Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Brenda

Brenda Member

Відповідь: Здоров'я під час вагітності та після пологів

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

В другій половині вагітності волосся перестає лізти. Це пов*язано з гормональними змінами. А після пологів інтенсивно вилазить те, що мало вилізти, але не вилізло :) І це теж гормональне. Не хвилюйтесь :)

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ще додам як в мене було. До вагітності, та й все життя, в мене волосся було ріденьке і тьмяне. Десь в другій половині вагітності стало густим, пишним, м'якеньким, я навіть не помітила коли то сталося, до хорошого швидко звикаєш:) а в 2 місяці малого волосся полізло, пасмами, навіть не тільки коли розчісувалась, а й коли просто по волоссю долонею проводила. Думала буду лиса :) але, хоч випадало багато і довго (десь місяці два), густина просто стала як до вагітності. Крім того, поки волосся випадало - було сухим, ламким і плуталось страшенно - часом по пів години розплутувала ті ковтуни, аж руки боліли. А коли випадіння припинилось - стало мякішим ніж до вагітності, слухнянішим, щоправда й масніти стало швидше, певне шампунь міняти треба - живильний мені вже не підходить. Так що не все так страшно. До речі, інтенсивного відростання волосся ("їжачка")не помічаю

4. Maksli

Maksli Well-Known Member

А в мене якраз після того, як синочкові виповнилось 6 міс., волосся почало "наростати"! а до того часу десь 3 місяці то був жах суцільний. Чоловік як пилососив хату, то часом стільки того волосся назбирувалось на щітці і у трубці, що аж забивало її і не хотіло добре тягнути, але зараз вже все ок, внормувалось!

5. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

6. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

ну в мене теж було тонке до вагітності, а під час вагітності і ГВ волосся стало густіше і пишніше. Мені всі казали що буду годувати - буде вилітати волосся - не правда. Можливо це пов"язано з тим що перестала фарбувати.

7. MaryF

MaryF Well-Known Member

Я скажу так. В мене завжди осінню вилазить волося, а на весну вже відростає і стає кращим. І з вагітність і годуванням це не повязано.

8. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

В мене коли Дмитру було 2,5 міс. почало жахливо лізти пасмами волосся і стало дуже ламким і посіченим. Я бавилася-бавилася з масками-олійками, потім підстриглася під каре (якраз мій натуральний колір відріс до такої довжини). Десь з 6 міс. синочка лізти перестало, згодом з'явився "їжачок". Але мені так стрижка подобається, що не хочу відпускати! І зручно як:girl_blum:

9. ZaKohana

ZaKohana New Member

Плюсуюся. Я вже тиждень, як "лізу". Дійсно, жмутами. Дійсно, виглядає жахливо, коли навколо усе в твоєму волоссі, яке й так ріденьке. А після миття картина у ванні просто вражає :girl_in_dreams: Купила собі шампунь і бальзам "екологічний" проти випадання волосся. Радше для самозаспокоєння. Ходжу з гулькою, фен відклала до кращих часів :girl_yes2: Не люблю себе такою, але заради маленького комочка усе стерпиш :girl_wink:

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мене почала вражати картина в ванній після року годування Дми. І я постриглась, про що шкодувала, оскільки *мишачий хвостик* лишився хвостиком, змінилась тільки довжина. Може, стрижку підібрала неправильно, але то таке...
    Після Сергійка інтенсивно випадало волосся, за пару місяців внормувалось. А на перших місяцях вагітності знов полізло, та я вже навчена - і не стриглась :) Зараз більш-менш непогано виглядає. Волосся - не зуби, відросте.

Прихворіла я. І без того втомлена своїм варикозом, набряками ніг, прибавкою ваги (аж здала кров на цукор - так обалдівала від цифр), нежиттю вагітних, дерматитом вагітних (ну так, дурепа спокусилась раз помаститись духами Фаберлік на шиї - і тепер вже більше місяця маю сверблячі плями, спровокувала, блін), тільки відійшла від токсикозу - і тут вірусняк. Кашляю, голова болить, Т нема наразі і бажано, щоб і не було... Треба за наступні 2 міс якось себе привести в норму, бо як такою розвалюхою стану на облік, то неприємностей відгребу..

11. karioka

karioka Well-Known Member

Любіть себе! а мені смішно,бо мій "комочок" вже підріс:) -і мені додатково ще волосся зменшує:)- як схопиться своїми руцями міцненько,то просто так не відчепиш...
    а щампунь,наскільки я розумію "погоди не зробить":)

12. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

Ото ж бо й воно ))) можна з тим щось робити, так для саозаспокоєння, бо охоплює паніка, я теж своє довге волосся всюди збирала і після миття майже плакала. Але потім довідалася, що то нормально, бо під час вагітності гарно росло і не випадало, то й не повязувала випадіння з годуванням. І рада, що не спокусилася підстригти волосся, бо скоро почало відростати, а коротка стрижка до мого типу волосся зовсім не пасує.
    Щодо здоров'я під час вагітності загалом - то я точно не з тих, кому стає гірше, від першої вагітності навіть дещо змінилося в кращу сторону, не було ні набряків, ні тиску, і після пологів теж прийшла до норми дуже скоро. Не хворіла 2.5 роки, єдине, що ендокринолог не хотів призначати нічого для лікування щитовидки поки годувала грудьми, це єдине, що є з мінусів.
    Проте з другою вагітністю мала і якусь там загрозу, і тиск, і то при тому, що сиджу вдома, на роботу не бігаю, намагаюся не перевантажувати себе.

13. Kotenya

Kotenya Well-Known Member

В мене теж волосся почало випадати через 3 місяці після пологів і почало відновлюватися, коли синочкові виповнилося 6 місяців. Відростав такий смішний "їжачок", хоча я для того нічого не робила, бо то справді для самозаспокоєння. Тепер донечці 2 місяці, і я чекаю, що то буде з моїм волоссям цього разу. До речі, помітила серед знайомих дівчат, які народжували, що більше волосся втрачають ті, в кого воно і так не дуже густе та пишне, а ті, в кого волосся багато, не так жаліються на його випадіння. Чи то, може, в них це менше помітно.

14. strochka

strochka Member

ото в мене зараз такий) нічого не допомагало, ні вітаміни, ні шампуні - само пройшло! тепер період коли по львіських районах відключають гарячу воду - ми цим користуємось, мию голову в запареній кропиві - результат мені подобається:girl_yes2:

15. cjomcjomka

хм... ні разу не мала. Волосся відновлювалось доооовго і дуже непомітно.

16. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Дівчата, щось я прихворіла!!! Горло дере, потію постійно і температура тримається 37. Що порадите? Бо ліки щось не дуже хочу пити, поки чаї ганяю, надіюсь допоможе:sad::sad:

17. strochka

strochka Member

в таких випадках вживала інсті, а для хворого горла допомагав корінь імбиря - трішки пожувати(під час вагітності не ковтала)

18. Відповідь: післяпологова депресія - міф чи причина до хвилювання

Д1вчата, не знаю чи туди пишу, я зараз на 38 тижн1 ваг1тност1,але у мене вже декылька мысяц1в жахливо ломить голову,зуби,вуха...пост1йны бол1,ы до того нестерпн1,що уже хоч головою об ст1нку товчи...
    Порставили мен1 д1агноз - м1грень, що зовс1м не в1дповыдае д1йсност1...ну не може м1грень наст1льки важко переноситися, та щей приступами,якто що в голов1 щось перемикаэ, 1 тод1 здаеться що вже лекше родити н1ж перенести,коли тебе викручуе,1 так з дня в день.
    Не знаю що це за д1агноз у мене,але говорять що це або може бути застуджена голова,або ж дородова депрес1я яка проявляеться в третьому триместр1,або нерв десь в голов1 якийсь "перемикае". Може в когось було щось под1бне,под1л1ться,бо вже не знаю що думати 1 чого чекати дал1.

19. natorella

natorella Well-Known Member

тицьну певно сюди, шоб не загубилось
    в мене всю вагітність був високий гемоглобін, а перед самими пологами різко впав (до 71)
    їла я все як завжди і думала - ну чого?
    а виявляється тому, що
    Железо - пища для бактерий. Бактерии прекрасно размножаются при наличии железа. У людей в процессе эволюции появились способы морить бактерии голодом. Когда у человека развивается инфекция, у него начинает вырабатываться вещество под названием эндогенный медиатор лейкоцитов, который снижает уровень железа в крови. Одновременно с этим люди нехотно едят еду, богатую железом - мясо, яйца и т.п. Помимо этого, даже если больной человек ест насыщенную железом пищу, железо хуже усваивается во время болезни. Такая реакция человека на заражение по сути дела морит бактерии голодом, чтобы человек побыстрее выздоровел.

Эта информация известна с 1970-х годов, но мало кто из врачей и фармацевтов знает о ней. Врачи продолжают прописывать железо во время болезни, и это мешает людям изначально не заболевать вообще или быстрее выздоравливать.

В племени Масаи менее 10% людей страдали от амебных инфекций. Когда части людей из этого племени дали добавки железа, 88% людей в прикормленной железом группе заразились. Кочевые народы Сомали естественно потребляют мало железа. Когда исследователи решили подправить питание сомалийцев при помощи добавок железа, в течение месяца количество инфекций среди населения возрасло на 30%. Престарелых людей и женщин в США регулярно подкармливают таблетками железа, а это парадоксально может увеличивать количество инфекций среди них.

David M.Buss. Evolutionary Psychology. The new science of the mind.

---------- Додано в 09:48 ---------- Попередній допис був написаний в 09:47 ----------

організм сам регулює і контролює ймовірність хвороби чи ускладнень

20. cjomcjomka

а я ще по-іншому знаю про гемоглобін після 30 тижнів. Що кров розріджується для уникнення всяких внутрішньосудинних ускладнень підчас пологів. Тому рівень гемоглобіну після 30 тижнів В НОРМІ нижче, ніж до цього терміну.

Статус теми:
Закрита.