Здоров'я під час вагітності та після пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Katrine

Katrine Member

Віка, я постійно перед місячними його відчувала, а тепер перед пологам то взагалі капець... І власне не біль, а таке неприємне ниття

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

просто надіятись що вас не зачепить, а навіть не дай Боже таки буде, то казав Комаровський, що вітрянка в 2-3 триместрі не страшна, тобто наслідків нема. Небезпечна в першому триместрі і за 3 дні до пологів.

3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ну вагітним не рекомендовано спати на спині, можна перетиснути нижню полу вену, яка в такому положенні знаходиться відразу під маткою, ця вена відповідає за надходження крові від ніг до серця...

• Інформативно Інформативно x 2
  4. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Дівчатка я вже вдома. Подзвонила до знайомої, яка пів року тому родила синочка. Порадила мені лікарку, в якої вона була теж на підтримці. Лікарка мене прийняла в лікарню на Мечнікова, перездала там сечу і кров. Сеча, не така страшна, як мені казали в поліклініці. Запитала про некрофеа (на журавлині) та про Монурал (антибіотик). Але перед тим мені приписала Дуфастон (жіночий гормон, який "заспокоює" матку від скорочень), свічки Вібуркол (від інфекцій), канефрон (крапельки, колись вже його приймала коли лежала в лікарні з нирками) і сказала продовжувати пити йодомарин, некрофеа та фолієву кислоту до 16 тижня. А Монурал це зайве, його не потрібно приймати... Полежала в лікарні 4 дні, весь час лежала. Офіційно виписувати будуть в понеділок, просто мене вже відпустили додому на вихідні. Лікарка мені дуже сподобалася, лишнього нічого не хоче "пхати" вагітній... А плацента лікарка сказала, що вона сама підніметься, головне тепер треба берегтися, більше лежати та відпочивати.
    --- дописи об"єднано, 20 Лютий 2015 ---
    Забула ще написати: ми маємо тепер з чоловіком канікули на рахунок інтиму, поки не підніметься плацента на певний рівень(

• Подобається Подобається x 6
  5. preciosa

preciosa Well-Known Member

В мене знову "добрий день" з ниркою...:facepalm: Чи то від чашки води, яку я на ніч випила і 2 рази вставала у WC... Болю нема, але коли притисну трошки відчуваю. Таке як минулого тижня. Надіюсь, що так воно собі і пройде за день-два.
    Вночі спала як птах на галузі, чоловік мав за моїм татом в 3 ночі їхати - то сон був такий перерваний... Потім в 7 встала, біля 8 лягла знову і вже до 10.30 відірвалася зі сном:) І зараз така як побита, нічого мені не хочеться... Хоча всі мої домашні кажуть, що також такі і списують то на весну, на погоду... А я списую на вагітність і весну:dntknw:
    Напевне піду зроблю якусь зарядку легку і трохи легше буде.
    Питала вчора лікарки за неприємні відчуття у лобковій кістці -- то сказала, щоб менші "обцаси" брати:))) В мене прибл. 4 см стійкий каблук, на плоскій підошві ще нічого не маю, треба, напевне, якісь черевички на весну зовсім низькі брати... Ще після ЖК помалесенько погуляла містом. Ввечері лягла на ліжко, а коли встала - то вже мусила трохи розходитися, бо не йшла, а котилася і хиталася в боки:girl_haha: Не знаю, що буде далі, ще ж 14 тижнів попереду:girl_in_dreams:

6. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я мала вітрянку десь приблизно на 28 тижні. Пройшла в легкій формі, температура щось трошки була один день, декілька прищиків було, переважно на животі. Так що думаю, вам нема чого хвилюватися. Тим більше термін вже є більший)
    --- дописи об"єднано, 21 Лютий 2015 ---
    О, то мені так знайомо! Так само встаю в туалет, так мене тисне, що аж просинаюся від того...Потім правда часом буває важко заснути.

• Подобається Подобається x 1
  7. Amilada

Amilada Well-Known Member

Дівчата маю вже третій день температуру близько 39. Соплі і кашель, певно грипуєм. Добре, що хоч у малого нема гарячки. Чим то полікуватись? Афлубін та аспірін малодієві.

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Недавно перехворіла, терапевт приписувала Віферонові свічки.

9. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Аспірин хіба можна на ГВ? Якщо не помиляюсь, то тільки парацетамол і ібупрофен

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. marianast

marianast Well-Known Member

Дівчата, а чим на ранньому терміні зарадити закрепам? Дуфалак і гліцеринові свічки можна?
    Кефір, бурячок, чорнослив не радьте, бо страшний токсикоз і я то не проковтну:girl_cray:

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

якщо він в принципі від чогось допомагає, то не від інфекцій - точно
    --- дописи об"єднано, 23 Лютий 2015 ---
    можна

12. preciosa

preciosa Well-Known Member

Можна лактулозу, а це вроді якраз і є Дуфалак. Свічки гліцеринові чи обліпихові, як мені писала Березовська, бо мала з тим проблемку, не можна. Хоча я одну обліпихову свічку використала. Гліцеринові більш дієві і мають агресивнішу дію, тому може краще обережно з ними...
    Добре натще зранку пити стакан води або води з лимоном.
    от і я так подумала, що Вібуркол точно не від інфекції. Воно на травах і взагалі не знаю для чого у цій ситуації потрібне...

13. Clementina

Clementina Well-Known Member

А ківі? Мені вони помагають найкраще, спробуйте курземе. Ще на мій організм таким чином впливає кава з молоком, сама не знаю чи то співпадіння, але як тільки її вип'ю, то проблем не маю. А от ківі спробуйте, я вже і на малій перевірила і на собі 100 раз і на чоловікові.
    Якщо у вас то постійна проблема, може варто попити йогурт в капсулах?

14. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

За ківі теж чула, що допомагає. Може і вам з токсикозом кисленьке підійде;)
    А кава ніби сама по собі є трохи послаблюючою, певно тому і маєте такий ефект:)

15. Clementina

Clementina Well-Known Member

Я просто з дитинства пам'ятаю, як моя баба, та й мама теж, тулили її всім при діареї.:girl_haha:

16. Prenatal'ka

Prenatal'ka Well-Known Member

Ківі точно допомагає. Я весь перший триместр на підтримці пролежала в лікарні, то лікарі радили по дві штучки на добу їсти. То вже у звичку ввійшло, і проблем з туалетом більше не було)

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мені нічого з народного не допомагало на початках, а навіть як і попускало, то тільки одноразово... Тому пила я багато води + в крайніх випадках свічка. З часом минулось....

18. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, а у вас бувають приступи жару?
    У мене нині такий приступ був що аж перелякалася. Мені стало так жарко як влітку в страшну спеку, білизну 2 рази міняла бо була мокра, руки труситися почали, серце стало битися частіше. Я відкрила вікно і лягла на ліжко, остигаю...

19. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Не кожному, я їх їла більше ніж 2 на добу - як мертвому кадило...:sad:

• Подобається Подобається x 2
  20. marianast

marianast Well-Known Member

Ківі і кава і мене зазвичай рятували. Зараз ефекту нема( Не знаю як буде далі, така проблема почалась недавно, сподіваюсь пережити токсикоз і регулювати харчуванням, а сьогодні куплю Лактулозу.
    З першою вагітністю навіть не знала що це таке, хоча від природи маю схильність до закрепів, а тоді організм спрацьовував як годинник-двічі на день. З другою сподівалась так само буде(
    Води п'ю багато. Так трохи тошнити відпускає

Статус теми:
Закрита.