Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Rona

Rona Мама-йожик

@OxyFoxy усувайте причину, а не наслідок. Провітрюйте приміщення, зараз на вулиці прохолодно і волого, тому, якщо провітрювати кімнату, де спите, буде так само комфортно для слизової. Перевірено на собі.
    Те саме з тиском. Розберіться чому піднявся, часто це через емоційний фактор. Я б шукала трави, які підходять вагітним і знижують тиск, дзвонила б до лікаря в ЖК за такою інфою.

• Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

З тиском краще не жартувати і на форумі не консультуватись. Тим паче, у вас своя специфічна ситуація. Раджу ВЖЕ порадитись із своїм лікарем- при чому не тим "для галочки". Високий тиск особливо небезпечний у третьому триместрі, але хтозна, як воно там зараз впливає. Краще перестрахуватись . Д.С. Чула, що буряк (чи буряковий сік?) знижують тиск....

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. crissola

crissola Well-Known Member

@OxyFoxy я писала в темці «Для майбутніх мам» щодо промивання носа соляним розчином, попробуй хоча б на ніч так. І погоджуюсь з @Rona щодо провітрювання кімнати.
    Щодо тиску краще все таки з лікарем проконсультуватись....враховючи ,що першому триместрі він в основному понижений . В мене в цей період було часто 90 на 48 я мліла, один раз просто впала посеред кімнати, відключилачь..не знаю ск.пролежала , очухалась ... то вже наступні рази встаючи з ліжка добре відсиджувалась...виписали каплі елеутерококу.

• Подобається Подобається x 2
  4. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Відпишуся, може, ще в кого таке буде.
    Інфекціоніст сказала не панікувати і просто перездати в іншій лабораторії те саме IGG. IGM не треба, ПЛР також, бо воно в такому випадку неінформативне.
    Перездала сьогодні в Унілаб, все ок, результат негативний. :good2:

5. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

В котре переконуюсь яка то дурня- тi торчi...

6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, мені тільки полегшало, ніс вже почав дихати, але є залишкові явища у вигляді кашлю. Як почне дерти в горлі і страшно хотітися кашляти, то жах! І я дуже переживаю, бо не можу втриматись від кашлю, але під час нього дуже напружується живіт. То ж точно не є добре.
    Напевно, треба буде таки завтра набрати лікарку.

Хто що від кашлю вживав?

7. Bulavka

Ну, не скажіть, якби результат все-таки був позитивний, то було б добре що все-таки виявили. ;-)

8. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Що тоді роблять? Як лікують?
    Я дивлюсь ви нас на тиждень старші і вже 2 рази торчі сдавали, вам лікар назначав?
    А ви не здавали?
    Нічого не вживала із ліків, тільки чай з липи з медом і інгаляції (сода і пару крапель йоду). Перший день рази 3 зробила і ніч спала вже спокійно

9. truskaffka

Ага, лише їх під час вагітності не лікують :). Хоча..може є вийнятки...

10. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Щось боюся соляним розчином, бо від тої сухості повітря дуже подразнена слизова, крім того часто видуваю ніс - вже все пече. Правда знайшла Піносол (його, наче, можна) і запшикала раз. Стало трохи краще. На ніч зроблю з ним інгаляцію. Ну і прислухалася до @Rona та періодично провітрюю кімнату. Щодо тиску, то в мене батьки гіпертоніки - має звідки взятися. Завтра здам ЗАС і з результатами піду до Філіпюка . Знаю, що часом нирки можуть давати високий тиск. До речі, про нирки - комусь вдалося дістати десь клюкву/журавлину? Я була впевнена, що вона вже є на Стрийському базарі, а сьогодні облом получився. Нема :sad: В Сільпо є запакована по 350 г. вартує без пару копійок 50 грн. Думаю, на базарі продається літрами і трохи дешевше. Тих 350 г. то на день чи на два?

11. Bulavka

Я здавала вже тричі.) Щойно дізналася, місць тому і оце зараз. І здаватиму ще. Бо знала до вагітності, що ні краснухи ні токсоплазми не маю.
    Моя мама медсестра, останнім часом сидить на прийомі з дитячим інфекціоністом(але до неї і дорослі приходять), яка вважається найкращим лікарем в Рівненській області і з інших областей до неї також приїзджають. Постійно контролювати ті інфекції - її рекомендація. І то вона порадила не пороти гарячку і не здавати ПЛР і IGM, а просто перездати IGG в іншій лабораторії.
    @truskaffka, жінку не лікують, так, але точно щось роблять для зменшення ризику зараження дитини і, якби то сказати...послаблення наслідків. Це можливо в другому і третьому триместрах, в першому - так, рекомендують аборт. Подробицями лікування не цікавилася просто.
    --- дописи об"єднано, 22 Жовтень 2015 ---
    Бачила тиждень тому на Краківському, 60 грн літрова банка.

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Веду до того, що в нас не вмiють нi лiкувати торчi, нi iнтерпретувати результати аналiзiв. Колись писала, як мене хотiли лiкувати вiд неплiддя через токсоплазмоз i т.д. Поки не проконсультувалась в толкового генетика, спокою з тими торчами не було.
    В час вагiтностi здавала по направленню на Короленка. В них були лиш реактиви на хламiдiоз, якого в мене не було. Добре, що з iншим не заморочували, бо то лиш стреси.
    З краснухою iнша рiч, то справдi небезпечна болячка. Але загалом я проти здачi торчiв i пошуку пригод на свою голову.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. Bulavka

Я не претендую на істину в останній інстанції.))
    Хоча на вірусах в нас справді не знаються. Мені колись цитомегаловірус хотіли лікувати, правда, не знали як.)) і папіломавірус одна розумна також.))
    Але я здаю щодватижні ТТГ (мені то потрібно, маю гіпотиреоз) і мушу здавати токсоплазму і краснуху. І самій так спокійніше, ну і мама-медик - то тяжкий випадок.))

14. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

мама вчора купила на нижньому шуварі - 60 грн за літр :)

15. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

А тренувальні перейми це обов"язкове явище?
    Бо в мене вже 38 з половиною тижнів, а їх ще не було....

16. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

У мене їх не було аж до пологів, до повних 40 тижнів:)
    А коли почалися за 2 дні до пологів, то думала, що нарешті тренувальні мої прийшли. А то, виявляється, вже процес запустився:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. invisible

invisible Well-Known Member

А на якому тижні в ЖК посилають здавати на торчі? З малою стала на облік на 16 тижні, то ніхто мені про це не заїкався.

Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk

18. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

В мене не було ні разу тренувальних. Напевно тому я незнала, що в мене почалися справжні перейми :)

19. truskaffka

О, яку я з тим вірусом собі диру виїла в голові - то в мене були IgG на той час і то власне, вперше в житті мене направляли на торч. А що я поначитувалась - прямо "фсьо пропало, шеф"... А потім здавала ще і IgM, статей підчитала і збилась )).

Останнє редагування: 23 Жовтень 2015
  20. Polishgirl

Polishgirl Active Member

В мене з Вами здається майже одинаковий термін( в мене 26 тижнів). Я теж хвора, поболювало горло два дні, в мене таке часто, ще до вагітності, тому нічого не робила. Чоловік хворів, а потім ми з малою, і це вже від суботи, що раз то гірше, таке враження! Горло, нежить, і найбільше мучить отой кашель. Зранку якийсь такий сухий, нема чим кашляти, а тягне. Коли вже встану з ліжка, чогось теплого випю, то вроді трохи мокріший... Моя Г з ЖК сказала пити бронхіальний бальзам Белл'с, також молоко з медом і маслом, сік з редьки і медом. Полоскати горло хлорофіліптом, піносол, фіз розчин. Роьила я кілька раз інгаляціі над картоплею, незнаю чи щось дало, полегшеня не відчуваю. От і думаю скіки то має тривати. Була в педіатра з малою, то і мене послуала, каже нема хрипів. Такий дурацкий кашель триває три дні, може це ще не час щоб пройшов! В дитини також затяжний, але мокрий... Нема сил вже(((