Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

ой, і ми вчора вперше впали з дивану :sad: зранку вдягалися, чоловік від дивану крок відступив, щоб малого взуття підняти з підлоги, бо злетіло, секунда, повертається і бачимо як мале вже на підлозі...плакав не довго може 1-2 хв. висоти високої не було( мій чоловік в 3 місяці з пеленатора в поліклініці падав), але потім біля циці жалілвся, біднятко моє :) казала поки заспокоювала малого, що їдемо в лікарню, але він швидко заспокоївся, не плакав, заснув, то ми поїхали куди збирались (ше чоловіка переконувала, що нічо страшного, бо то ж він не впильнував)) ну і потім дитина була весела і нічого не турбувало, як розказувала знайомим мамочкам, казали, що то перший раз дуже страшно, а потім вже легше, бо скільки ще тих падінь буде...:girl_cray:

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

хтось з дівчат писав , що дитина перевернулася в 6 міс. і сіла в 8,5
    мені то в голові засіло і переживаю певно менше, але ясно що буду спокійна вже тоді, коли дійсно малий сяде
    щодо опори на ніжки, не знаю, певно її треба контролювати, бо мені здається що в нас вона зараз гірша ніж приміром місяць тому
    щодо підлоги, в мене малий на підлозі з 5 міс. щоб воно пришвидшувало розвиток моторних навичок, не бачу... (то як з пологами, комусь миття підлог їх пришвидшує, а комусь ноль)
    на днях почав повзти, переставляючи ручки (але не рачкувати), то на ліжку, йому то набагато легше дається ніж на підлозі, але на останній цікавіше до чогось добиратися, тому я за те, щоб дитина була всюди, головне безпека

не переживайте, Бульбашка, дадуть нам контакти хорошого спеціаліста, який нас або заспокоїть, або вимасажує)))
    взагалі для дитини норма сісти самостійно з 5 до 9 міс (по деяких даних з 4,5 до 9,5).. деякі дійсно рано сідають, а інших мами ведуться на інстинкт "порівнювання" своїх дітей з чужими і починаються підпирання подушками і масажі... тому оте сідання в 8..9 місяців багато хто сприймає як відставання яке..
    якщо у вас почалися місячні у 12 років, а в подруги в 14 то ж не означає що ви ліпша дівка, ніж вона)))

3. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Проводьте нею по стопах і зверху по ніжках від пальчиків і до згину.
    Це теж робили кожен день.

4. Brenda

Brenda Member

Дівчата, робили маленькій місяць тому назад укол в попу ( викликала швидку, збивали температуру), з того часу стнячок від уколу і гулька не сходять. Як можна з цим боротись? Чому так довго не сходить синячок:sad:

5. Charmel

Charmel Well-Known Member

Brenda
    То абсолютно нічого страшного. Що робити - купуєш в аптеці йоддицерин, наносиш на ватний диск і ставиш на місце утворення затвердіння під памперс на 15-20 хв 2-3 рази на день. Вже через 2-3 дня відчуєш що гулька менша, а до тижня часу взагалі нічого не буде.

6. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

якраз розпитувала маму, то каже, що ні я, ні сестра не повзали

7. glasses

glasses Member

я теж була лінива

8. Brenda

Brenda Member

Дівчата, на рахунок повзання/ сідання/ ходіння:) бачу деякі мамочки перейняли естафету від мене, invisible i Iablinska:))) в нас була та сама проблема:))
    Поділюсь я нашим досвідом: мала перевернулась вперше в 5,5 міс, в 6,5 почала повним ходом катулятись всюди, ми, відповідно перейшли на підлогу ( як на мене, пізнувато, варто б було в 4-5 міс вже жити на підлозі), так Вікуся катулялась по всій кіманті, я не переживала, в 7 міс були в невропатолога на тому плановому огляді, що в 6 міс ( ми в 6 пропустили, натомість пішли в 7), то невропатолог сказала, що цілком здорова дитина, скоро сяде... Я взагалі не переживала, але в 8 міс трошки почала переживати, дійсно всі навколо дітки вже сиділи/ повзали/ вставали і починали ходити повним ходом, а моя тільки катулялась:))) Вікуся не пробувала сідати, коли її садиш ( підтягуєш за пальці), сама не сиділа, відразу падала, спроб повзання не було абсолютно ніяких, вставання тим більше:)) Ми в 8 міс, надивившись Інтернету, почали самі кожен вечір по годині робити різноманітні вправи на прес, спинку, ніжки... В 9 міс сказав сімейний, що варто зробити УЗД кульшових сглобів все- таки, бо шось йому не подобається ліва ніжка. УЗД зробили, пішли до Попика на Орлика, він спеціаліст дуже високої категорії. Сказав Попик, що з кульшовими все гуд, складочки трошки не симетричні, але то не страшно, натомість ліва ніжка косолапить і має дуже слабкі м'язи, порекомендував Лікувальну фізультуру. Ми якраз в 3 міс мали курс масажу, в зв'язку з кривошиєю, масажистка просто суперова, ба то навіть більше не масажистка, а реабілітолог. От ми домовились з нею, мали два курси того ЛФК (рвзноманітні вправи, масаж там реально був перші 5 хв). Після другого сеансу Вікуся сіла сама в позі лежачи на спині, через бочок, притримуючись ручкою. Після першого курсу масажу почала повзати відразу на четвереньках гарно і правильно, сідала вже з пози на четвереньках, загалом стала дуже рухливою. Після другого курсу почала вставати біля опори і от пару днівтому назад почала трошки топати біля опори:) Не бачу нічого страшного в масажах, тим більше в лікувальній фізкультурі, але якщо призначить лікар. До 9 міс можете спокійно чекати, якщо по дитині не бачите ніяких відхилень ( то посто неозброєним оком видно, якщо в 8 міс дитина ще лежить пластом, не рухлива, навіть не перевертається, то звісно в такому випадку варто звернутись до лікаря раніше, бо може бути гіпотонія чи ще щось), але якщо по дитині не бачите якихось відхилень, вона досить рухлива, то просто перейдіть на підлогу і до 9 міс спокійно можете чекати і самі робити вправи на сідання, на спинку ( але самій садити дитину і так лишати надовго не потрібно).

9. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Атопічна шкіра часто просто не переносить ніяких жирів, олій, це може викликати подразнення і ще більше ускладнення.

10. Anty

Anty Well-Known Member

наш малюк сів у 8 місяців десь. повзати почав у 7 з копійками. напишу на рахунок масажів. ми професійних масажів не мали. я сама деякий час робила легенькі вправи і погладжування, потім не робила. малюк довший час не перевертався. почала знову робити і то посприяло. думаю, що кожній мамі треба 5хв в день на таке тратити час.
    на рахунок падінь, то ми теж двічі падали з дивана. і то якраз був час, коли малюк почав перевертатись і я думала, шо він ше так далеко не перекотиться. а потім перейшли на підлогу і було мені спокійно і дитині краще. стелила пару покривал і одягала тепліше. але то була зима і перший поверх в нас.

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

А в нас ніяк не вилізуть верхні зуби. Це нічого що вже більше 1,5 місяці пройшло з того часу як вилізли 2 нижні, а верхніх досі нема? Не надто великий проміжок?

12. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

У нас нижні вилізли на початку жовтня, а верзні в перших числах січня. Нормально.
    Знайома з однією мамою, в чиєї дитини нидні вилізли близько 6 міс, а верхніх в 1,3 ще чекали.

13. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А шо то є якісь норми?
    В нас перші нижні вилізли в 4,5 міс, а вже верхні в 6 з лишнім.

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

питання - чим помастити малому губку, бо розбив, а там вже утворюється така біла гулька. я щось розгубилася((

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

обліпіхова олія або вітамін А на масляній основі

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

1) промити перекисом водню і ніц не робити
    2) обліпіхова олія
    перше що в голову прийшло. в Їжака зараз заїда, то так і роблю..

17. Amarillis

Amarillis New Member

Дівчата малий впав днів 2 тому, пробував вставати і гепнувся. Мав маленьку шишечку, поплакав з хвилинку і далі бавився, а вчора і сьогодні зригнув після їжі десь через пів години таким пепетравленим( по запаху було як блювотиння). Я вже не знаю до кого бігти до гастроентеролога чи невролога? Так дитина активна, гарно бавиться. Чи ще поспостерігати?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

18. katysik

katysik Well-Known Member

У нас перерва між нижніми і верхніми була більше, ніж 2 місяці, думаю тут немає якихось стандартних проміжків :) Скоро будуть ;)

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

треба спостерігати 2-3 доби, якщо зригнув аж на наступний день - то мало ймовірно, що через падіння. Але якщо повториться - я б до невропатолога звернулась.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

і ще на зиниці треба дивитись - щоб не було різниці

20. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ми захворіли:sad: Соплі, температура вночі була десь 38, трохи покашлює. Перший раз, тому трохи розгубилися, визвали лікарку. Подивилась, послухала малого і сказала, що нічого страшно, трошки червоне горло. Я то все списувала на зуби, , але сказала, що щось вірусне і понавиписувала нам всякого: Лаферобіон(3 дні), нурофен(навіть якщо Т не буде), лісобакт, ну і крапельки для носа. Порадьте, що з того давати, а що необов'язково. І ще, чи гуляєте на вулиці з температурою?