Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Здоров'я під час вагітності та після пологів

Мені останні два дні значно краще. Нічого не болить, не тошнить, слабкості не відчуваю, захцянок нема))) Одне що турбує то це груди, такі чутливі ужас...

2. GIS

GIS Well-Known Member

ясно, що не варта панікувати у будь-якому випадку
    А тиск потім перемірювала лікар ? Взагалі робити висновок з одного вимірювання не варта, навіть гіпертонікам чи з вегето-судинною дистонією радять міряти тричі-двічі на день і виводити середнє статисичне. На тисквливає все від погоди до піднімання на 4 поверх чи знервованість. Переміряйте сьогодні, але не раз, а принаймні зранку-в обід-ввечері.

---------- Додано в 10:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

Я памятаю колись у ватку замотувала часник і у вухо, від сильного нежитю і забитих гайморових пазух, так от потім всередині вуха злазила шкірочка, а там,думаю все-таки нініша шкіра... незнаю...розумію, що природні методи кращ іж медикамети в даному випадку, але все-таки на такому терміні пасувало б вже бути чистенькою там, а таке природнє лікування не швидкий процес. Тому і питаю за той Злаїн.

3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Медсестра 2 рази і лікарка 3.
    Я вдома разів 20 мабуть.
    Сьогодні ніби знову такий.

4. GIS

GIS Well-Known Member

Сніжна все написала вірно. Слідкйте за самопочуттям, не панікуйте, бо нерви можуь так на тиск дати, і чекатимемо аналізу мочі, чи є там білок чи лейкоцити.

5. Joll

Joll Well-Known Member

to Gajka:

Також візьміть до уваги те, що, можливо, у вас проблеми із гемоглобіном - у мене схожа ситуація, із тиском та серцебиттям почася проблеми тоді, коли гемоглобін впав із 115 до 94. У мене зараз пішов 35 тиждень.

Зараз п"ю препарат заліза, наразі зрушень не дуже помічаю, однак маю іншу проблему - закрепи, які супроводжували мене під час попередньої вагітності. Це якесь замкнуте коло: падає гемоглобін - скаче тиск, п"єш залізо - мучишся від закрепів (традиційні засоби не допомагають). Може хтось стикався із цієї проблемою і знає вихід?

Лікарка у ЖК вже теж дістала - вони переживають лише за статистику і за те, щоб потім по шапці за недогляд згори не стукнули, а те, що можливо це тобі шкодить, нікого не обходить.

6. Gajka

Gajka Well-Known Member

Гемоглобін здавала всього раз, був ідеальний. Зараз про нього нічого не кажуть. Мали б призначити, якщо б міг бути причиною.
    Сеча в нормі.
    Лікар сказала моніторити завтра ще тиск. Приписала канефрон пити та мати в хаті допегіт вже, якщо не впаде, пити і в стаціонар.
    Я не хочу і боюся.

7. Joll

Joll Well-Known Member

Можливо, Вам головне зараз не панікувати і слідкувати за собою. Я теж щодня сиджу із тим тискоміром, веду щоденник вже другий тиждень - напрягає трохи, що поробиш.

Ділюся своїм досвідом. Мені через тиск дільничий педіатр та лікар із ЖК спочатку казали зробити ехокардіографію серця, на якій якраз і сказали, що серце в нормі, і, дуже ймовірно, що у вас гемоглобін впав нижче норми. Потім і здала кров і це припущення підтвердилося.

Я загалом кров за всю вагітність 4 рази здавала (3, 4, 5, 6 і 8 місяці вагітності), показники були наступні - 130, 120, 115, 94. Це було зумовлено тим, що попередньої вагітності його показники були ще гіршими, ніж зараз.

8. GIS

GIS Well-Known Member

я вже сама боюся)
    в мене страшні набряки, але тиск в нормі, моя Г казала був би тиск-вже б поїхала в стаціонар..(
    Ви ше тойво-колінно-ліктьову робіть. Помічне. Хоча я тумаю ваш тиск не з нирками повязаний раз набряків нема....

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

А що саме набрякло?
    Для чого та поза?
    Я вже і не знаю, ні дурити її, що тиск нормальний, ні в стаціонар не хочу.

Нагадайте на коли у вас пологи. Мечнікова вже в пятницю відкриють. Там кладуть з тиском за тиждень до пологів?

10. GIS

GIS Well-Known Member

Ноги вдень страшно а руки вночі... ні мінути покоя)
    а поза ля того аби тиск на нирки менший був, ну щобплід не давив так на ики і відповідно зменшуються набряки. Хоча якщо їх у вас нема то думаю тиск не від того, не гестоз, бо сеча нормальна... може просто від хвилювання? Сьогодні міряли? який тиск ?
    Планові в мене 20,09, прошу лялю щоб сиділа ще, А от чи кладуть на мечнікова з тиском за тиждень того не знаю... з Надіжком говорили?

11. Gajka

Gajka Well-Known Member

Міряю електронним, в тих самих межах.
    Не говорила, бо надіюся, що ще все внормується.

Хочу ще побути вдома. Та й туди більше ніж на 3 дні не планувала.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

Змінити препарат заліза.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

13. Ivonka

Ivonka Well-Known Member

Привіт, дорогі матусі. На другому плановому узд моїй довгоочікуваній доні поставили діагноз кістозно-аденоматозна мальформація лівої легені з різким зміщенням серця. Направили в медико-генетичний центр до Лотоцької, оскільки в мене по другому скринінгу хгч 6,30 Мом. Мені ще нічого не пояснили, тому страшно хвилююся. Цікаво, чи в когось була така ж біда...

14. Guapa

Guapa Active Member

Не знаю, де краще написати...пишу тут. Дитині 2 міс, в мене бешиха( рожа) на груді. Можливо, хтось стикався з такою проблемою...до кого звернутися? як лікувати? чи можна годувати дитину? Мені казали, що потрібно спалювати. Хтось знає таких людей, які це роблять?

15. Людок

Людок New Member

Може то лактостаз? Почитайте

16. Guapa

Guapa Active Member

Читала і була нині в лікаря...каже-рожа...а почалося з фурункула.

17. Людок

Людок New Member

А що лікар, який поставив такий народний діагноз:) лікування не призначив?

18. Guapa

Guapa Active Member

Як це народний? Ну так, в народі бешиху називають рожею...щось тут не то?
    Лікар призначив антибіотик і відлучення дитини від грудей. А я хочу годувати. Тому питаю, можливо хтось мав таку проблему і може щось підказати.

19. Людок

Людок New Member

Тоді прошу вибачення, просто з допису виглядало, що діагноз поставив не лікар. До консультантів пробували звернутись? Телефони э в темах про гв.
    Лікар доречі профільний? Бо лікування, а тим більше відлучення маляти дуже сумнівне по моэму.
    А Ви молодець, що хочете годувати і шукати інфу! Вибачте, ще раз я не зі зла.

20. Guapa

Guapa Active Member

Так, зверталася, дякую.
    Лікар - хірург медінституту. Чому саме ходила до хірурга? Бо є фурункул.
    Я не ображаюся:)

Статус теми:
Закрита.