Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. preciosa

preciosa Well-Known Member

А на якому тижні?))

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

десь так само, 35-36, бо пам"ятаю моя лікарка з ЖК дуже мене просила берегтись, щоб до 37 т доносити, бо дуже вже маля низько..Гигиги, доносила ))))))))

• Подобається Подобається x 2
  3. Britney

Britney Домашня посиденька :)

О, я думала що то лише мені так. А то виявляється нормальне явище:girl_crazy:
    І ходжу дуже помало, і задишка така появилася, і говорю якось так з придихом.
    Коротше повна торба. Я не пам"ятаю, щоб з малим мені так важко було...А може, то просто вже забулося?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. preciosa

Я вже пару тижнів помало ходжу... хоча і до того мамі зі мною важко було ходити)) я ж завжди літала! І помітила, що коли з братом англійською займаюсь, то так задихуюсь, ніби прибігла по сходах))

• Подобається Подобається x 1
  5. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

В мене те саме, і почалося десь з 30 тижня.- то певно ті тренувальні перейми або Брекстона-Хігса Зараз ще гірше - той струм йде по попі і ногах аж до коліна, але я читала, що таке може бути, коли маля опускається і торкає нерви, особливо на вечір, коли мацьопик дуже активно товчеться, то ні ходити ні лежати- тільки терплю. То нагадує мені перейми і я вже починаю боятися, коли дата Х стає ближчою.

6. preciosa

В мене так само... то якщо голівка низько (по суті ще з 31т була)) то значить розміри мого таза мають бути підходящими? Бо якщо був би завузький то голівка ж тоді не вставляється? Я то вже собі намудровую, бо ніби й по розмірах трошки вузький, але знаю, що анатомічно вузький не завжди буде клінічно вузьким.

7. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А то тобі в ЖК наміряли вузький таз?

8. preciosa

Так, але лікар сказав, що не критично вузький:) Ось що пише: d.sp. 24 d.cr. 27.5 d.torch. 30 c.ext. 17 c.diag. 13 c.vera 8
    --- дописи об"єднано, 28 Квітень 2015 ---
    Я вже сьогодні начиталась, що якщо вузький таз і голівка не співпадає з тазом, то відповідно вона не опускається в таз. А мені ще на 31т сказали, що голівка в тазі, опущена. І зараз, коли по маленькому йду в туалет - то перед і після того такий тиск відчуваю і то ще швидше таке було.
    Недавно включила стб, але було вже завершення передачі За Живе. Якраз за ті наші гіпертонуси матки говорили:) І та гінеколог казала, що ніде такого діагнозу нема і, якщо почитати англомовні статті на цю тему, то про тонус згадується лише при родах.

9. preciosa

Жаль, що тільки наші лікарі не одну вагітну тим налякали і таблеток попризначали... Моя сестра через тонус на 24тижні лежала в лікарні і 25 магнезій влили в неї, навіть спазмолгон, но-шпу, бо на узд був тонус і відповідно узд-ист написав загрозу. Ух... гнати в шию таких лікарів...:sad:

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

• Смішно Смішно x 1
  11. Raven

Raven Мама малятка

Ну то ще тре голову на плечах мати. Сестру теж тим лякали, але вона додатково проконсультувалася і не лікувала того. Я теж писала відмову від госпіталізації.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

не знаю, чи то мені в пологовому правду сказали. але суть така - що до того мені до пологів таз, здається, не міряли і про його вузькість не говорили. А от по пологах (які закінчились екстренним КР) сказали, що голівка вже в пологах не вставлялась тому, що мій розмір тазу не співпадав із розмірами голови дитини ( в нього, здається, максимальний об'єм голови для новонароджених був). Якось так...

13. preciosa

от це клінічно вузький. Заміри могли бути в межах норми, але голівка велика і не вставлялась...

14. Gloria Tempus

при таких розкладах є шанс вдруге народити природньо? якщо голівка буде менша? (хмм, а як знати що голівка буде менша)

15. preciosa

думаю, що є шанси, бо кр був через те, що голівка не вставлялась. Буде менша - все може пройти по-іншому... а по узд не видно, що у плода голівка велика? чи то все також відносно, як і вага по узд?

16. Gloria Tempus

останнє УЗД робили десь на 35 тижні, то мені дату пологів відсували на тиждень, але не говорили, що дитина велика (4 кг) чи що голова більша. і лікар казав по пузі, що там не більше 3300. хоча якби зробили УЗД пізніше, то, думаю, було би видно, що дитина доросла добряче за тих кілька тижнів (народився на 40т. 3 дні)

• Подобається Подобається x 1
  17. Almariel

Almariel Well-Known Member

Похибка ваги по узд +/-500 г

18. Britney

Britney Домашня посиденька :)

А в мене періодично литки болять, внизу, так ніби м"язи розтягнуті. То ж не корчі?
    П"ю кальцій, казала лікарка пити.

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

Мені ото стоматолог казав кальцій пити, а я щось боюся всяких там кальцинатів в плаценті.

І корчі - то ще і через навантаження на судини, а не стільки брак кальцію. Я так думаю.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. marianast

marianast Well-Known Member

А мені від корчів казали пити калІй,а не калЬЦІй:pardon:

Статус теми:
Закрита.