то очі на лоба лізуть, іноді просто тягне, все частіше почала відчувати болі в області копчика.
    Ще замітила що болить спина, чи то нирки віддають, як нап"юсь води забагато (не так води, як чаїв, компотів і соків) або соленого переїм (типу квашеної капусти, огірків).
    Ти казала що компоту з сушки напилась, може то нирки погнало? Не маєш з тим проблем?

7. preciosa

ні, то був просто компот з чорносливу, який ми вліті закривали на зиму:) Але з нирками проблем не маю і аналіз сечі пару днів тому добрий був.
    Копчик я пару днів тому також відчула, особливо коли рукою натиснула там - було таке легке відчуття, не біль. Сідаю тепер вже по-іншому, всаджуюсь, щоб знайти комфортнішу позу:) Чоловік казав, що вже точно видно, що вагітна, бо крім животика невеличкого з*явились і різні такі симптоми:)

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:15 ----------

на ніч з*їла півтори апельсини домашні з Греції, братова вчора навезла мені апельсинів, мандаринів, лимончики, сири різні - то я вже балдю:haha: Хоча відчуваю, що то не нирка...

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ну то вже добре що не нирки, а певне хребет диформується під тиском і ростом животика + можливо десь вже і щось бебік перетискає. :)

9. preciosa

Хочу порекомендувати тут сайт, де я скачала собі мелодії. Вони настільки заспокоюють і умиротворюють, що відчутно як тіло повністю релаксує... Особливо сподобались 2а і 4а збірки. Там ще і для новонароджених є мелодії. Можливо є й інші хороші сайти, але це перший, де я зайшла і мені дуже сподобалось. Суто класики не хотілось, а от такі спокійні мелодії і мелодії з звуками природи мені дуже подобаються...

10. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Ой, а мене вже болять тазові суглоби
    І спина тягне. Щось ранувато почалося:sad: Тільки 17 акушерський тиждень. Надіялась, що пізніше те задоволення до мене прийде, бо тяжко вставати з ліжка і ходити теж не дуже (по хаті ходжу, як качечка)

11. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Дівчата, в мене нирки проявляються лише болем у спині... При ідеальних аналізах.

12. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Дівчата, поможіть! В мене 7 тиждень і мені так зле... Я сьогодні 3 рази рвала, було би більше, але нема чим! Нудить так, шо на їжу навіть дивитися неможу, але їсти хочу!! Що робити?? Скоро на вечерю йти, а я ше навіть не снідала

13. дашулька

дашулька Well-Known Member

У мене з першою так дійшли справи до крапельниць й зневоднення. Дуже хвилювалась тепер, але знайшла для себе вихід - їм дуже часто й по-трошки. Майже кожну годину якійсь перекус, навіть вночі, коли йду в туалет.
    Й ще - зранку ставлю тарілку з крекером й яблуком, обов*язково - термос з теплим солодким чаєм. Так й рятуюсь.
    Пару раз було, що "обіймалась з білим другом", але стараюсь психологічно триматись й вірю, що скоро все пройде.
    До речі, дуже відволікають якісь буденні справи - дитина, робота, побут...
    Тримайтесь! це тимчасово, рідко в кого буває токсікоз на пізньому терміні.

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Старатись хоч по ложці, але їсти. Робити собі щось таке нейтральне, пісне,щоб не було сильного запаху. Ну і пити води багато, тоді і легше, бо хоч вирвати буде чим. Сама знаю як то , коли шлунок вивертає.

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Рятувалась водою з лимоном, і то така кисла-кисла мусила бути, і взагалі, мені дуже тонізувало нудоту усе кисле і по-максимуму кисле. Іноді попускали м"ятні льодяники з + від Рошен.

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

о ні, калина ж протипоказана при вагітності !!!

16. Almariel

Almariel Well-Known Member

Він нудоти мені помагали лимони, грейпфрути і кава.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

17. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Мене як починало нудити, то з'їдала крапель солі. Помагало завжди.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

18. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Дівчата, а що таке низька плацентація. На кожному узд таке пишуть мені, не знаю чи варто хвилюватися і якось застерігатися. То щось недобре?

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

Мабуть, при цьому вам ще рекомендують бути обережнішою: не піднімати важкого, утримуватися від статевого життя, і т. п.

Мені таке писали у минулу вагітність, то консультувалася у декількох лікарів, деякі казали не зважати.
    Якщо не помиляюся, це актуально тільки до якогось терміну, точно не скажу

20. kristina

kristina Well-Known Member

В мене теж була низька плацентація 3.5 см , лікар в жк і узд не страшили. Обидвоє говорили що підніметься. От зараз були знову на узд то вже 8 см . Звичайно тяжкого не варто носити взагалі при вагітності. Ну і на низьку плацентацію ніяк не вплиниш . Не переживайте все буде добре.

Статус теми:
Закрита.