Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Людок

Людок New Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Нічого страшного.
    Дитина повністю на гв, може не какати до 7-10 днів.

2. invisible

invisible Well-Known Member

З'їжте самі буряк, чорнослив, сухофрукти. Дитині масаж животика, зарядочку зі згинанням ніжок, теплу пеленку на животик, теплу ванну... А взагалі дітки на ГВ можуть і тиждень не какати, це нормально. Тим паче у вас зараз такий вік, що формується ШКТ, то проблеми з животиком/газиками у багатьох є у такому віці. Носіть ще животом до живота в позі жабки, добре в слінгу.

3. Raven

Raven Мама малятка

в нас то доходило до таких криків, що ставила газовідвідну трубочку
    троха переглянула свій раціон, але та проблемка в нас часом виникає

4. Amarillis

Amarillis New Member

Дівчатка мій малюк захворів, ангіна, температура вночі була 38 в день піднялась до 38,3. Лікарка призначила АБ аугментин, масляний хлорофіліпт по 5 капель і сказала збивати температуру якщо буде више 38 ефералганом чередуючи з нурофеном.
    Ми здали аналізи на бак посів і чутливість до антибіотиківі і ЗАК. Хтось пив цей Аугментин коли дитинка така маленька ( 9 місяців)? і я тут читала що багато з вас збивають температуру коли вже вище 39, а нам сказали що б не чекати такої високої і збивати раніше, що б не було судорог, а то чому так довго чекаєте? Я щось геть розклеїлась, в нас ніколи не було такої високої температури, саме жахливе що було то насмарк, а тут ціла ангіна, і навіть не можу зрозуміти де ми її "підцепили"(

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Amarillis, аналізи підтвердили ангіну? я не збиваю, бо якщо день не збити, то на наступний день йде покращення. після певного градусу організм сам виробляє антитіла. але в нас то тільки на вірусне захворювання діє. ангіни ще не мали.

6. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Я вчора лише раз збила, коли температура 38,9, вперше трохи страшно не збивати,тим більше що не знала як дитина переносить температуру. Більше не збивала, сьогодні найбільша була 37,8 дитина постійно висить на грудяг, ні на крок мене не відпускає, надіюсь завтра вже буде краще.

7. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Щодо ангіни і температури, то я не так давно перехворіла. Не хотіла собі збивати, але т поза 39 вже погано витримувала. Збила вібурколом. Тоді я ще не знала що то ангіна, але горло боліло зранку. До обіду вже не боліло але лікар тоді візуально підтвердила, назначила полоскання і смоктання. І сказала, що при такому висока т не лікує, а бореться з зараженням організму від ангіни.
    Особисто я б малому не звбивала поки почувався нормально. Але через те що б давати поменше препаратів.
    Ще одне, в таких випадкадках радять не гріти горло, бо це тільки погіршує ситуацію. А висока т- це тепло з середини тіла Тому збивала б вже при 38 а не більше. Теипература при віпусі і бактеріальна - різні речі.
    Це пишу з свого досвіду і висновків з порад лікаря.
    І основне - ангіну підтвердили?

8. Amarillis

Amarillis New Member

Бак посів і чутливість до АБ буде пізніше здається через 7 днів пришлють аналізи. Зак буде ввечері. А на огляді то підтвердили по признаках. Ми були тільки сьогодні.

9. Людок

Людок New Member

Чоловіку доня впала з качелі.
    Плакала сильно, но досить скоро заспокоїлась.
    Дальше поводилась, як звично.
    На чолі синяк.
    Про свій моральний стан мовчу.
    Варто до когось звернутись? За чим слідкувати?
    температури немає, зінниці однакові.

10. invisible

Я не спец, але трохи отак дивно виглядає що просто на око поставили ангіну і призначили зразу АБ такій малій дитині. Ми при червоному горлі пили Лісобакт і теплий ромашковий чай. Хворіли вже три рази, не збиваю до 39, то наразі швидко виздоровлювала. Але може дійсно при ангіні якісь інші методи лікування. Не хочете ще в когось проконсультуватися?

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Якщо вела себе звично, то скоріш за все усе ок, але для заспокоєння можна показатися невропатологу. Читала що в діток до року тім'ячко "амортизує" силу удару при падіннях.

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Людок, зіниці і щоб не було рвоти - це основне. Взагалі, спостерігають зо 2 дні. Та думаю все ок. Те ждесь читала, що

12. Amarillis

Amarillis New Member

Ну в нас не просто червоне горло, а добрячий наліт, 2 лікарів підтвердили огляді і коли аналізи брали . Я їм довіряю, хотілось би знати чи хтось таке приймав, і як взагалі з тою ангіною справлятись, бо воно для мене дуже страшне.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ангіна в малечі переважно вірусного характеру, тому думаю антибіотик тільки імунітет зназить. Я би порадилася ще з якимось лікарем. Антибіотики лікарі взагалі переважно щоб себе перестрахувати назначають. НМСД можна обійись простішим лікуванням (ну тобто без антибіотика).

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

в мене не просто горло, по ходу грипозне чи шо, вже третій день (головний біль притупився, але температура навечір піднялася і горло вже відчула сильніше)
    але не знаю що з малим робити
    в нього десь добу була температура, до 38 і спала сама), два дні вже все внормі, хіба трохи ніс закладений (ну але і до того був такий, в нас там вже зубчики трошки виглядають)
    і от не знаю чи викликати педіатра ще раз хай подивиться послухає і гляне оте горло) чи не треба
    п.с. ну і думаю чи не можу я його заразити... а якщо ота температура була суто "зубчик вилазить"

15. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

в нас тиждень назад малий летів з нашого ліжка і то при тому, що вже сам вміє злазити..Ніхто не бачив як то сталось і об що саме вдарився - паркет чи стіна, що поруч((. Крик був невгамовний, а через пару хв виросла така гуля, що я без сліз не могла на нього дивитись. Гуля переросла в синяк, пройшов тиждень - вже нема сліду, Богу дякувати. Теж думала чи йти до лікаря, але синок поводився нормально, то ми і нікуди не звертались:)

16. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчатка, коли ваші дітки почали відгукатися на власне ім`я? І чи бувало, що отак звеш, а мале задивиться кудись і не реагує. Інколи кличеш "Макар, Макар" - дивиться в іншу сторону і не реагує, потім сам повертається. Як типу задивився кудись..

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

А ще я дуже переживаю, що м`язи слабеньки спини, опори на ніжки має, але якусь невпевнену. Ні до чого не силую, на підлозі в мене. Але після масажів відразу став навкарачки, розхитується, пробує ..Думаю, може ще масажі поробити?

17. Margarett

Margarett Well-Known Member

Та це питання часу і індивідуальності. Моя дитина з півроку реагувала на своє ім"я, але то було трохи не свідомо, бо раз зрозуміла, а раз співпало. Вже от ближче до 8 місяців на всі інтерпритації свого імені (а їх як у всіх багато: скорочені, ласкаві, сУрйозні) відгукувалась (поглядом, гуканням-муканням).
    Але ви не переживайте через це, бо то від темпераменту залежить, від самої дитини. То так як мова, одне в 1,5 вже прості речення тараторить, а ін. й до 3 сидить, а потім як прорве - "Мишка !? А где клюёт ? А кто клюёт ? А почему не клюёт ? А как клюёт ?".
    Розсіяність. Тож треба все розглядати, а компУтер не так швидко сприймає інфу, от і задивився.

18. invisible

В моєї досить слабенькі м'язи, то поповзла після другого курсу і фізпроцедур. Але якщо малий вже встає навкарачки, то скоро може повзатиме. Думаю у вашому віці ще можна зачекати з другим курсом. Хай місяць пройде, буде повзати, то натренує спинку. Нам ще дуже радили ванни з живокосту, хвої, листя горіха, з морською сіллю.

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

ну і нормально
    хай собі тренується - оці розхитування ж не просто так
    натренується і поповзе
    так а коли був перший курс масажу? їх там часто ж і не можна ніби, має перерва бути (десь таке чула, може то і не правда)
    Буває і зараз, і часто. А реагує десь з 5-6 місяців.

20. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

ми робили в лютому ..другий раз казала в травні зробити, коли 9 міс. майже буде. Та просто мама в мене все на сполох б`є, сил немає - і то він слабий, бо не кормите толком, і в усіх уже ледве не марафонці..Ррр...