Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

В моєї родички після вагітності появився трохи варикоз, і згодом почались набряки ніг, але тільки внизу. І не постійно, а періодично, буває нормально, а часом помітно набухають ноги. То вона на безсольовій дієті сидить, маже різними мазями, знаю що "Детралекс" курсом пила. Регулярно міряє тиск ("робочий" у неї понижений все був). Ще вона мала до вагітності опущення нирок, була худенька, але потім то налагодилось (не знаю як, але нирки стали на місце). І після родів почався геморой і бувають загострення. Таких явних вен на ногах (щоб "клубки" були чи вилазили) в неї нема, тільки де не де видно що вени збільшені під шкірою. І розмір взуття в неї після того на два збільшився. Ще їй казали слідкувати за харчуванням щоб збалансоване було, вона і біфідобактерії знаю приймала (але про них різні відгуки, дехто вважає що то нічого не дає, але в нас прищначаюь і рекламують). І має оті стягуючі підколінки медичні, але їх вже не носить, каже одягала як було загострення.

Останнє редагування: 14 Серпень 2016
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

якщо вже вузли прямо вилазять, то це флебіт - запалення стінки вени
    у мене нема запалень, просто сильний варикоз. найбільші проблеми з венами - всередині живота, в тазу, промежині, а звідти вже спускається на ноги, на лівій нозі аж до п'ятки дійшло. В перший день мсячних маю дуже сильні болі в усіх розширених венах, а більше, в принципі, нема дискомфортів.

в мене навпаки, до дітей був на півтора більший :)

3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А щитовидку обстежували лише узд?
    А стосовно нирок, не думали детальніші аналізи зробити - типу креатинін, сечовина, бо ЗАС і узд можуть нічого не показати.

4. cjomcjomka

нирки - ЗАС, бакпосів, УЗД, проба по Нечипоренко. Дякую за нові назви, пошукаю щось.
    Щитовидку - так, тільки УЗД обстежувала

5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

тоді ще гормони варто здати.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Raven

Raven Мама малятка

Показники ат лежачи в спокої мають бути нижчими чим стоячи, після активних рухів. Потім призначають ті аналізи в динаміці. Якщо кортизол можна злапати завищеним, то адреналін тре в динаміці, бо організм по-різному реагує на подразники. В принципі, якщо щось є мало б вилізти з одноразового забору матеріалу. Далі вже визначають гіпер чи гіпофунцію декскаметазоном і ще щось. Але я аналізи вже не здавала, з немовлям на руках то тяжко.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  7. Likysja

Likysja Well-Known Member

Дівчата в кого були виділення як желе біло-прозорого кольору? Бо я пішла в туалет, а потім за папером потягнулось щось схоже на яєчний білок, це часом не пробка, бо щось дуже страшно, в мене тільки 22 тиждень.

Inviato dal mio SM-J320FN utilizzando Tapatalk

8. zetta

zetta Well-Known Member

Було періодами , після 25 го пропало.

• Подобається Подобається x 1
  9. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

і у мене було десь 2 чи 3 рази (точно не пригадую коли, але десь в період з 20 по 30 тижнів)
    одного разу навіть такий нормальний згусток був (майже як 5 коп), налякалася я трохи, але лікар запевнив, що то нормально все, таке буває у вагітних
    (головне, щоб нічого не боліло, живіт не тягнув і поперек)

10. Likysja

Likysja Well-Known Member

Ні, на щастя нічого не болить, але все рівно неспокійно. Бо таки трохи того слизу було. Дякую вам за відповіді, трошки заспокоююсь.

Inviato dal mio SM-J320FN utilizzando Tapatalk

11. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

В мене таке було десь між 20 і 25 тижнем періодично

12. fillette

fillette Well-Known Member

В мене 10 тиждень і часто маю такі виділення як яєчний білок. Нічого не болить, думаю що то норма.

13. Bize

Bize Well-Known Member

Я теж тут питала про таке.. В мене з 20 тижня періодично є такі виділення, найчастіше зранку.. Теж спочатку думала що це з пробкою звязано, але вже пішов 23 тиждень і все нормально + в консультаціі казали що все добре. Головне щоб виділення не мали різкого запаху, бо це говорить про інфекцію

Надіслано від мого IQ4412 Quad, використовуючи Tapatalk

14. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

15. Montreal-ka

маю таке питання
    коли після пологів (природні чи КР), можна вдягати втягуючу (постпартум) білизну/пояс?

перша вагітність у мене, мязи+- в тонусі, бо регулярно і до і під час вагітності роблю вправи, ходжу у басейн

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Можна одразу на другий день, якщо хочеться
    Ой, але після КР не знаю. Там же буде шов. Такщо може бути інша історія

Останнє редагування: 19 Серпень 2016
  17. cjomcjomka

ті утягуючі труси і пояси - після пологів дуже шкідливі. Після КР спеціальний пояс (підтримуючий, не утягуючий) можна носити буквально з виписки, якщо він полегшує стан. Але якщо не полегшує - то не потрібно.

18. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я просто підв"язувалась пеленкою тоненькою. Мені так легше ходити було.

19. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Після кр сказали мені купити той пояс і носити , точно не пам'ятаю, 2 чи 3 місяці. я так довго не носила, може 1,5. А зараз, коли дитині вже 1.7, а мій колись плоскенький животик висить як мішок, прес не можу качати, бо маю діастаз, але в хірурга не була , бо в нас нема до кого йти, а кудись далі, все нема часу.
    І от мене мучить, чи то я наробила собі сама тим поясом, що носила його, може треба було довше носити, чи взагалі не носити? може хтось з знає більше в цьому питанні,?
    я зла на себе дуже, бо геть не читала про кр та період опісля. так би мовити, щоб не накликати, хоч знала, що є на нього велика ймовірність. а потім вже і часу не було.

20. Montreal-ka

цьомцьома, а чим шкідливо, напишіть, будь ласка