Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

а низький -то який?
    ми теж здавали аналізи , то в нас 106 і лікарка казала , що низький і тре лікувати

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

86
    В 6 міс. малого мав 104. То лікар казала, що нічого не треба лікувати.

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

У нас в 9 міс був 93. То педіатр називала мене безвідповідальною мамочкою, бо відмовилась давати залізо Так ми продуктами вилізли на 110. Зараз правда 106, то знову наполягає на залізі (((
    Ну але 86 то таки мааало. Дивись, піднімати якось треба однозначно...

4. Fistawka

Та мало-мало...Якби ще за 90, то продуктами б пробувала. А тут 86, я шось аж запереживала. Але послухала Комаровського, який казав, що буває і гірше, то трохи заспокоїлась)))
    Не хочеться давати ліки дитині, але і запускати не хочу. Думаю...

5. Людок

Людок New Member

Може глупе запитання.
    А рівень гемоглобіну треба контролювати, коли і дитина не хворіє?

6. Fistawka

А шо то вона вам таке призначала?
    Я от зараз вичитую, то пишуть, що сучасні препарати не впливають на зубки і є у формі крапель.
    Думаю ні, якщо нічого не турбує. Хоча той же Комаровський казав, що в півроку дитини варто здати аналіз крові. А вже звідти "танцювати"....

Ми здавали вперше, коли в малого довго трималась температура 37,2. Я вишукувала в дитині проблему:girl_impossible:Виявилось, що проблеми нема, маю просто гарячого хлопця:girl_haha: А зараз здали так як перехворів малий.

7. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

В нас загальний аналіз крові роблять майже всім дітям при виповненні року.

8. invisible

invisible Well-Known Member

От і я думаю, бо ще ні разу не здавали кров на аналіз...

9. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ой, то так страшно. Я вже думала педіатра міняти на такого, що в 12 місяців не відправляє в обов'язковому порядку на аналіз :) але таки він мене переконав, що то необхідно.

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Точніше буде сказати, що майже всі педіатри відправляють на аналіз. Правда, є такі, що не відправляють, таких мало.

10. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

А в нас не роблять. Діткам роблять аналіз крові тільки в виняткових випадках і по показах.
    Я як вже не просила дати скерування (після того як хворіла серйозно два рази підряд), не дали.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

я би казала спершу щось робити для того гемоглобіну (твоє харчування, багато свіжого повітря і тд., одним словом відновлення повним ходом), а тоді здати контрольний і думати чи переживати:)

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Фісташко, причин заспокоїтись є декілька:
    1) аналіз крові після хвороби ілюструє виснажений стан організму. Була висока температура, багато ресурсів пішло на одужання. Тому гемоглобін низький. В Сергійка після хвороби було 93 при його стандартному 130. Мені ніхто навіть не казав про залізо. Відновився організм, підріс гемоглобін
    2) як росте синочок? в період активного росту зниження концентрації гемоглобіну є нормальним. Могло співпасти з хворобою
    3) який гемоглобін у мамочки? :) думаю, це має звязок. Якщо мамин гемоглобін *по жизні* підпирає нижню межу норми, то і дитина при невисоких показниках може почуватись цілком добре
    4) по ОДНОМУ_ЄДИНОМУ аналізу крові не можна робити кінцевих висновків. Пару днів - і перездати. Було б дуже логічно, якщо навіть без змін у харчуванні гемоглобін потроху ріс, бо триває одужання

все буде добре

13. Fistawka

А чого страшно?:)
    Мій малий навіть не плакнув коли пальчик кололи. Жував собі свою іграшку і навіть не пробував ручку забирати. Медсестри перед ним скакали, то він навіть сміявся))

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ----------

Так собі і вирішили наразі. Думаю нічого критичного не станеться, якщо ми тижні два-три ще почекаємо з ліками.
    От і я собі так подумала. А ще вичитала, що показники гемоглобіну дуже скачуть, тому однозначно ще почекаю.

---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

ТА в мамочки напевно теж низький. Хоча загалом до вагітності і всю вагітність в мене був дуже добрий гемоглобін. Але після пологів мала дуже низький, трохи більше 60....
    А потім вже і не перездавала. Треба теж собі здати кров.

Дякую, дівчата! Заспокоїли:) Чекаю наразі, трохи спробую більше готувати залізовмісних продуктів, а за тижні 2 перездамо аналіз.

14. Talya

Talya Well-Known Member

стосовно аналізу, то варто просто потім перездати, бо мала схожий випадок під час вагітності - зранку здала кров - після обіду дзвонить лікарка, бо аналізи жахливі. гемоглобін був десь біля 80. виписала ліки. я зранку пішла в іншу поліклініку до знайомої, перездала - було точно більше 110. як так вийшло? та зрозуміло як. а у вас ще й дитинка після хвороби, тому панікувати зовсім не варто зараз.

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

А крім гемоглобіну ще якісь зауваження до дитини є? в моєї малої гемоглобін з 8 місяців до 1,5 року був в межах 83-98, але вона часто хворіла мала алергію і лікар казав як що решта показників в нормі то сам гемоглобін це не страшно і понижений є нормою для дітей на ГВ у другому півріччі життя. Як що що зараз в малої 137 це вона здавала після вірусяки сильної і м'яса моя дитина не їсть.

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Підкажіть чи треба нам до невропатолога звернутися Мій малий вже тиждень як встає на ноги! :girl_impossible: Кладу його на підлогу, купа іграшок, але йому то не цікаво – одразу повзе до стіни чи шафи і встає спочатку на коліна, потім на ноги, ще може стрибати стоячи на колінах. При чому сидіти не вміє. Начиталася я в інтернеті що то може і гіпертонус бути, і на ноги завелике навантаження. :girl_cray:
    Чи треба в такому випадку якісь масажі чи вправи робити? Бо Владу тепер взагалі ніякі забавки не треба – тільки б постояти на ногах або пострибати стоячи на колінах. І ніхто ж його тому не вчив, дитині тільки 6 міс - то ж якось ненормально?

17. Markkomp

Як що дитина сама це робить значить їй так добре не стимулювати не підтримувати це його навик, моя старша так само почала в 6,5 місяців вставати, а потім сіла. Тільки дивитись чи може сам сісти коли змучився бо моя спочатку мене кликала бо боялась)

18. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

У нас в п-ці назначають в 9 міс і в рік. Я здала, бо малий дуже блідий. Ну а потім пепездати, тоді в рік і ще раз перездати (думаю останній раз не скоро піду :) )

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Не знаю, бо не слухала що вона там радить, тя взагалі не хотіла давати. Як на мене, не така у нас критична ситуація була. Тому і не цікавилась. Але думаю, якщо педіатр говорила про трубочку (малий ще не вміє через трубочку пити), чи мащення дурника щоб на зубки не попали, значить назначала щось таке, що шкодить емалі.

19. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Сидіти не вміє - коли змучився то гепається носом в шафу або відхиляється назад і падає. Цілий день ловлю, несу на середину кімнати, 2 секунди і він вже знов біля стіни стоїть - знову біжу "страхувати".:8: Якби хоч на дупцю падав - було б спокійніше.

20. Markkomp

То довго не триває навчиться). Я ще згадала я обкладала великими подушками з дивану щоб тяжче було до опори дістатись в мене тоді трішки більше часу було;)