Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

є різниця: вміст кальцію в конкретному продукті і те, яка частина з того вмісту засвоюється людським організмом.
    Кальцій міститься в листковій зелені (особливо - петрушка), горіхах, тому ж кунжуті, зеленій гречці, та дуже багато в чому крім молока :) слухайте себе, організм підкаже

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я за панчохи 600 платила (друга компресія).

Ну, в принципі, Вам колготи зменшать ризик того, що варикоз полізе ще нижче. Але в колготах Ви не зможете народжувати, а якраз під час родів шалений тиск на вени... Тому не знаю, що тут порадити...

3. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ну, власне. Я й сама незнаю. На цьому тижні чи на наступний буду про це говорити з лікарем з пологового. Хіба бинтами перемотаю той варікоз на пологах.

4. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

І в мене нині з’явилася думка про компресійні панчохи. Ніколи з тим проблем не мала, а сьогодні зранку зауважила збоку під коліном трошки збільшену венку маленьку, і ще якось теж. От і не знаю - чи то конче йти до якогось лікаря за консультацією (бо в ЖК - то якось більше для галочки виходить), чи купити профілактичні компресійні панчохи самій і носити? Буду вдячна за пораду, адже проблеми як такої наче й нема ще, але і з власним здоров'ям ризикувати не хочеться :sad:

5. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Дякую, Оксано, за слушні поради! Та ми вдома дослідили той біль і вирішили, що я діагност так собі. Болить, швидше всього, від хребта. Щось защемлює, бо загострюється біль при гикавці, чханні, різкому вдиху-видиху. А так без причини не болить. Видно десь якийсь нерв не на місці:)

• Подобається Подобається x 1
  6. synuchechka

Я думаю що краще порадитись з лікарем. Він хоча б ступінь компресії скаже який брати. Бо комусь першого достатньо, а комусь перший може не дати ніякого ефекту, тільки даремно мучитиметься в них

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

А вони помагають ті панчохи, які простг куплені у аптеці? Моя колега мала проблеми під час вагітності, то ходила з самого ранечку на виміри в аптеку (щоб ноги не були ні трошки отікші) і ïй робили панчохи саме для неï.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

8. maty

maty Well-Known Member

ще напишу з свого досвіду про зуби і вимивання кальцію під час вагітності. виносивши шістьох дітей можу зробити висновок,що кожного разу починалися проблеми з зубами якраз в перші тижні вагітності,але так само швидко і припинялися,тобто розвиток вагітності і ріст дитинки(не люблю слово"плід") ніяк негативно на стан зубів не впливав) . молока я не вживаю,сиру-сметани потрошку. так само харчувалася ,годуючи грудьми, зуби не постраждали .так що їжте те,що хочеться і не запихайтеся насилу(якщо звичайно печія не дошкуляє,в мене з кожною вагітність ця печія допікала щоразу раніше,так=от,згадала,врешті-решт,в останню вагітність,коли печія з"являлася вже після сніданку,рятувалася час від часу кількома ковтками молока)

Останнє редагування: 18 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 6
  9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Щодо зубів і ГВ. Думаю різкому псуванню зубів під час ГВ далеко не виїдання дитиною кальцію сприяє. Впевнена більше це залежить від належного догляду. Погодьтесь, з зміною ритму в перші місяці після пологів, собі приділяєш менше часу. Відвідини стоматолога стають більш проблематичніші і відкладаються на другий план.
    От і мені треба до хірурга. Рентген "порадував". Кожні пологи - мінус один зуб. Швидше за все, якби провела гігієну зразу ж після пологів, проблему б помітили і зуб врятували б.
    Перший я втратила точно так само. Прийшла до лікаря через півтора року, рентген - видалення.
    Хник.
    Може втретє буду мудріша (((.

10. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

ох, то мабуть мені кальцію добряче бракувало, бо так лопала 2 тижні горіхи день в день, що вже аж зуби боліли жувати, а ще би їла та їла :girl_haha: оті молоденькі жувала і потім не зовсім вже молоденькі, але далі жувала :connie_pull-pigtail

11. Rona

Rona Мама-йожик

@Rostuslavchuk там ще дуже корисні масла і білки :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Десь читала, що під час вагітності і гв треба йти на гігієну навіть частіше, ніж зазвичай. Мені на рахунок гігієни і моєї і малого дзвонять раз в півроку, записують, дуже зручно.
    --- дописи об"єднано, 19 Жовтень 2015 ---
    То до хірурга. Мені під час медогляду він порекомендував звернути увагу на можливу проблему і носити на пізніших термінах панчохи. Але не сказав нічого про рівень компресії. Може в аптеці підкажуть.
    В мене спадкової схильності до варикозу немає, але маю приклад коліжанки, яка після третіх пологів вже перенесла операцію на двох ногах, то якось страшнувато покладатись на авось, краще зробити профілактику.
    Дівчата, а то дуже незручно в тих панчохах? І чи їх треба носити день в день навіть якщо в основному вдома і ніде не виходжу, чи можна тільки коли потрібно багато ходити?

Останнє редагування: 19 Жовтень 2015
  13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

краще знову сходити до того хірурга і запитати, чи дійсно потрібно. І якщо все таки потрібно, то запитати про рівень компресії.
    Щодо зручності, то уявіть собі що Ваші ноги постійно щось стискає...

14. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

О, ну хоч щось я люблю, з того, де є кальцій)) Поки був сезон, то багато їла.
    Розумію @tsiuma і її побоювання на рахунок кальцію, може, й безпідставні. В мене через щитовидку низька засвоюваність кальцію (навіть через падіння з невеликої висоти мала дуже серйозний перелом), і хоч я ту щитовидку, звісно, лікую, то також трохи переживаю.

15. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Зробіть собі узд вен, а тоді порадьтесь з лікарем.

16. synuchechka

Зручність то дуже індивідуально.
    В мене знайомий носить їх щодня вже кілька років і носитиме надалі. Він вже звик (йому 60 років).Мама моя після операції місяць мала їх носити то теж казала що їй ок. А от мене вони дуже нервували. Спершу я їх бойкотувала через спеку, цілий серпень прохалявила. Але тепер вже ношу...Мене не бентежить стискання, я чомусь в них чухаюся. Оце створює дискомфорт. Але загалом цілком терпимо, хоч я дуже довго розкачувалась поки почала їх носити регулярно.
    Їх потрібно носити щодня, одягати зранку, ще в ліжку. А знімати ввечері, коли лягаєш спати (ну або перед душем).

• Інформативно Інформативно x 2
  17. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я i до вагiтностi носила i тепер вдягаю, то вiдчутно легше на ноги. Ще носила до вагiтностi колготи компресiйнi, але зараз такi вдягнути, то сiм потiв зiйде, а пiдколiнки- бiльш-менш ;)
    Я купую в ашанi печиво, там в складi лиш рiзне насiння, домiнуэ конжут ( бiля пампушкiв лежить) Може вам таке засмакуэ ;)

18. Skaliaria

Може десь пошукати не в наших аптеках? в тiй же Польщi...

19. Skaliaria

Менi дуже, навiть, зручно! Така легкiсть, приэмна.

20. Chica YB

Chica YB Active Member

Дівчатка, може хоть з таким стикався. Болять дуже кістки в тазовій області. Такий дискомфорт це створює. Особливо болить, як зранку встаю. Просто жахливо, важко з ліжка того скотитися, а потім вже розходжуюсь потрохи і перестає. Що це таке... При попередній вагітності то лиш поперек турбував, а тут.. Може хтось щось підкаже