Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

десь до місяця часу.

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

В нас лізуть зуби, вчора малий цілий день слинився, кусався, нервував. Ще 2 день має трохи понос. А до всього того вчора і нежить почався. Коли перші 2 лізли такого не було :confused:.
    Маю трохи дурне питання - можна якось визначити чи то нежить на зуби, чи то ми ще й застудилися? Бо вночі ті соплі Влада дуже мучили -прокидався, плакав, булькав, не міг смоктати. Поки що просто промиваю аквамарісом, вночі не витримала і таки закапала йому назол бебі щоб хоч трохи поспав. Що ще можна зробити?

3. natorella

natorella Well-Known Member

нежить на зуби, то не соплі від зубів як такі
    коли лізуть зуби, організм зменшує опірність організму, шоб процес пропрізання був легшим.
    слизова в роті рихліша і легше приймає до себе всякі віруси, тому на фоні прорізання зубів ви отримали соплі
    треба зволоджувати кімнату, провітрювати, багато пити, цицю давати, не кутати, не перегрівати/висушувати соплі
    такі вимоги як і до *зубних* сопельок так і до простудних

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

ага. в нас на тому фоні і стоматит виліз(

5. Olli S

Olli S Member

Дитинка хропить носом, хто з таким стикався? Спить спокійно, а коли просинається і починає глибше дихати, через раз виходить храп. Сопель як таких немає, в носику нічого не видно і аспіратор не допомагає ( нічого не витягує)...

6. Paradise

Paradise New Member

Десь на четвертому тижні життя.

7. Valensia

Valensia Well-Known Member

А коли дитинка починає нормально сама тримати голову? Я ложу на животик,а мала повертає голівку на бік і далі лежить,інколи пробує підняти, але б'ється носом. Коли піднімаю "стовпчиком" і притискаю до себе, крутиться, і може закинути голову назад. Варто переживати, чи ще надто рано робити якісь висновки? Старша дуже швидко навчилась піднімати і тримати голову.

Надіслано від мого Lenovo S650, використовуючи Tapatalk

8. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

кажуть , що в 3 місяці мала б вже тримати. Ми в місяць коли були на огляді в невролога то мала погано голівку тримала, але нам сказали вдома займатися, то коли прийшли в 3 місяці то зауважень вже не було. Ми на фітболі займалися. я її ложила на животик і на спинку і так там катуляла в різні сторони, а також гімнастику щодня робили, тягнула за ручки на себе, але саме цю вправу вона досі робить погано , закидає голову назад і ніяк не хоче її тримати. А ще кажуть , що в тому колі, що на шийку вдягати і плавати, що це теж зміцнює м"язи шийки, ми таке не практикували бо дуже боїмося води ). А от друзі малого так купали, то їм то дуже помогло , ну і взагалі вода дуже помічна при гіпотонусі

9. oksumoron

oksumoron Active Member

Я не бачу скільки вам вже місяців!
    Я б також на 3 міс орієнтувалась!
    Мій почав дуже рано тримати, єдине, що ми робили з вправ, я весь час ложила його на животик, перевертала, як тільки йому то надоїдало!
    Спершу також ложив голову на ліжко, а потім поступово почав сам гарно тримати.

10. Valensia

Valensia Well-Known Member

Нам два місяці.
    Сьогодні були в дитячого невролога, направив нас на нейросонорграфію і ЕМГ м"язів ніг, назначив масажі. Сказав, що слабенький тонус м"язів, і на шиї тягне в одному місці, тому і голову важко повертати в іншу сторону.

11. Зіра

Зіра Well-Known Member

в нас на фоні того що лізли зуби малий підхопив вірус, який переріс в ларингіт з сильним насмарком. який в свою чергу дав ускладнення і ми дістали запалення вушка. назол бебі вже нам не помагає. капаємо ще сульфацил натрію. але насмарк вже так замучив нас що я вже незнаю що робити. Хто чим капає діткам носика ще??? Нам 7 місяців..

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я часто промиваю носик сольовим розчином. Судинозвужуючі пересушують слизову і призводять до звикання, іх не можна довго крапати.

13. Зіра

Зіра Well-Known Member

я теж промиваю. але в даному випадку лікар сказала вже не промивати а капати сульфацил щоб підсушував. і називін. але дії називіну хвата на пару хвилин і дальше чую що є соплі всередині.

14. Amarillis

Amarillis New Member

Зіра, тут основне промивати. Через тиждень/другий пройде. В нас він пернважно дуже затягується, основне що б не почав кашлять. Я тут в дівчаток читала що вони капали сольовий розчин, пару хвилин чекається щоб носьо промився і переверевтали дитинку на животик. Так соплі по троху самі витікають.(Мій дуже кричить коли ніс чистити і цей спосіб ми використовували часто) Непогано так, помагає.

А називін тільки наніч капала.

15. Gajka

Gajka Well-Known Member

Як боротися із запрілістю в складках шиї і за вушками?
    Нам 3 тижні.

16. raspberry

raspberry Well-Known Member

Брати ватний тампон, змочувати водою і промивати. Потім можна Судокремом чи щось типу того. Якщо є засохша, така ніби ріпиця, перед купанням змащувати олійкою, щоб розм'якшити і тоді акуратно вимивати то все.

17. Raven

Raven Мама малятка

Нам миття в корі дуба дуже допомагало, літом то був жах

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

мити-мити-мити багато разів на день. то молочко туди може витікати з ротика. засипаю спорами лікоподію (така жовта пудра, можна в неті замовити) - іноді його ще пилком лікоподію називають - це природній засіб від попрілостей, пролежнів.

19. ultra

ultra Well-Known Member

А я ще постійно насухо промокала рушничком після миття, і тоді кремчиком

20. Paradise

Paradise New Member

Дівчата в нач зелені кака вже другий тиждень, малому два місяці, повністю на ГВ, що робити?