Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Здоров'я під час вагітності та після пологів

Я до тих кому зле. :bad: Маю теке враження, ніби випила стакан якоїсь кислоти... З новорічного столу з"їла хіба шматок чорного хліба, м"ясну якусь завертушку і випила росіл, а таке відчуття неприємне, фууу...
    Була в ЖК 31 числа, вже не +6, вже +5 (((( Раніше переживала щоб в 10ку вкластись, і свят боялась щоб не набрати лишнього, а тепер свят боюся щоб не мучитись від того що хочу, а не можу. :sad:

2. preciosa

preciosa Well-Known Member

коли мені писали направлення на аналіз - завжди вказували, що вагітна і я ту карточку приклеювала. Думаю, що треба вказати...

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

Думаю, що так. Відрижка така ще кисла... У мене ще до вагітності таке бувало, коли багато солодкого наїлася, смаженого або мандарини на ніч. Але то не кожного разу... Після їжі одразу лягати і нахилятися не треба, бо шлункові соки виливаються в стравохід. Навіть коли почало пекти під час сну - треба лягти на лівий бік, якщо не помиляюсь.

3. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

десь в цій темці не можу знайти про сильну головну біль, пам'ятаю що було щось. Страшно болить голова що можна прийняти?

4. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Старайтесь нічого не приймати. Взагалі відвикайте від думки про таблетки - так легше буде. Розслабтесь, випийте чаю з лимоном, зробіть легкий самомасаж біля основи голови ззаду і по шиі. Можна самомасаж пальців рук і до ліктя, а також стопи руками розігріти- розмасувати. Нас так вчили рятуватися від головного болю на тренуванні для вагітних.
    Добре було би тиск поміряти, чи то не від нього голова болить.
    А може хтось і таблетку якусь порадить, але не знаю, для мене, то вже би мав бути якийсь критичний випадок.

5. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Я таки не прихильник ліків. ... Мене рятує спокій, тиша, свіже повітря. Ну і бажано спробувати заснути.

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

У вас самісінький початок, забудьте про таблетки наразі.

7. preciosa

Погоджуюсь. У мене рідко боліла голова настільки, щоб аж хотілось випити знеболююче, але якщо і болить - то мене рятує бальзам "Зірочка", який втираю на висках і над бровами, зовсім трошки. Цей вітерець допомагав розслабитись.

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

ОООО, як згадаю свою першу вагітність і перший триместр то аж мурашки біжать, мене дико боліла голова цілих 3 місяці. Це є нормою для вагітних на початках. Мені нічого не допомагало, я засинала з тими болями, і з ними просиналась, з годом так до того привикла , що вже й не замічала біль...

Таблетками не варто рятуватись, краще прогулянки, зараз ще й погодка суперова :)

9. izz

izz Well-Known Member

Що робити з кашлем, сухим і надокучливим.Він мені і слова сказати недає вже 4-тий тиждень.Я все чекала, що мед, малина допоможуть, але бачу, що результату нема.Вже кожен м'яз живота болить, а ввечері вени всі на зовні виступають-картина не для слабонервних.2 тиждня тому була в терапевта, сказала хрипів нема робити інгаляції фізрозчином.Декілька днів тому ходила декрет оформляти, обійшла 4-рьох лікарів, ніхто і уваги незвернув на кашель, а я вже немаю сили чекати коли він сам пройде, бо бачу, що тільки частіший стає

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

Може, ще калину спробуйте.
    Може, це алергічного характеру кашель. Інгаляції мали би полегшувати ваш стан.

11. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Мені кашель заспокоювала найбільше ромашка - як інгаляції та як чайочок (буквально по пару ковтків, але кожні 15 хвилин)

12. preciosa

Помітила за собою, що майже від початку вагітності я стала якась дуже нервова, можливо, точніше кажучи, сприйнятлива до всього. У нас вдома живе 3 покоління: я з чоловіком, мої батьки і мої бабуся з дідусем (вони на одному подвір*ї, в окремому будинку, але кухня спільна). Не можу стерпіти і все: якщо щось не подобається або нервує - одразу то скажу (ясно, тримати в собі не можна:) ) Різниця поколінь дається в знаки, це закономірне явище, але зараз воно мені дуже допікає... Більше того, у нас різні погляди на життя, на багато інших речей і ні мама, ні бабуся того часом не розуміють, хоча стараються мені не перечити:) З особами чоловічої статі якось легше:girl_crazy: Благо, що коли чоловік приходить з роботи - я заспокоююсь і мені добре:girl_tender: Навіть як з ним якесь непорозуміння - це зовсім не страшно, бо погляди у нас спільні майже на все. Не знаю чи у когось буває таке, але такого стану, коли вагітна весь час, ніби пурхає з метеликами у мене нема:girl_nea: Можливо, це все гормони, бо інколи відчуваю, що я така, як колись була за умов ПМС:girl_emo: Хоча стараюсь то відганяти, перша йду геть і переключаюсь на улюблену діяльність.
    Написала все, що мучило... хоча не знаю чи в правильну тему...

13. skai

skai Well-Known Member

Така нервовість має скоро пройти. Кажуть, що багато жінок у першому триместрі стають або злюками, або дуже все пильнують, до всього чіпляються. Саме головне, що чоловік чемненький і слухає вагітну дружину. Так би й далі поводився (особливо після народження пупсика)

14. preciosa

Та вже якраз другий триместр☺ Вже стараюсь контролювати себе☺

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

До мене стандартно кожного місяця приходить дятько ПМС в час можливих М :) І стан такий як завжди в ті дні, всі симптоми є, за винятком самих М :)

16. Britney

Britney Домашня посиденька :)

О, я теж така нервова стала...Все мене дратує, все всі роблять не так...Також живемо з моєю мамою, стараюся трохи дивитися на все крізь пальці. але все ж іноді не стримуюсь...
    І коли то пройде?????

17. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

В мене схожа ситуація... Живемо: я з чоловіком, його батьки, його брат, бабця. Вот та бабця мене якраз останнім часом так нервує :girl_mad: Просто не витримую... Але колись я можу і не стриматись, і тоді вона на мене образиться (неможливо нічого їй заперечити, бо одразу ображається...)

18. preciosa

а бабусі вони специфічні... і моя напевне одна з тих найспецифічніших:girl_cool::girl_cray: Що не що - відразу крик (на мене зараз не так, бо зважає на дитинку:) ): на дідуся, на маму... Мій муж знайшов підхід, що бабця навіть не має де вставити крик:) Хвороби - її коник і вона відразу до всього їх приписує і кожному приписує. А мене то так пригнічувало завжди і тепер ще бульше, бо, як відомо, всі хвороби з наших емоції і з голови, а тут вже мало не жонглювання тими діагнозами.
    Тато мій також любить покричати, якщо моя або думка будь-кого не збігається з його... От щойно мала з ним перепалку. І починала не я. Старалась сильно не напружуватись, але прийшла в кімнату, лягла, поговорила з коханим і поїла апельсинок для заспокоєння. Так мене то обурює... Але то вже тема оффтопна, бо тут вже не через мене, а через норовливі характери родичів.

19. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

так я сюди ,в нас 17 тижнів а в мене почалась печія ,то не рано:?нічого жирного,смажиного не їм ,з малими в мене була але з 28 тижня а то і пізніше

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

То від терміну не залежить. Зазвичай причиною печії є викид шлункового соку прямо в стравохід, від чого дуже чутливі стінки стравоходу дратуються, і ви відчуваєте печіння. Люди захищені від потрапляння шлункового соку в стравохід спеціальним клапаном, але прогрестерон - "вагітний" гормон послаблює усі м"язи в тому числі і той клапан, тому і ми можемо відчувати печію.

Статус теми:
Закрита.