Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Veresk

Veresk Well-Known Member

В мене німіли руки дуже сильно. Але перейшло саме, нічого не робила, навіть і забула вже, що в мене теж таке було. Але не можу згадати , це було в вагітні часи, чи відразу після пологів? Хм...

2. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Ну от, тільки пожалілась тут, як цієї ночі малюк вирішив серйозно зайнятися моєю підготовкою до післяпологових немовлячих ночей: я здається зовсім не спала, а він здається весь час рухався. Подивилась зранку в дзеркало і побачила досить класичне невиспане лице новоспеченої мами немовлятка.
    Мене так дивують ті всплески активності: то тихенько і не чути його, то аж забагато. Ніби більше рухається в ті дні і ночі, коли я малоактивна, не виходжу на вулицю, сиджу вдома цілими днями. Може то треба гуляти весь час за будь-якої погоди? Але зараз в ту слякоть так неохота...

3. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Як я вас розумію, моя так само. А тепер вночі нам не зручно, бо їй не подобається що мама лежить. Хотьба напевно все ж заколисує, але я валюся з ніг і спати хочу дуже сильно, а вона собі бавиться)

Тому сьогодні ви не одна така)))

Надіслано від мого D6503, використовуючи Tapatalk

4. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Здається ми тут всі однакові полуночники :)
    Мене дуже сильно підпирає з правої сторони під грудьми, печінка чи що. Особливо під вечір, напевно через те, що черевна порожнина наповнюється за весь день, а ще від якогось фрукта- овоча здує... То так ад до заніміння і втрати чутливості шкіри в цій ділянці. Мушу розтирати і дуже рівно сидіти, або лежати пластом.
    На спині мені дуже добре, часом малюк противиться тому, часом ні. Хоч я стараюсь не зловживати. А от на боці вже кілька ночей мені дуже крутить кульшові і колінні суглоби :sad: Добрий день, нестача кальцію? Чи магнію? Не хочеться на мому терміні закріплюватись магнієм... Та й вітамінів шучних не пила, бо пора сприятлива. А всі мої знайомі в Європі, Канаді весь час п'ють віт. Будь мудрим... Чи то в них гіпертрофовано з тими віт. чи в нас не таке розуміння? А як ви, дівчата, п'єте вітамінки?

5. Rona

Rona Мама-йожик

@Skaliaria штучні вітаміни не п'ю, їм сирі фрукти, овочі, зелень. При чому дослухаюсь до себе, що саме більше хочеться.

• Подобається Подобається x 2
  6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

І я вітамінні комплекси не п'ю, тільки йодомарин почала місяць тому, бо лікарка приписала. До того моя дільнича гінеколог казала, що навіть йодомарин наразі не приписує, бо я була на морі і щодня лопала рибу і морепродукти, то мабуть запаслася. За вітаміни теж мені лікарка сказала, що зараз стільки овочів і фруктів, що потреби в штучних нема. Хоча я зовсім не впевнена, що маю аж такий багатий і різноманітний раціон, але то в мене весь час пунктик.
    Насправді зараз дійсно дуже добрий час, бо стільки тої корисності на базарах! Я як і @Rona орієнтуюсь на відчуття: то мені грушок захотілось, то гину без броколі, бурячків чи салату з перців і помідорів з фетою. Яблука лопаю постійно, квашена капуста йде на ура. А найчастіше мене таки на м'яско заносить. Ще сьогодні буду печінковий паштет робити, бо слинки течуть за ним.
    Одне, що молока не п'ю, бо не лізе. Стараюсь творог їсти, але виходить дуже нерегулярно. Кефір теж не дуже смакує. Можу кальцій поповнити з'ївши шматочок пармезану, кажуть, там його багато.

В попередню вагітність я точно пила якісь вітамінки (завагітніла у вересні), не спочатку, а десь від зими, по-моєму.
    Ну і цього разу ближче до весни буду щось починати приймати однозначно.

Останнє редагування: 23 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. Skaliaria

Я теж то все "топчу" :))) лиш маю виражені метеоризми від сироїдження. От думаю, чи засвоюється воно?

8. Rona

Rona Мама-йожик

@Skaliaria їж в перекусах між прийомами їжі, або за хв.20 до. Ввечері ліпше сирого не їсти. І ліпше 1 вид чогось в один прийом.

• Інформативно Інформативно x 2
  9. Skaliaria

Тобто після пологів? Я теж так планую. Відразу питання: є версія, що вживаючи штучні вітаміни, ми алергізуємо внутріутробно діток. А коли на ГВ, це вже не такий механізм? Як гадаєте?

10. Rona

Rona Мама-йожик

Мені казала як є морепродукти в раціоні, то можу не пити йодомарин. Я їм рибу морську через день (низький уклін мамусі)).
    Рібун на УЗД казала молока не пити, не потрібне воно. Та якби мені хотілось, я б пила, то є правда :) але мені від нього зле.
    Купую собі Біфілайф, даю до нього ложку меду і так їм. З сирів хіба Адигейський, при чому лиш Добряна, він мені такий свіжий вершковий смак має, аж муркаю.

• Подобається Подобається x 1
  11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Проконсультуюсь з лікаркою, чи вартує до пологів десь з січня щось приймати з вітамінів, чи вже таки після пологів у лютому.

На рахунок ризиків алергії, то ще тим питанням не задавалась. Я писала, що приймала вітаміни у першу вагітність, то у мене малий взагалі ніколи ні на що не мав алергії, ніяких висипань і тому подібного від народження і досі. Але у нас і у родині ні в кого нема схильності до алергій на будь-що (хіба в мами моєї на мед, здається є).
    Але та, зараз дітки чомусь дуже багато хто має алергії, факторів, які впливають, напевно, є багато.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Rona

Rona Мама-йожик

@tsiuma

13. crissola

crissola Well-Known Member

@Skaliaria вітамінки почала пити тільки тепер, тиждень тому. Купила польські Femebion. До цього також тільки природні вітамінки...клюква, обліпиха, суміш з сухофруктів це у мене кожного дня. Замість Йодомарину налягала на морську капусту. Казали мені в консультації, щоб Йодомарин пити обовязково під час В і ГВ. добова норма ніби 200? то бачу у вітамінах є 150 ...достатньо того думаю.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2015 ---
    А ще вище писали про заніміння. Так от в мене також від початку В німіли 2 пальці на руці...особливо після ночі довго відходили. Коли лікар прописала Магне В6 десь з 15 тиж. від тонусу заніміння як рукою зняло.

14. Skaliaria

@crissola, йодомарин п"ю, бо реально не з"iдаю достатньо морепродуктiв i ендокринолог зважаючи на анамнез з щитовидною, радила пити всю вагiтнiсть i весь перiод ГВ, навiть якщо це буде 3 роки ( ii слова ;))
    Магне В6 пила трохи на початку вагiтностi, через дуже низьку плацентацiю, щоб попередити тонус, хоч нiколи його не мала. Але зараз iнший доктор звернув менi увагу, щоб бути обережною в третьому триместрi з препаратами, якi розслаблюють мускулатуру, я ж маю бути сильною ;) Чи то ще э час? Не знаю...

15. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Мені на 30 тижні Магне приписала на 10-14 дні поприймати

16. crissola

Дівчатка а які препарати розслаблюють мускулатуру матки ? Що не бажано приймати в 3 триместрі? Почитала допис @Skaliaria задумалась. Хочеться якось вберегтись, та й озброїтись знаннями. І ще хотіла запитати хто знає ск. пити Канефрон, в мене були бактерії в сечі , протягом місяця двічі здавала аналіз

17. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Мені лікарка Канефрон сказала пити по 50 крапель по 3 рази на добу 10-14 днів

• Інформативно Інформативно x 1
  18. Rona

Rona Мама-йожик

@crissola не пийте нічого без припису лікаря, трави і спеції в т.ч.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. crissola

@Rona справа в тім, що й не пю без дозволу лікарів. Канефрон приписав лікар 50 к. тричі вдень а ск. часу я не уточнила. Згідна зВами на всі 100 що самолікування, ще й у період вагітності, коли ти несеш відповідальність за крихітку таку бажану під серцем ПРОТИПОКАЗАНО!

20. zkate

zkate Well-Known Member

а у когось набрякають пальці так що не можуть зігнути?

у мене вночі (і якщо багато лежу) пальці перестають згинатися в кулак, а безіменні на обох руках болять і хрупають, одіяло беру як клешнями, по товщині вже давно перевалили за розмір сардельок, лапа як у ведмедя, але інших набряків нема, ну на ногах пальці теж набрякають, але з ними легше... а з тими лапами - зранку важко зуби почистити, поки їх не розімну
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2015 ---
    сплю, але німіє шия, і якось не зручно... сьогодні те й робила що з боку на бік перекочувалась, підбираючи під себе одіяло... мій малюк теж не в захваті від мого спання на боці, товче і випинає, але я тоді під нього кладу руку і не так боляче відчутні поштовхи