Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Мені КТГ робили тільки в пологових, коли вже з переймами там була.
    УЗД: перший раз ходила після того, як відчувала рухи і по термінам можна було дізнатись стать (хоча в першу вагітність, налякана коричневою мазаниною на 5-6 т, вже стояла в черзі на узд... а потім передумала на лялю задивлятись так рано) - в 17-20 т.
    Скриннінги не робила.
    Інтуіція, як то кажуть, давала впевненність, що все ок з дітками. Зайвий раз не пхалась. Якщо був настрій з сумнівами, то гладила живіт і розмовляла з дітками. Ну і на ДП сипала питання :)

2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Дівчата, маю таке трохи дивне питання). Одна моя хороша знайома вагітна, вчора дзвонить, що лягає в лікарню на підтримку. В чому справа я так і не зрозуміла. Зі знайомої інформацію теж витягнути не змогла), вона якось дуже довіряє лікарям, а вони лякати вміють. Буду сьогодні з нею говорити, хочу трохи заспокоїти). Отже, терміни мені відомі розпливчасто))), бо в неї і в лікарів там щось не сходиться, але вона сама якось там так незрозуміло рахує. Каже, що народжувати має десь середина липня. Вчора пішла на УЗД, по ньому з ляльою все добре, але щось там матка ??? 36 мм. Міряли вагінально. Казали терміново в лікарню, лікарка з обліку теж її в лікарню швиденько відправила. Що то там в неї? Я так розумію, що короткувата шийка (36 мм). Чи я помиляюсь? На скільки це серйозно? Має двох дітей, але діти вже дорослі. Майбутній мамі під сорок.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

хм. Це не короткувата, це прекрасна шийка... Принаймні, як для 3 триместру - то точно. Може, в неї інші загрозливі симптоми?

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Rodionochka

Мені важко щось описати, бо вона сама не може нічого пояснити), вона все якось сумбурно щось говорить, не тільки зараз, весь час. От дзвоне вчора перелякана, а пояснити що і до чого не може). «Щось там, якесь не таке, коротке чи що», наміряли 36 мм. От і вся інформація))).
    В неї серйозні досить проблеми зі спиною, має сильне викривлення, з дитинства. Попередні вагітності теж були через це складні, а зараз ще гірше. Постійно їй слабо, втрачає свідомість. За кермом не їздить вже давно. Така трохи перелякана вона зараз. А тут ще щось там ті лікарі її поналякували. Може щось взнаю при розмові, то напишу.

5. cjomcjomka

Ну, спина і шийка - трохи окремі речі. Як і "слабо" та "загроза".
    Зрештою, якщо тій жінці морально легше буде в лікарні, спокійніше буде полежати під наглядом, - то може так і краще.

6. Rodionochka

@cjomcjomka, вияснила «аж», що щось 19 мм. Сказала, що довго тримати не будуть, бо дуже багато жінок.

7. cjomcjomka

ну, шийка 19 це справді мало.
    Добре, якщо довго не триматимуть, але, напевно, вдома буде постільний режим

8. Rodionochka

Призначили уколи дексаметазону (???) і свічки лютеіна.

9. cjomcjomka

так а термін який?
    Дексаметазон колять при загрозі передчасних, щоб легені швидше розвинулись і більше було шансів.

10. lilochok

lilochok Well-Known Member

ех... почав боліти зуб...
    карієс підкрався непомітно

є якесь малошкідливе знеболююче?
    зараз то я ще потерплю...
    а от лікувати зуб без знеболюючого не знаю чи витерплю

• Співчуваю Співчуваю x 5
  11. Rodionochka

Та я вже писала, що там мені теж все незрозуміло). Вона якось по свому рахує (але я їй не дуже довіряю, бо вона не дуже вникає), каже, що з термінами лікарів не збігається. За її підрахунками мала б десь в середині липня народити, тобто десь зараз 7-й місяць.
    Щось я трохи напряглась за той дексаметазон.

• Смішно Смішно x 1
  12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

я теж на середину липня, то 29й тиждень

• Інформативно Інформативно x 1
  13. cjomcjomka

звичайно, що є
    запитайте в свого стоматолога.

14. NevgamovnaV

NevgamovnaV Member

Дівчатка сьогодні на ультразвуці 35 тижнів поставили: Порушення кровоплину в артеріях пуповини, S/D =3,5 3,3. I/R=0,7-підвищений. Сказали в понеділок до лікарки в ЖК щоб виписала лікування( я ій не довіряю) і взагалі потрібне тут лікування? Можливо в когось було.

15. Tumko

Tumko Member

В мене 24тижні теж на узд сказали поганий кровоплив,( докладно ненапишу як на результаті узд написали бо немаю біля себе) Г. приписала таблетки Кардонат по 1т. 3 рази в день!

16. matematyka

matematyka Well-Known Member

І мені Г дуже хотіла поставити цей діагноз.
    Так і казала, у Вас поганий кровоплив зараз на УЗД покаже, я Вам випишу ліки, а Ви їх не прийматимете... Бо я Вас всіх знаю...
    Поставити такий діагноз не змогли, бо дитина велика (по розмірах рівно 30 тиждень).
    А ставлять його на основі показів УЗД - відповідності розмірів дитини (чи відповідають розміри тіла та органів дитини даному терміну).
    А як Ви себе почуваєте?
    Це просто вітаміни групи В (В12, В1, В6, l-карнітин). Чи вживати справа Ваша, але це ніби синтетичні вітаміни (точно не знаю), а вагітність не час для експериментів! Я б просто додала до раціону продукти багаті на ці вітаміни (вибрала, які смакують).

• Подобається Подобається x 2
  17. Almariel

Almariel Well-Known Member

А можна зробити аналіз на потребу у вітамінах, щоб точно знати і купити потрібні, а не всі залпом.

18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

А повторити узд через тиждень, якщо рухи чуєте добре? В іншої узд-стки.

19. Tumko

Tumko Member

А як Ви себе почуваєте?
    Зараз уже нормально, а перед УЗД були трохи болі внизу живота! Кардонат не є з дешевих, 20 таблеток 200грн. А хватає максимум на 6 днів! При першій вагітності непила нічого зовсім ні йодомарин, ні магне Б6 одним словом нічого, а ця вагітність важча набагато(((

• Співчуваю Співчуваю x 1
  20. Siania

Siania Love Life

Ой, не тягніть! Я свої зуби лікувала по ночах з диким болем на 40-му тижні
    Є уколи без адреналіну, вони дозволені вагітним.
    Потім будете годувати, і теж не зможете лікувати з сильними обезболюючими препаратами.

• Подобається Подобається x 1