Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Може, комусь знадобиться.
    1. Була в лора (періодично поболює горло + сів голос), постави ли діагноз загострення хронічного тонзиліту (а на, маєш, в житті не думала, що в мене таке є). Прописали пшикати тантум верде, смоктати ісла моос, полокати. Вже після пологів-завершення годування здати мазок з горла і пролікуватись.
    2. Таки пішла до проктолога, бо обліпихові свічки, метилурацилова мазь результату не дали. Скажу вам, не так і страшно :) так от, прописали проктозан нео (мастити), детралекс (пити), дієту номер 3, рухатись і пити мукофальк для розрідження калу у разі потреби. І вправи для профілактики. Єдине, що мене смущає, в інструкції до детралексу написано, обмеження третім триместром. В понеділок ще задзвоню гінекологу спитаю, але на форумах бачу, кобітам призначали. У когось був такий досвід?

Sent from my MI PAD using Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  2. zkate

zkate Well-Known Member

Я додому вернулась 66кг і була паніка, що я такою залишусь. Але потім вага почала відступати (мало кому зізнаюсь що дотримуюсь дієти не тільки для гв але й для своєї фігури:girl_blum:)

3. svoybox

svoybox Well-Known Member

В мене все життя проблемна шкіра, але з 1ю вагітністю я забула про прищі взагалі, а з цією, то просто жах, ніби мені знов 14. З косметикою експериментувати не хотіла, тому почала згадувати свої старі секрети. Мені допомогло коричневе господарське мило, вмиватись і можна залишити мильну пінку на ніч на обличчі. Єдиний мінус трохи сушить шкіру. Ще можна точково наносити йод, він буде сам прищ сушити.

4. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

В мене з цим були, та і є впринципі, проблемки) так ось на рахунок обліпихових свічок. Мені допомагали дуже швидко вони за 3-4 дні виробника Нижфарм. Це, якзо не помиляюсь, російські. Раніше купляла в аптеці ДС. А ост. раз купила укр. виробника лекхім, і нема результату зовсім. І запах і консистенція у них інша. Можливо це збіг, я не знаю, які саме ви брали, але я хочу все ж пошукати той нижфарм. А проктозан нео і детралекс мені теж виписували але до вагітності. Ефект короткочасний в мене. Тому вирішила все ж обмежитись обліпиховими)))хоч проблема невеличка, а дискомфорт значний...

5. Марточка

Марточка Well-Known Member

Нижфарм є в іншим аптеках, в DS нема, бо вони не беруть ліки окупанта

6. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

Та я теж нічого не купую виробництва окупанта. Але то єдине, що мені допомагало) може ще пошукаю якогось іншого укр. виробника

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Дівчата, допоможіть порадою! Затримка 3-4 день. Тест зроблю завтра, бо в перший день затримки він був негативний. Але в мене була овуляція на 17 дц і імплантація на 10 після овуляції. Ну так по графіку виглядає.
    От зараз вже 3 день хвора (малий якусь віруску зі школи приніс). Горло, нежить, температура до 37,6. Правда сьогодні менша вже до 37,3. Хоча в мене за першу вагітність така температура була майже 2 триместри.
    От сьогодні після обіду дуже почала боліти голова. Ну просто капець якийсь. З ліків боюсь щось пити, бо ще не знаю вагітні чи ні. Як зняти цю біль? Терпіти чи таки можна випити парацетамол? В мене часті головні болі. Знаю, якщо вчасно не зняти буду мучиться кілька днів. Порадьте щось.

8. irabil

irabil Well-Known Member

Вважається, що парацетамол безпечний і вагітним його можна

9. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Я пила парацетамол ( то був 5-6 день затримки, якраз тест показав дві полоски в той день), бо не сила було терпіти. Лікар дозволяє.

• Інформативно Інформативно x 1
  10. Марточка

Марточка Well-Known Member

@Oleksandrochka я пробувала також інші обліпіхові, то ужас, не розчиняються, ефекту 0, тому в даному випадку коли є потреба мені вже все одно чи окупанта чи не окупанта, лиш би легше стало, а від них реально стає легше.Звісно, якби була гідна заміна цим свічкам- то брала б наші.
    То саме доречі з папавериновими свічками, наші нічого не помагають, а Нижфарм чудово знімають біль.

Останнє редагування: 1 Березень 2016
  11. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

У кого при вагітності був трахеїт? Чим лікували? Вже четвертий день роблю інгаляції, мащу горло засобом на основі якихось олій, а толку нуль.

Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk

12. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Не знаю в яку то тему написати,бо щось не можу знайти .Я хочу запитати про" мамине здоровя після пологів" як ви себе почуваєте? Бо ніби все добре , але стала гіпер чутлива до магнітних бурь, чи змін погоди... так мучусь ,голова так болить що аж мозги вилазять...:girl_mad: Вже зїла пачку спазмалгону..., але ж не можу я його так часто пити, погода скаче що два дні...Може то вітамінів бракує, чи то через годування грудю, прадьте ,що можна пити при головній болі...і щоб малій не шкодило...або чим то зарадити...

13. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

а під час вагітності можна мастити геморой зовнішній гепариновою мазю, реліфом? Не болить, але нащупала в себе м"якенький маленький :sad: Наче і передвісників не було...мабуть, малі тиснуть...

14. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Теж замітила, що після народження малюка почастішили головні болі. Не такі аж, як ти описуєш, але до того взагалі не мала з тим проблем і не знала, що то таке.

15. Raven

Raven Мама малятка

Маю судинний вузлик на гомілці. Мазала вагітною гепарином.

16. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Гепариновою можна, кілька сторінок тому @crissola описувала свою схему лікування.

• Подобається Подобається x 2
  17. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

Ну я коли почуваюся геть розбитою,то пю штучні вітаміни,бо на повноцінне,здорове харчування просто не вистачає часу(
    --- дописи об"єднано, 4 Березень 2016 ---
    а в рештому здоров'я ніби й покращилося,за майже рік часу простудилася тільки один раз,а до пологів бувало кожного місяця.

Останнє редагування: 4 Березень 2016
  18. preciosa

preciosa Well-Known Member

Сьогодні запломбувала зуб, в якому ще старенька пломба хиталась. Не хотіла анестезії, хоч і мав лікар спеціальну для вагітних, але виявилось, що зуб без нерва і канал дуже сильно звужений. Добратись до нього не можливо, тому після пологів дасть мені лікар направлення на комп. томографію до Львова... Дивина та й годі:) А таке можливе, якщо дирка була близько до нерва, а організм включив захисну реакцію і звузив канал... зуб мене ніколи не болів, ну може колись давно подьоргував.
    Вже колись тут хвалила свого стоматолога з Самбора і ще раз похвалю: майстер своєї справи, відношення його і всього персоналу до пацієнта - ідеальне. Так би всюди...

19. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

а допологовою депресією ніхто не страдає? чи це не в цю тему?

20. svoybox

svoybox Well-Known Member

І я сьогодні зуб лікувала. Теж лікар казав, що складний випадок, треба укол, але я відмовилась.