Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Чай з м’яти, меліси, ромашки. Можна валеріанки попити. Може і купати спробувати в заспокійливих травах, якщо немає алергії чи протипоказань?

2. Amarillis

Amarillis New Member

Jalla, ми хоч трохи старші та поведінка малого дуже подібна. Верещить, кусає ( і не тільки мене) не спить, вредний одним словом що капец, зуби лізуть - правда тільки 2.я думаю що це зуби + жара дає про себе знати, треба це пережити.

3. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

В нас в ротику молочниця. Чим то можна обробляти? Лікарка виписала нам Фуцис, але в інструкції пише, що протипоказано дітям до 7 років..

4. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

вода+сода на палець намотати бинт і протирати ротик всередині пару разів на день.

5. Popi

Popi Well-Known Member

Нам казали синьку розводити замість соди

6. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Нам ні сода, ні синька не допомагали. Розводили таблетку "Ністатин" у воді і протирали, за раз все вичистилось.

Надіслано від мого GSmart Aku A1, використовуючи Tapatalk

7. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

ну, поперше, поки не спробуєш, то не взнаєш, чи допомагає.
    в моєї старшої була молочниця, то сода помогла буквально за пару днів.

8. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ми пробували декілька раз, можливо то залежить від кількості того нальоту.

Надіслано від мого GSmart Aku A1, використовуючи Tapatalk

9. Megan

Megan Well-Known Member

В нас стоматит, то виписали нам Фуцис ДТ, 1/4 табл. розчинити у чайній ложці. Каже лікар, що це грибковий стоматит, тому таке лікування. Думаю на млочницю теж поможе.
    Не бачу вашої лінієчки, але після пологового ми молочницю в ротику лікували Ністатином.

10. oksumoron

oksumoron Active Member

Дівчата, може хтось стикався з таким!
    В малого якась плямка в очку! Виглядає на те, що він собі пальчиком колупав,як то вміють діти!
    Утворилась бура плямка, трохи червона, але майже її не замітно якщо не придивлятись!
    Завтра певно підемо до педіатра, бо то вже котрий день в нас така халепа!

11. arina

arina Active Member

в малої висипка, вже більше тижня. пішла я в пятницю до педіатра-алерголога хорошого в Чорнобильську, а вона крім висипки побачила в нас жовтушку. В пологовому про жовтушку мені ніхто ні слова не сказав, а ця лікар каже, що до того часу вже мала б зійти. Сказала здати кров з вени. Ми здали, і в нас білірубін 198. Сказали, що то дуже багато і дуже погано.. Завтра йдемо знову до лікаря, буде виписувати лікування. Чоловік взнавав в знайомого,то таке мені понарозказував, що я вже сплакатись встигла. Дівчата, хто в цьому компетентний, заспокойте мене. шо воно може бути...

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Орисю, я повторюсь.
    білірубін оцінюється ТІЛЬКИ в динаміці. Я співчуваю з приводу необхідності знову брати кров з вени, бо знаю, як то переносять і діти, і мами. Але здати доведеться. Попроси скерування. Почитай Комаровського, він непогано розкриає цю тему, відео в неті є.
    Лікар, який по одному аналізу крові на білірубін, виписує лікування, мене дивує. Там взагалі не стільки про лікування йдеться, як про те, щоб "трохи допомогти переростанню". Я б сходила до ще хоча б одного.

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

це правда. Ви маєте здати кров.

14. oksumoron

oksumoron Active Member

Згідна, що після одного візиту, і вже назначили лікування, якось це все форсовано!
    В нас ще з пологового була жовтушка, ходили цілий тиждень здавати кров, і лише таким чином бачили, що білірубін мало -помало спав і став у межах норми! А так то, казали годувати грудьми багато, бо це найкраще помагає! Ще часто призначають лампи в цих випадках!
    Почекайте трішки, здайте повторні аналізи!
    Зрештою, як виглядає дитина? Чи має жовті зрачки і шкіру?
    ( нажаль не бачу скільки часу малюку)

15. arina

arina Active Member

щойно переглянула відео - трошки заспокоїлась, дякую Юль.

щ н назначили, завтра їдемо на консультацію. Донечці 1міс. і тиждень
    трошки жовтувата. Сімейна лікар нічого неказала, а ця одразу помітила. Зрачки і піднебіння в ротику теж жовті.. Вчора була свекруха, то казала, що після роддому мала була набагато жовтіша, зараз значно менше..

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

за статистикою, діти, народжені до 39 тижнів мають жовтяницю частіше і минає вона протягом більш тривалого часу. Думаю, що динаміка має бути позитивною.

17. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Ось в мене такі і ще швидке перерізання пуповини дає сильну жовтушкую. Я ні чим крім ГВ і гуляння на вулиці її не лікувала. Малу не пам'ятаю, а в малого до двох місяців і тиждень була. він був жовтий нижче колін, але у нас навіть в пологовому кров на аналіз не брали і потім тільки патронажна радила глюкозу пити :)

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

в вашому віці в нас було 283
    не переживайте, все буде добре
    вже до 3 місяців забули, що то таке (щоправда, лікувались, пили гепатопротектор)
    неврологи (і головне, МАМА:girl_wink:) підтверджують, що зараз дитина здорова

19. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Дівчатка, а не можна вимірювати білірубін спеціальним пристроєм? Моїй Насті в два місяці , на Орлика в принатальному центрі вимірювали датчиком , кров не здавали.

20. oksumoron

oksumoron Active Member

Нам таким самим пробували виміряти, виглядає ніби термометер, і нам його тикали в чоло і в груди! АЛЕ, сказали, що щось там воно не то показує ітд, і брали кров лише з п'яточки! Вже нам на той час було лише 5-6 днів, а тут ще і кров беруть!
    Але малюк мій не був надто жовтим! Чоловік взагалі казав, що то все дурня! Ну і мама розказувала, що я народилась жовтюшна, то ніхто їй нічого і не казав, але зрештою то були і роки інші, тепер багато робиться і для перестраховки!