Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

після пологів якщо лишається животик - то це лише від того, що органи ще не на місці всередині. Ставить їх на місце час і спокій, відпочинок і природа післяпологового віднновлення.
    Якщо ж взяти і механічно стиснути це все утягуючими предметами одягу - то органи малого тазу "полізуть" низом, тобто - ризик опущення або навіть випадіння.
    Підвязування живота після пологів має на меті не талію 60, а комфорт при рухах. Якщо комфортно без підвязування, то не потрібне і воно.
    Живіт після пологів у всіх виглядає дуже по-різному, і не треба орієнтуватись на когось, адже кількість місця в тазу, розмір дитини і вагітного живота і ще багато чого відрізняється.
    Так само не раджу кегелів для післяпологового відновлення. Хіба що щоб відчути, що м'яз не розірваний.
    в післяпологовому відновленні ніяких стахановських темпів бути не має. Краще "медленно, но уверенно", ніж модель на виписці з ПБ, а за півтора роки - привіт, наслідки.

• Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

а післяпологове - то 40 днів? бо моя акушерка кегеля радила для відновлення. але то 3-4 місяці+ після пологів.

3. cjomcjomka

я би сказала - хоча б за півроку.
    І є різні думки щодо цих вправ
    наприклад, така: Вечеринка у тазового дна: кегелей не приглашаем!:::Кара Дуглас Том

• Подобається Подобається x 1
  4. mitla

mitla All You Need Is Love

Дівчата, здавала сьогодні аналіз сечі (добова) і виявили глюкозу 0.5%...Лікар сказав перездати, але вже після Дня Незалежності. Читаю в неті інформацію по темі: гест. діабет, нирки, підшлункова - варіантів безліч( Можливо хтось зіштовхувався з такою проблемою? Буду вдячна за будь-яку інформацію! Аналізи крові (глюкоза та глюкований гемоглобін в нормі).

5. cjomcjomka

1) точно глюкоза? Може, загальний рівень цукрів?
    2) який термін? є періоди підчас вагітності, коли в сечі може виявлятись В НОРМІ цукор у формі лактози.
    3) "правильна" здача глюкозних тестів, на думку моєї знайомої-гінеколога виглядає так: не переїдати і правильно харчуватись 3 дні, на 3й день (день збору сечі, приміром), виключити білий цукор і не їсти після 18.00. раджу спробувати.

• Корисно Корисно x 1
  6. mitla

mitla All You Need Is Love

1. вказано - глюкоза сечі 0.5%
    2. 30 тиждень
    3. дякую за поради! скористаюсь при повторному аналізі

7. cjomcjomka

ну це якраз отой період, коли може бути лактоза. Якщо це аналіз в поліклініці, то можуть наплутати з глюкозою
    перездайте і не хвилюйтесь: від хвилювання цукри скачуть
    а взагалі - глюкоза в сечі могла би бути лише якщо в крові більше 10 ммоль на мл

8. preciosa

preciosa Well-Known Member

3.5 тижні після пологів і бачу трохи крові на прокладці. Що робити? То таке може бути? Бо вже читала колись, що дівчата про таке писали. Вже довший час маю прозоро-жовтуваті виділення, не пам*ятаю від коли, а пару днів тому інколи помічала трошки рожевого на прокладці. Вчора ж побачила кров. Її не багато, маю щоденку, але все-одно є.

9. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

В мене так було, ніби лохії закінчились, пішли прлзорі виділення, а потім все по новій

Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk

10. preciosa

І щодо діастазу. Враження, що його в мене майже нема. На рівні пупка трошки, а далі по лінії менше. Там м'язи мають бути впритик чи якась відстань має бути? Об'єми поки зменшуються. Ще пару днів-тиждень тому було 77см, а зараз 71-72см. Талія ще широка. Живота дуже нема.

11. cjomcjomka

лохії в середньому 5-7 тижнів тривають, і протягом цього часу виділення то зменшуються, то збільшуються. Насторожити мав би хіба запах, або рясна кровотеча, або температура. В мене всі рази 6-7 тижнів були виділення, і був час, коли я думала, що "вже все", а на другий день знову - чи то дитину підняла, чи то ще якесь мінімальне навантаження - і знов кров.
    а мав би бути? можливо, я щось пропустила, нагадайте, будь ласка
    до 2 пальців відстань (по товщині пальців) діастазом не вважається, наскільки я знаю. Можу помилятись.

12. preciosa

Точно! Я забула, що вони можуть відновлюватись:)
    Не мав би бути))) до 2 пальців! То в мене точно нема... треба інфу перевірити.

13. cjomcjomka

просто Ви так написали за діастаз, наче або він в усіх має бути, або Вам вже хтось діагностував
    не колупайтесь в тому животі, там ще повний безлад і "прибирання" тільки починається
    більше бережіть себе і все має бути дуже добре. То неправда, що якщо діти з малою різницею, то мама лишиться "животаста"

• Подобається Подобається x 2
  14. preciosa

Бо в мене неправильний стереотип БУВ)))

15. svoybox

svoybox Well-Known Member

А скільки часу живіт може сходити? Бо в мене досі великий, а вже 2 місяці пройшло. Після перших пологів живіт був менший, ніж до вагітності. Але тепер я малу на руках тягала і жор страшний

16. cjomcjomka

в середньому логічно, щоб 9 місяців відновлювались розміри. Плюс мінус. Хтось одразу в післяпологове йде з пласким животом, хтось до року повертається до довагітного вигляду.
    з кожною дитиною по-різному.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. preciosa

Я після перших пологів так і не прийшла до попереднього об*єму талії. Була прибл. 65см, а стала 70см. Але то було 7 міс після пологів і я знову завагітніла. Зараз талія 72-73см. Побачимо, що буде потім. А вакуум в животі корисна вправа?

18. cjomcjomka

майже єдина нешкідлива для післяпологового стану
    --- дописи об"єднано, 23 Серпень 2016 ---
    в мене після старшого сина теж така була. зараз 63-64
    все ще стане на місце, не поспішайте

• Інформативно Інформативно x 1
  19. preciosa

А вправа велосипед, підйоми тазу і піднімання прямих ніг лежачи шкідливі? З останньою найбільша напруга. А їх навіть 2-3 дні після пологів моя Г радить...

20. cjomcjomka

пошукайте авторитетну інформацію, але я кажу з досвіду - дуже шкідливо. Піднімання ніг, піднімання тулуба, сідання з лежачого положення - до 3 міс після пологів забути точно
    велосипед - а зміст?
    Ну і не зараз, точно

• Погоджуюся Погоджуюся x 1