Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Deidra

Deidra Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, що з розріджуючих слиз/полегшуючих кашель можна вагітним вживати? Бо щось я сама не справляюся :sad:

Sent from my FS8010 using Tapatalk

2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Боржомі (содове пиття), можна інгаляції з ним через небулайзер. Варення з соснових шишок також дуже помічне.

• Подобається Подобається x 2
  3. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

@Deidra, не знаю, чи саме в Вашій ситуації допоможе, але я пила-пила-пила гарячі травяні чаї, чай з молоком і медом.

• Подобається Подобається x 2
  4. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Багааато теплого пиття. А ще мукалтин можна

• Подобається Подобається x 1
  5. Deidra

Deidra Well-Known Member

Виявилися мої аналізи крові зовсім не страшними, лікую лиш горло і кашель. Молочницю таки забрала свічками (принаймні, поки).
    Але все не могло бути так добре!! Сьогодні бігла за малим, бо їхав під машину, ще пройшлася, присіла з ним поговорити, а встала вже зі сльозами. Ті м'язи, які ноги переставляють (як то їх правильно назвати), мало того, що працювати відмовляються, так ще й болять дико. Ходжу ледь-ледь через біль - весь час хочеться планочку між зубами закусити. Тепер почало віддавати в поперек (певно, чи поставу змінила, чи просто загалом дуже напружую всі м'язи). Переставляю ноги руками, якщо сиджу - і то процес супер болючий. Поки писала, згадала собі за траумель - їду додому працювати інвалідом. Добре, хоч не я за кермом....

Sent from my FS8010 using Tapatalk

• Співчуваю Співчуваю x 3
  6. VsjaVolodina

VsjaVolodina New Member

Чи було в когось таке, що плід давав на нирки і в результаті цього виникає сильний біль у попереку? Як ви з цим боролись? Бо я нині ледь дійшла додому, лежу то стало легше. Але часто ловить знов.

7. Raven

Raven Мама малятка

@VsjaVolodina, колінно-ліктьова, якщо то нирки, то попустить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Треба аналіз сечі здати, покаже чи не запалення. Дієта, пити. І не навантажуватися

• Тупо! Тупо! x 1
  9. ylicha

ylicha Well-Known Member

В мене тонус віддавав в спину особливо якщо довго сиділа або ходила, лікарка відправила на узд і узд нирок виявилося гіпертонус з деформацією плаценти. І аналіз сечі обов'язково здати.

10. VsjaVolodina

VsjaVolodina New Member

Я нині лише 4 день дома після лікарні . Теж був тонус . Аналізи поздавала- нормальні і узд нирок робила, сказали що запалення нема, а це плід так давить на нирку. Але переживаю, кошмари сняться, не знаю чи так вже буде до кінця вагітності.

11. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Думаю чого ж мені так хижо нині і голова болить - від недосипу чи що? Але до вечора вже почало в горлі пересихати, суглоби крутити і морозити. Вуаля - 38,2 :sad:
    Ще й мала увесь день на грудях висить - або теж захворіти зібралася, або антитілами запасається. Наразі в дитини 36,8 - все ок.
    Капець, я вже панікую - бо застуда застудою (я у Владових 5 днів грип мала з Т поза 39, він не захворів). А якщо то той сумнозвісний стафілокок? Піду хоч симптоми почитаю...
    Під другою рукою 38,6 - мо, лактостаз просто? Бо та грудь трохи ниє мені

• Співчуваю Співчуваю x 4
  12. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Мені вже 2 дні хижо. Голова болить, всі зуби ниють. А ще від пологів темніє в очах і крутиться голова періодично. То може бути низький гемоглобін?
    Синочок страждає від газиків, сон дуже періодичний, втома...

• Співчуваю Співчуваю x 6
  13. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

В мене з Данилом теж після виписки вдома піднялася температура, хоч і застоїв ніби не було, але хижо було капець і таки викликала консультанта з гв для підціджування. Стало легше, бо пару днів, поки не знайшла контактів конала.

Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Siania

Siania Love Life

В мене всі простуди починаються з болю в горлі, ніколи з темп.
    Було теж таке, коли малій був місяць. Перетиснула груди, але не одразу згадала, думала захворіла, страшно боялась заразити мацьопу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Demetra

Demetra Well-Known Member

Я вже з тим стафілококом всіх кругом і себе замучила. В пологовому бігала все спиртом витирала і руки сто п'ятдесят раз мила.
    Після народження синочок на личку має акне новонароджених, сказали, що саме пройде до 2 місяців. А я кожен день дивлюся і переживаю чи не симптом це того злощасного стафлококу!

• Співчуваю Співчуваю x 1
  16. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Ой,не лякайте ще нас. Доречі, доця теж щічки і носик всипані білими вугриками мала. Почали сходити 3-4тижні, зараз хіба як десь трохи запариться, поодинокі вискакують.Я то більше зі спекою пов'язую і моїм різноманітним харчуванням.

17. Retaret

Retaret Well-Known Member

знов якась зараза вчепилася мого горла-носа. Місяць тому я думала, що то вже востаннє в цьому сезоні і при цій В. Я часом думаю, що вже починаю звикати ходити в тому стані хвороби більше, ніж нормально здоровою.
    Добре хоч спина вже болить не щодня, а лиш раз на кілька днів. Але толку з того абонемента в басейн, знов мінімум тиждень треба шоб вичухатися з тої болячки, а там вже і пів місяця абонементу стукне.
    Молочниця відступає помало. Взяла три свічки як написано, зробила два дні перерву і бачу, що таки треба брати ще три, як лікарка і казала - подвійний курс.

• Співчуваю Співчуваю x 1
  18. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Імунітет знижений, нема на то ради. Носоглотка у мене само собою слабке місце, а як була вагітна - то більше часу соплі були ніж не були. Після народження дитини поступово стало краще. І молочниця з другим була, то якась не сильна, мені не заважала, хіба лікар побачив на огляді, але був 8 місяць, то казав не лікувати , як не турбує, але нагадати йому обов'язково на пологах, то він "дезинфекцію" (санацію) зробить безпосередньо перед виходом дитини, щоб не нахапалась... якось так було. З третьою - за молочницю не скажу, бо домовлений лікар не бачив потреби в оглядах на кріслі, а грві і соплі були щоразу, як мав малий, а вагітність та була з жовтня по травень, якраз весь сопливий сезон :girl_sad:.

• Корисно Корисно x 1
  19. Retaret

Retaret Well-Known Member

і в мене слабке. Все вас згадую, як йду промивати носа по вашому методу )) для мене то дійсно дієвий спосіб виявився
    хах... нагадали мені мене. Така сама була. Руки від того мила такі пересушені потім були. Я навіть посуд одноразовий брала зіі собою, хоч і рідко брала лікарняну їжу, але ті санітарки так на мене дивилися, наче то якась чудасія ті платикові тарілки.

20. Aylin

Aylin Well-Known Member

Я нарешті уже вдома. Усе пройшло більш менш нормально, але я зараз почала переживати, у мене 5 день після пологів і виділеннь дуже мало, рожевого кольору. Це так має бути, а то я не пам'ятаю скільки часу мають йти рожеві виділення і яка їх кількість має бути. Боюся щоб не було застою.