Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Prenatal'ka

Prenatal'ka Well-Known Member

Думаю мене за пару тижнів таке ж чекає ... Зараз не сплю через застуду. Але мої малючки покищо легенько вовтузяться і якось по черзі... Минеться застуда - почнуться забавки в животику

• Подобається Подобається x 2
  2. preciosa

preciosa Well-Known Member

Гіпертонус по задній стінці ставлять тому, що вона товстіша, переважно по ній і кріпиться маля. Мені також ставили гіпертонус по задній стінці на 11 тижні... А от за гематому ще почитайте... Знаю, що є такі, які мають вийти і це супроводжується мазаниною.

3. Prenatal'ka

В мене була ретрохоріальна гематома, з тим діагнозом в лікарні з 6го до 13го тижня пролежала. І всі лікарі мені казали що якщо до 12го все буде окей, то далі ризики різко знижуються. На УЗД мені пояснили, що якщо гематома "організована", то переживати взагалі не потрібно. Мене після того ультразвуку виписали з лікарні і справді все гаразд(ттт). А за гіпертонус від сестрички знаю, їй від того прогестерон виписували (утрожестан, якщо конкретніше).

4. preciosa

Дівчата, вже давно в темці обговорювалось і купу в інтернеті є інфи, що гіпертонус - це не діагноз і прогестероном його не лікують. Це просто лишні маніпуляції з організмом. То що на момент узд був гіпертонус - не значить що він є безперестанку. Тонус викликають і холод, і переживання і рухи датчика.

Останнє редагування: 13 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Погоджуюсь за гіпертонус. В Європі навіть нема такого діагнозу. Мені жодного разу лікар нічого не казав, хоча я відчувала, що під час УЗД матка скорочувалась від холодного гелю та датчика. Якщо відчуваєте той тонус посеред дня, то можна прилягти відпочити. А пхати ліки у вагітну наші лікарі люблять. Прогестерон то не вітамінчики...
    --- дописи об"єднано, 13 Березень 2015 ---
    Та й на гематому теж дуже хороші ліки - спокій і постільний режим;) треба себе поберегти і все буде добре;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. preciosa

От власне, читала про гематому - то якраз її ліками не забереш. Вона або сама вийде, або навіть після родів на плаценті буде помітна.
    http://klubkom.net/posts/35839 тут є відповідь про ретрохоріальну гематому

7. Prenatal'ka

Погоджуюсь. В мене дуже сильна кровотеча була при гематомі, то все лікування звелось до кровоспинних препаратів на три дні...а далі лікування методом очікування в горизонтальному положенні) і все минулося

• Подобається Подобається x 1
  8. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

мені коли в мене була гематома призначили на 2 дні Транескам і постільний режим, хоча ще мабуть залежить від розміру тої гематоми, і де вона утворилася

9. Oddly

Oddly Well-Known Member

Може, дурне питання, але чи може таке бути, що в мене води по трохи підтікають (25 т).
    Чи на такому терміні то можливо?
    Чи то я собі щось накручую?

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

та ну, боронь Боже, зробіть тест на мокру прокладку, та й то не жарти як навіть думки такі підкрадаються. Краще позв. лікарю.
    Ну а як замітили що підтікають? При присіданні, коли нахиляєтесь? Може то ви зплутали з нетриманням? Ну бо в мене теж таке іноді буває, що і в туалет не хочеться, але як пчихну, чи сміюсь або навантаження більше, то може капнути...

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  11. Oddly

Oddly Well-Known Member

Прокладка мокра, але, може. То сеча підтікати? Ну, м'язи ослаблені. Бо як кашляну чи пчихну, так є.
    Коротше, пішов найскладніший період для мене.
    Подивлюся до завтра

12. EineGuteFrau

Ото ж то. З тим не жартуйте. Я щось була собі теж такого надумала, то від того, що прочитала, чуть дурно не стало. Зробіть дійсно той тест з прокладкою (я брала паперові хустинки, прокладки не люблю).
    І головне - не нервуйтеся. І не думайте дурниць.

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Скоріш за все, але припільнуйте то діло.
    А найгірше то "нетримання" під час СА :girl_in_dreams: Зараз якось інакше, рідше...Часто так ставалось в межах 25-30 т

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. EineGuteFrau

Я б радила все ж таки раненько до лікаря для заспокоєння, якщо будуть ще такі моменти. Води то серйозна штука. І з ними не треба жартувати. А до завтра просто попильнуйте те діло.

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ой, в мене то прям проблема була, тільки пчихну, вже там мокро, ггг. То в мене так мочовий не витримував

16. Oddly

Oddly Well-Known Member

Та я вже навіть без урологічних прокладок нікуди ;(
    Піду таки до лікаря, хай краще посміється з мене, ніж переживати

17. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

можна вагітним їздити на велосипеді? В першому триместрі, якщо немає ніяких ускладнень?

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я іздила і в 3-му кілька разів. Не далеко, десь 4 км. Але не знаю чи можна. Хоча вагітних на велосипедах іноді бачу.

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ну я боялась, хоч ускладнень не було, але сама вагітність зовсім нелегко мені далась,тому мені було спокійніше не сідати на ровер. І мій лікар такий, що дмухає на хододне. Я мала квиток на ОЕ в Варшаві, але він мені сказав не іхати. Сказав, що ну вже завагітніла, то бережи як можеш то.

20. Маріка

Маріка Well-Known Member

Я, наприклад, їздила перші 4 місяці вагітності. Але в кожного по різному. Моя знайома під час вагітності всього 1 раз проїхалась і наступного дня потрапила на підтримку. В неї був термін 8-9 тижнів.

Дівчатка маю до вас питання. Вчора ввечері почав тягнути в мене низ живота, як при місячних. Біль то посилювався, то слабшав. Почало вже ставати досить подібно до перейм, але було вже досить пізно і я просто лягла спати. От зранку вже болю і перейм ніби нема, але залишилось тянуче відчуття внизу живота і коли ходжу, то відчуваю досить таки сильний тиск на низ.
    З попередніми вагітностями нічого такого не було, тому і питаю, що то може бути. Бо родити мені ще якось зарано.

Статус теми:
Закрита.