Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Були мої з племінником у завідуючого неврології на Орлика... Просто перед тим наше місцеве чудо неврології наговорило їм про затримку розвитку, про те, що на ніжки не спирається і ще багато чого.
    Все добре, дитина нормально розвивається. А от на то, що маля голову закидує радив носити спиною до себе o_O а не навпаки... Охо-хо...
    А, малявці 4 міс.

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

в нас перша переживальна ситуація
    малий знайшов бірку від дитячого пледа, наявність якої я недогледіла щоб викинути
    і погриз наївся її(( за папір я так не переживаю, але букви якою такою фарбою хімічною надруковані.. тепер не знаю чого чекати

3. invisible

invisible Well-Known Member

Ну та ж бірка не така велика... та і не думаю, що він багато з'їв. Моя мала періодично може вгризти кусок журналу, якщо я не додивлюся (в нас одна з улюблених ігор - то розкидати і розглядати журнали). Колись в 6 міс. вгризла шматочок картонки від упаковки від іграшки.

4. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

І в нас:girl_crazy:
    Виймає з шухляди всі зошити, брошурки, блокноти і все на зуб пробує)) І попробуй заберииии!
    А сьогодні в підгузнику побачила кусок паперу))
    Думаю викакає і все буде ок:)

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

та так і надіюся, що все вийде само)
    але та фарба так смерділа(

6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя теж раз з*їла шматок журналу з фарбою сумнівної якості, не було нічого особливого, в какашках шматок паперу

7. misss

misss New Member

почала наша маленька,вчора,пчихати,дуже часто в чую я,що щось носик сопе. чи це сопельки, чи так має бути? почала я їй капати Аквамарісом,чи не варто?

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

misss, в нас в такий якраз період був фізіологічний нежить.
    А в нас вже другий раз закисає очко.минулого разу два дні було. і то так багато тої бяки. казала лікар поки тільки чаєм промивати. пройшло. а нині знов прокинувся, і все очко залипло. те саме.

9. sanches

sanches Well-Known Member

Віталік регулярно намагається відгризти кусок журналу. І пару раз навіть вдавалося. Матвій любить гризти бортик манежу, відгриз раз целофана кусочок. Все було нормально, ттт

10. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Algo, у доні закисало око десь тижні 2 як раз в Вашому віці.

Причому дуже сильно. Вранці інколи вона сама око не могла розплющити.
    Спочатку промивали ромашкою разів 5 на день. Бо так порадив педіатр. Але результат був ноль! Потім пару днів попромивали дуже міцним чорним чаєм і все пройшло! :)

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

в нас певно зубна температура, 38,3 за останні мірянням
    я вроді стільки читала, але якось розгубилася(
    лікаря варто кликати для контролю? після якої збивати і чим? допоювати чи тілкьи циця?

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Лікаря можеш закликати, щоб оглянув. А так, то лікуйтесь цицьою. Я не допоювала, як мав температуру малий. Якщо нема проносу, не рве, відповідно нема втрати рідини.
    Не збивати якнайдовше. Мусиш по дитині дивитись. Чим менше збиватимеш, тим швидше перейде.
    Я збила 39,6, але то вже вночі. Переживала що поки малий спатиме, то не зможу зрозуміти як він переносить температуру.
    А вдень вже вище 39,3 не піднімалась, то я і не рухала.
    Мій малий з такою температурою багато спав. Годинку бавився і вкладався...

Якщо доведеться збивати, то парацетамол свічки.
    Виздоровлюйте!

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я б кликала, нехай огляне, подивиться в горлишко, послухає.
    Я збивала ефералганом в свічках після 39-39,5, але треба ще обов"язково зважати на стан дитини, можна і не збивати взагалі.
    Добре було би допоїти, зараз дитині потрібно багато рідини.
    Але тут залежить чи п"є він у тебе взагалі щось крім гм, бо мій не п"є.
    Я старшому в такому віці заливала рідину шприцом за щоку, але тут вже дивись сама.
    Циці багато!.)

Виздоровлюйте.
    І ще, в мого Андрійка бувало, що піднімалась температура лиш на один день і проходило все безслідно, так що не хвилюйсь, може і у вас таке.:)

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

дякую дівчата!
    лікар вже їде
    ми не дуже ще пємо, з кружки ще не вміє, а з ложечки важко, бо складає рот як до циці (та й чим його поїти буду, сушка в основному з червоних яблук, а він алергує
    водою хіба, а чи є в тому сенс, хіба от зараз при температурі задумалася)
    наразі дійсно, спала до 37,5 і заснув, будем моніторити

я от хіба задумалася чи дійсно зубне, бо опалення виключили, а підлога дуже холодна
    від одного зубчика гострячок вже над яснами піднявся, а інший то вже "місце готується"
    вчора вдень спав більше ніж зазвичай, але не марудився, а нічка була тяжка (і циця якась покусана по відчуттях), ну але в нас такі ночі бувають коли стрибки росту чи дуже висипка мучить

15. Raven

Raven Мама малятка

піпетка допомагає в такому випадку, мали таку велику з інфаколу лишилася, то в племінниці зуби лізли, щоб не було алергії - давали швидкорозчинний чайок хіп. Колись такий був типу для алергічних дітей.

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

темп наразі 37,2, але казала лікарка що горло червоне
    ну і поназначала від горла і афлубін.. я шось не знаю чи готова то давати, ну але певно якщо не хочу давати, то треба ще з іншим лікарем порадитись, а не займатись самоуправством
    Жанна, то вроді в тебе малий мав горлишко червоне, ти щось давала? чи у вас було трошечки?

17. Людок

Людок New Member

Наша педіар, каже, що в таких малявок горло практично завжди червоне.
    Але афлубін в таких ситуаціях теж приписує.
    Хоча, в світі багато різних думок про цей препарат.
    Одужуйте!

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

дякую
    якщо чесно, то в сторону афлубіну я не дуже дивилася, бо мені щось здається що з ним, що без нього...
    ще нам приписали маленьку дозу септефрілу, от щодо нього в мене дуже великі сумніви, бо то не дитячий препарат (то так як нам часто призначають четвертинку супрастину, хоч то антигістамінне від 2 років)
    ну але я ж не лікар, якщо не септефріл, можливо щось інше потрібне для лікування
    зрештою малий хоч рідко (1..2 рази в день), але покашлював ще навіть минулого тижня, і то чути що не слинка
    (ну і захрип трохи, ніс закладений, я все списувала на зубки, але зараз при температурі більш контрольно відношуся)

19. natorella

natorella Well-Known Member

якшо просто червоне, то лікування - багато циці і всьо

20. Amarillis

Amarillis New Member

А з якого періоду ви почали взувати дитинку? Ось ми вже встаємо і стараємось пересуватись біля опори. Я подумую над тим що б купити перше ортопедичне взуття, чи то це рано?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk