Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

До речі, мені всі лікарі (і той, в кого народжувала, і палатна, і неонатолог) казали, що не можна шоколад, мед, якщо кисломолочка, то тільки магазинна, і ще щось там. Все решта без жорстких обмежень.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ну :) з цим теж можна сперечатись, якщо є потреба.
    Магазинна кисломолочка - звісно, краще, ніж купити в бабки на базарі квасне молоко. Але якщо робите вдома йогурти з кип'яченого молока, то звісно, що вони кращі від магазинних
    з приводу шоколаду і меду - якщо на них дуже залежить, то можна потроху пробувати. Але якщо не залежить, то, звісно, не потрібно починати.

3. Chortenia

Ну от власне, мені ніц на тому всьому не залежить.
    Я маю на увазі, що ніхто не говорив про жорстку дієту. Я аж здивувалась :))
    Але менв самій хотілось легкої їжі.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

так, це воно і є
    це роблять всім поголовно зразу після пологів в ПБ

5. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

це огляд щоб нічого не залишилось в матці, чистку роблять під наркозом, зішкрібають усе і не завжди відразу після пологів

6. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

не завжди. Мені перший раз плаценту вишкрібали, та перший і другий раз марлевим тампоном "витирали" з середини без наркозу. Тільки з дитиною на грудях :)

для прикладу в Франції, породіллям дають апельсиновий сік, звичну їжу і навіть біле вино.
    Думаю, що найкраще вживати ті продукти, які ростуть в наших краях.

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

+1. Я би попросила хіба солі в чоловіка - мені воно було геть ніяке ))), але то здоровше навіть без солі. А таке, що легко принести - то та стандартна "Марія" з кефіром, зі зготованого мій чоловік мені гречку приносив (він її навіть не варив - а заливав кип"ятком :) ).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. lyubashka

lyubashka Well-Known Member

вітаю, нехай ростуть здоровенькі на радість рідним!

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Almariel

Almariel Well-Known Member

не треба обмежувати. пити, скільки хочеться.
    може краще консультанта?

• Подобається Подобається x 1
  10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

@Nyashka щодо харчування, моя думка не міняти нічого кардинально, просто поки що забрати зі свого звичного меню поширені алергени. Якщо Ви всю вагітність не їли тушеного м'яса чи картоплі, чи пісної каші, краще не починайте зараз. Їжте найпростіше з того, що їсте щодня. В мене троє дітей і всі абсолютно по-різному реагували на моє однакове харчування.
    Щодо грудей, раджу знайти на ФБ групу підтримки грудного вигодовування. Там Вам швидко знайдуть, хто з консультантів зможе до Вас під'їхати. Тільки не дозволяйте себе "розціджувати", в Вашій ситуації потрібен грамотний обережний підхід.

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

вітаю! вам вдалося самій? то дуже добре.
    шкода, що ви завчасу не почитали собі про гв і не зберегли номери консультантів. але видзвоніть собі когось, хай приїде до вас у мед, вона і про харчування підкаже і дітей зразу правильно прикладе.
    а загалом - відпочивайте)

12. Orman

Orman Модератор-бомба

огляд з кюреткою? В моєму світі - це чистка. Може не така травматична, як після кількох днів, але все одно зараза.

13. Markkomp

це акушерська агресія , називається

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. zetta

zetta Well-Known Member

Тоді більше половини "агресивних "акушерів , люблять вони то діло.

15. Markkomp

ось що каже протокол 624 і інформаційну згоду не відміняв, можна з п'ятки в ніс як що лікар забув щось

16. Orman

Orman Модератор-бомба

о, я в цей час сварилась, щоб дитину не забирали, і поки до мене дійшло, що відбувається, то вже було по всьому. А чоловік про цей момент проінструктований не був.

17. Markkomp

як я тебе розумію :sad:

18. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Дівчата, перші тижні вагітності. Горло болить так, що не їм уже 2 доби. П'ю зі сльозами.
    Полоскання щогодини хлорофіліптом та сильни розчином солі.
    Двічі на день мажу леголем та приймаю лісобакт.
    Результатів немає.
    ЛОР оглянув, сказав, що практики у лікуванні годуючої вагітної не має. Порекомендував звертатися в аптеку і читати інструкції до ліків.
    Зробили аналізи - підвищене ШОЕ, все решта ніби в нормі. Телефонували до Гайдука - по аналізах сказав, що нічого страшного і запросив на прийом.
    От що робити? Розумію, що у першому триместрі не можна практично жодних ліків, але я вже ледь тримаюся...

19. Chortenia

Підвищене ШОЕ нормальне для вагітних, на то можете точно не зважати.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. Orman

Orman Модератор-бомба

ну ви не переборщіть. Сильний розчин солі може вам горло ще сильніше подразнити.
    не йти до Гайдука, він як почує, що ви годуюча вагітна, то ви про себе багато нового взнаєте. Воно вам треба, ті нерви зараз?
    --- дописи об"єднано, 2 Червень 2016 ---
    але які наші лікарі - золотка. Нє, би сказати - я підчитаю, пораджуся з кимось, і вам поможу, - а то - йдіть в аптеку. От би й сходив, почитав інструкції.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2